Cobinhood Exchange: Obvladajte Crypto User Guide Guide

pregled izmenjave cobinhood

Kako uporabljati, trgovati in se prijaviti na Crypto Exchange Cobinhood

Cobinhood je borza kriptovalut, ki obljublja nizke provizije in priročno trgovanje na namizju ali mobilnem telefonu. Zdi se, da je priljubljena borza leta 2019 preživela nekaj polemik, čeprav ima še vedno svoj del vprašanj.

Lastnosti

 • Minimalne provizije za trgovanje
 • Brezplačni žetoni prek Candy Machine in Airdrop Center
 • Enostavno visokofrekvenčno trgovanje

Načini pologa

 • ameriški dolar
 • Kripto

Prednosti

 • Program zvestobe COB točk
 • Uporabniku prijazne namizne in mobilne aplikacije
 • Preverjanje ni potrebno

Slabosti

 • Sestrinsko podjetje je maja 2019 razglasilo stečaj
 • Omejena preglednost ali zaupanje
 • Omejen razlog za zaupanje drugim uporabnikom na borzi

Uvod

Cobinhood je borza kriptovalut, registrirana na Kajmanskih otokih, vendar s sedežem na Tajvanu. Maja 2019 je internet izbruhnil z novico, da je Cobinhood razglasil bankrot in potegnil izhodno prevaro ter izginil z denarjem vseh uporabnikov na borzi. Od oktobra 2019 pa se zdi, da je Cobinhood živ, uporabniki pa lahko sredstva dvigujejo že od sredine septembra. Cobinhood je zagotovo obkrožen z nekaterimi polemikami, vendar je vredno zamenjati povprečnega uporabnika kripto?       cobinhood-exchange-bitcoin-crypto

Ena prvih stvari, ki jih boste opazili pri Cobinhoodu, je, da ni provizij za trgovanje. Cobinhood je ena redkih borz, ki ne zaračuna provizij za trgovanje, čeprav boste vseeno morali plačati provizije za polog in dvig, obrestne mere za posojilo za trgovanje z maržo in nekatere druge provizije, odvisno od tega, kako uporabljate platformo.

Cobinhood je leta 2017 začel moški po imenu Popo Chen. Chen je magistriral iz elektrotehnike pri komaj 22 letih, potem ko je izpustil zadnji letnik srednje šole in se vpisal na Državno tajvansko univerzo (NTU). Pred ustanovitvijo Cobinhooda je Chen ustanovil podjetje za pretakanje v živo z imenom 17. Podjetje je priljubljena platforma za pretakanje v živo v Aziji in ima več kot 5 milijonov aktivnih uporabnikov na dan.

cobinhood-crypto-trading-platform

Danes je Cobinhood znan po svoji preprosti platformi za trgovanje in široki paleti kovancev. Borza je znana tudi po omejenem regulativnem nadzoru in skrbnosti.

O Cobinhoodu je težko govoriti, ne da bi govorili o stečaju maja 2019. V začetku leta 2019 je Cobinhood prodal žetone svoji matični družbi DEXON Foundation in v samo enem mesecu zbral 3,5 milijona dolarjev žetonov DXN. Fundacija DEXON je nato odvrgla ogromno žetonov, zaradi česar so se cene zrušile za 85%. Naravni žeton Cobinhooda je COB med incidentom prav tako strmo padel za 50%. Internet je zasijal s poročili, da je Cobinhood potegnil izhodno prevaro.

Ni povsem jasno, kaj se je zgodilo s fundacijo DEXON. Vendar pa je Cobinhood kmalu zatem objavil izjavo, da to ne bo vplivalo na vsakodnevno poslovanje. Mesece pozneje je večina funkcionalnosti borze znova na voljo, čeprav naj bi imeli uporabniki težave z dvigovanjem ali deponiranjem valute poleti.

Poleg polemik, Cobinhood ponuja široko paleto možnosti trgovanja v okolju z nizko regulacijo. Trgovanje s finančnim vzvodom je na voljo do 10X. Spot trgovanje, tržna naročila, omejena naročila, stop limit naročila in druge možnosti trgovanja so na voljo tako v različici brskalnika Cobinhood kot v mobilni aplikaciji. Na voljo je obsežen izbor trgovalnih parov, vključno z dobro znanimi glavnimi kriptovalutami in desetinami manjših, manj znanih žetonov.

