Gemini Exchange: Obvladajte Crypto User Review Guide

gemini-izmenjava-pregled

Kako uporabljati, trgovati in se prijaviti na Gemini Exchange

Gemini je ena najbolje urejenih in najbolj zaupanja vrednih borz kriptovalut na svetu. Vse, kar morate vedeti o Gemini, najdete v našem pregledu in uporabniškem priročniku.

Lastnosti

 • Mobilna aplikacija za iOS in Android
 • Institucionalna stopnja shranjevanja kripto
 • Napredno trgovanje v kripto urejenem in zaupanja vrednem okolju

Načini pologa

 • Kreditne ali debetne kartice Visa, MasterCard in American Express
 • Lokalni bančni prenosi iz ameriških bank

Prednosti

 • Obsežno urejena v državi New York
 • Enostaven za uporabo na namiznih in mobilnih napravah
 • Varne rešitve skrbništva na institucionalni ravni
 • Odlična storitev za stranke

Slabosti

 • Višje provizije kot manj zaupanja vredne borze
 • Potreben je obsežen KYC in postopek preverjanja
 • Majhno število kovancev in sprejetih držav

Uvod

Gemini Trust Company, LLC, znano preprosto kot Gemini, je ena najbolje urejenih borz kriptovalut na svetu. Podjetje sta leta 2014 ustanovila Cameron in Tyler Winklevoss – ista dvojčka Winklevoss, ki sta imela vlogo v zgodnjih dneh Facebooka.

Gemini je newyorška skrbniška družba, ki jo ureja New York State Department of Financial Services (NYDFS). Junija 2016 je borza postala prva licencirana borza ETH na svetu. Maja 2018 je Gemini postal prva licenčna borza Zcash na svetu.

Medtem ko druge borze ponujajo ogromno število valut in opcij, se Gemini osredotoča na nekaj pomembnih stvari, ki so pravilne. Borza sprejema le uporabnike na primer iz ZDA, Kanade, Združenega kraljestva, Južne Koreje, Hongkonga in Singapurja. Gemini je aktiven tudi le na peščici trgov in ponuja pare s kombinacijo BTC, USD, ETH, LTC, BCH in ZEC..

Še ena lepa stvar pri Gemini je, da je idealen tako za začetnike kot za napredne trgovce. Platforma ima dovolj začetnikom prijaznih orodij in možnosti vmesnika, da lahko nekdo kupi svoj prvi bitcoin. Ima tudi obsežna napredna orodja za trgovanje, s katerimi pomiri izkušenejše trgovce. Seveda ima Gemini tudi polnopravno institucionalno rešitev za skrbništvo nad kripto, ki večjim investicijskim institucijam olajša skok v kripto kot kdaj koli prej.

Če želite dodati seznam razlogov za zaupanje Gemini, je borza ena redkih v kripto prostoru, ki jo je revidirala ena od računovodskih družb Velike četverice: Gemini je revidiral Deloitte. Z obsežnim regulativnim nadzorom in zaupanjem lahko enostavno ugotovimo, zakaj Gemini razglaša, da je “postavil standard za kripto kibernetsko varnost”.

Na koncu Gemini tekmuje z nekaterimi največjimi igralci v tej panogi – vključno s Krakenom, Bitstampom, Binanceom, Bittrexom in Coinbase -, medtem ko upravlja visoko regulirano borzo kriptovalut. Nadaljujte z branjem in odkrivajte prednosti Gemini, vključno s tem, kako deluje izmenjava.

Ključne funkcije

Ključne značilnosti Gemini vključujejo:

Dvojčki USD (GUSD) Stablecoin: Potem ko so se pojavile polemike glede Tetherjevega stabilcoina, USDT, so se Gemini odločili, da bodo lansirali svoj stabilcoin. Gemini USD ali GUSD je popolnoma zavarovan stabilcoin, ki se uporablja v številnih poslih na platformi Gemini (in drugih borzah). Vsak GUSD v obtoku je podprt z 1 USD v rezervah Gemini in te rezerve se revidirajo mesečno, rezultati pa se objavijo na spletu, da jih lahko vidi vsak.

Majhno število visokokakovostnih kriptovalut: Namesto da bi Gemini na svojo platformo dodal stotine nizkokakovostnih kriptovalut, je dodal majhno število visoko zaupanja vrednih, decentraliziranih kriptovalut. Danes Gemini na svoji borzi navaja le šest različnih kripto in fiat valut, vključno z BTC, USD, ETH, LTC, BCH in ZEC.

Močno regulirano: New York je bila ena prvih držav, ki je ustanovila regulativni organ za nadzor borz kriptovalut, ki delujejo znotraj države. Gemini je bila prva licenčna digitalna borza premoženja, ki je izpolnila zahteve tega organa. Danes Gemini še vedno ureja Ministrstvo za finančne storitve New Yorka, zaradi česar je ena izmed najbolj zaupanja vrednih kripto borz, ki jih lahko najdete danes.

