Izmenjava Bakkt: Vodnik za pregled trgovanja z Bitcoin Futures

bakkt-kripto-izmenjava

Bakkt: Pregled kripto izmenjave Bitcoin Futures Trading

Bakkt, ki ga vodi Intercontinental Exchange (ICE), nadrejena družba newyorške borze (NYSE), je vodilna institucionalna platforma za trgovanje s Bitcoin Futures, ki želi legitimirati areno za izmenjavo kriptovalut z zagotavljanjem preglednosti in zaupanja v digitalna sredstva v grandioznih moda.

Bakkt, ki naj bi izboljšal zmožnost nakupa, prodaje, shranjevanja in porabe Bitcoinov, hkrati pa deluje kot regulirana rešitev za trgovanje, kliring in skladiščenje, je po več kot enem letu pričakovanja na sceno prišel septembra 2019. Prvi zgodovinski zapis o Bakktu je bil 3. avgusta 2018, ko se je pojavila novica o izmenjavi terminskih pogodb za bitcoin o ICE, Microsoftu in Starbucksu, ki so vsi sodelovali pri lansiranju Bitcoina in privabljanju institucionalnega denarja za naložbe. Oglejmo si, kako deluje Bakkt.

Bakkt Priročnik za uporabnike: Institucionalna stopnja kripto izmenjave

Tu je natančna razčlenitev vseh osnovnih gradnikov, ki jih ponuja nova borza trgovanja z bitkoini:

Lastnosti

 • Fizično dostavljene terminske pogodbe za bitcoin
 • V lasti Intercontinental Exchange (ki vodi tudi NYSE)
 • Namenjen institucionalnim vlagateljem

Načini pologa

 • N / A (vloge na voljo samo institucionalnim vlagateljem)

Prednosti

 • Skrbništvo in trgovanje s kripto institucijami
 • Visoko urejeno in skladno okolje
 • Uporablja obstoječo institucionalno tržno infrastrukturo ICE

Slabosti

 • Namenjena izključno institucionalnim vlagateljem
 • Trenutno ponuja le trgovanje z bitcoin terminskimi pogodbami

Podrobnosti o podjetju

 • Izdelki ICE Futures US (IFUS): Bakkt Bitcoin Daily Futures + Bakkt Bitcoin Monthly Futures
 • Ustanovljeno / lansirano: Avgust 2018 / september 2019
 • Lokacija: Atlanta, Georgia
 • Uradna spletna stran: Bakkt.com
 • Lastnik: Intercontinental Exchange (ICE), matična družba newyorške borze (NYSE)
 • Ekipa: Kelly Loeffler, izvršni direktor, Adam White, direktor, Balaji Devarasetty, podpredsednik Tech, Mike Blandina, direktor
 • Socialni profili: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Spletni dnevnik
 • E-naslov: [email protected]

Uvod

Bakkt je težko pričakovana platforma za trgovanje z bitkoini, odkar je bila objavljena avgusta 2018, ker namerava prvi ponuditi fizično poravnane terminske pogodbe Bitcoin prvi dan. Nazadnje, po več kot letu pričakovanj je Bakkt 23. septembra 2019 začel trgovanje z bitcoin terminskimi pogodbami. Najstarejša poročila Bakkta so prikazana ob straneh ICE in Microsoft, M12 (Microsoftova podružnica tveganega kapitala), Pantera Capital, Galaxy Digital, Boston Consulting Group in Horizons Ventures so bili tudi začetni vlagatelji. Bakkt, ki je do danes zbral več kot 182,5 milijona dolarjev, je usklajen tudi s skupinami Susquehanna International, Parafi Capital, PayU, Goldfinch Partners, Fortress Investment Group in Eagle Seven, da bi ponudil bitcoin pokojninske sklade, vzajemne sklade in sklade, s katerimi se trguje na borzi. (ETF) za glavne upravljavce denarja v prihodnosti.

Bakkt, ki tehnično ni menjalnica ali klirinška hiša, je kvalificirani skrbnik digitalnih sredstev, ki želi okrepiti potrošniške aplikacije in plačila za virtualne valute z uradnim zagonom bitcoin terminske platforme z urejenimi funkcijami za odkrivanje cen, ki se ne zanašajo na podatke o trgovini iz mesta trgih.

