Bisq Exchange: Obvladajte vodnik za pregled uporabnikov Crypto

pregled izmenjave bisq

Kako uporabljati, trgovati in se prijaviti za Bisq DEX

Bisq je odprtokodna namizna aplikacija peer-to-peer, kjer lahko kupujete in prodajate kriptovalute za nacionalne valute brez potrebe po registraciji. V našem vodniku in pregledu ugotovite, kako danes deluje Bisq.

Kaj je Bisq?

Bisq, ki ga najdete na spletnem mestu Bisq.network, je aplikacija za menjavo valut, ki je na voljo za namizne platforme. Odprtokodna platforma povezuje trgovce z valutami v okolju peer-to-peer. Z uporabo Bisq-a lahko kdor koli trguje s kriptovalutami in fiat valutami, pri čemer registracija ni potrebna.

pregled decentralizirane izmenjave bisq

Bisq je na voljo kot brezplačen prenos za Windows, Mac, Debian / Ubuntu, Red Hat / Fedora in Arch Linux.

Bisq ponuja tudi mobilne aplikacije za iOS in Android, čeprav mobilne aplikacije ne podpirajo popolnega trgovanja z Bisqom; Namesto tega vam mobilne aplikacije preprosto omogočajo, da ostanete na tekočem s svojimi trgovanji Bisq in prejemate obvestila na svoj mobilni telefon.

Bisq vam omogoča, da trgujete s skoraj vsako nacionalno valuto na svetu, skupaj z desetinami kriptovalut. Edina omejitev je, da mora biti ena stran vsake trgovine Bisq vedno v bitcoinih. Poleg te omejitve lahko prek Bisq-a trgujete s skoraj vsem.

decentralizirana kripto izmenjava bisq

Bisq je podoben LocalBitcoins, ker ne trgujete s centraliziranim strežnikom ali ne menjate; izberete svojo nacionalno valuto in nato prebrskate seznam ponudb za nakup ali prodajo za to nacionalno valuto. Če na primer kupujete ali prodajate USD za bitcoin, lahko denar nakažete z Zelle ali drugimi plačilnimi sredstvi. Vsa plačila so olajšana s pomočjo platforme Bisq, Bisq pa ima vzpostavljen sistem za reševanje sporov, arbitražo in začasno hrambo za morebitne konflikte..

kako deluje bisq

Bisq je bil prej znan kot Bitsquare. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2014 v Barceloni.

Lastnosti Bisq

Na voljo za več namiznih operacijskih sistemov: Bisq je na voljo kot brezplačen prenos za Windows, Mac, Debian / Ubuntu, Red Hat / Fedora in Arch Linux.

Odprtokodno: Bisckova izvorna koda je v celoti na voljo vsem, ki jo lahko preverijo prek spleta.

Izmenjava P2P: Omrežje Bisq peer-to-peer vključuje vse, ki uporabljajo programsko opremo Bisq. S tem omrežjem P2P se povežete, ko trgujete prek Bisqa.

Tor podpora: Bisq se samodejno poveže z omrežjem Tor vsakič, ko se zažene, za čim večjo zasebnost. Vse komunikacije so šifrirane od konca do konca in usmerjene prek Tor.

Zasebno: Nihče razen trgovinskih partnerjev ne izmenjuje osebnih podatkov. Vsi osebni podatki so shranjeni lokalno v vašem računalniku.

Decentralizirano: Bisqovo omrežje P2P je decentralizirano, brez ene same točke okvare. Za razliko od centraliziranih platform za izmenjavo, ki jih je mogoče zapreti, je Bisq omrežje enakovrednih omrežij, distribuirano in decentralizirano po vsem svetu.

Brez skrbništva: Bisq nikoli ne hrani vaših sredstev. To je platforma za izmenjavo podatkov, ki ni skrbniška. Kriptovalute preprosto zamenjate z drugimi uporabniki.

