Bitfinex Exchange: Obvladajte Crypto User Review Guide

pregled kripto izmenjave bitfinex

Kako uporabljati, trgovati in se prijaviti na Bitfinex Crypto Exchange

Bitfinex je ena največjih svetovnih, najbolj znanih in najdaljših borz kriptovalut. Vse, kar morate vedeti o Bitfinexu in kako uporabljati Bitfinex danes, izveste v našem pregledu.

Lastnosti

 • Kripto borza s sedežem v Hongkongu deluje od leta 2012
 • Konkurenčne provizije in močna likvidnost v širokem razponu parov
 • Trgujte z do 3,3-kratnim vzvodom na trgu medsebojnega financiranja

Načini pologa

 • EUR
 • JPY
 • britanski funt
 • ameriški dolar
 • USDT
 • Kripto (BTC, LTC, ETH, ZEC, XMR, DASH, XRP, IOTA, EOS, 80+ drugi)

Prednosti

 • Enostavno in ugodno kripto trgovanje
 • Na voljo na stotine parov
 • Več možnosti vplačila v fiat valuti

Slabosti

 • Zaskrbljenost zaradi povezav s podjetjem Tether in senčnih bančnih partnerstev
 • Pomanjkanje preglednosti glede tega, kje ima Bitfinex sedež in kdo vodi borzo
 • Kupcem s sedežem v ZDA ni več na voljo

Uvod

Bitfinex je ena največjih in najbolj kontroverznih borz kriptovalut, ki so danes na voljo. Hongkonška borza, ustanovljena leta 2012, je v preteklih letih nemoteno delovala in je še danes med največjimi borzami na svetu. Bitfinex upravlja iFinex, Inc., ki ima sedež v Hong Kongu, vendar je registriran na Britanskih Deviških otokih.

Za Bitfinex ni bilo vedno gladko plovbo. Borza se je soočila z izjemnimi kritikami zaradi pomanjkanja preglednosti in na splošno senčnih zakulisnih dejavnosti. Borza je na primer zelo tesno povezana s Tetherjem (USDT) in je bila obtožena, da je to povezavo uporabljala za črpanje in odmetavanje bitcoinov s tiskanjem novih Tetherjev. Ne vemo popolnoma, kdo upravlja Bitfinex, čeprav sta Bitfinex in Tether obtožena, da imata isto vodstveno ekipo in delničarje.

Bitfinex je videti slabši, saj je borza v preteklih letih utrpela številne kršitve varnosti, incidente izgube denarja in druge napade. Tudi Bitfinex ni uspel zagotoviti običajnega bančnega partnerstva, borza pa je poskočila med več nenavadnimi bančnimi ponudniki.

Oh, in aprila 2019 je država New York vložila tožbo proti Bitfinexu, v katerem je družbo obtožila zlorabe rezerv Tether za pokritje izgube v višini 850 milijonov dolarjev.

Zaradi teh težav so nekateri verjeli, da je Bitfinex že leta 2018 obsojen na propad. Vendar pa danes borza še naprej deluje močno in zagotavlja večjo likvidnost na stotine različnih parov..

Od sredine leta 2018 Bitfinex ni več na voljo kupcem v ZDA. Uporabniki iz drugih delov sveta pa lahko na borzo še vedno položijo USD in druge fiat valute. Po vplačilu denarja na borzo bodo uporabniki našli standardni vmesnik za trgovanje s kripto borzo, opremljen z vsemi orodji, grafikoni in možnostmi trgovanja, ki bi jih pričakovali na vodilni borzi..

Vse vrste naročil, kot so omejena, tržna in ustavljena naročila, so na voljo, tako kot jih najdete na kateri koli dostojni borzi. Vendar Bitfinex ponuja tudi možnosti, ki jih ne boste našli na vseh borzah, vključno s končnim zaustavljanjem, polnjenjem ali ubijanjem, ledeno goro, OCO in objavljanjem samo naročil. Poleg tega lahko trgovci izkoristijo do 3,3-krat z uporabo Bitfinexovega inovativnega trga enakovrednih posojil.

Cenimo tudi poceni strukturo provizij Bitfinex. Provizije za ustvarjalce se na primer gibljejo od 0,1% do 0,0%, medtem ko se pristojbine za prevzemnike gibljejo od 0,2% do 0,1%. To so cenejše pristojbine kot skoraj vse druge večje, regulirane borze. Nizke cene so eden od razlogov, zakaj je Bitfinex še danes izjemno priljubljen.