Druge platforme že ponujajo trgovanje s terminskimi pogodbami za bitcoin. Torej, v čem je Bakkt drugačen? Bakktove terminske pogodbe za bitcoin so fizično poravnane ali dobavljive, kar pomeni, da se pravi bitcoin premika z vsako trgovino.

bakkt-bitcoin-terminske pogodbe-podrobnostiBakkt se od konkurence razlikuje tudi po institucionalni infrastrukturi. Borzo je začela InterContinental Exchange (ICE), ki ima v lasti in upravlja New York Stock Exchange (NYSE) in druge večje trgovalne platforme. ICE je v Bakkt od začetka uvedel svojo infrastrukturo, skladno s CFTC, v obliki NYSE. S povezovanjem te infrastrukture z rešitvami skrbništva na institucionalnem nivoju bi lahko Bakkt pritegnil več institucionalnih vlagateljev v bitcoin kot katera koli platforma, ki je prišla pred njim.

ugodnosti bakkt-bitcoin-exchange

Pomembno je tudi omeniti, da so terminske pogodbe na bitcoin le prvi izdelek, ki ga ponuja Bakkt. Cilj platforme je lansiranje več izdelkov, vključno s polnopravnim kripto trgovanjem za institucionalne vlagatelje in javnost. In ker njegova regulirana funkcionalnost odkrivanja cen bitcoinov ne bo mogoča z manipulacijo obsega trgovanja, kot je pranje in druge goljufive dejavnosti.

bakkt-bitcoin-futures-trading-chart-chart

Na koncu je Bakkt še vedno v zgodnjih dneh lansiranja, vendar institucionalnim vlagateljem že daje varen in dostopen način vstopa na kripto trge. Naslednje vprašanje je: ali bodo institucionalni vlagatelji vskočili?

Ključne funkcije

Bakkt, ki želi omogočiti dostop do vseh vlagateljev, ki se ukvarjajo s kriptovalutami, od potrošnikov do trgovcev do institucij, želi dati prednost varnosti in zaupanju za nastajajoči razred digitalnih sredstev s pametnim skrbništvom, plačili, trgi in rešitvami skladnosti..

Ključne značilnosti Bakkta vključujejo:

Institucionalno kripto skrbništvo: Bakkt zagotavlja varno in institucionalno shranjevanje ključnih lastnosti svoje platforme. Bakkt za zagotavljanje digitalnega premoženja strankam uporablja najsodobnejšo fizično in kibernetsko varnost v kombinaciji z institucionalno tehnologijo in upravljanjem. Gre za iste obrambne ukrepe za kibernetsko varnost, na katerih temeljijo izmenjave, kot sta ICE in NYSE. Vsi bitcoin kupci so shranjeni v skladišču Bakkt, ki ga upravlja skrbniška družba z omejenim namenom, ki jo ureja New York State Department of Financial Services (NYSDFS) in je kvalificirani skrbnik. Prav tako so prevzeli podjetji Rosenthal Collins Group (RCG – 16. januarja 2019) in Digital Asset Custody Company (DACC – 30. aprila 2019), da bi pomagali povečati skrbništvo in širitev hrambe kriptoasset skupaj s tesnim sodelovanjem z banko BNY Mellon..

Fizično dostavljene terminske pogodbe: Bakkt uvaja fizično dobavljene terminske pogodbe, kjer se s fizičnimi bitcoini trguje prek terminskih pogodb. Čeprav zagotovo obstajajo tudi drugi terminski trgi bitcoinov, je Bakkt prvi, ki ponuja fizično dostavljene terminske pogodbe za bitcoin.

Odprto za akreditirane vlagatelje: Vsi udeleženci Bakkt opravijo ustrezne preglede AML / KYC v skladu s trgi, urejenimi s CFTC, nato pa se z Bakktom povežejo z obstoječo infrastrukturo ICE.

Skladno in urejeno okolje: Bakkt je bil zasnovan kot skladno in urejeno okolje od samega začetka tako na institucionalni kot na potrošniški ravni. Za vloge in dvige sta na voljo vgrajena analitika in nadzor. Bakkt bo tudi redno sodeloval pri finančnih in varnostnih revizijah ter pregledih skladnosti s predpisi.

Urejeno, skladno trgovanje s terminskimi pogodbami Bitcoin: Baktovo dnevno in mesečno trgovanje z bitcoin terminskimi pogodbami je skladno z regulativnimi zahtevami CFTC, pa tudi z režimom skladnosti, ki ureja druge pogodbe v IFUS, CFTC urejenem pogodbenem trgu (DCM) in v ICE Clear US (ICUS), CFTC reguliranih izvedenih finančnih instrumentih. Klirinška organizacija (DCO).

