Kraken Exchange: Obvladajte Crypto User Review Guide

kraken-izmenjava-pregled

Kako uporabljati, trgovati in se prijaviti na borzo Kraken

Kraken je ena največjih in najbolj znanih kripto borz na internetu, ki ponuja nizke provizije, odlično mobilno aplikacijo in orodja za napredne trgovce.

Lastnosti

 • Trgovanje z Bitcoin maržo do 5x
 • Dokazilo o reviziji rezerv
 • API za razvijalce

Načini pologa

 • SEPA za prebivalce EU
 • USD / EUR / JPY Bančne vloge
 • Kripto vloge

Prednosti

 • Poceni stroški dviga in pologa
 • Dobra mobilna aplikacija
 • Napredna orodja za trgovanje

Slabosti

 • Periodični zastoji v času velikega prometa
 • Postopek preverjanja dolžine
 • Ni možnosti pologa s kreditno ali debetno kartico

Uvod

Kraken je ameriška borza kriptovalut, ustanovljena že leta 2011, zaradi česar je ena najstarejših neprekinjeno delujočih kripto valut, ki so na voljo danes. Z leti si je Kraken ustvaril sloves, da ponuja varno in uporabniku prijazno izmenjavo, pri tem pa spoštuje vse veljavne predpise.

Kraken je julija 2011 ustanovil tehnološki podjetnik Jesse Powell, čeprav je bila borza uradno odprta za javnost šele septembra 2013 po dveh letih razvoja. Powell je bil motiviran za izgradnjo izmenjave po ogledu Mt. Gox propadel leta 2011 po večkratnih kršitvah varnosti. Spoznal je, da kripto skupnost potrebuje boljšo možnost – zato jo je zgradil.

Borza s sedežem v San Franciscu je leta 2014 postala največja kripto borza na svetu za obseg trgovanja z evri. Kraken je prav tako sprožil hrup zaradi uvedbe prvega preverljivega sistema revizije kriptografskih dokazov o zalogah, ki je vsem omogočil, da kriptografsko preverijo rezerve Kraken..

Od leta 2019 je registracija za Kraken odprta za prebivalce ZDA, Kanade in nekaterih evropskih držav. Trgovalni pari so na voljo v več fiat valutah, vključno z ameriškim dolarjem, kanadskim dolarjem, evrom in britanskim funtom. Kraken je bil nekoč priljubljen med japonskimi kripto trgovci, čeprav je aprila 2018 Kraken napovedal, da zaradi visokih regulativnih stroškov na Japonskem ne bo več posloval..

Kraken je znan tudi po svoji varnosti in stabilnosti. Redko najdemo borzo, ki neprekinjeno deluje od začetka leta 2010 brez večjih varnostnih kršitev, a prav to imamo pri Krakenu. Kraken je preživel v zgodnjih dneh kripto s svojim nedotaknjenim varnostnim ugledom. Pravzaprav po Mt. Gox je vložil prošnjo za zaščito pred stečajem, zato je bil Kraken izbran za enega od zanesljivih borznih partnerjev za lažje plačilo upnikom.

Kraken se je še naprej širil v institucionalni kripto prostor. Borza deluje v temnem bazenu, ki je zasebna borza, kjer institucionalni vlagatelji lahko trgujejo med seboj, ne da bi se trgovanja oddajala na glavno borzo. Kraken je februarja 2019 dodal tudi trgovanje s terminskimi pogodbami za kriptovalute.

Leta 2019 je Kraken zbral 100 milijonov dolarjev v neposredni ponudbi svojim največjim kupcem. Podjetje je bilo ocenjeno na 4 milijarde dolarjev.

Vzemimo si čas in preglejmo Kraken, da ugotovimo, ali bi se moral uvrstiti med industrijske velikane, kot so Coinbase, Gemini, Binance, Bittrex in drugi.

Ključne funkcije

kraken-borzno-trgovalni trgi

Ključne značilnosti Kraken vključujejo:

Funkcionalnost: Kraken je zelo funkcionalna in uporabniku prijazna izmenjava na namiznih in mobilnih napravah. Mobilna aplikacija iOS je ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij za kripto trgovanje, ki so na voljo.

Varnost & Stabilnost: Večina borz je imela v preteklih letih eno ali več varnostnih kršitev. Kraken kljub lansiranju vse do leta 2013 še nikoli ni imel večje varnostne kršitve in tudi manjši varnostni incidenti so redki.

Likvidnost: Kraken je bil eden prvih, ki je predstavil kriptografsko preverljiv revizijski sistem, s čimer je bilo enostavno preveriti, ali ima borza zadostne rezerve za kritje svojih obveznosti. Kraken za zaščito svojih sredstev uporablja tehnike hladilnega skladiščenja in šifriranje PGP / GPG. Uporabniki uživajo tudi funkcije, kot so dvofaktorska overitev, glavni ključ in globalne nastavitve.