Mobilna aplikacija: Gemini je pred kratkim predstavil mobilno aplikacijo za Android in iOS. Aplikacija omogoča takojšen nakup bitcoinov s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Ustvarite račun, nato pa takoj kupite kripto z debetno ali kreditno kartico, ne da bi kdaj zapustili telefon. To je eden najhitrejših, najpreprostejših in najvarnejših načinov nakupa kripto iz mobilne naprave.

Ponavljajoči se nakupi: Gemini podpira ponavljajoče se nakupe, kar vam omogoča načrtovanje ponavljajočega se nakupa za katero koli sredstvo, ki je na seznamu Gemini. Če želite na primer v naslednjih 18 mesecih na primer vsak mesec kupiti 0,5 BTC, lahko to storite z Gemini.

Napredna kibernetska varnost: Dvojčki trdijo, da so postavili standard za kripto kibernetsko varnost – in jih ne vodijo. Institucionalna skrbniška služba Gemini varuje premoženje strank. Gemini je razvil tudi lasten lastni sistem hladilnega sistema brez povezave. Zaradi vseh teh razlogov je Gemini eno najbolj zaupanja vrednih imen v igri.

Popolnoma zavarovan: Oktobra 2018 je Gemini objavil, da je pridobil zavarovanje digitalnega premoženja, ki zajema žetone in kovance, ki jih ima borza. To zavarovanje posreduje Aon, londonska družba za svetovanje o tveganjih, sklepa pa ga konzorcij globalnih zavarovalnic. Jasno je, da je bila ta zavarovalna skupina dovolj navdušena nad Geminijevo zaščito digitalnega premoženja, da so se počutili udobno pri zavarovanju premoženja.

Osnovni in napredni posli: Gemini ponuja vrsto trgovinskih možnosti, vključno z mejo za nakup / prodajo, stop / nakup / prodajo, OCO, dobro do dne (GTD) in tržne nakupe / prodaje. Ne glede na to, ali želite samo kupiti kovance po trenutnem tržnem tečaju ali ustvarjate bolj zapletene vrste naročil, Gemini ponuja možnosti trgovanja, ki ustrezajo vašim potrebam.

Položite preko bančnih kartic: Številne borze kriptovalut nižje kakovosti ne sprejemajo kreditnih ali debetnih kartic zaradi zaskrbljenosti zaradi prevare. Gemini pa sprejema kreditne in debetne kartice od Visa, MasterCard in American Express. Denar lahko na borzo prenesete tudi iz ameriških bank.

Kupite Cryptoverse: Želite z enim nakupom dobiti delež v celotni kripto industriji? Želite kupiti več kriptovalut, ne da bi kupili vsako posebej? Gemini ima možnost Buy The Cryptoverse (izraz, ki ga je podjetje dejansko zaščitilo), ki vam omogoča takojšen nakup peščice glavnih valut.

Valute in pari dvojčkov

Gemini ponuja vse naslednje kripto in fiat valute z različnimi možnostmi seznanjanja:

 • BTC
 • ameriški dolar
 • ETH
 • LTC
 • BCH
 • ZEC

Metode nakazila in dviga, ki jih podpirajo Gemini

Gemini sprejema vloge z ameriškimi bančnimi nakazili ali s kreditnimi in debetnimi karticami (Visa, MasterCard ali American Express).

Denar lahko dvignete iz Gemini v denarnico BTC ali ETH. Ali pa lahko prek bančnega nakazila dvignete na račun v USD.

Postopek registracije in prijave dvojčkov

Gemini je zelo regulirana borza, zato je smiselno, da bi morali uporabniki Gemini skočiti skozi več obročev. Kljub temu je postopek registracije in preverjanja Gemini še vedno zelo enostaven.

Za začetek obiščite Gemini.com ali prenesite aplikacijo Gemini. Odločite se lahko za navaden osebni račun. Lahko pa nastavite institucionalni račun. Preverite svoj e-poštni naslov, nastavite dvofaktorsko overjanje (2FA), naložite fotografijo osebnega dokumenta s fotografijo, ki ga je izdala vlada, in nato dodajte bančni račun. Ko opravite te korake in Gemini potrdi vaše podatke, ste pripravljeni na trgovanje.

Trgovanje z dvojčki

Postopek trgovanja z Gemini je preprost. Razpoložljive možnosti trgovanja vključujejo:

Tržna naročila: Kupujete ali prodajate po najboljši razpoložljivi trenutni tržni ceni.

Omejeno naročilo: Kupujete ali prodajate po določeni ceni (vnesete ceno ali omejitev, po kateri želite kupiti ali prodati).

