ShapeShift Exchange: Master The Crypto User Review Guide

ShapeShift

ShapeShift je priljubljena platforma za kripto trgovanje, ki vam omogoča enostavno zamenjavo 50+ kriptovalut. V našem pregledu izveste vse, kar morate vedeti o tem, kako ShapeShift deluje danes.

Lastnosti

  • Kripto-kripto trgovanje s konkurenčnimi provizijami za trgovanje
  • Priročne zamenjave prek ShapeShift.com ali domače denarnice
  • Zamenjajte 50+ kriptovalut v kateri koli kombinaciji

Načini pologa

  • Kripto

Prednosti

  • Zamenjajte katero koli podprto kriptovaluto za katero koli drugo podprto kriptovaluto
  • Enostaven uporabniški vmesnik za trgovanje tako za začetnike kot za napredne trgovce
  • Hitri časi transakcij

Slabosti

  • Samo 50+ kriptovalut
  • Višje provizije za trgovanje kot Changelly (0,50% provizija, vgrajena v širino)

Uvod

ShapeShift je leta 2013 ustanovil Erik Voorhees, s čimer je postala najzgodnejša razvita platforma za kripto zamenjavo. Cilj ShapeShift je bil od začetka ponuditi neposredne kripto-kripto-izmenjave. Danes ShapeShift še naprej izpolnjuje ta cilj. ShapeShift še vedno ne podpira kakršnega koli trgovanja s fiat-to-crypto v letu 2019.

kaj je ShapeShift

ShapeShift kot izmenjava kriptovalut ponuja enega najbolj neposrednih vmesnikov, ki jih boste videli. Vsakdo je enostaven za uporabo. Izberete kriptovalute, ki jih želite zamenjati, vnesete znesek, ki ga želite zamenjati, prilepite prejemni naslov za novo kriptovaluto in nato zaključite trgovino. Sredstva pošljete ShapeShift in kripto izmenjava sredstva sprosti v vašo denarnico, takoj ko jih prejme.

Pregled ShapeShift

Ker se transakcije ShapeShift zgodijo takoj, vaše kripto ni nikoli na centralizirani borzi; namesto tega se pošlje neposredno uporabnikom prek naslova za polog, ki ga nastavi ShapeShift. Zaradi tega ShapeShift ni platforma za zamenjavo, ki ni skrbniška. Nikoli vam ni treba položiti denarja v ShapeShift, prav tako vam ni treba zaupati ShapeShift, da bo skrbel za vaš denar.

ShapeShift je na voljo kjer koli na svetu. Vsi uporabniki imajo določene omejitve transakcij, čeprav jih lahko zvišate z dokončanjem preverjanja KYC / AML.

ShapeShift ima več konkurentov v prostoru za zamenjavo kripto. Changelly je njen največji konkurent. V primerjavi s Changellyjem ShapeShift običajno ponuja hitrejše čase izvrševanja naročil. ShapeShift, tako kot Changelly, tehnično ne zaračunava provizij za trgovanje, vendar na večini menjalnih tečajev, ki jih ponuja platforma, ustvari približno 0,50%. Changelly je pred kratkim znižal svoje provizije na 0,25%, kar je Changellyju dalo prednost.

Pregled izmenjave ShapeShift

Vendar pa je ShapeShift pred kratkim predstavil tudi svoje žetone FOX, ki se precej razlikujejo od bitcoinov. Ti žetoni lahko znižajo vaše provizije za trgovanje na nič. Za vsak žeton 1 FOX v vaši denarnici prejmete 10 USD brezplačnega trgovanja. Od decembra 2019 vam ShapeShift ponuja 100 brezplačnih žetonov FOX samo za prijavo.

ShapeShift je imel nekoč tudi veliko prednost pred drugimi izmenjalnimi platformami: ni zahteval prijave, registracije ali nastavitve. Na žalost za anonimne kripto trgovce je bila ta funkcija odstranjena leta 2018, saj je ShapeShift želel izpolnjevati zakonske zahteve. Danes morate pred trgovanjem na ShapeShift registrirati račun in opraviti preverjanje KYC / AML.

Ključne funkcije

Ključne značilnosti ShapeShift vključujejo:

50+ podprtih kriptovalut: ShapeShift podpira nekaj več kot 50 kriptovalut. Trenutno podprte kriptovalute ShapeShift smo navedli v spodnjem razdelku ‘Valute in pari’.

Urejeno: ShapeShift je registrirano podjetje, za katerim je transparentna in znana ekipa. ShapeShift si prizadeva izpolnjevati vse veljavne zakonske zahteve in izpolnjevati vse zakonske obveznosti.

Potrebno preverjanje KYC / AML: Od leta 2018 ShapeShift od uporabnikov zahteva prijavo, registracijo in preverjanje njihove identitete.