Možnosti trgovanja: Kraken ponuja trgovanje z bitcoin maržo do 5x. Trgovci imajo tudi napredne funkcije, kot so naročila s stop-loss, avtomatizirano trgovanje in še več.

Na voljo v več državah: Kraken je na voljo v ZDA, Kanadi in različnih evropskih državah. Borza ponuja 47 tržnih parov s 7 osnovnimi valutami, vključno z USD, GBP, EUR, CAD in drugimi.

Priljubljene valute in pari Kraken

Od septembra 2019 približno 60% obsega trgovanja s Krakenom poteka v parih BTC / EUR in BTC / USD. Drugi priljubljeni pari vključujejo ETH / USD, ETH / EUR, XRP / USD in XRP / EUR, ki skupaj predstavljajo približno 25% obsega trgovanja. Kraken ima velik obseg tudi pri drugih parih zunaj glavnih valut, vključno s pari, ki vključujejo LTC, BCH, XTZ, XLM, EOS, XMR in druge.

Kraken Podprte metode nakazila in dviga

Kraken uporabnikom omogoča polog in dvig z uporabo USD, EUR, GBP in CAD. Vse vloge in dvigi v fiat valutah se opravijo z bančnim nakazilom. Prebivalci evropskega gospodarskega prostora lahko uporabljajo tudi SEPA.

Če želite položiti depozit na Kraken, pojdite v meni > Financiranje, nato izberite želeni način nakazila. Položite lahko z bančnim nakazilom, bančnim nakazilom ali kripto nakazilom.

Postopek registracije in prijave Kraken

Prijava za račun Kraken je enostavna. Za začetek preprosto vnesite svoje ime, e-poštni naslov in geslo. Vsa gesla morajo biti dolga najmanj 8 znakov.

Na voljo so tako osnovni kot napredni računi. Osnovni račun zahteva vaše polno ime, datum rojstva, naslov in telefonsko številko. Napredni račun zahteva naslednje načine preverjanja:

ID nalaganja: Če želite preveriti svoj napredni račun, boste morali naložiti obrazec, ki ga je izdala država, in potrdilo o prebivališču. Prebivalci ZDA morajo naložiti tudi številko socialne varnosti.

Dokumentacija: V Kraken boste morali naložiti dokazilo o naslovu, vključno s fotografijo pošte z navedenim imenom in naslovom.

Uporabniki imajo tudi možnost nastavitve dvofaktorske avtentikacije. Na voljo je več načinov 2FA, ki vam pomagajo še naprej zaščititi vaš račun.

Ko bo vaš račun preverjen (kar lahko traja od nekaj ur do nekaj dni), boste lahko na svoj račun položili sredstva. Pojdite na svoj račun in dodajte podatke o svojem bančnem računu.

Tudi po potrditvi vašega računa kot »naprednega« boste morali napredovati v treh stopnjah preverjanja, da odstranite omejitve iz svojega računa. Preverjanje stopnje 1 in stopnje 2 je lahko hitro (v povprečju traja od 3 do 5 delovnih dni), čeprav lahko preverjanje stopnje 3 traja tudi tedne. Kraken je prvotno imel štiristopenjski sistem preverjanja, čeprav je od takrat poenostavil svoje zahteve za preverjanje v Starter, Intermediate in Pro. kraken-exchange-type-account

Kraken Trgovanje

Ko je vaš račun financiran, lahko odprete trgovino > Novo naročilo, da izberete trgovino, ki jo želite opraviti. Izberite valute, ki jih želite kupiti in prodati, nato pa izberite, ali želite tržno ali omejiti naročilo. Za potrditev nakupa kliknite zeleni gumb za potrditev.

kraken-borzno-trgovalna-platforma

Kraken pristojbine

Kraken ponuja konkurenčne provizije za trgovanje v primerjavi z drugimi reguliranimi platformami za trgovanje s fiati. Pristojbine sicer niso tako dno kot nekateri velikani kripto-kripto-izmenjave, vendar so relativno nizke v primerjavi z drugimi zakonitimi borzami, tudi za tiste, ki mesečno trgujejo z manj kot 50.000 USD.

