Coinmama Exchange: Obvladajte Crypto User Review Guide

coinmama-exchange-review

Kako uporabljati, trgovati in se prijaviti na kripto borzo Coinmama

Coinmama od leta 2013 ljudem pomaga hitro in enostavno kupovati kriptovalute v 190 državah. Ugotovite vse, kar morate danes vedeti o Coinmami, v našem pregledu.

Lastnosti

 • Bitcoin kupujte s katero koli kreditno / debetno kartico Visa ali MasterCard
 • Hitro preverjanje
 • Takojšnja dostava

Načini pologa

 • SEPA za prebivalce EU
 • Kripto vloge
 • Visa ali MasterCard

Prednosti

 • Poceni in enostaven način za nakup večjih kriptovalut
 • Enostaven za uporabo
 • Na voljo v več kot 190 državah

Slabosti

 • Visoke provizije (11% provizije za obdelavo kreditnih in debetnih kartic)
 • Omejene možnosti prodaje; tehnično ne kripto izmenjava
 • Brez 24-urne podpore strankam

Uvod

Coinmama je izraelska borza kriptovalut s sedežem v Ra’anani na obrobju Tel Aviva. Borza neprekinjeno deluje od leta 2013. Danes ima Coinmama skupino 30 zaposlenih, ki služijo več kot milijonu uporabnikov v 190 državah. Borza je registrirana na Slovaškem, čeprav je uradno v lasti New Bit Ventures v Izraelu.

Cilj borze je ponuditi enega najhitrejših in najlažjih načinov za nakup kriptovalut. Na spletu lahko kriptovalute kupite v eni uri (vključno s preverjanjem) z uporabo debetnih ali kreditnih kartic. Coinmama sprejema vse kreditne ali debetne kartice Visa ali MasterCard, pri čemer zaračuna 11% provizije za obdelavo plačil in nakup kriptovalut. To je zelo visoka provizija, vendar plačujete znatno premijo za hitrost in udobje.

Coinmama je idealna za začetnike kripto uporabnikov, ki želijo kupiti svoj prvi bitcoin. Naprednejši trgovec lahko z drugačno platformo prihrani pri provizijah za transakcije, vendar bo za začetnike uporabnik Coinmama zelo enostaven za uporabo. Če iščete hiter in enostaven način za nakup prvega bitcoina, potem je Coinmama odlična izbira. Coinmama prodaja tudi majhno paleto drugih kriptovalut, vključno z BCH, ETH, LTC in drugimi.

Seveda vam ni treba plačati visokih provizij za transakcije s kreditno kartico in debetno kartico. Coinmama omogoča tudi nakazila SEPA in SWIFT. Pri teh prenosih boste plačali 0% za polog denarja na platformo, čeprav boste še vedno plačali neizogibnih 5,9% provizije za menjalni tečaj.

Še ena lepa stvar pri Coinmama je, da borza sprejema uporabnike z dolgega seznama držav. Dejansko prebivalci skoraj vseh držav na svetu ne bi smeli imeti težav z dostopom do Coinmame. Coinmama ne dovoljuje uporabnikov iz sankcioniranih držav (kot je Severna Koreja), niti ne sprejema uporabnikov iz 27 ameriških zveznih držav. Na splošno pa Coinmama sprejema uporabnike z dolgega seznama lokacij.

Ključne funkcije

Ključne značilnosti Coinmame vključujejo:

Enostaven način plačila: Coinmama vam omogoča uporabo istih načinov plačila, ki jih uporabljate za vsakodnevne nakupe, vključno z debetno ali kreditno kartico. Nakup kripto na drugih borzah je lahko moteč, le da se zavedate, da morate za nakazilo sredstev na borzo uporabiti drag bančni nakazilo ali prenos kripto-na-kripto. S Coinmamo je nakup bitcoinov tako preprost kot naročanje pice po spletu.

Uporabniku prijazna platforma: Coinmama trži svojo platformo za začetnike. Kot bi lahko pričakovali, gre za uporabniku prijazno platformo, katere namen je olajšati zapletene dele kripto. Coinmama ima grafikone, grafikone in statistične podatke, ki jih najdete na drugih borzah, čeprav vam med začetnim postopkom nakupa kovancev ni treba pogledati nobene od teh informacij..

Močna podpora strankam: Coinmama na splošno hvalijo za podporo strankam. Skupino za podporo lahko kontaktirate prek klepeta v živo. Vendar je takojšnja podpora strankam na voljo samo v običajnem izraelskem delovnem času (od 9:00 do 18:00 GMT + 3). Na podporo za stranke se lahko obrnete tudi po e-pošti, vstopnicah za podporo ali Facebooku.