Podprli korporativni partnerji: Microsoft, Starbucks in druge večje korporacije so bili Bakkt partnerji od objave projekta. V kripto prostoru je bilo malo projektov s takšno podporo podjetjem, kot jo vidimo pri Bakktu.

Na voljo institucijam in potrošnikom: Bakkt je sprva osredotočen na to, da regulirano trgovanje s kripto posreduje institucionalnim vlagateljem, čeprav je končni načrt ponuditi platformo tako za potrošnike kot institucionalne vlagatelje..

Trgovska podpora: Poleg oskrbe institucionalnih in potrošniških vlagateljev bo Bakkt sodeloval s trgovci in jim omogočil lažji dostop do digitalnega ekosistema.

Popolnoma zavarovan: Bakktove hladne in tople denarnice pokriva 125 milijonov dolarjev vredna zavarovalna polica. To ne pomeni samo, da so sredstva pokrita v primeru izgube, ampak pomeni tudi, da je zavarovalnica zadovoljna z Bakktovimi varnostnimi postopki.

Bakkt Valute in pari

Ob zagonu septembra 2019 Bakkt podpira samo eno vrsto trgovine: terminske pogodbe za bitcoin (USD):

 • Dnevne terminske pogodbe na Bitcoin (USD)
 • Bitcoin (USD) mesečne terminske pogodbe

bakkt-btc-usd-daily-future-market-specs

Pogodbe Bakkt Bitcoin Daily (BTC) in Mesečne (BTM) terminske pogodbe se trgujejo po 22 ur na dan od nedelje od 20.00 ET do petka ob 18.00 ET. Prav tako ni nobenih zahtev za predfinanciranje, zadrževanje ali odlaganje bitcoinov za trgovanje s pogodbami Bakkt.

Metode umika

Bakkt trenutno skrbi izključno za institucionalne vlagatelje, običajni načini polog in dvigov pa niso razkriti.

Postopek registracije in prijave Bakkt

Bakkt skrbi za institucionalne vlagatelje in še ni odprl registracije za običajne potrošnike. Vse podrobnosti o KYC / AML in postopku preverjanja niso objavljene.

Vendar Bakkt od institucionalnih vlagateljev zahteva, da za uporabo platforme skočijo skozi precejšnje obroče. Udeleženci na primer opravijo ustrezne preglede AML / KYC, skladne s trgi, ki jih urejajo CFTC, in se na borzo povežejo z obstoječo infrastrukturo ICE. Bakkt trdi, da so njegove zahteve za KYC / AML “na ravni banke”.

Bakkt Trgovanje

Bakkt trenutno ponuja le bitcoin (USD) dnevne in mesečne terminske pogodbe. Fizično dostavljena terminska platforma za trgovanje je na voljo izključno institucionalnim vlagateljem od uvedbe septembra 2019. Ko se bo Bakkt nekoč v prihodnosti odprl za običajne potrošnike, bomo v nadaljevanju razložili podrobnosti kako trgovanje deluje na Bakkt.

V živo smo!

Prva trgovina Bakkt Bitcoin Futures je bila izvedena ob 20:02 po srednjeevropskem času po ceni 10.115 USD

– Bakkt (@Bakkt) 23. septembra 2019

Trenutno je Bakktovo trgovanje s terminskimi pogodbami v ameriških dolarjih navedeno pod imenom trgovalnega zaslona ICUS. Dnevne omejitve cen ni. Pogodbene velikosti so 1 bitcoin, citati v ameriških dolarjih na bitcoin pa na dve decimalni mesti. Najnižje nihanje cen je 2,50 USD na bitcoin (2,50 USD na pogodbo), Block Trades pa se lahko izvede pri 0,01 USD na bitcoin (0,01 USD na pogodbo). Block Trade ima najmanj 10 sklopov.

bakkt-bitcoin-usd-mesečni-terminski-grafikon

Tukaj je prikazano na uradnem spletnem mestu Bakkt kot del grafikona „Potek dela Bitcoin Futures“:

bakkt-bitcoin-futures-diagram poteka dela

Bakkt Bitcoin možnosti za terminske pogodbe:

Pogodbe Bakkt Bitcoin Options so novooblikovana napoved, ki naj bi se začela izvajati 9. decembra 2019. Kot prva kriptovalutna industrija bodo Bakktove regulirane opcijske pogodbe za terminske pogodbe bitcoinov nastopile s ključnimi značilnostmi, kot so kapitalska učinkovitost, denar ali fizična poravnava, Možnost v evropskem slogu, privlačne provizije, široka distribucija in likvidnost, takojšnje sporočanje, blokiranje poslov in analitika opcij. Ta Bakkt-ov pregled bomo posodobili v njihovi pogodbi o Bitcoin Options, ki jo bo primerjala njihova pogodba Bakkt Monthly Bitcoin Futures, ko bodo konec letošnjega leta na voljo dodatne podrobnosti.

