Paxful Exchange: Obvladajte Crypto User Review Guide

paxful pregled izmenjave

Kako uporabljati, trgovati in se prijaviti na Paxful Crypto Exchange

Paxful je spletna tržnica, kjer se kupci in prodajalci lahko srečajo za trgovanje z bitcoini. Podoben je LocalBitcoins, ki ponuja vrsto možnosti plačila, ki jih ni mogoče najti na tradicionalnih borzah.

Lastnosti

 • Kupujte kripto s PayPal, kreditnimi ali debetnimi karticami ali celo darilnimi karticami Starbucks
 • Trg bitcoinov z enakomerno povezavo, ki povezuje kupce in prodajalce
 • Več kot 300 načinov plačila za bitcoin

Načini pologa

 • Bančna nakazila
 • Kreditne in debetne kartice
 • PayPal
 • Darilne kartice
 • Gotovina
 • Skupaj 300+ načinov pologa

Prednosti

 • Takoj kupite bitcoin z več kot 300 plačilnimi sredstvi
 • Deponirana storitev, da se izognemo prevaram
 • Povežite se neposredno s kupci ali prodajalci

Slabosti

 • Pristojbine posrednika
 • Omejitve nakupa
 • Nekateri zlonamerni prodajalci ali kupci neizogibno zdrsnejo

Uvod

Paxful je edinstvena spletna tržnica, kjer lahko komunicirate s kupci in prodajalci, ki jih zanima bitcoin. Deluje podobno kot LocalBitcoins ali eBay. Paxful dejansko ne kupuje ali prodaja nobenega lastnega bitcoina; namesto tega deluje kot posrednik pri vseh transakcijah. Bitcoin se hrani v hrambi, medtem ko je plačilo končano.

Glavna prednost Paxful-a je, da lahko bitcoin kupujete s 300+ plačilnimi načini. To je vrtoglava vrsta plačilnih metod, ki se ves čas dodajajo nove. Če nekdo prodaja bitcoin za vrečo jabolk, potem lahko preko Paxfulja kupite bitcoin za vrečo jabolk.

Danes priljubljeni načini plačevanja na Paxful vključujejo lokalne bančne nakazila (Bank of America, Wells Fargo, SEPA, SWIFT in bančna nakazila), spletne denarnice (PayPal, Skrill, NetSpend, PerfectMoney in OkPay), darilne kartice (VISA, MasterCard, Amazon, Target, Best Buy in Walmart), debetne in kreditne kartice ter digitalne valute. Ne glede na to, ali imate v PayPalu darilno kartico Amazon za 20 USD ali 10.000 USD, bi morali najti prodajalca, ki bi bil pripravljen sprejeti vašo ponudbo prek Paxful.

Ta široka podpora možnosti plačila je glavna prednost uporabe Paxful-a. LocalBitcoins je edino drugo večje tržišče, kjer lahko uporabniki kupujejo bitcoin z nekonvencionalnimi načini plačila, kot so darilne kartice. Običajne borze lahko sprejemajo samo bančna nakazila ali kripto vloge. Paxful medtem sprejema skoraj vse.

Seveda bo omogočanje neposredne interakcije med kupci in prodajalci neizogibno povzročilo varnostna vprašanja. Zato je Paxful veliko vložil v varnost.

Zadovoljni kupci so v celoti zaščiteni s skrbniško storitvijo spletnega mesta in dvofaktorsko overitvijo (2FA). Paxful preveri in preveri vse prodajalce, kar vam omogoča samozavestno plačilo. Ko izvedete plačilo, Paxful to plačilo zadrži in ga potrdi. Nato prodajalec pošlje bitcoin.

Paxful ima tudi dobro uveljavljen sistem poročanja, preiskav in reševanja sporov. Če pride do spora, si spletno mesto po najboljših močeh prizadeva, da problem prepozna in reši na pravičen način za vse strani. Še vedno lahko najdete veliko poročil o prevarah ljudi prek Paxful (ali LocalBitcoins). Vendar je Paxful sprejel razumne ukrepe za zmanjšanje verjetnosti prevar.

Paxful deluje tudi dlje, kot se mnogi zavedajo. Spletno mesto je bilo prvič predstavljeno leta 2014 pod imenom EasyBitz.

Ključne funkcije

Ključne značilnosti Paxful vključujejo:

300 načinov plačila: Paxful sprejema 300+ različnih načinov plačila, od darilnih kartic Amazon do bančnih nakazil SWIFT. Če je prodajalec pripravljen sprejeti plačilno sredstvo, boste lahko s tem plačilnim sredstvom kupili bitcoin prek Paxful.