Omejitev FOK (polnjenje ali ubijanje): Naročila FOK so popolnoma preklicana, razen če jih je mogoče izpolniti takoj ali po ceni, ki je boljša od določene. Običajno se to uporablja za večja naročila.

Omejite naročila IOC (takojšnja ali preklicana): Naročilo IOC se takoj obdela po določeni ali boljši ceni ali pa se prekliče.

Omejite naročila MOC (naredi ali prekliči): Naročilo MOC ostane v knjigi naročil po določeni ceni. Če katerega koli dela naročila ni mogoče takoj izpolniti, se celotno naročilo prekliče.

Omejena naročila AO (samo na dražbah): Omejeno naročilo AO leži na knjigi dražbenih naročil in se izpolni po določeni ceni ali bolje od nje ob zaključku dražbe. Količina, ki ni napolnjena, se prekliče.

Omejitev IOI (navedba interesa): Naročilo IOI z omejitvijo sproži potek delniškega trgovanja Geminijev z namenom pridobivanja likvidnosti za velike količine blokov.

Zadnji dve trgovini sta večinoma namenjeni institucionalnim vlagateljem in malo verjetno je, da jih bodo uporabljali mali vlagatelji. Vendar pa so za tiste, ki jih potrebujejo, na voljo naprednejše vrste trgovine.

vrste dvojčkov-izmenjave-naročila

Pristojbine za dvojčke

Gemini ima konkurenčne provizije, podobne tistim, ki jih vidimo pri drugih visoko reguliranih borzah. Ne plačujete poceni provizij za trgovanje (0,05%), ki jih vidite na bolj senčnih borzah, prav tako pa ne plačujete visokih provizij, ki jih vidite na nekaterih drugih borzah (0,5%). Namesto tega so Gemini nekje na sredini.

 • Provizija za udeležence: 0,35%
 • Provizija za izdelovalca: 0,10%
 • Dražbena provizija: 0,20%
 • Provizija za polog: brezplačno
 • Pristojbina za dvig: brezplačno

Cene se znatno zmanjšajo z obsegom trgovanja. Če na primer v 30-dnevnem obdobju trgujete z več kot milijonom ameriških dolarjev, potem plačilo za prevzemnika pade na 0,25%, dražba pa na 0,15% (plačilo proizvajalca ostane enako). Pri trgovanju z več kot 10 milijoni dolarjev na 30 dni ne plačate nikakršne provizije za izdelovalca in provizije samo za 0,10%.

provizije za izmenjavo dvojčkov

Trenutne provizije lahko kadar koli preverite na zaslonu računa. Dvojčki jasno označujejo znesek, s katerim ste trgovali v zadnjih 30 dneh, in pristojbine, ki jih lahko pričakujete.

primeri dvojčkov-pristojbin-popustov

Depoziti in dvigi so na Gemini brezplačni, čeprav prejmete le 10 brezplačnih dvigov na mesec z določenimi načini dviga (vključno z dvigi BTC, ETH, LTC, BCH in ZEC). Poleg tega zneska boste plačali majhno provizijo (0,001 BTC na dvig). Dvigi z bančnim nakazilom, dvigi z ACH in dvigi z GUSD so vedno brezplačni, ne glede na število dvigov, ki jih izvedete na mesec.

Varnostna vprašanja in izpadi Gemini

Kljub temu, da je Gemini ena največjih in najbolj ciljno usmerjenih borz v kripto industriji, Gemini ni imel večjih varnostnih težav, težav z izpadom ali pomembnih kršitev varnosti. Obstaja razlog, zakaj se zaupam, da imajo Gemini milijone dolarjev institucionalnih sredstev: imajo skoraj brezhibno varnostno evidenco.

gemini-skrbništvo-kripto-shranjevanje

Dvojčki uporabe

Gemini je veliko vložil v to, da je njegova platforma čim bolj enostavna za uporabo. Uporabniki namiznih in mobilnih naprav uživajo presenetljivo enostavno trgovalno izkušnjo na vsakem koraku. Nova mobilna aplikacija Gemini je verjetno najlažji način za uporabnike Androida ali iPhonea, da kupi kripto s svojo mobilno napravo.

Zaupanje in zasebnost

Dvojčki so izredno pregledni in jim zaupajo. Družba Gemini je ustanovljena kot newyorška skrbniška družba v pristojnosti newyorškega ministrstva za finančne storitve. Dvojčki so pregledni na vseh stopnjah svojega delovanja. Njihove vloge v Gemini USD (GUSD) se revidirajo mesečno, rezultati pa se objavijo na spletu. Gemini je revidirala tudi računovodska družba Deloitte Big Four. Na splošno je Gemini zasluženo eno najbolj zaupanja vrednih imen v kripto industriji.