Decentralizirani arbitražni sistem in varščine: Bisq ima decentraliziran arbitražni sistem za reševanje morebitnih sporov na platformi. Bisq za zaščito trgovcev uporablja tudi varščine.

Brskajte po tržnih ponudbah: Podobno kot LocalBitcoins in druge tržnice P2P, Bisq prikaže seznam ponudb, usmerjenih v vašo nacionalno valuto. Če imate na primer USD in želite BTC, potem lahko brskate po knjigi ponudb Bisq za ljudi, ki so pripravljeni prodati BTC v zameno za ameriške dolarje.

Ni samodejnega ujemanja naročil: Bisq nima samodejnega ujemanja naročil. Trgovci morajo ročno iskati in izbrati določene ponudbe, ki jih želijo sprejeti. Uporabniki imajo popoln nadzor s katerimi nasprotnimi strankami trgujejo.

Aplikacije za mobilne naprave: Bisq ponuja mobilne aplikacije za iOS ali Android. Mobilne aplikacije vam omogočajo prejemanje obvestil in ogled informacij o trgovanju v mobilni napravi, čeprav dejansko ne uporabljate programske opreme Bisq ali ne morete trgovati iz svoje mobilne naprave.

Izvenbrazna plačila Fiata: Bisq se na noben način neposredno ne povezuje z bankami ali drugimi plačilnimi sistemi v nacionalni valuti. Namesto tega trgovalni protokol Bisq-a kupcem in prodajalcem omogoča poravnavo fiatnih plačil zunaj aplikacije Bisq (recimo z izvedbo bančnega nakazila).

Nakup Crypto z bančnimi nakazili: Ker Bisq poskrbi za fiat plačila zunaj pasu, lahko z njim kupite kripto z bančnimi nakazili. Glede na nacionalno valuto bi morali najti ponudbe ljudi, ki so pripravljeni sprejeti nacionalna bančna nakazila v zameno za bitcoin. Avstralci lahko na primer najdejo prodajalce, ki so pripravljeni uporabljati BPay, medtem ko Kanadčani lahko uporabljajo lokalne načine bančnega nakazila, kot je Interac.

Ni potrebna registracija ali preverjanje identitete: Bisq vam omogoča trgovanje s kriptovalutami brez potrebe po registraciji ali centraliziranem preverjanju identitete. V nasprotju z menjalnico vam ni treba preverjati identitete s centraliziranim strežnikom.

Ni družba ali centralizirana korporacija: Bisq večkrat poudarja dejstvo, da ne gre za podjetje. To je samo koda. Bisq ni registriran in ni centraliziran na nobeni lokaciji. Gre za decentralizirano entiteto, ki je ni mogoče zapreti. Dokler vsaj dva vrstnika uporabljata programsko opremo Bisq, lahko dve osebi trgujeta preko družbe Bisq.

Depozitni sistem z 2-od-3 Multi-Sig: Bisq uporablja depozitni sistem, ki sredstva zaklene na naslovu z več podpisi 2 od 3. To zagotavlja, da mora kupec in prodajalec (ali ena stranka in Bisq) odobriti transakcijo za sprostitev sredstev.

Provizije za transakcije preidejo na arbitre: Provizije za transakcije podjetja Bisq gredo delno razvijalcem, deloma pa arbitrom.

Poceni pristojbine: Provizije družbe Bisq so potrebne “za zaščito pred neželeno elektronsko pošto, tržno manipulacijo in pridobivanje identitete”. Arbitri za svoje storitve plačujejo tudi pristojbine. Ustvarjanje ponudbe ali prevzem ponudbe iz knjige ponudb Bisq stane 0,001 BTC, dodana pa je tudi pristojbina za rudarstvo v višini 0,0009 BTC. To so edine pristojbine, ki jih plačate.

Na voljo kjer koli na svetu: Bisq je anonimna programska oprema za trgovanje, ki uporablja protokol Tor. Uporablja se lahko kjer koli na svetu. Vendar razvijalci podjetja Bisq priporočajo previdnost pri trgovanju z bitcoini v delih sveta, kjer je bitcoin nezakonit. Bisq trdi, da “tajni agenti lahko delujejo kot enakovredni trgovci” za Bisq, trgovci pa bi lahko bili ostro kaznovani.