Ključne funkcije

Ključne značilnosti Bitfinexa vključujejo:

Noben KYC ni potreben: Bitfinex zahteva preverjanje poznavanja vaše stranke (KYC) za uporabo Tetherja in hitrejše dvige kriptovalut. Vendar imate popoln dostop do borze samo z e-poštnim naslovom, kar pomeni, da lahko na Bitfinex enostavno trgujete anonimno.

Tor podpora: Bitfinex omogoča uporabnikom, da se prek centra Tor povežejo z borzo, kar uporabnikom omogoči dodaten nivo anonimnosti.

Poceni provizije: Bitfinex zaračuna pristojbinam proizvajalcev od 0,1% do 0,0% in pristojbinam za uporabnike od 0,2% do 0,1%, odvisno od vašega mesečnega obsega trgovanja. Pristojbine se začnejo zniževati, ko trgujete z več kot 500.000 USD na mesec, in padejo na najnižjo raven po 30 milijard USD na mesec.

Širok nabor vrst naročil: Bitfinex ponuja široko izbiro vrst naročil, ki ustrezajo začetnikom in naprednim trgovcem, vključno s trgom, omejevanjem, zaustavitvijo, zapolnitvijo ali ubijanjem, eden prekliče drugega (OCO), omejena naročila samo po pošti, skrita naročila in še več.

Trgovanje s finančnim vzvodom: Bitfinex omogoča uporabnikom dostop do vzvoda do 3,3-krat prek edinstvenega trga posojil P2P.

Prilagodljiv vmesnik: Bitfinex je ena izmed peščice borz, ki vam omogočajo prilagoditev vmesnika na različne načine. Lahko organizirate svoj delovni prostor, spremenite teme, nastavite obvestila in se odločite, katere podatke želite videti na glavnem zaslonu, na primer.

Podpora za več jezikov: Bitfinex je na voljo v angleščini, ruščini in kitajščini.

Na stotine parov: Bitfinex ponuja na stotine kriptovalut in fiat valutnih parov, vključno z vsemi glavnimi kriptovalutami in fiat valutami, ki bi jih pričakovali. Bitfinex na svoji borzi našteje več kot 100 kriptovalut.

Več Fiatov valut: Bitfinex sprejema depozite in dvige (z bančnimi nakazili) v več fiat valutah, vključno z JPY, EUR, USD in GBP. Nakažete lahko tudi s Tetherji (USDT).

Odlična podpora za privezovanje: Ista ekipa, ki je ustvarila Bitfinex, je prav tako igrala vlogo pri zagonu Tetherja in obe organizaciji sta prepleteni na načine, ki jih še vedno ne razumemo popolnoma. Poleg senčnega finančnega poslovanja Bitfinex ima odlično podporo za Tethers (USDT), na Bitfinexu pa boste našli veliko USDT parov..

Aplikacije za mobilne naprave: Bitfinex ponuja mobilne aplikacije za iOS in Android. Mobilne aplikacije vam omogočajo trgovanje iz katere koli mobilne naprave, ogled grafikonov, dostop do virov financiranja ali celo vplačevanje novih sredstev. V bistvu imate popolno funkcionalnost izmenjave z vaše dlani.

Podpora za API: Bitfinex ponuja API-je REST in Websocket, kar vsem trgovcem olajša integracijo Bitfinexa v njihove obstoječe nastavitve.

Institucionalna podpora: Bitfinex skrbi za ustanove in trgovce višjega razreda, čeprav platforma ni niti približno tako priljubljena kot nekatere bolje urejene borze tam zunaj. Bitfinex je skupaj z Market Synergy med drugim ponudil poslovne račune, hitro trgovanje in »institucionalno povezljivost«..

Bitfinex valute in pari

Bitfinex na svoji borzi ponuja na stotine kriptovalut in fiat valutnih parov. Naštetih je na primer več kot 100 kriptovalut in pet različnih fiat valut. Na splošno ima Bitfinex širok izbor možnosti kriptovalut in fiat valut, med katerimi lahko izbira, in ponuja močno likvidnost med vsemi pari.. bitfinex-crypto-exchange-trading-platform-platforma

Načini polaganja in dviga, ki jih podpira Bitfinex

Bitfinex sprejema depozite v štirih različnih fiat valutah (JPY, USD, GBP in EUR) in Tether (USDT). Kripto lahko položite tudi neposredno v svoje denarnice Bitfinex. Bitfinex sprejema skupno 80+ različnih vrst kriptovalut.