Storitev za stranke

Gemini ponuja sistem oddaje vstopnic, ki ga poganja Zendesk. Izbirate lahko med različnimi temami podpore, na primer »Moj račun« ali »Varnost«, nato obrazložite svojo zahtevo. Storitev je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, Gemini pa se ponavadi odzove na vozovnice v 1 do 2 delovnih dneh. Nekatere uporabnike pa lahko moti, da Gemini nima linije za klepet v živo ali brezplačne telefonske številke.

Uporabniški priročnik za Gemini: Kako nastaviti in uporabiti Bybit

1. Prijavite se

Gemini sprejema uporabnike iz Kanade, Singapurja, Združenega kraljestva, Južne Koreje, Singapurja in Hongkonga. Obiščite Gemini.com, da začnete postopek registracije.

gemini-uporabniški priročnik

Kliknite Začni, da se registrirate v spletu z namiznim brskalnikom.

Aplikacijo Gemini lahko prenesete tudi iz trgovine Google Play ali iOS App Store.

Ko kliknete Začni, se odpre okno, ki vas vpraša, katero vrsto računa želite odpreti.

Izberite Odpri osebni račun in vnesite svoje ime, e-poštni naslov in geslo. Če je vaše geslo prešibko, ga lahko Gemini zavrne.

Ko končate postopek registracije, vam bo Gemini poslal e-poštno sporočilo na vaš nabiralnik.

2. Preverjanje

Kliknite povezavo v nabiralniku. Nato vas bodo Gemini prosili za telefonsko številko za nastavitev dvofaktorske avtentikacije (2FA). Priporočamo, da nastavite 2FA, da čim bolj zaščitite svoj račun.

Pomembno pa je tudi omeniti, da 2FA ni neprebojna: že veliko je zgodb, da uporabniki kripto izgubljajo sredstva za 2FA, ki temelji na SMS-ih, ker so hekerji lahko dobili nadzor nad svojo telefonsko številko. Namesto tega je vedno večje število uporabnikov namesto tega prešlo na Google Authenticator, ki je mobilna aplikacija, nameščena v vašem telefonu. Dokler imate svoj telefon, boste lahko dokončali preverjanje 2FA.

3. Naložite dokumentacijo

Dvojčki vas bodo prosili za dokazovanje identitete. Če želite to narediti, boste morali dokončati postopek preverjanja KYC, tako da naložite del osebne izkaznice s fotografijo.

Ta osebna izkaznica je lahko potni list, vozniško dovoljenje ali nacionalna registrska kartica.

Običajno se postopek KYC konča v nekaj urah. V nekaterih primerih – tako kot v času težkih varnostnih kopij – lahko traja nekaj dni.

4. Način pologa

Za začetek trgovanja boste morali nakazati denar v Gemini. Večina ljudi nakaže denar v Gemini z bančnim nakazilom ameriške banke. Denar pa lahko nakažete tudi z debetno ali kreditno kartico pri Visa, MasterCard ali American Express.

Ko končate preverjanje KYC in bančnega računa, lahko denar nakažete na svoj račun Gemini in začnete trgovati s kriptovalutami.

5. Trgovanje s kriptovalutami

Gemini omogoča enostavno trgovanje s kriptovalutami na svoji platformi. Kot smo že omenili, je na voljo sedem različnih vrst naročil, vključno s standardnimi tržnimi in omejenimi naročili ter naprednejšimi vrstami naročil.

trgovanje na kripto izmenjavi gemini

6. Umik

Gemini vam omogoča, da svoj denar s platforme kadar koli dvignete brezplačno. Sredstva v USD lahko enostavno dvignete na svoj ameriški bančni račun. Ali pa lahko svoj bitcoin, ETH in druge kriptovalute dvignete na svoj kripto naslov.

Upoštevajte, da prejmete le 10 brezplačnih dvigov s kripto na mesec (na mesec dobite neomejen dvig z bančnim nakazilom). Po tem boste plačali majhno pristojbino.

Končna beseda

Gemini je verjetno najbolj zaupanja vredno in najbolje urejeno ime v kripto prostoru. Kripto velikan s sedežem v New Yorku je utrl pot v smislu regulativnih standardov. Danes so zaupanja vredno in transparentno ime, idealno za kripto trgovce, ki iščejo urejeno okolje, v katerem lahko trgujejo.

Obstaja nekaj slabosti dvojčkov. Registracija je odprta samo za uporabnike v šestih regijah (ZDA, Kanada, Združeno kraljestvo, Južna Koreja, Singapur in Hongkong. Za trgovanje je na voljo le pet kriptovalut (BTC, ETH, BCH, LTC in ZEC).

Če vas te manjše slabosti ne motijo, boste ugotovili, da Gemini ponuja nekaj najvarnejših kripto trgovanj, ki so danes na voljo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map