Omejitev 1 BTC: Bisq uporablja omejitev 1 BTC na trgovino, da zmanjša tveganje za kriminalne dejavnosti na platformi. Vendar pa bi se ta meja lahko v prihodnosti zvišala. Nekateri prodajalci ali načini plačila imajo lahko tudi nižje omejitve. Na splošno so omejitve plačil za Bisq precej nizke, da bi odvrnile uporabo platforme za kriminalne dejavnosti.

Kako deluje Bisq?

kako deluje bisq dex

Za razliko od večine platform za trgovanje s kripto, Bisq poganja prenesena programska oprema. To je zato, ker Bisq nima centraliziranega strežnika za podajanje in sprejemanje ponudb, zato trgovanje na spletnem mestu Bisq ni mogoče.

Namesto tega Bisqova programska oprema upravlja ponudbe za trgovanje prek peer-to-peer omrežja. To omrežje P2P sestavlja svetovna skupnost ljudi, ki Bisq tudi poganjajo na svojih računalnikih.

Bisq svojo namizno programsko opremo vidi kot prednost pred tradicionalnimi spletnimi platformami za izmenjavo:

“To je dobra novica za uporabnike, saj je centralizirane storitve enostavno nadzorovati, blokirati in zapreti, medtem ko so omrežja enakovrednih omrežij, kot so BitTorrent, Bitcoin in Bisq, težko nadzorovati, cenzurirati in vdreti.”

Glede na to je Bisq decentralizirana izmenjava, ki temelji na treh glavnih komponentah:

Namizna aplikacija: Bisq je namizna aplikacija, ki je na voljo za Windows, Mac in Linux. Z namizno aplikacijo lahko vsakdo kupuje in prodaja bitcoin v zameno za nacionalne valute ali fiat valute.

Protokol trgovanja: Bisq je tudi trgovalni protokol, ki posameznikom omogoča neposredno izmenjavo med seboj prek interneta in tako odpravlja potrebo po zaupanja vrednih storitvah za izmenjavo.

Peer to Peer Network: Bisq je omrežje peer-to-peer (P2P), ki ga ustvarjajo aplikacije Bisq, ki med seboj odkrivajo, povezujejo in sodelujejo za izvajanje protokola trgovanja Bisq. Omrežje Bisq je popolnoma enakovredno, saj ne potrebuje centralno nadzorovanih strežnikov in nima nobenih točk okvare.

Po namestitvi programske opreme so tukaj osnovni koraki, s katerimi boste sklenili posel z Bisqom:

Korak 1) Prenesite in zaženite aplikacijo Bisq v računalnik

2. korak) Konfigurirajte Bisq s podrobnostmi o načinu plačila (Bisq deluje z ameriškimi dolarji in katero koli drugo nacionalno valuto ali fiatno valuto po vsem svetu)

3. korak) V knjigi ponudb Bisq brskate po obstoječih ponudbah za prodajo vaše nacionalne valute za BTC; če želite na primer kanadske dolarje (CAD) zamenjati za bitcoin (BTC), potem brskate po knjigi ponudb in iščete nekoga, ki je pripravljen kupiti CAD v zameno za BTC

4. korak) Nacionalno valuto pošljete iz banke v banko prodajalca, nato pa navedete, da ste transakcijo zaključili v podjetju Bisq

5. korak) Vi in prodajalec čakate, da plačilo v nacionalni valuti prispe v banko prodajalca

6. korak) Prodajalec prejme vaše plačilo v nacionalni valuti in nato navede, da je vaše plačilo prejel v Bisqu

7. korak) Prejmete prodajalčev bitcoin in trgovina je končana

S tehnološkega vidika je aplikacija Bisq vgrajena v Javi 8 z JavaFX za GUI. Za interakcijo z Bitcoin omrežjem Bisq uporablja knjižnico bitcoinj. Za decentralizirano pošiljanje sporočil in shranjevanje podatkov Bisq uporablja omrežje za poplavljanje (ogovarjanje) po meri prek Tor.