Postopek registracije in prijave Bitfinex

Bitfinex ponuja preprost postopek registracije in prijave, podoben postopku, ki ga uporabljajo vse druge danes razpoložljive kripto borze. Registracija je na voljo uporabnikom po vsem svetu, razen za tiste v Bangladešu, Boliviji, Ekvadorju, Kirgiziji in ZDA. Bitfinex zahteva preverjanje KYC za uporabo Tetherja in hitrejše dvige kriptovalut. Imate pa skoraj popoln dostop do borze s samo preverjanjem po e-pošti (fiat valut ne morete deponirati ali uporabljati določenih stabilcoinov brez preverjanja KYC, ampak to je to).

bitfinex-izmenjava-naročila-knjiga

Trgovanje z Bitfinexom

Bitfinex ponuja trgovanje prek katerega koli namiznega brskalnika ali mobilnih naprav iOS in Android. Trgovski vmesnik je podoben vmesniku katere koli druge borze. Oddajate lahko naloge za trženje, omejevanje in zaustavitev, na primer skupaj z naprednejšimi možnostmi trgovanja, kot so trgovanje s finančnim vzvodom, omejevanje zaustavitve, sledenje zaustavitve, polnjenje ali ubijanje, eno prekliče drugo (OCO), omejena naročila samo po skritem naročilu , in več.

bitfinex-trading-pair-options

Provizije za Bitfinex

Bitfinex ima zelo konkurenčno strukturo provizij in izmenjava je zelo pregledna glede njegovih provizij. Ena lepa stvar Bitfinexa je, da se obsežni popusti začnejo pri 500.000 USD, kar pomeni, da plačujete zelo poceni provizije, ne glede na to, ali trgujete 1000 USD na mesec ali 300.000 USD na mesec.

 • Stroški izdelovalca: 0,1% (pod 500.000 USD na mesec) do 0.00% (več kot 30 milijard USD na mesec)
 • Takse: 0,2% (manj kot 500.000 USD na mesec) do 0,055% (več kot 30 milijard USD na mesec)
 • Popust za izdelovalce naročil: -0,0200% do-0,0300%
 • Stroški prevzema nalogov za izvedene finančne instrumente: 0,0750% do 0,0625%
 • Provizije za polog: prost
 • Pristojbine za umik: 0,0004 BTC

Na splošno je struktura provizij Bitfinex zelo konkurenčna. Borza ponuja nekaj najnižjih provizij med večjimi, obsežnimi borzami.

bitfinex-kripto-izmenjave-provizije

Bitfinex Varnostna vprašanja in izpadi

Bitfinex je bil v preteklih letih večkrat vdran, kar je povzročilo znatne izgube potrošniških sredstev. Leta 2015 je borza v krampu izgubila 400.000 dolarjev. Potem je leta 2016 Bitfinex v napadu izgubil še 73 milijonov dolarjev, kar je bila druga največja kršitev izmenjave bitcoinov vseh časov.

Poleg vdorov je Bitfinex v preteklih letih imel tudi pomembne težave z izpadi bank, kar je povzročilo občasno zaustavitev vlog in dvigov. Aprila 2017 je Bitfinex na primer objavil, da je pri obdelavi dvigov v ameriških dolarjih prihajalo do zamud, potem ko je Wells Fargo prekinil bančna nakazila. Od takrat je Bitfinex skočil med vrsto bank v drugih državah – večinoma ne da bi razkril, kje hrani denar strank. Borza je bila nedavno povezana z banko s sedežem v Portoriku, imenovano Noble Bank International, čeprav je bilo to bančno razmerje prekinjeno po finančnih težavah banke Noble Bank.

Enostavnost uporabe Bitfinex

Bitfinex je enostaven za uporabo za vsakogar, ki je uporabljal tradicionalno trgovalno platformo ali kripto borzo. Začetnikom ni najbolj prijazna namestitev, saj Bitfinexu ni neposredne možnosti »kupi« ali »prodaj«, kot jo vidimo na Coinbase in drugih borzah. Vendar pa je na splošno preprosta trgovalna platforma za uporabnike spleta, namizja in mobilnih naprav.