Ključne funkcije

Ključne značilnosti Cobinhood vključujejo vse naslednje:

Brez provizij za trgovanje: Cobinhood zaračunava nič provizij za trgovanje, “da bi povečali dobiček trgovcev in likvidnost trga”, pojasnjuje uradna spletna stran. Kljub temu boste še vedno plačevali pristojbine za obrestne mere za posojila in določene dvige.

Omejen regulativni nadzor: Če vas pregledi KYC in AML motijo, je Cobinhood morda prava zamenjava za vas. Uporabniki lahko trgujejo na platformi brez preverjanja KYC ali AML (razen e-poštnega naslova in gesla). Če opravite preverjanje na drugi stopnji KYC, lahko položite USD in dostopate do trgovanja z maržami, finančnih produktov in javnih ICO.

Noben KYC ni potreben: Preverjanje KYC prve stopnje Cobinhood vam omogoča, da deponirate neomejeno količino kripto, čeprav lahko “samo” dvignete 3 BTC na dan. Če ne želite dokončati preverjanja KYC, je Cobinhood ena izmed najbolj priljubljenih izmenjav.

Stroj za sladkarije: Cobinhood ima priljubljen sistem, imenovan Candy Machine, kjer lahko uporabniki v tekmovalnem okolju dobijo brezplačne žetone (vključno z žetoni airdrop)..

Žetoni COB: Cobinhood ima svoj izvorni žeton, imenovan COB. Gre za žeton ERC20, povezan z različnimi ugodnostmi na borzi.

Nagrade za napotitev: Uporabnike napotite na platformo in si prislužite nagrade, vključno z nagradami od 50 do 100 COB za napotitev uporabnikov na platformo.

Kontroverzna preteklost: Cobinhood je bil obtožen, da je maja 2019 z debaklom, ki je vključeval fundacijo DEXON, potegnil izstopno prevaro. Nekatere funkcije, vključno z dvigi, za nekatere uporabnike mesecev niso bile na voljo do konca leta 2019.

Podpira več jezikov: Cobinhood je na voljo v številnih uradnih jezikovnih različicah, vključno z angleško, nemško, rusko, kitajsko, špansko, francosko, italijansko, nizozemsko, portugalsko, turško, japonsko in korejsko.

ICO Underwriting: Cobinhood ni le izmenjava; to je tudi storitev zavarovanja ICO. Kot zavarovalnica Cobinhood podjetjem ICO pomaga, da svoja ICO pripeljejo na trg – tako kot banka prevzame IPO tradicionalnega podjetja in svoj IPO pripelje na trg. V zameno za zagotavljanje storitev zavarovanja Cobinhood zaračuna provizijo v višini 5% vseh sredstev, zbranih med ICO.

Ni na seznamu Coinmarketcap: Ena izmed smešnih domislic pri Cobinhoodu je, da borza ni navedena na Coinmarketcap. Coinmarketcap ima politiko, po kateri ne uvrščajo borz brez provizij za trgovanje. Žeton COB je naveden na Coinmarketcap, vendar izmenjava Cobinhood ni navedena kot aktivna, preverjena izmenjava. Lahko pa si ogledate osnovne podatke o obsegu trgovanja na nepreverjeni strani Coinmarketcap na Coinmarketcap.

Valute in pari Cobinhood

Cobinhood ponuja na desetine različnih trgovalnih parov, vključno z glavnimi kriptovalutami in manjšimi kriptovalutami. To je eno redkih mest na spletu, kjer boste na primer našli trgovalne pare COB. BCH, USDT, BCHSV, BTC, CMT, DAI, ETH, LTC, MIOTA, NANO, LSK, XRP, XMR, ZEC, ZRX, FXT, GUSD, KWATT, LALA in širok spekter drugih žetonov so na voljo za trgovanje na ploščadi.