Cene in pristojbine Bisq

Cene in pristojbine Bisq

Bisqove pristojbine gredo njenim razvijalcem in človeškim arbitrom.

Provizija za izdelovalca: 0,001 BTC (plača se arbitrom z vključeno rudarsko takso)

Taker Taker: 0,001 BTC (plača se tudi arbitrom)

Provizija za rudarstvo bitcoinov: 0,0003 BTC za vsako transakcijo (v vsaki trgovini so tri transakcije, vključno z depozitom iz zunanje denarnice, trgovanjem in dvigom na zunanjo denarnico), 0,0009 BTC na trgovanje.

Varščina: 0,1 BTC (vrne se trgovcu po transakciji v celoti, če se ne poroča o zlonamerni dejavnosti)

Varščina arbitraže: 2 BTC (del vsake pobrane arbitražne takse nepoštenih trgovcev je zaklenjen v varščini in ta zbrani znesek se v celoti vrne arbitru, ko arbiter odstopi od arbitražnih dolžnosti).

Različni prodajalci bodo imeli tudi različne menjalne tečaje – podobno kot vidite na LocalBitcoins in drugih platformah. Vsi menjalni tečaji so razkriti vnaprej, preden sklenete posel. Nekateri prodajalci imajo 0% razlike v menjalnem tečaju, kar pomeni, da zaračunavajo trenutni tržni tečaj. Drugi prodajalci zaračunajo premijo.

Kako uporabljati Bisq

Bisq je enostaven za nastavitev in uporabo – tudi če ste prvi trgovec s kripto. Za začetek ne potrebujete nobenega kriptopisa. Če imate katero koli nacionalno valuto (na primer ameriške dolarje) in bančni račun, bi morali trgovinskega partnerja najti prek Bisqovega omrežja P2P.

Kako uporabljati Bisq:

Korak 1) Prenesite in namestite Bisq

Obiščite Bisq.network in pojdite na “Prenosi”. Bisq privzeto označi različico vašega operacijskega sistema. Na voljo so različice za Windows, Mac in Linux.

Prenesite in namestite Bisq

Ko zaženete .exe, da namestite Bisq, boste morda dobili opozorilo sistema Windows o blokiranju zlonamerne datoteke. To opozorilo prezrite in nadaljujte z namestitvijo.

z uporabo omrežja bisq

Korak 2) Zaženite Bisq

Po končani namestitvi zaženite Bisq. Potrdite, da se strinjate z uporabniško pogodbo.

bisq uporabniška pogodba

Ponovno boste morda prejeli opozorilo programa Windows Defender o blokiranju Biscovih funkcij. Potrdite polja, da Bisq lahko komunicira v zasebnih in javnih omrežjih.

bisq dex vodnik

Končno bo Bisq zaključil postopek namestitve in zagnal protokol Tor.

Korak 3) Ustvarite nov račun

Zdaj uporabljate Bisq in ste sinhronizirani z bitcoin mainnetom (z uporabo Tor).

uporabniški račun bisq

Preden sklenete trgovanje z Bisqom, morate ustvariti nov račun. Odprite aplikacijo Bisq in pojdite na »Račun« v zgornjem desnem kotu zaslona.

pridruži se bisq računu

Kliknite »Dodaj nov račun« in izberite želeno plačilno sredstvo.

plačila bisq

Glede na izbrano plačilno sredstvo boste morali dokončati različne možnosti nastavitve. Bisq bo prikazal tudi vse omejitve, značilne za vaš način plačila.

načini plačila bisq

Kot lahko vidite tukaj, imajo na primer Interacini e-prenosi največje trajanje trgovanja 1 dan, največ 0,01 BTC in največ 0,0625 BTC..

nov račun za bisq dex

Ko preverite te podatke, kliknite »Shrani nov račun«. Nato lahko začnete trgovati z Bisqom.