0 do 50.000 USD: 0,16% ustvarjalec, 0,26% ustvarjalec

50.001 do 100.000 USD: 0,14% ustvarjalec, 0,24% ustvarjalec

100.001 do 250.000 dolarjev: 0,12% ustvarjalec, 0,22% ustvarjalec

250.001 do 500.000 dolarjev: 0,10% izdelovalec, 0,20% izdelovalec

500.001 do 1.000.000 USD: 0,08% ustvarjalec, 0,18% ustvarjalec

1.000.001 do 2.500.000 dolarjev: 0,06% ustvarjalec, 0,16% ustvarjalec

2.500.001 do 5.000.000 dolarjev: 0,04% izdelovalec, 0,14% izdelovalec

5.000.001 do 10.000.000 USD: 0,02% ustvarjalec, 0,12% ustvarjalec

10.000.000 $ +: 0,00% ustvarjalec, 0,10% ustvarjalec

Za trgovanje s stabilnimi valutami, trgovanje v temnem bazenu in trgovanje z maržami so na voljo ločene pristojbine. Pristojbine za marine se gibljejo od 0,01% do 0,02% kot otvoritvena provizija, pri čemer je cena prevračanja od 0,01% do 0,02% vsake 4 ure.

Krakenove provizije za vloge se gibljejo od brezplačnih (za nakazila SEPA in nekatere devizne nakazile po fiat valuti) do pavšalnih provizij v višini 10 GBP / USD / EUR za vloge GBP, USD in EUR.

Kripto prenosi so običajno brezplačni za vloge, z dvigi pa so majhne provizije.

grafikon kraken-trading-honorarji

Kraken Varnostna vprašanja in izpadi

V primerjavi z drugimi večjimi borzami je imel Kraken razmeroma malo varnostnih kršitev in malo izpadov. Vendar je bilo nekaj omembe vrednih incidentov.

2017: Kraken je zaradi nenehnih napadov DDoS v letu 2017 trpel zaradi naključnih izpadov. Kljub nenehnim napadom pa varnost in zasebnost računa nista bili nikoli ogroženi.

Januar 2018: 10. januarja je Kraken za 48 ur ustavil trgovanje, da bi namestil nadgradnjo, ki naj bi trajala le dve uri. To je bila najdaljša prekinitev storitve, odkar je Kraken začel delovati leta 2013. Kraken se je znova vrnil v splet z brezplačnim trgovanjem do 31. januarja kot opravičilo uporabnikom.

Za borzo, ki neprekinjeno deluje od leta 2013, ima Kraken izjemno malo varnostnih težav. Medtem ko so druge borze v tem času naraščale in padale, Kraken ostaja varna, dolgotrajna izmenjava.

Enostavnost uporabe

Uporabniki Kraken na splošno pohvalijo borzo zaradi enostavnosti uporabe tako za namizne kot za mobilne uporabnike. Vmesnik je podoben drugim večjim borzam. Vendar je lahko uporabniški vmesnik, tako kot pri vsem drugem, osebna preferenca in nekateri ljudje ne marajo postavitve Kraken v primerjavi z recimo Coinbase, češ da je zapletena za uporabo in ni enostavna za oči.

Zaupanje in zasebnost

Kraken ima odličen sloves glede zasebnosti in varnosti. Borza ni utrpela znanih večjih varnostnih kršitev, kljub temu da neprekinjeno deluje od leta 2013. Podatki o uporabnikih niso bili nikoli izpostavljeni, niti borza ni utrpela večjih vdorov ali izgub potrošniških sredstev. Kraken ima tudi svoj priznani kriptografski sistem za preverjanje rezerv, ki uporabnikom daje dodatno plast zaupanja, saj ve, da lahko Krakenove rezerve preverijo kadar koli.

Storitev za stranke

Kraken ima na svoji domači strani okno za klepet Zendesk, ki omogoča enostavno postavljanje hitrih vprašanj. Za razliko od oken za klepet z drugih borz, Krakenov klepet upravlja resničen človek – ne robot. Uporabniki lahko zahteve oddajo tudi prek spletnega obrazca, odgovori pa so v 3 do 5 delovnih dneh.

kraken-podpora za stranke

Uporabniški priročnik za Kraken: Kako nastaviti in uporabljati Kraken

1. Prijavite se

prijava-zagon-kraken-izmenjava-računa

Registracija se začne na domači strani Kraken. Vnesite svoj e-poštni naslov, uporabniško ime in geslo.

join-kraken-exchange

Na vaš e-poštni naslov bo poslana aktivacijska koda za preverjanje vašega računa.

kraken-registracija-e-pošta

2. Preverjanje

Če želite svoj račun Kraken uporabiti za karkoli, boste morali prestopiti skozi sistem stopenjskega preverjanja.

Preverjanje vašega e-poštnega naslova vas pripelje do stopnje 0, ki vam ne omogoča pologa, dviga ali trgovanja.