Skrbništvo skladišča Bakkt

Poleg uvedbe Bakkt Bitcoin Futures je skrbništvo nad Bakkt Warehouse, ki ga je ICE zgradil od začetka in je trajal dve leti, naslednja glavna značilnost, ki jo prinašajo v ekosistem kriptovalut..

Skladišče Bakkt, ki je pametna kripto skrbniška rešitev za fizično dostavo Bitcoina, je zasnovano z dvema glavnima značilnostma. Prvič, pomaga odpraviti potrebo po trgovcih s provizijami za prihodnost, da bi komunicirali z Bitcoinom, in drugič deluje kot usposobljeni skrbnik zaradi svoje družbe Bakkt Trust, ki je bistvenega pomena za izpolnjevanje institucionalnih standardov.

bakkt-kripto-skrbništvo-pregled

Z varnostnim pristopom, ki ga ureja New York State Department of Financial Services (NYDFS), želi Bakkt skrbniška rešitev zaščititi premoženje kupcev z uporabo zaščitnih zmogljivosti na ravni podjetja, podobno kot uporabljajo za New York Stock Exchange in desetine drugih ICE izmenjevalne platforme po vsem svetu.

Skladišče Bakkt Warehouse, ki je skladno z banko, bo izkoristilo možnosti za shranjevanje premoženja v spletu (toplo) in zunaj njega (v hladnem), kar bo pomagalo premostiti vrzel med funkcionalnostjo in enostavnostjo uporabe ter zmanjšalo tveganje, povezano z vročimi denarnicami. Oba kompleta denarnic, od zračno odprtih trezorjev do 24-urnih obratov na kraju samem, bosta imela zavarovalno polico v višini 125 milijonov dolarjev in bosta v sodelovanju z BNY Mellon pomagala varovati kriptoasete..

Dotaknejo se tudi celotne varnosti sistemov Lastnosti kot tudi obnovo zasebnih kriptografskih ključev svojih uporabnikov. Vpeljali bodo vse protokole AML in KYC (preprečevanje pranja denarja in poznajte svoje stranke) ter vpeljali tehnike nadzora v verigi za preverjanje izvora kripto sredstev. Poročali so, da bo edina interakcija med Bakktom in Bitcoinovim blockchainom potekala v skladišču Bakkt, ko bodo uporabniki položili in dvignili svoja imetja BTC.

Bakkt provizije

Bakkt zaračunava naslednje provizije za bitcoin dnevno in terminske pogodbe:

Provizija za menjavo in obračun – trgovanja na zaslonu: 1,00 USD na pogodbo (na dan); 1,25 USD na pogodbo (mesečno)

Provizija za menjavo in obračun – EPP & Blok trgovanja: 1,60 USD na pogodbo (na dan); 1,85 USD na pogodbo (mesečno)

Strošek dostave: 9,75 USD na pogodbo (na dan); 9,75 USD na pogodbo (mesečno)

Skrbniške pristojbine: Bakkt je za svojo skrbniško službo skladišča Bakkt določil “honorarne počitnice” do 30. junija 2020. Skrbniška služba Bakkt je do tega datuma brezplačna.

Bakkt ni objavil svojega razporeda provizij za druge kripto posle in ne vemo, kako bo struktura provizij Bakkt konkurirala drugim večjim borzam in trgovalnim platformam.

Bakkt Varnostna vprašanja in izpadi

Bakkt je začel delovati 23. septembra 2019. Borza od zagonov ni utrpela večjih varnostnih kršitev ali izpadov. ICE in NYSE sta enako varna in v novejši zgodovini nista utrpela večjih varnostnih kršitev. Na splošno naj bi bil Bakkt ena najvarnejših in najvarnejših platform za trgovanje z bitcoini. Hčerinsko podjetje Bakkt Holdings LLC, Bakkt Trust Company LLC, je licencirani ponudnik skrbništva za Bitcoin v državi New York, ki je registriran pri Mreži za izvrševanje finančnih zločinov (FinCEN). Tu je grafikon, ki prikazuje razmerje med pravnimi regulativnimi organi in tržnim terminskim trgom Bakkt Bitcoin ICE:

bakkt-bitcoin-terminska ureditev trga

Enostavnost uporabe

Bakkt trenutno skrbi za institucionalne vlagatelje, ki uporabljajo isto platformo kot pri ICE in NYSE. Platforma bo znana tistim, ki so v preteklosti uporabljali druge platforme ICE. Potrošniška različica platforme še ni izdana, zato ne vemo, kako se Bakkt primerja s tradicionalnimi vmesniki za kripto izmenjavo. Tu so še ure trgovanja s kripto borzo Bakkt, ki temeljijo na časovnih premicah v New Yorku, Londonu in Singapurju:

bakkt-izmenjava-trgovalne ure

Zaupanje in zasebnost

Bakkt ima stroge standarde zaupanja in zasebnosti. Bitcoin vseh strank bo shranjen v skladišču Bakkt, ki ga upravlja skrbniška družba z omejenim namenom, ki jo ureja New York State Department of Financial Services. Ta skrbniška družba je kvalificirani skrbnik. Bakkt do danes ni utrpel nobene večje kršitve zasebnosti ali varnosti.

Storitev za stranke

Bakkt lahko kontaktirate po e-pošti ali prek spletnega obrazca. Podjetje še ni predstavilo svojih polnopravnih možnosti za storitve strankam, vendar pričakujemo, da jih bomo videli, ko bo Bakkt predstavil svoj potrošniški izdelek.

Bakkt Vodič za uporabnika: Kako nastaviti in uporabljati Bakkt

Bakkt je odprl svojo platformo za trgovanje za institucionalne stranke. Vendar platforma še ni odprla trgovanja za običajne potrošnike ali uporabnike.

bakkt-exchange-posodobitve

Ko bo Bakkt v bližnji prihodnosti odprl svojo platformo za trgovanje za uporabnike, bomo objavili popoln vodnik, v katerem bomo razložili, kako se prijaviti, preveriti in začeti trgovati na Bakkt.

Institucionalni vlagatelji, ki se želijo prijaviti za podjetje Bakkt, pa morajo za začetek poslati e-pošto [email protected]

Prihodnost uspeha Bakkta bo še videti, toda, kot pravi njihov uradni slogan na twitterju, “razširitev dostopa do svetovnega gospodarstva z gradnjo zaupanja in odklepanjem vrednosti digitalnih sredstev” – napoved borze kriptovalut Bakkt z njihovo fizično urejeno Platforma za trgovanje z Bitcoin Futures je videti kot svetla točka za trg.

Kot drugi del tega pregleda NYSE-jeve kripto izmenjave ICE in platforme bitcoin terminskih pogodb pojdimo nazaj po pomnilniškem pasu in si oglejte vse najnovejše novice Bakkt.

Zgodba do zdaj: pogled nazaj na Bakkt

Zdaj smo priča učinkom uradnega lansiranja Bakkta za zelo nestrpno in mednarodno občinstvo, in če bi rekli, da bo to razvoj, ki je široko izoliran od širšega trga, bi bilo priznati, da kriptovalute ne dobite v celoti.

Zgodovinsko gledano, kadar koli smo videli Bakkt v novicah iz avgusta 2018, je to sovpadalo z vrsto vrhov in padcev za Bitcoin med drugimi vrstami kriptovalut. Ta teden in vsi pozneje niso bili nobena izjema pri tem; ko se navdušenje povečuje, potem ko se je končno začel, smo že videli, kako Bitcoin trka navzgor.

Bakkt prinaša veliko vrednost na trg kriptovalut in njegov začetek ima ves potencial, da celoten trg dvigne na naslednjo raven. V intervjuju za Coin Telegraph je nedavno Tom Lee, soustanovitelj Fundstradt Global Advisors, ostal brez namigovanj, da bi imel Bakkt pozitiven vpliv na verodostojnost kripto v očeh institucionalnih trgovcev:

“Zelo sem pozitiven do Bakkta in njegove sposobnosti za izboljšanje zaupanja v institucije za kripto.”

Čeprav se sooča z dobrim deležem ovir, bodisi zaradi tehničnih vprašanj ali celo trmastega pritiska regulativnih agencij, zlasti Komisije za vrednostne papirje in borzo; kot predlog začel že avgusta 2018. Generalna direktorica Kelly Loeffler, ki je žena izvršnega direktorja ICE Jeffreyja Sprecherja, pomaga voditi spletno mesto Bakkt, ki deli vse najnovejše posodobitve in napredke.