Takoj prejmite kovance v svojo osebno denarnico: Edinstvena značilnost Coinmame v primerjavi z borzami, kot je Coinbase, je ta, da kovance takoj dobite v svojo osebno denarnico. Coinmama ne shranjuje vaših kovancev v lastnih denarnicah. To pomeni, da potrebujete naslov denarnice pred prvo uporabo Coinmame. Pomeni tudi, da imate popoln nadzor nad svojimi kovanci.

Predhodno kripto znanje ni potrebno: Nikoli v življenju niste kupili bitcoinov? To je vredu! Coinmama omogoča tako preprost nakup bitcoinov, da ne potrebujete predhodnega znanja o bitcoinih ali kripto.

Zelo varno: Coinmama deluje nemoteno od leta 2013. Od leta 2019 Coinmama ni doživela nobenega vdora ali kršitve varnosti, niti jim nikoli niso ukradli uporabniških podatkov.

Urejeno in registrirano: Coinmama je registrirana pri FINCEN v ZDA, kar platformi daje dodatno plast regulativne varnosti za nekatere njene bolj senčne konkurente.

Valute in pari Coinmama

Coinmama sprejema majhno število kriptovalut, vključno z:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Valovanje (XRP)
 • Litecoin (LTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Qtum (QTUM)
 • Ethereum Classic (ETC)

Metode nakazila in dviga, ki jih podpira Coinmama

Coinmama sprejema kreditne ali debetne kartice, ki jih izda Visa ali MasterCard, za 5% provizije (plus 5,90% provizije).

Tudi Coinmama je nedavno začela sprejemati nakazila SEPA. Za nakazila SEPA je treba plačati 0% provizije, čeprav boste še vedno plačali 5,9% provizijo za menjalni tečaj za vse nakupe Coinmama.

S pomočjo SWIFT lahko sredstva položite v Coinmama.

Kovance lahko kupite pri Coinmama z uporabo katere koli fiat valute. Coinmama sprejema uporabnike iz več kot 190 držav.

Postopek registracije in prijave Coinmama

Prijava za Coinmama je enostavna. Za začetek vnesete svoje ime in e-poštni naslov.

V nekaj sekundah boste v nabiralnik prejeli potrditveno e-poštno sporočilo. Kliknite povezavo v potrditvenem e-poštnem sporočilu, da potrdite svoj e-poštni naslov.

Nato boste preusmerjeni na stran za registracijo Coinmama, kjer boste pozvani, da izpolnite nadaljnje podrobnosti o sebi. Vnesite svoje ime, naslov in kontaktne podatke.

Na tej točki boste morda lahko takoj začeli trgovati z bitcoini in kupovali in prodali do 15.000 dolarjev kriptovalut.

Za tiste iz drugih držav, vključno s prebivalci ZDA, boste morali naložiti nadaljnje dokumente, ki dokazujejo vašo identiteto, in prejeti preverjanje 2. stopnje. Coinmama ima prostor, kamor lahko naložite sprednjo in zadnjo stran osebnega dokumenta. Uporabite lahko potni list, vozniško dovoljenje ali nacionalni osebni dokument.

Naložiti boste morali tudi račun za komunalne storitve (računi za elektriko, kabel, plin, vodo, davek na nepremičnine, bančne izpiske ali izpiske na kreditnih karticah).

Ko naložite te dokumente, bo uslužbenec Coinmame preveril podatke, ki ste jih navedli. Nato boste prejeli popoln dostop do Coinmame.

Od leta 2019 čas registracije za Coinmama znaša približno 30 minut. To pomeni, da se lahko prijavite za Coinmama, preverite svoje dokumente in kupite svoj prvi bitcoin v manj kot 30 minutah.

ID nalaganja: Coinmama sprejema potne liste, vozniška dovoljenja in druge državne osebne izkaznice.

Dokumentacija: Za dokazilo o svojem naslovu boste morali naložiti račun za komunalne storitve (računi za elektriko, kable, plin, vodo, davek na nepremičnine, bančne izpiske ali izpiske kreditne kartice z navedenim imenom in naslovom).

Selfie: Coinmama zahteva tudi, da imate mobilni telefon z delujočo kamero. Za dokončanje postopka preverjanja boste morali naložiti selfi.

Ko prejmete preverjanje 1. stopnje, lahko povečate svojo omejitev nakupa in dnevno omejitev transakcij s preverjanjem 2. stopnje. Nekateri uporabniki morajo pridobiti tudi preverjanje stopnje 2 za trgovanje s katero koli kripto, vključno z uporabniki iz ZDA.

V redkih primerih lahko osebje Coinmame zahteva, da naložite dodatne dokumente – recimo, če vaši začetni dokumenti niso zadostovali ali so se zdeli netočni.