Načini pologa in dviga, ki jih podpira Cobinhood

Cobinhood vam omogoča polog in dvig z uporabo ameriških dolarjev in kriptovalut. Če želite položiti ali dvigniti z USD, boste morali opraviti preverjanje KYC stopnje Cobinhood. Večina večjih kriptovalut je sprejetih za vloge.

Postopek registracije in prijave Cobinhood

Cobinhood ima tri stopnje preverjanja KYC. Vendar pa ima prva stopnja malo omejitev (neomejene vloge, 3 BTC na dan omejitev dviga). Lahko se registrirate in začnete trgovati s preverjanjem e-pošte, izbiro gesla in deponiranjem kriptovalute.

Cobinhood trgovanje

Cobinhood ima standardni trgovalni vmesnik za namizne in mobilne uporabnike. Trgovanje je podobno kot na drugih borzah. Na splošno je enostaven za uporabo in je uporabniku prijazen tako za začetnike kot za napredne trgovce. Voden ogled vam prvič predstavi vmesnik. Na enem zaslonu lahko ustvarite tržna, ustavite ali omejite naročila in si ogledate podatke za izmenjavo. Izberite svoj trg, nato določite zeleni »Exchange Buy« ali rdeči gumb »Exchange Sell«, da zaključite posel.

cobinhood-exchange-app-review

Cobinhood Pristojbine

Cobinhood nima nikakršnih provizij za trgovanje, vključno z 0 provizijami za prevzemnike in 0 provizijami za ustvarjalce. Obstajajo tudi nične provizije za polog. Družba sicer plača odstopnino v višini 0,001 BTC, kar je visoko v primerjavi z večino konkurentov. Na splošno pa ima Cobinhood eno najcenejših struktur provizij na trgu, zlasti za trgovce z velikimi količinami, ki jih ne moti tveganje, da bi imeli opravka s senčno menjavo.

Varnostna vprašanja in izpadi Cobinhood

Eno največjih varnostnih vprašanj družbe Cobinhood se je zgodilo maja 2019, ko je bilo podjetje obtoženo razglasitve bankrota in vlečenja izstopa. Partnersko podjetje Cobinhood je sicer razglasilo bankrot in preplavilo trg z žetoni, ki jih je pravkar prodalo med ICO, čeprav Cobinhood trdi, da je to omejeno vplivalo na njihovo vsakodnevno poslovanje. Poleg tega velikega incidenta maja 2019 pa Cobinhood od začetka leta 2019 ni imel večjih varnostnih incidentov.

Enostavnost uporabe Cobinhood

Bithovenov vmesnik je enak vmesniku, ki ga uporablja skoraj vsaka druga borza kriptovalut na planetu. To je neposreden, razumljiv uporabniški vmesnik, ki vam omogoča hitro in enostavno trgovanje in izvajanje drugih funkcij.

Zaupanje in zasebnost Cobinhood

Razlogov za zaupanje Cobinhoodu je malo. Podjetje razkriva imena treh zaposlenih, med katerimi je tudi ustanovitelj podjetja Popo Chen. Cobinhood povezuje tudi kontaktne podatke vsake osebe in profil LinkedIn. Vendar je izmenjava manj pregledna glede tega, kje ima sedež, in težko je zaupati izmenjavi, ki od uporabnikov zahteva omejeno preverjanje KYC. Vprašanje stečaja maja 2019 še bolj otežuje zaupanje Cobinhoodu, še posebej glede na to, da so imeli številni uporabniki v mesecih po incidentu težave z nakazili in dvigi.

Storitev za stranke

Cobinhood ima center za pomoč, kjer lahko preberete podrobne vadnice v več jezikih, v katerih je razloženo, kako nastaviti različne račune, kako trgovati, kako položiti in dvigniti denar s platforme ter opravljati druge osnovne in napredne naloge. Sporočilo lahko oddate tudi prek okna za pomoč strankam podjetja Zendesk.

Uporabniški priročnik za Cobinhood: Kako nastaviti in uporabiti Cobinhood

1. Prijavite se

Za začetek obiščite Cobinhood.com. Kliknite Ustvari račun, nato v telefon vnesite zahtevane podatke.

create-cobinhood-exchange-account

Vnesite svoj e-poštni naslov in geslo, sprejmite določila in pogoje in potrdite, da niste rezident New Yorka ali Japonske.