Torej, ob tako pomembni priložnosti, ki je zdaj pred nami, je poleg vseh zgoraj navedenih dejstev in številk razumljivo, da se moramo potopiti v podjetje in kako je od inovativne ideje prešlo v eno najbolj visoko pričakovano Bitcoin-osredotočeno podjetje v kripto svetu.

Nazaj v Bakkt – Začetek

Za boljši kontekst – smo odgovorili, kaj pravzaprav je Bakkt? In kaj prinaša zgoraj na trg? Ampak za začetek je Bakkt zamisel igralca in nadrejene družbe New York Stock Exchange (NYSE) – Intercontinental Exchange (ICE). Do tega je prišlo s povečanim zanimanjem podjetij za zagotavljanje rešitve Bitcoin Futures za rastočo bazo vlagateljev.

Končni rezultat je bil Bakkt, ki je bil po poročanju Bloomberga ustanovljen 31. julija 2008, vendar je bil javno dostopen šele avgusta. Nekateri vzpodbudni dejavniki tega projekta so bili, da če bi vlagatelji začeli vlagati denar v kriptovalute, bi se morali soočiti z zastrašujočo perspektivo, da bi se spoprijeli z visoko tveganim in visoko nestanovitnim trgom brez zakonske zaščite, da bi zaščitili svoje sredstva. Kot smo že večkrat dokumentirali, je “pametno skrbništvo” naslednji val Bitcoinov in kriptoassetov, Bakkt pa je v odličnem položaju, da je vodilni v tej vlogi.

To je tisto, kar preprečuje, da bi kriptos resnično prodrli v mainstream, tako da če bi se na prizorišču pojavilo podjetje in zagotovilo sistem prepotrebne odgovornosti in profesionalnosti, bi ga pozdravili z vzdihom olajšanja regulativnih agencij in pozdravni objem vlagateljev, ki jih prostor vse bolj zanima.

Temeljna predpostavka poslovanja je, da po besedah ​​podjetja s njegove spletne strani, kot je navedeno zgoraj, – »prinesti preglednost in zaupanje digitalnim sredstvom«, zahvaljujoč želji ekipe Bakkt, da se veliko bolj tesno vključi v naložbe skupne potrebe po večjem obvladovanju tveganj in odgovornosti iz vesolja.

Torej, kaj je tisto, kar v resnici ločuje Bakkt od njegovih decentraliziranih kolegov? Prvič je veliko več kot le ponudnik terminskih pogodb, čeprav jih najverjetneje povezujemo z njimi. Pravzaprav gre za terminsko pogodbo, ki je le ena od storitev, ki jo nudijo. Tu so rešitve, ki jih namerava Bakkt ponuditi svojim uporabnikom:

Bakkt Crypto skrbniške rešitve

Varno shranjevanje je pravzaprav nekaj, za kar se investicijska skupnost zelo trudi in ene stvari se Bakkt v celoti zaveda. Bakkt namerava svojim uporabnikom zagotoviti naložbeno varnost, ki jim bo omogočila, da resnično izkoristijo trg in naložbe prepričati v to, da imajo najboljšo varnost, ki jo je mogoče zagotoviti.

Glede na spletno stran podjetij:

„Bakkt z najsodobnejšo fizično in kibernetsko varnostjo, institucionalno tehnologijo in upravljanjem ter podprto z zavarovanjem za digitalno premoženje v zamrznjenih denarnicah ponuja nov standard v skrbništvu digitalnega premoženja z izkoriščanjem orodij za kibernetsko varnost. NYSE se zanaša. “

Rešitve skrbništva imajo veliko več kot le varnost naložbenega razreda, kot je podjetje že avgusta objavilo v svojem blogu:

“Skladišče Bakkt, ki je del družbe Bakkt Trust Company, je zgrajeno s pomočjo kibernetske in fizične zaščite, ki podpira najbolj aktivno trguje na svetu, vključno z NYSE,” na objavo. “Poleg tega zahteve glede neodvisnega upravljanja in skladnosti usposobljenega skrbnika pomenijo, da je skladišče Bakkt zasnovano tako, da izpolnjuje najvišje standarde nadzora.”

Namenske rešitve za plačila

Kriptovalute so dobro znane po svojem potencialu za medsebojno trgovanje, nakup in prodajo. Toda tudi s tem je v institucionalnem naložbenem svetu še vedno nujno potreben zanesljiv, nezaupljiv sistem.