Lokalni načini plačila: Nekatere borze dovoljujejo samo bančna nakazila uporabnikov iz ZDA ali EU. Paxful pa sprejema plačilna sredstva, oskrbovana z vašim lokalnim območjem. Bi radi kupili bitcoin z uporabo kanadskega e-prenosa INTERAC? To lahko storite s Paxful.

Dobra mednarodna podpora: Nekatere največje tržnice Paxful se nahajajo v regijah, ki jih druge borze tradicionalno premalo uporabljajo. Na primer v Paxfulu je v Nigeriji, na Kitajskem, v Indiji, Rusiji in drugih državah na tisoče kupcev in prodajalcev bitcoinov..

Omejene zahteve za KYC in AML: Preverjanje Paxful na prvi stopnji vam omogoča, da samo s preverjanjem e-pošte in telefonske številke kupite in prodate do 1500 USD bitcoinov. Če želite anonimno kupiti majhno količino bitcoinov, vam Paxful to omogoča.

Brez omejitev po preverjanju KYC in AML: Preverjanje stopnje dve ali tri lahko opravite tako, da naložite svoj osebni dokument in naslov, tako da omejitev dvignete na 10.000 USD. Če opravite preverjanje četrte stopnje, pa nobenih omejitev sploh ni.

Na voljo po vsem svetu, razen za sankcionirane države: Večina borz ima stroge zahteve, ki urejajo, katere države lahko trgujejo na borzi. Paxful pa je na voljo povsod po svetu, razen v nekaterih sankcioniranih državah, vključno z Burundijem, Srednjeafriško republiko, Kubo, Krimom, Iranom, Irakom, Libanonom, Libijo, Severno Korejo, Somalijo, Južnim Sudanom, Sudanom in Darfurjem v Siriji in Jemnu.

Brez stroškov kupca: Paxful kupcem ne zaračunava nobene provizije. Vendar večina prodajalcev v Paxful zaračuna svoje provizije, odvisno od vašega načina plačila.

1% prodajalca: Prodajalci na Paxful plačajo pristojbino v višini 1%.

Zelo podobno kot lokalni Bitcoin: LocalBitcoins je bil ustanovljen leta 2012, Paxful pa leta 2014. Danes sta spletni strani zelo konkurenčni. Zdi se, da ima LocalBitcoins več uporabnikov, čeprav je Paxful morda bolje ocenjen za storitve za stranke.

Partnerski program: Paxful vam omogoča, da zaslužite pasivni dohodek prek njihovega partnerskega programa. Delite svojo povezavo, nato pa zaslužite bitcoin za vse, ki se prijavijo in sklepajo posle prek te povezave.

Brezplačni dvigi: Paxful pri dvigu denarja iz denarnice Paxful ne zaračuna dodatnih stroškov (razen provizije za rudarje bitcoinov).

Paxful valute in pari

Paxful nima enakih valutnih parov kot tradicionalna menjalnica. Namesto tega Paxful povezuje kupce in prodajalce za trgovanje z bitcoini. Prodajalci na Paxful sprejemajo na desetine različnih fiat valut z vsega sveta. Ne bi smeli imeti težav s prodajo lastne domače fiat valute za bitcoin. Bitcoin je edina kriptovaluta, ki je uradno navedena na spletnem mestu, čeprav boste morda našli prodajalce, ki ponujajo tudi druge kriptovalute. paxful-izmenjava-nakup-prodaja-bitcoin

Podprte metode depozita in dviga

Paxful podpira 300+ načinov nakazila in dviga, od bančnih nakazil do darilnih kartic iTunes. Bančna nakazila, PayPal, Interac na spletu, kreditne in debetne kartice, darilne kartice, Skrill, gotovina, Zelle Pay, Western Union, domači bančni nakazila, Venmo, ApplePay, Square, SEPA, SWIFT in še več podpira Paxful. Denar lahko položite tudi z nekaj izbranimi kriptovalutami, vključno z BTC in ETH.

paxful-crypto-deposit-dvig

Proces prijazne registracije in prijave

Paxful omogoča enostavno ustvarjanje računa in takojšen nakup ali prodajo bitcoinov. Nekatere načine plačila, vključno s kreditnimi in debetnimi karticami ali PayPal, lahko uporabite takoj po prijavi. Za druge načine plačila, vključno z bančnimi nakazili, je bilo treba dodatno preveriti.

Paxful ima štiri ravni preverjanja, vsaka z različnimi omejitvami:

 • 1. stopnja: Preverjanje e-poštnega naslova in telefonske številke, omejitev 1.500 USD.
 • 2. stopnja: Preverjena osebna izkaznica, omejitev 10.000 USD.
 • 3. stopnja: Preverjanje naslova, omejitev 10.000 USD.
 • 4. stopnja: Izboljšana skrbnost in ročni pregled KYC, brez omejitev.