Korak 4) Izberite svojo nacionalno valuto

Po nastavitvi plačilnega računa lahko brskate po knjigi ponudb podjetja Bisq in si ogledate ponudbe v želeni valuti.

trgovanje z bisq

Če želite na primer na svojem kanadskem bančnem računu kupiti bitcoin z uporabo kanadskih dolarjev, lahko ponudbe najdete v podjetju Bisq.

Tehnično Bisq podpira katero koli nacionalno valuto na svetu. Vendar bodo večje in bolj znane valute imele na voljo več ponudb v knjigi ponudb.

kripto izmenjava bisq

5. korak) Izpolnite trgovino

Če kupujete bitcoin z uporabo nacionalne valute, kliknite »Kupi BTC«. Če prodajate, kliknite »Prodaja BTC«.

bisq bitcoin trgovalna borza

Nato pobrskajte po ponudbah v vaši regiji. Vsaka ponudba vključuje podrobne informacije o menjalnem tečaju, minimalnem ali najvišjem znesku in načinu plačila. Zelle je na primer priljubljeno plačilno sredstvo za trgovce v ameriških dolarjih, medtem ko je Interac priljubljen za trgovce s CAD. Morali bi biti sposobni kupovati ali prodajati bitcoine na kateri koli način bančnega nakazila, ki je v vaši državi običajen.

Ko ste pripravljeni sprejeti ponudbo, kliknite »Vzemi ponudbo za prodajo BTC« ali »Vzemi ponudbo za nakup BTC«.

Če želite ponudbo objaviti v knjigi naročil Bisq, lahko kliknete ‘Ustvari novo ponudbo za nakup BTC’ ali ‘Ustvari novo ponudbo za prodajo BTC’..

Vsak prodajalec ima drugačen postopek pošiljanja in prejemanja denarja prek Bisqa. Na splošno boste sredstva poslali na Bisq-ovo depozitno banko, nato pa bodo ta sredstva sproščena, ko bosta prodajalec in kupec potrdila plačilo.

6. korak) Prilagodite nastavitve

Po zaključku trgovine ni treba dvigovati denarja iz podjetja Bisq. Bisq je trgovalni sistem, ki ni skrbniški, kar pomeni, da so sredstva že na vašem bančnem računu (če ste prodali BTC) ali v bitcoin denarnici (če ste prodali fiat valuto).

pregled izmenjave bisq

Lahko pa prilagodite svoje nastavitve za prihodnje posle. V meniju z nastavitvami Bisq lahko prilagodite svoj jezik, državo in želene valute. Iz knjige ponudb lahko na primer odstranite nekatere nacionalne valute ali kriptovalute.

O podjetju Bisq

Bisq previdno pojasnjuje, da ne gre za podjetje. Namesto tega je Bisq brezplačna programska oprema, izdana pod različico 3 splošne javne licence GNU Affero.

Bisq razvija razdeljena skupina posameznikov po vsem svetu. Ti posamezniki so se združili s ciljem ustvariti varen, zaseben in cenzuri odporen način izmenjave kriptovalut in fiat valut prek interneta.

Bisq je bil prej znan kot Bitsquare. Projekt se je prvič začel v Barceloni v Španiji leta 2014.

Končna beseda

Na koncu je Bisq idealna aplikacija za izmenjavo za vse, ki ne želijo izgubiti nadzora ali zasebnosti pri osrednjem organu za trgovanje z drugimi posamezniki. Je namizna aplikacija, usmerjena v zasebnost, ki omogoča enostavno trgovanje z desetinami kriptovalut in katere koli nacionalne valute za bitcoin.

Obiščite Bisq.network danes, da prenesete Bisq za Mac, Windows ali Linux. Takoj lahko začnete brskati po ponudbah kripto izmenjave P2P na vašem območju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map