Zaupanje in zasebnost Bitfinexa

Bitfinex je ena najbolj zaupnih večjih borz kriptovalut v skupnosti. Na hitro si oglejte Bitfinexova stran Wikipedia za povzetek vdorov, kršitev varnosti, senčnih bančnih partnerstev in drugih težav, s katerimi se je Bitfinex srečal v preteklih letih. Na splošno vemo malo o tem, kdo upravlja Bitfinex.

Ena najbolj zaskrbljujočih stvari je ta, da nismo vedeli, da so Bitfinex in Tether vodili isti ljudje, dokler te informacije niso bile razkrite v tožbi. Tako Tether kot Bitfinex imata senčno revizijsko zgodovino in nejasne bančne odnose.

Če povzamemo, obstaja popolna pomanjkljiva preglednost katerega koli vidika poslovanja Bitfinexa, zato je Bitfinexu težko zaupiti na kakršen koli način, obliko ali obliko. Dobra novica je seveda ta, da Bitfinex še naprej preživlja te polemike in deluje neprekinjeno od leta 2012. In kolikor vemo, Bitfinex v nobenem od vdorov nikoli ni razkril uporabniških informacij.

Služba za stranke Bitfinex

Bitfinex ponuja osnovne storitve za stranke. Obstaja center za pomoč Bitfinex, kjer lahko brskate po pogostih vprašanjih. Zahtevo lahko oddate tudi skupini za pomoč strankam Bitfinex prek spletnega obrazca. Bitfinex pa ne razkrije določenega e-poštnega naslova ali telefonske številke, prek katere se stranke lahko obrnejo na ekipo.

Uporabniški priročnik za Bitfinex: Kako nastaviti in uporabljati Bitfinex

Prijava za Bitfinex je razmeroma enostavna. Tukaj je opisano, kako postopek deluje.

1. Prijavite se

bitfinex-izmenjava-trgovanje-prijava

Obiščite Bitfinex.com, nato na vrhu strani kliknite gumb Prijava (ali gumb Odpri račun).

open-bitfinex-exchange-account

Vnesite svoje uporabniško ime, e-poštni naslov in časovni pas. Nato izberite geslo, dokončajte preverjanje Captcha in kliknite Odpri račun.

2. Preverjanje

Ko končate zgornje korake, lahko takoj začnete uporabljati Bitfinex. Za začetek uporabe Bitfinexa ni potrebno nadaljnje preverjanje. Na svoj račun lahko položite kriptovaluto, nato pa takoj začnite trgovati.

Če pa želite na svoj račun položiti fiatno valuto, boste morali opraviti preverjanje Spoznajte svoje stranke (KYC), kar vključuje nalaganje osebnega dokumenta s fotografijo na platformo. Če želite na platformi uporabiti določene kovance ali uporabne kovance, vključno s Tether (USDT) in LEO, boste morali opraviti tudi preverjanje KYC..

Za dokončanje preverjanja KYC morate izpolniti naslednje zahteve:

Bodite stari vsaj 18 let

Navedite veljavno telefonsko številko, e-poštni naslov in naslov bivališča

Predložite dve obliki veljavne osebne izkaznice s fotografijami (na primer potni list, državna osebna izkaznica, vozniško dovoljenje, rezidenčna izkaznica, izkaznica za delovno dovoljenje itd.)

Če nimate dveh obrazcev, ki jih je izdal državni organ, lahko navedete samo enega, nato pa se obrnite na электронno poš[email protected], da se dogovorite za Skype klic za potrditev vaše identitete

Predložite bančni izpisek, v katerem je jasno navedeno vaše ime kot imetnika računa (vaš prvi polog na Bitfinex mora biti s tega bančnega računa)

Predložite dokazilo o naslovu, vključno z izjavo, ki ni starejša od treh mesecev od komunalnega podjetja, storitvenega podjetja, licencirane družbe ali vladnega organa, v katerem je jasno navedeno vaše ime in naslov prebivališča

3. Dvofaktorska overitev

Bitfinex priporoča nastavitev dvofaktorske avtentikacije (2FA) za zaščito vašega računa. Lahko se odločite za nastavitev 2FA na osnovi SMS ali 2FA (na primer prek aplikacije Authy ali aplikacije Google Authenticator).