Paxful trgovanje

Paxful povezuje kupce in prodajalce ter sklepa posle. Denar je med zaključkom nakazila v hrambi. Nekateri kupci so pripravljeni kupiti bitcoin v zameno za fiat valuto, drugi kupci pa so pripravljeni kupiti fiat valuto v zameno za prodajo bitcoinov. Prodajalci objavljajo posle na trgu Paxful, nato kupci te posle sprejmejo. Paxful pa nima običajnega vmesnika za trgovanje, kot je razvidno na nekaterih drugih borzah.

Ugodne pristojbine

Paxful zaračuna presenetljivo nizke honorarje, čeprav je bil posrednik za vse transakcije.

 • Provizija kupca: 0 USD
 • Provizija prodajalca: 1%

Ko dvignete bitcoin iz borze, boste plačali pavšalno provizijo v višini 0,0005 BTC, ki krije stroške rudarjenja bitcoinov in Paxfuljevo infrastrukturo.

Bitcoin lahko drugim uporabnikom Paxful brezplačno pošljete tudi do petkrat na mesec. Po tem bo za vsako transakcijo, poslano drugi stranki Paxful, uporabljena provizija v višini 1 USD (v BTC).

Paxful ne zaračunava stroškov dviga.

Neprijetne varnostne težave in izpadi

Tako kot na vseh trgih enakovrednih prodajalcev lahko tudi na spletnem mestu Paxful najdete pritožbe glede uporabnikov, ki jih prodajalci ali kupci prevarajo. Vendar Paxful sprejema ukrepe za ublažitev teh težav in ima vzpostavljen dober sistem za reševanje sporov. Neizogibno se ljudje še vedno trgajo prek Paxful-a, čeprav velika večina uporabnikov trguje na Paxful-u brez izdaje. Paxful še nikoli ni utrpel večjih varnostnih kršitev, uhajanja podatkov o uporabnikih ali drugih napadov.

Paxful enostavnost uporabe

Paxful je lahko enostaven za uporabo pri določenih prodajalcih, težje pa za druge. Glede na izbrani način plačila in poštenost osebe, s katero trgujete, se lahko vaše izkušnje s trgovanjem zelo razlikujejo. Nekateri se prijavijo za Paxful in v 10 minutah kupijo prvi bitcoin. Drugi se prijavijo za Paxful in se prevarajo že prvič, ko sklenejo pogodbo. Vmesnik je v celoti zasnovan na spletu. Mobilnih aplikacij ni.

Paxful odlično opravlja organizacijo ponudb za vašo regijo. Ogledate si lahko plačilno sredstvo, najnižji in največji znesek, tečaj na bitcoin in znesek na dolar, ki se mu odrečete.

Paxful zaupanje in zasebnost

Kot na vseh trgih P2P je tudi zaupanje in zasebnost v celoti odvisna od posameznikov, s katerimi imate opravka. Morali boste potrditi svojo identiteto (z nalaganjem vladne izkaznice) za trgovanje z več kot 1500 USD bitcoinov s Paxfuljem. Nekateri prodajalci lahko zahtevajo tudi dodatne informacije. Vendar bi morali najti prodajalce, ki bi radi anonimno trgovali z bitcoini. Lahko se na primer srečate za osebni gotovinski prenos.

Paxful služba za stranke

Paxful ima dobre storitve za stranke in trden sistem reševanja sporov. Ena najboljših funkcij za storitve strankam je sistem takojšnjega klepeta v živo, ki vas vodi skozi vaš prvi posel. Če je to vaša prva trgovina z bitcoini, vas lahko izkušeni prodajalec vodi skozi postopek s klepetom v živo v živo. Sredstva se hranijo v skladu, medtem ko je trgovina zaključena, Paxful pa spore temeljito preiskuje, ko se pojavijo.

Uporabniški priročnik za Paxful: Kako nastaviti in uporabljati Paxful

Paxful je enostaven za uporabo. Evo, kako se prijavite in kupite prve bitcoin z Paxful:

1. Prijavite se

paxful-crypto-exchange-setup

Kliknite gumb »Ustvari račun« na vrhu strani.

paxful-exchange-prijava-račun-proces

Vnesite svoj e-poštni naslov, uporabniško ime in geslo ter se strinjajte s pogoji storitve.

paxful-izmenjava-preverjanje

2. Preverjanje

Po preverjanju svoje telefonske številke in e-poštnega naslova (preverjanje prve stopnje) lahko kupite ali prodate bitcoin v vrednosti do 1.500 USD..

paxful-exchange-bitcoin-denarnica

S preverjanjem druge in tretje stopnje (vladna izkaznica in dokazilo o naslovu) lahko s Paxful-om trgujete do 10.000 USD bitcoinov.