To je del Bakkta, ki je resnično usmerjen na vlagatelje, zlasti glede na dejstvo, da bodo morali vlagatelji, ki želijo izkoristiti ta del storitev Bakkta, zagotoviti precej precejšnje predplačilo, če gre za vlagatelje, ki temeljijo na potrošnikih..

Glede na poročilo v začetku tega meseca morajo vlagatelji zagotoviti takojšnje plačilo v višini 3.700 ameriških dolarjev za svoje terminske pogodbe in plačilne rešitve. Torej ne majhen depozit.

Bakkt pove o svojih plačilnih rešitvah:

»Ne glede na to, ali gre za potrošnike in trgovce ali vrstnike, možnost izvajanja transakcij z digitalnimi sredstvi obeta, saj se te nove svetovne valute razvijajo dlje od skladišča vrednosti ali špekulativnega premoženja in kot tehtnica tehnik razdeljene knjige. Bakkt sodeluje z vodilnimi trgovci, ki prepoznajo potencial digitalnih sredstev. “

Rešitev za skladnost

V preteklosti smo že raziskovali temo, kaj ločuje decentralizirano od centralizirane izmenjave, in ena izmed njih je vrsta odnosa, ki ga imajo ti glede skladnosti.

Skladnost s predpisi je glavna ovira, ki se ji decentralizirane borze izogibajo kot kuga, povezana s kriptovalutami, medtem ko se centralizirane te običajno držijo, da bi jih vlagatelji lahko prepoznali kot profesionalne igralce.

Bakkt ni samo podjetje, ki se zaradi povezanosti z ICE hitro dodaja v institucionalno družino. Toda tudi zahvaljujoč dejstvu, da svojim potencialnim uporabnikom zagotavlja naložbeni okvir, ki je v celoti v skladu z regulativnimi postopki, ki jih je določila Komisija za vrednostne papirje in borze ZDA. Natančneje, ko gre za zahteve glede robustnih varnostnih funkcij za uporabnike, pa tudi preverjanj za preprečevanje pranja denarja (AML) in Know Your Customer (KYC).

»Bakktova osredotočenost na skladnost zajema vse vidike našega delovanja. Ne glede na to, ali sta AML in KYC na institucionalni in potrošniški ravni, ali vgrajena analitika in nadzor za vse kripto vloge in dvige, bomo nenehno dodajali, da bomo zagotovili, da je naša najmočnejša, zaupanja vredna platforma. Poleg tega bo Bakkt redno sodeloval pri finančnih in varnostnih revizijah ter pregledih skladnosti s predpisi. “

Terminska pogodba

In seveda bi bilo oprostitveno, če se ne bi potopili v svet terminskih pogodb, glede na dejstvo, da je Bakkt bolj znan po njem. Razlog za to je, da podjetje odpira nove pogoje, zahvaljujoč dejstvu, da se te pogodbe kupcem zagotavljajo v povezavi z lastnimi regulativnimi rešitvami, kot je lastna klirinška hiša.

Slednji element pomeni, da lahko Bakkt hitro postane glavno svetovno ime in zagotavlja investicijske pogodbe za Bitcoin za vlagatelje v ZDA in 30 državah po vsem svetu..

Po mnenju ekipe Bakkt gre za veliko več kot le za vrsto virtualnih terminskih pogodb, saj je bila kupljena in s svojimi fizičnimi rešitvami za shranjevanje resno napredovala. Skupina Bakkt bo na svojem namenskem Twitter računu 28. avgusta začela svojim uporabnikom zagotavljati prostor za shranjevanje široke palete fizičnih terminskih pogodb..

“6. septembra bo naše skladišče začelo ponujati varno shranjevanje bitcoinov strank, da se pripravi na zagon Bakkt Bitcoin Daily & Mesečne terminske pogodbe, ko se začnejo 23. septembra. Te pogodbe bodo omogočile fizično dostavo bitcoinov s končnimi reguliranimi trgi in skrbništvom. “

Po navedbah virov ti skladiščni prostori zagotavljajo nekaj visoko specifičnih zaščit za premoženje vlagateljev, vendar so zajeti tudi z zavarovalnimi policami v višini več kot 125 milijonov USD..