4. Način pologa

Če ste zaključili preverjanje KYC, lahko na svoj račun položite fiat valuto ali kriptovaluto, da začnete trgovati. Če še niste zaključili preverjanja KYC, lahko položite samo kriptovaluto.

bitfinex-depozit-metoda

Nekateri sprejemljivi načini nakazila na Bitfinex vključujejo:

Bančno nakazilo v valuti Fiat (EUR, JPY, USD ali GBP)

Vezava (USDT)

Kriptovalute, kot so BTC, LTC, ETH, ETC, ZEC, XMR, DASH, XRP, IOTA in 80+ drugih

bitfinex-cryptocurrency-coin-deposit

Polaganje denarja v Bitfinex je vedno brezplačno, razen za bančna nakazila, za katera boste plačali 0,1% celotnega nakazanega zneska, z največ 20 USD na bančno nakazilo.

bitfinex-bitcoin-denarnica-plačilo

5. Trgovanje s kriptovalutami

Ko financirate svoj račun Bitfinex, lahko začnete trgovati s kriptovalutami. Okno za kripto trgovanje Bitfinex je podobno kot na drugih borzah.

kako trgovati s kriptovalutami na bitfinexu

Izberite vrsto naročila, nato kliknite Exchange Buy ali Exchange Sell, da izvedete posel.

6. Umik

Pri dvigu denarja boste plačali provizijo glede na vaš način dviga (na primer 5 USD za dvige USDT ali 0,1% za bančna nakazila v fiat valuti).

Na splošno Bitfinex omogoča hitro in enostavno dvigovanje denarja s platforme. Kot je bilo že omenjeno, je imela borza občasno težave z bančnimi partnerstvi, kjer so bili dvigi začasno ustavljeni.

Končna beseda

Bitfinex je ena največjih in najbolj znanih borz, ki so danes na voljo. Na žalost je tudi najbolj sporen. Da, Bitfinex deluje od leta 2012. Vendar tudi Bitfinex nikoli ni imel večje preglednosti glede svojih bančnih partnerstev, vodstvene ekipe, finančnega stanja in drugih ključnih informacij. Bitfinex tudi ni hotel javno razkriti svoje intimne povezave s Tetherjem – oba imata isto vodstveno ekipo in delničarje, Tether in Bitfinex pa naj bi decembra 2017 zarotila, da bi Bitcoin dosegla rekordno višino..

Poleg polemike je Bitfinex izmenjava kriptovalut z omejenimi zakonskimi zahtevami, kjer lahko trgujete z nizkimi provizijami, pri čemer je potrebno le preverjanje e-pošte. Čeprav prebivalcem ZDA ni več na voljo, ostaja Bitfinex priljubljen pri trgovcih po vsem svetu.

Trgovanje & Izmenjava

 • Kripto vodnik 101: Izbira najboljše menjalnice kriptovalut
 • Priročnik za izmenjavo Bittrex: Kako trgovati na Bittrexu
 • Priročnik za Binance Exchange: Kako odpreti račun Binance in kaj morate vedeti
 • Priročnik za Gemini Exchange: Uporabniški pregled
 • Priročnik za Kraken Exchange: Uporabniški pregled
 • Vodnik po izmenjavi Etherdelta: Kako trgovati na Etherdelti
 • Vodnik po osnovah trgovanja s kriptovalutami: Uvod v tehnično analizo kripto valut
 • Trgovanje s kriptovalutami: Razumevanje trgovskih parov s kriptovalutami & Kako deluje
 • Vodič za kripto trgovanje: 4 pogoste pasti, ki jih bo izkusil vsak kripto trgovec

Denarnice

 • Vodnik po denarnicah s kriptovalutami: Zakaj potrebujete denarnice?
 • Vodnik po kriptovalutah: Odpiranje Bitcoin denarnice
 • Vodnik po denarnicah za kriptovalute: Odpiranje MyEtherWallet (MEW)

Pridružite se lahko tudi naši Facebook skupini na Obvladajte kripto: napredno znanje o kriptovalutah zastaviti kakršna koli vprašanja v zvezi s kriptovalutami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map