Kripto vodnik 101: Izbira najboljše menjalnice kriptovalut

Ta članek preučuje pomembne dejavnike, ki jih morate upoštevati, preden izberete najboljšo borzo kriptovalut. Za vas smo pripravili seznam izmenjav.

Seznam borz

Na voljo je veliko borz, na katerih lahko kupite kriptovalute, navigacija po pravi borzi pa je lahko težavna. Pri zagotavljanju, da ste odprli pravo borzo, morate upoštevati številne dejavnike, ki temeljijo na vaših pričakovanjih, zahtevah in najboljšem za vas. Večina borz ponuja samo vrhunske kovance, ki jih običajno sestavljajo Bitcoin in Ethereum. (Glej tudi: Kovanci, žetoni & Altcoins: Kakšna je razlika?)

Ta priročnik vam bo pomagal sprejeti premišljeno odločitev o razpoložljivih borzah, ki jih morate izbrati, in dejavnikih, ki jih je treba upoštevati pri odpiranju kripto računa na borzi..

Pretvorba denarja v kovance

Če ste nov v kriptovalutah, bi bil vaš prvi korak iskanje menjalnice, ki vam omogoča polog denarja. Zaradi predpisov vse borze zahtevajo, da preverite svoj račun, preden položite sredstva, s predložitvijo osebnega dokumenta in drugih osebnih podatkov. Zato bi morali najprej najti menjalnico v svoji domači državi za pretvorbo denarja z vašega bančnega računa v Bitcoin.

Pomembno je omeniti, da vse kripto borze ne sprejemajo fiat denarja; nekatere borze vam omogočajo le, da položite kovance (najpogosteje Bitcoin) za nakup drugih nadomestnih kovancev. Bitcoin je najbolj priljubljen kripto, ki je na voljo na skoraj vseh kripto borzah in predstavlja prehod do nakupa drugih kovancev. Z drugimi besedami, če želite kupiti druge kovance, morate storiti naslednje:

Korak 1: Odprite domačo borzo kriptovalut v svoji državi in ​​preverite svoj račun (predložite dokazilo o identiteti)

2. korak: Položite sredstva s svojega bančnega računa na svoj račun za kripto izmenjavo in začnite kupovati Bitcoin

3. korak: Odprite račun za kripto izmenjavo, ki ponuja številne druge kovance. Običajno te borze ne sprejemajo fiat vlog in dovoljujejo le vloge na kovance

4. korak: Po potrditvi računa prenesite Bitcoin, ki ste ga kupili od lokalne borze, na novo kripto borzo in lahko začnete kupovati druge kovance s svojim Bitcoinom

(Preberite tudi: 4 razlogi, zakaj je zdaj najboljši čas, da vlagate v kriptovalute)

Izbira najboljše menjalnice kriptovalut

Pomembno: Provizije za trgovanje se z obsegom zmanjšujejo. V preglednici so navedeni največji obseg * (Ustvarjalec provizije se plačajo, ko v našo knjigo naročil dodate likvidnost, tako da oddate omejeno naročilo pod ceno za nakup in nad ceno za prodajo. Taker provizije se plačajo, ko iz naše knjige naročil odstranite likvidnost z oddajo katerega koli naročila, ki se izvrši na podlagi naročila iz knjige naročil.)

Ko odprete menjalni račun, ki omogoča fiat polog, lahko svoj osebni bančni račun povežete s svojim kripto izmenjevalnim računom in začnete nalagati sredstva za nakup Bitcoinov.

Pomembni dejavniki, ki jih je treba upoštevati:

1.. Na voljo pari kovancev

Številne borze ponujajo le peščico kovancev; najbolj priljubljena sta Bitcoin in Ethereum. Obstaja le nekaj borz, ki ponujajo večje število kovancev. Bolj raznolika možnost kovancev, ki so na voljo, je boljša, saj vam ponuja več možnosti izbire kovancev. (Glej tudi: Kovanci, žetoni & Altcoins: Kakšna je razlika?)

2.. Likvidnost

Likvidnost se nanaša na enostavnost nakupa / prodaje na trgu. Visoka likvidnost pomeni, da je kupcev / prodajalcev ogromno. Visoka likvidnost je dobra, saj vodi do boljšega odkrivanja cen in omogoča hitrejše poslovanje.

3.. Varnost

Raven in vrsta varnostnih mehanizmov, ki jih uporablja borza, sta ključnega pomena za zagotovitev varnosti vaših kovancev. Primeri dobrih varnostnih praks, ki jih izvajajo borze, vključujejo:

a) Hramba vlog v hladilnica; to pomeni, da so vaši kovanci varno shranjeni brez povezave, izven dosega hekerjev

b) Razpoložljivost Dvofaktorska overitev (2FA) možnost; 2FA povečuje varnost vašega računa

c) Šifriranje in preverjanje e-pošte; za vsako transakcijo bo na vaš račun poslano e-poštno sporočilo za potrditev transakcije

(Preberite tudi: Vodnik za varnost kriptovalut: Aktiviranje 2FA)

4.. Kakovost podpore strankam

Z odzivno podporo strankam bi prihranili veliko časa in skrbi, zlasti v hitrem okolju. Težave v zvezi s postopkom preverjanja, vplačili / dvigi, odrazom sredstev in nalogi za trgovanje naj bi borze hitro rešile, sicer bi vas lahko ogrozili čas, denar in dobro počutje.

5.. Provizije za trgovanje

Nizke transakcijske provizije pri nakupu in prodaji bi razmeroma preprečile, da bi vam marže pojedli, še posebej, če ste stalni trgovec. Pomembno je, da si ogledate provizije vaše borze in ugotovite, ali so razmeroma primerljive z drugimi borzami.

6. Enostavnost uporabe

Uporabniški vmesnik izmenjave mora biti enostaven za uporabo in čist, da ne pride do zmede. Imeti potrebne kazalnike na konici prstov in enostavnost krmarjenja po platformi bi moral olajšati uporabo vmesnika. (Preberite tudi: Vodnik po pogostih kripto pogojih)

Glede na vse

Izbira borze je prehod v kripto svet. Kdaj je treba upoštevati veliko dejavnikov izbira najboljše izmenjave, in zgoraj omenjeni dejavniki bi morali služiti kot vodilo. Vprašajte vas in takoj se vam bomo oglasili!

(Glejte več: Priročnik za denarnice s kriptovalutami: Zakaj potrebujete denarnice?)

Včlanite se na naš brezplačni spletni seminar za kriptovalute, če želite izvedeti vse, kar morate vedeti o kripto naložbah.

Pridobite naše ekskluzivna e-knjiga ki vas bo vodil po postopnih korakih za začetek zaslužka s kriptovalutami! 

Pridružite se lahko tudi naši Facebook skupini na Obvladajte kripto: napredno znanje o kriptovalutah zastaviti kakršna koli vprašanja v zvezi s kripto!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map