2. Preverjanje

Povezava za aktivacijo bo poslana na elektronski naslov, ki ste ga navedli med postopkom registracije. Pojdite na svojo pošto in nato kliknite povezavo za aktivacijo, da jo potrdite.

cobinhood-prijava-preverjanje

3. Naložite dokumentacijo

Brez nadaljnjega preverjanja lahko že deponirate in dvignete kripto ter sklepate posle. Če želite položiti in dvigniti USD, boste morali opraviti drugo ali tri stopnjo preverjanja KYC, ki zahteva predložitev potnega lista ali podobne osebne izkaznice. Kljub temu lahko kripto prodajate s preverjanjem prve stopnje brez težav – in edina omejitev je, da ste omejeni na 3 BTC dvigi na dan.

4. Dvofaktorska overitev

Cobinhood vam omogoča nastavitev dvofaktorske avtentikacije. Izberete lahko, da boste prejeli opozorilo vsakič, ko se nekdo prijavi v vaš račun. Kot pri drugih borzah tudi Cobinhood za povečanje varnosti priporoča vzpostavitev 2FA.

5. Način plačila

Položite ali dvignite večje kriptovalute ali USD v Cobinhood za trgovanje. Kliknite zaslon z zavihkom Depozit / dvig na vašem zaslonu, ki vsebuje podroben pregled vseh kripto sredstev na vašem računu, vključno z vrednostmi USD in ocenjenim zneskom v USD ali ETH.

cobinhood-depozit-dvig

Če želite opraviti polog ali dvig, kliknite stolpec »Action« na določenem kovancu, ki ga želite položiti ali dvigniti, nato pa denar pošljite na to denarnico.

6. Trgovanje s kriptovalutami

Trgovanje s kriptovalutami na Cobinhoodu je enostavno. Trgujete lahko z mobilno ali namizno različico Cobinhood. Oba sta preprosta in imata podobne zasnove kot druge večje borze. Kliknite zeleni gumb ‘Kupi’ ali rdeči gumb ‘Prodaj’ na želenem paru.

cobinhood-trading-cryptocurrency

Cobinhood samodejno izračuna vrednost vaše trgovine, nato pa jo prikaže v razdelku Skupna cena.

cobinhood-crypto-exchange-order-form

Vmesnik prikazuje ceno z najvišjo ponudbo (v zelenih vrsticah) in najnižjo ceno (z rdečo). Večina trgov je zelo likvidnih (zahvaljujoč ničelnim provizijam za trgovanje), zato se naročila hitro polnijo 24 ur na dan. Vendar manj znane kriptovalute morda nimajo zadostne likvidnosti – zlasti po incidentu maja 2019.

7. Umik

Če želite dvigniti, se pomaknite do istega zavihka Depozit / dvig in kliknite stolpec Dejanje poleg kriptovalute, ki jo želite dvigniti. Vnesite znesek, ki ga želite dvigniti, nato dvakrat preverite provizijo (Cobinhood zaračuna 0,001 BTC provizijo za dvig, kar je relativno visoko v primerjavi s konkurenti).

Končna beseda

Cobinhood se je začel leta 2017 v času vrhunca kripto boom-a. Borza se je pojavila na prizorišču z obljubami o proviziji za trgovanje in enostavnem okolju za trgovanje. Menjava ničelnih provizij je hitro postala priljubljena, saj so jo spodbujali trgovci, ki so se zanimali za poceni trg z omejeno regulacijo.

Incident maja 2019, ko je Cobinhood domnevno potegnil izhodno prevaro, potem ko je v enem mesecu zbral 3,5 milijona dolarjev, je navdušil in navdušil Cobinhood. Uporabniki so se čez poletje pritoževali nad težavami z umikom.

Vendar pa se zdi, da bo Cobinhood v prihodnje še naprej deloval normalno. Če želite brezplačno trgovalno platformo z omejenimi predpisi, potem je Cobinhood spodobna možnost, čeprav zagotovo obstaja nekaj tveganj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map