Varnostni ukrepi

Poleg tega, da ima zavarovalne police v stotinah milijonih, Bakkt zagotavlja vrsto varnostnih rešitev za svoje uporabnike, vključno z vrsto “hladnih” in “toplih” denarnic, trdijo v podjetju:

„Skladišče Bakkt je sestavljeno iz spletnega („ toplega “) in zunaj njega,„ zračnega “(„ hladnega “) digitalnega prostora za shranjevanje. Bakkt sistemi algoritmično uravnotežijo toplo in hladno raven, da zmanjšajo tveganje, povezano s toplim skladiščenjem. “

Glede na to, kakšno varno shrambo vlagatelji iščejo, imajo na izbiro bodisi te ‘tople’ denarnice; ki je sestavljen iz varnostnih modulov stopnje 3, hkrati pa je povezan z omrežjem, kar vlagateljem omogoča hiter dostop do njihovih sredstev. To daje slutiti, da je tovrstno skladiščenje bolj namenjeno tistim, ki jih zanima trgovanje od srednje do kratkih pozicij.

Medtem pa njegova hladna shramba za vlagatelje zveni kot nekaj podobnega kriptovaluti Fort Knox;

 • Večina bitcoinov, shranjenih v skladišču Bakkt, je brez povezave
 • Zračni sistemi, shranjeni v trezorjih bančnega razreda s prefinjenimi fizičnimi varnostnimi kontrolami
 • Ključi denarnice so ob ustvarjanju osenčeni in šifrirani, za podpis ene same transakcije pa je potrebnih več drobcev ključev
 • Geografsko porazdeljeno podpisovanje transakcij z več podpisi
 • Ločevanje nalog med internimi skupinami
 • 24 × 7 na kraju samem, oboroženo varovanje

Torej je varno trditi, da vlagatelji dobijo svoj denar, ko kupujejo pogodbe z Bakktom.

Kar zadeva varnost vlagateljev in skladnost z zakonodajo, je Bakkt pripravljen na nekaj precej edinstvenih situacij. Tudi to je po navedbah samega podjetja in kratkega branja njegovih varnostnih elementov.

Te funkcije vključujejo akcijske politike in načrtovanje večjih nesreč, ki vključujejo izgubo zasebnih ključev vlagateljev. Bakkt vstopi na trg z vnaprej pripravljenimi nepredvidenimi dogodki za „obnovo po katastrofi (DR) in načrtovanje neprekinjenega poslovanja (BCP)“ po lastnem priznanju..

Najnovejše novice Bakkt

Čeprav je to povzetek dogajanja z Bakktom in iz česa so sestavljeni njegovi izdelki, je pomembno, da si ogledamo tudi nekatere novejše dogodke. V letu 2019 je podjetje pred zeleno lučjo sklenilo številna nova partnerstva.

Nekateri med njimi so tudi uspešna pridobitev podjetja Digital Asset Custody Company (DACC) v začetku leta 2019. Ta pridobitev v bistvu služi za zagotavljanje večje pristojnosti nad lastnimi skrbniškimi rešitvami; približevanje strokovnega znanja DACC za boljše izboljšanje ponudbe podjetja Bakkt.

Skupaj s tem je Bakkt pred kratkim vzpostavil tesnejše sodelovanje z BNY Mellon, da bi še naprej izboljševal svoje rešitve za shranjevanje, tako širše kot tudi natančneje, ko gre za zasebno shranjevanje ključev..

Vrnite se po posodobitve Bakkt: Končna beseda

Bakkt je težko pričakovana platforma za kripto trgovanje, odkar je bila objavljena julija 2018. Sprva naj bi se začela izvajati v začetku leta 2019, začetek Bakkta pa je bil pomaknjen nazaj na 23. september 2019, ko je platforma uradno začela svoj dnevni in mesečni bitcoin / USD terminske pogodbe za institucionalne vlagatelje.

V prihodnosti Bakkt načrtuje privabljanje institucionalnih vlagateljev z zelo varnim, urejenim in skladnim trgovinskim okoljem. Hkrati bo Bakkt sčasoma odprl trgovanje za širšo javnost.

Septembrska predstavitev je bila mejnik, ne pa tudi ciljna črta. Trdo delo – razvoj trga – se bo v prihodnjih mesecih zgodilo skupaj z novimi izdelki in pogodbami. https://t.co/zPvH7oQNiQ

– Adam White (@WhiteAdamL) 25. oktober 2019

S podporo nekaterih največjih ameriških korporacij in platform za finančno trgovanje bi lahko Bakkt zlahka postal najvplivnejša sila na trgu trgovanja z bitcoini. Upamo, da ta uporabniški priročnik vsem pomaga razumeti, kako pomembna je nova borza trgovanja Bakkt Bitcoin Futures za trg kriptovalut kot celote.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map