Kliknite zavihek Preveri, da si ogledate trenutno stanje stopnje od 0 do 3.

kraken-exchange-type-account

Pomaknite se navzdol na dno strani, da si ogledate ravni ravni, vključno z informacijami, potrebnimi za dokončanje vsake stopnje preverjanja. Če želite povečati omejitve za polog, dvig ali trgovanje, boste morali predložiti zahtevano dokumentacijo.

3. Preverjanje pristnosti

Dvofaktorske avtentikacije (2FA) Kraken ne zahteva, vendar je zelo priporočljivo. Omogočite 2FA, tako da odprete varnostni meni in nato v podmeniju kliknete dvofaktorsko overjanje.

kraken-exchange-security-2fa

V nasprotju z drugimi borzami lahko na Krakenu za določena dejanja omogočite 2FA. Opozorilo 2FA lahko dobite na primer vsakič, ko sklenete posel ali vsakič, ko se prijavite. Kliknite gumb za nastavitev poleg vsakega dejanja, za katerega želite omogočiti 2FA.

Na naslednji strani izberite način 2FA, ki ga želite omogočiti za to dejanje, vključno z vnosom gesla ali Google Authenticator.

Glede na izbrani način boste morali vnesti dodatne možnosti 2FA.

Če uporabljate Google Authenticator, boste morali skenirati kodo QR, da povežete svoj račun Kraken z Google Authenticator.

4. Način plačila

Če želite položiti sredstva v Kraken, pojdite na stran svojega računa in nato kliknite Polog v razdelku Financiranje. Na levi strani so navedene valute, ki jih lahko položite. Izberite valuto, ki jo želite položiti.

z uporabo-kraken-plačil-sredstev

Glede na izbrano možnost nakazila boste morali vnesti določene podatke, povezane s to metodo. Vnesti boste morali tudi znesek, ki ga želite položiti (ne pozabite, da boste morda omejeni glede na raven).

5. Nakup kriptovalut

Če želite novo trgovino na Krakenu, izberite Trgovina > Novo naročilo za ogled preprostega menija trgovanja.

kraken-borzno-trgovalna-platforma

Vnesite znesek kriptovalute, ki jo želite kupiti, skupaj z najvišjo ceno na kovanec, ki ste ga pripravljeni porabiti (za omejena naročila). Ali pa izberite tržno naročilo, da takoj kupite kriptovaluto po najboljši razpoložljivi stopnji. Kliknite zeleni gumb ‘Nakup’, da zaključite posel.

Oglejte si prejšnje posle, tako da odprete račun > Trgovanja in naročila. Kraken prikazuje stanje, obseg, provizijo, stroške in druge informacije o naročilu.

kraken-trade-order-history

6. Umik

Iz Kraken lahko dvignete fiat valuto ali kriptovaluto. Če želite dvigniti denar, se pomaknite do možnosti Financiranje in nato v podmožnostih izberite Umik.

kako-umakniti-kripto-iz-kraken

Nato izberite fiat ali kriptovaluto, ki jo želite dvigniti, z možnostmi na levi strani.

Vsaka fiat valuta ali kriptovaluta ima drugačna navodila za dvig. Umiki iz Fiata so na voljo le za račune, ki so zaključili preverjanje stopnje 2, čeprav so umiki s kripto na voljo za stranke prve stopnje.

Če dvigujete kriptovaluto, boste morali klikniti želeno kriptovaluto in nato modri gumb Dodaj naslov.

Vnesite ustrezen naslov za umik kripto, nato napišite opis za naslov. Naslov bo shranjen v vašem računu, da boste lahko v prihodnosti dvigovali denar.

Ko bo ta korak končan, se boste vrnili na stran za umik. Izberite naslov denarnice, ki ste ga pravkar dodali, in znesek, ki ga želite dvigniti. Ogledate si lahko tudi pristojbino, potrebno za dokončanje dviga.

Po izpolnitvi teh informacij boste prejeli e-poštno sporočilo s potrditvijo zahteve za umik. S tem e-poštnim sporočilom vam ni treba ukrepati, če pa ste e-poštno sporočilo prejeli, ne da bi zahtevali umik, lahko to pomeni, da ima nekdo dostop do vašega računa (ali vas nekdo poskuša prevarati, da kliknete lažno povezavo).

Končna beseda

Podjetje Kraken je bilo ustanovljeno že leta 2011. Borza je dve leti v razvoju potekala, preden je bila javnosti predstavljena leta 2013. Jasno je, da se je razvojni čas splačal, saj Kraken nikoli ni utrpel nobene večje kršitve varnosti.

Danes Kraken ostaja ena najbolj znanih – in najbolj zavarovanih – borz na svetu, ki ponuja enostavne prijave, odlično mobilno aplikacijo in vse funkcije trgovanja, ki bi jih pričakovali od sodobne borze kriptovalut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map