S preverjanjem četrte stopnje (ročno preverjanje KYC / AML, ki ga izvajajo zaposleni v podjetju Paxful) lahko trgujete z bitcoini na platformi brez omejitev.

paxful-crypto-trading-tutorial

3. Dvofaktorska overitev

Paxful za večjo varnost priporoča nastavitev dvofaktorske overitve (2FA).

Pred uporabo računa Paxful boste morali nastaviti varnostna vprašanja. Ta vprašanja bodo uporabljena, če boste morali ponastaviti račun ali spremeniti telefonsko številko.

paxful-exchange-security-authentication

2FA ni obvezen, vendar je priporočljiv. 2FA lahko nastavite prek sporočil SMS, Google Authenticator ali Authy. Lahko se odločite tudi za uporabo 2FA pri nakupu ali prodaji bitcoinov, za umik bitcoinov, spremembo gesla in izvajanje drugih nalog.

4. Način plačila

Paxful vam omogoča polog denarja v denarnico Paxful z uporabo samo bitcoinov. Drugi načini pologa niso na voljo. Lahko pa preverite tržnico za kupce in prodajalce, ki so pripravljeni sprejeti 300+ različnih načinov plačila, vključno z vsemi, od darilnih kart Starbucks do nakazil Bank of America.

metode paxful-plačila

5. Trgovanje s kriptovalutami

Prebrskajte tržnico Paxful in poiščite nekoga, ki je pripravljen kupiti ali prodati kriptovaluto z želenim plačilnim sredstvom.

paxful-transferji kriptovalut

Kot je bilo omenjeno zgoraj, je Paxful na voljo v skoraj vseh državah po vsem svetu (razen v nekaterih sankcioniranih državah ali državah pod embargom). Kjer koli se nahajate, bi lahko našli vsaj enega prodajalca, ki streže vaše območje. Pri večjih državah imate morda na stotine ali celo tisoče prodajalcev, med katerimi lahko izbirate.

Postopek nakupa in prodaje je odvisen od osebe, s katero trgujete. Morda boste morali na primer fotografijo darilne kartice poslati podjetju Paxful ali pa nakazati bančno nakazilo. Prodajalec vam bo razložil nadaljnje korake.

6. Umik

Bitcoin lahko iz svoje denarnice Paxful dvignete na katero koli drugo Bitcoin denarnico. Na Paxful lahko prodajate tudi bitcoin za druge načine plačila, na primer gotovino ali darilno kartico. V mnogih primerih lahko sklenete celoten posel, ne da bi se Paxful dotaknil vašega denarja (razen hrambe).

Končna beseda

Paxful je konkurent LocalBitcoins, ustanovljen leta 2014 (pod imenom EasyBitz), da bi uporabnikom po vsem svetu omogočil enostaven način nakupa in prodaje bitcoinov. Danes je Paxful zrastel v eno največjih svetovnih tržnic z enakovrednimi bitcoini. To je eno redkih mest, kjer lahko na enem mestu kupujete in prodajate bitcoin za gotovino, darilne kartice, bančna nakazila, PayPal in druge načine plačila.

Na splošno je Paxful zaupanja vreden trg, ki olajša interakcijo z kupci ali prodajalci bitcoinov v varnem okolju enakovrednih računalnikov. Čeprav se nekateri ljudje zagotovo prevarajo s Paxfuljem, se spletno mesto po najboljših močeh trudi, da bi bili vsi varni z uporabo depozitnega dostopa, dobrega reševanja sporov in dostopnih funkcij klepeta.

Trgovanje & Izmenjava

 • Kripto vodnik 101: Izbira najboljše menjalnice kriptovalut
 • Priročnik za izmenjavo Bittrex: Kako trgovati na Bittrexu
 • Priročnik za Binance Exchange: Kako odpreti račun Binance in kaj morate vedeti
 • Priročnik za Gemini Exchange: Uporabniški pregled
 • Priročnik za Kraken Exchange: Uporabniški pregled
 • Vodnik po izmenjavi Etherdelta: Kako trgovati na Etherdelti
 • Vodnik po osnovah trgovanja s kriptovalutami: Uvod v tehnično analizo kripto valut
 • Trgovanje s kriptovalutami: Razumevanje trgovskih parov s kriptovalutami & Kako deluje
 • Vodič za kripto trgovanje: 4 pogoste pasti, ki jih bo izkusil vsak kripto trgovec

Denarnice

 • Vodnik po denarnicah s kriptovalutami: Zakaj potrebujete denarnice?
 • Vodnik po kriptovalutah: Odpiranje Bitcoin denarnice
 • Vodnik po denarnicah za kriptovalute: Odpiranje MyEtherWallet (MEW)

Pridružite se lahko tudi naši Facebook skupini na Obvladajte kripto: napredno znanje o kriptovalutah zastaviti kakršna koli vprašanja v zvezi s kriptovalutami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map