Trgovanje s Coinmama

Coinmama vam omogoča, da kupujete in prodajate bitcoin ali Ethereum prek spleta. Vendar tehnično ni platforma za trgovanje z bitcoini. Z drugimi uporabniki ne morete trgovati z bitcoini. Kripto kupujete in prodajate neposredno Coinmami in iz nje.

Posnetek zaslona mobilnega telefona Opis se samodejno ustvari

Ko kovance kupite pri Coinmama, so ti kovanci v vaši osebni denarnici. Coinmama ne shranjuje vaših kovancev. To pomeni, da lahko svoje bitcoine prenesete na drugo borzo in z njimi trgujete. Lahko pa jih shranite v osebno denarnico po vaši izbiri.

Kot smo že omenili, Coinmama kupujete in prodajate BTC, ETH, XRP, LTC, BCH, ADA, QTUM in ETC.

Coinmama pristojbine

Coinmama ima relativno visoke provizije v primerjavi s tradicionalno kripto izmenjavo. Seveda je Coinmama tudi ena redkih platform, kjer lahko s kreditno kartico kupujete in prodajate kripto. Struktura provizij Coinmame se razčleni tako:

Provizija za menjalni tečaj: Coinmama temelji na stopnji XBX Index, nato pa vsem trgovanjem doda 5,90% provizije

Kreditne kartice in stroški obdelave: 5,00% (plus 5,90% provizije za menjalni tečaj)

SEPA: 0,00% (plus 5,90% provizije za menjalni tečaj)

SWIFT: 0,00% (pri nakazilih nad 1.000 USD) ali 20 GBP (pri nakazilih pod 1.000 USD)

Coinmama ne drži vašega denarja. Vsa sredstva so shranjena v vaši denarnici. Dodatnih pristojbin za polog ali dvig ni. coinmama-pristojbine-dajatve

Varnostna vprašanja in izpadi Coinmama

Coinmama ni imela nobenih znanih varnostnih težav, kršitev uporabniških podatkov ali večjih zastojev. Del razloga je ta, da Coinmama kriptovalut uporabnikov ne shranjuje v lastnih denarnicah; namesto tega se vse kriptovalute pošljejo neposredno v uporabniške denarnice. Na splošno ima Coinmama močne varnostne izkušnje.

Enostavnost uporabe

Coinmama je ena najlažjih platform za izmenjavo kripto, ne glede na stopnjo kripto izkušenj. Uporabniki pohvalijo borzo zaradi preprostega vmesnika. V nasprotju s tradicionalno borzo vam ni treba gledati grafikonov ali vstopati na tržna ali omejena naročila. Namesto tega lahko kriptovalute kupite tako enostavno, kot da bi kupili kaj od Amazona ali naročili pico po spletu.

Zaupanje in zasebnost

Coinmama ima odlične izkušnje z varovanjem sredstev uporabnikov. Platforma v preteklih letih ni imela večjih kršitev varnosti. Kolikor lahko ugotovimo, Coinmama vaše podatke ohranja zasebne in jih ne deli s tretjimi partnerji.

Storitev za stranke

Coinmama ima v običajnem delovnem času GMT + 3 na voljo možnost storitve klepeta za stranke v živo. Na platformo se lahko obrnete tudi po e-pošti ali Facebooku izven delovnega časa. Na splošno ima Coinmama hiter odzivni čas in večina uporabnikov ima pozitivno izkušnjo s storitvijo za stranke Coinmame. Coinmama je svoji skupini za pomoč strankam celo dal prijazen izraz: imenuje jih “Heroji sreče”.

Uporabniški priročnik za Coinmama: Kako nastaviti in uporabljati Coinmama

1. Prijavite se

prijava-začetek-coinmama-izmenjava-pridružitev

Postopek registracije se začne na domači strani Coinmama. Vnesite svoj e-poštni naslov, uporabniško ime in geslo.

coinmama-exchange-email-verify

Nato počakajte, da se e-poštno sporočilo za preverjanje prikaže v nabiralniku. Kliknite povezavo v tem e-poštnem sporočilu, da potrdite svoj e-poštni naslov.

dobrodošli-coinmama-kripto-izmenjava

2. Preverjanje

coinmama-kripto-izmenjava-preverjanje

Dokler ne preverite svoje dokumentacije, ne boste mogli uporabljati nobenega vidika računa Coinmama. Odvisno od države, v kateri prebivate, boste morda morali takoj opraviti preverjanje stopnje 2. Lahko pa boste morda začeli trgovati po vnosu osnovnih podatkov za stik.

coinmama-trgovanje-info

Pomaknite se navzdol na dno strani, da si ogledate ravni ravni, vključno z informacijami, potrebnimi za dokončanje vsake stopnje preverjanja. Če želite povečati omejitve za polog, dvig ali trgovanje, boste morali predložiti zahtevano dokumentacijo.

podrobnosti coinmama-user

3. Naložite dokumentacijo

Coinmama zahteva, da naložite osebni dokument, ki ga je izdal državni organ, vključno z vozniškim dovoljenjem, potnim listom ali nacionalnim osebnim dokumentom. Naložiti boste morali tudi račun za komunalne storitve ali bančni izpisek. Odvisno od države, v kateri prebivate, boste morda morali naložiti tudi selfi.

coinmama-dokumentacija

3. Dvofaktorska overitev

Coinmama ponuja dvofaktorsko overjanje (2FA) in toplo priporočamo, da jo nastavite. Coinmama lahko na vaš telefon pošlje zahtevo Googlu Authenticator za preverjanje vaše identitete. Omogočajo tudi dvostopenjsko preverjanje pristnosti po e-pošti, čeprav močno priporočajo uporabo Google Authenticator.

4. Način plačila

Coinmama sprejema pologe na tri glavne načine, vključno z Visa / Mastercard, SWIFT ali SEPA. Plačali boste 0% provizije za polog s SWIFT ali SEPA in 5% provizijo za polog s kartico Visa / Mastercard (za vse nakupe kriptovalut na Coinmami se plača tudi 5,90% provizije).

5. Nakup kriptovalut

Za nov posel na Coinmama pojdite v meni > Kupite in nato na seznamu izberite želeno kriptovaluto.

Vnesite znesek, ki ga želite kupiti v BTC ali USD. Nato vam bo Coinmama povedal, koliko boste prejeli za ta znesek (cene vključujejo provizije).

coinmama-kupi-bitcoin

Bitcoin lahko prodajate tudi prek Coinmame. Vendar lahko prodajate samo bitcoin, denar pa lahko prek SEPA nakažete evropskim bankam. Če ste kripto najprej kupili s kreditno ali debetno kartico, boste morali bitcoin prodati z drugo borzo.

6. Umik

Coinmama nima možnosti dviga, ker so vaša sredstva shranjena v vaših osebnih denarnicah. Vendar lahko bitcoin prodajate iz svoje spletne denarnice Coinmama neposredno prek platforme za izmenjavo, vendar le, če lahko sredstva prek SEPA prenesete na evropsko banko. Če želite prodati bitcoin in dvigniti denar iz Coinmame, pojdite v meni > Prodaj.

coinmama-sell-bitcoin-umik

Vsa ostala sredstva, kupljena na Coinmama, so shranjena v vaši denarnici. Visoke honorarje Coinmame ste že plačali, zato vam za ponovni dvig teh sredstev ni treba plačati dodatnih stroškov. Ta sredstva v vaši osebni denarnici lahko prenesete na drugo borzo, ki jih boste prodali in dvignili, če se odločite za to.

Končna beseda

Coinmama tehnično ni izmenjava. Na platformi res ne morete kupovati in prodajati kriptovalut. Coinmama deluje kot Coinbase in uporabnikom omogoča enostaven (in drag) način nakupa bitcoinov in drugih kriptovalut s pomočjo kreditnih kartic in drugih znanih načinov plačila.

Coinmama zaračunava visoke provizije do 11% (5% provizije za kreditno kartico + 5,9% provizije za menjalni tečaj). Če pa iščete priročen in hiter način za nakup bitcoinov v 30 minutah, potem je dobra izbira Coinmama.

Trgovanje & Izmenjava

 • Kripto vodnik 101: Izbira najboljše menjalnice kriptovalut
 • Priročnik za izmenjavo Bittrex: Kako trgovati na Bittrexu
 • Priročnik za Binance Exchange: Kako odpreti račun Binance in kaj morate vedeti
 • Priročnik za Gemini Exchange: Uporabniški pregled
 • Priročnik za Kraken Exchange: Uporabniški pregled
 • Vodnik po izmenjavi Etherdelta: Kako trgovati na Etherdelti
 • Vodnik po osnovah trgovanja s kriptovalutami: Uvod v tehnično analizo kripto valut
 • Trgovanje s kriptovalutami: Razumevanje trgovskih parov s kriptovalutami & Kako deluje
 • Vodič za kripto trgovanje: 4 pogoste pasti, ki jih bo izkusil vsak kripto trgovec

Denarnice

 • Vodnik po denarnicah s kriptovalutami: Zakaj potrebujete denarnice?
 • Vodnik po kriptovalutah: Odpiranje Bitcoin denarnice
 • Vodnik po denarnicah za kriptovalute: Odpiranje MyEtherWallet (MEW)

Pridružite se lahko tudi naši Facebook skupini na Obvladajte kripto: napredno znanje o kriptovalutah zastaviti kakršna koli vprašanja v zvezi s kriptovalutami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map