Izmenjava brez skrbništva: ShapeShift je zamenjava, ki ni skrbniška, kar pomeni, da v ShapeShift ne morete položiti denarja. ShapeShift nikoli ne zadrži vašega denarja. Pri zamenjavi prek ShapeShift se vaša sredstva sprostijo takoj, ko ShapeShift prejme vaša sredstva.

Hitri čas transakcije: Transakcijski časi na ShapeShift se zelo razlikujejo. V določenih trenutkih je ShapeShift najhitrejša platforma za kripto zamenjavo na internetu, ki ponuja posle v manj kot 10 minutah. Včasih je ShapeShift razmeroma počasen in traja od 30 do 50 minut, da obdela posel.

Primerne provizije za trgovanje: ShapeShift ponuja provizije za trgovanje v višini približno 0,5%, ki jih zbere z razmikom menjalnih tečajev namesto z neposrednimi provizijami za trgovanje. To je razumna provizija, saj lahko na platformi zamenjate katerega koli od 50+ podprtih kriptožetonov, čeprav je videti manj smiselno, saj je družba Changelly znižala svojo provizijo na 0,25%.

Žeton FOX: ShapeShift je pred kratkim predstavil svoj izvorni uporabniški žeton, imenovan FOX. Žeton FOX se bo uporabljal za nagrade za članstvo na platformi ShapeShift, vključno z brezplačnim trgovanjem.

Podpora spremenljivi likvidnosti in kovancem: Podpora in likvidnost kovancev ShapeShift se pri večini podprtih kovancev skoraj vsak dan spreminja. Spodaj smo našteli podprte kovance, čeprav ShapeShift morda ne podpira vsakega kovanca vsak dan zaradi težav z likvidnostjo.

Podpora za programsko denarnico: ShapeShift neposredno podpira programsko denarnico Portis.

Podpora za denarnico strojne opreme: ShapeShift podpira več denarnic strojne opreme, vključno z denarnicami KeepKey, Trezor in Ledger.

Brezplačno trgovanje z žetoni FOX: Če imate žetone FOX, lahko z ShapeShift trgujete brezplačno. Vsak žeton FOX, ki ga imate, vam daje 10 USD brezplačnega trgovanja. Vaš obseg se obnavlja 30-dnevno. Za prijavo na ShapeShift prejmete 100 FOX (ali 1000 USD brezplačnega kreditnega posojila). To v bistvu pomeni, da trgovci z majhnim obsegom ShapeShift nikoli ne bi mogli plačati pomembnih provizij za trgovanje. Obsežni trgovci ShapeShift medtem lahko kupijo žetone FOX, da zmanjšajo svoje breme transakcijske provizije.

Nova platforma za trgovanje s podporo za neposredno denarnico: Še vedno lahko komunicirate s ShapeShift prek »ShapeShift Classic«. Od leta 2019 pa je ShapeShift predstavil novo trgovalno platformo, ki se neposredno poveže z vašo programsko denarnico (Portis) ali denarnico s strojno opremo (KeepKey, Trezor ali Ledger). Gre za nov in izboljšan vmesnik za trgovanje, ki morda trpi za klasične trgovce ShapeShift, vendar ga novi trgovci cenijo.

Podpora za API: ShapeShift ponuja API, ki olajša integracijo ShapeShift v obstoječo nastavitev.

Nakup Crypto z USD: ShapeShift je pred kratkim dodal možnost nakupa kripto s USD neposredno z vašega bančnega računa, hkrati pa plačal provizije, nižje od 1%, kar je presenetljivo poceni. Ta možnost je na voljo samo strankam v ZDA.

Prednosti ShapeShift

Valute in pari ShapeShift

ShapeShift trenutno podpira vse glavne kriptovalute in več manj znanih žetonov.

Trenutno podprte kriptovalute na ShapeShift vključujejo: 1ST, AE, ANT, ATOM, BAT, BCH, BNB, BNT, BTC, CVC, DASH, DGB, DGD, DNT, DOGE, EDG, ELF, ETH, FOX, FUN, GNO, GNT , GTO, ICN, IOST, KCS, KNC, LINK, LTC, MANA, MCO, MKR, MLN, MTL, NMR, OMG, PAX, PAY, POLY, PPT, RCN, REP, RLC, SAI, SALT, SNGLS, SNT , SPANK, STORJ, SWT, TRST, TUSD, USDT, WINGS, ZIL in ZRX.

ShapeShift bo občasno odstranjeval ali dodajal določene žetone z zgornjega seznama. Dvakrat preverite s ShapeShift in zagotovite, da je žeton, s katerim želite trgovati, podprt.

ShapeShift je pred kratkim dodal tudi možnost plačevanja z USD z bančnega računa. Pri nakupu kripto s USD z vašega bančnega računa boste plačali manj kot 1%.

Načini nakazila in dviga, ki jih podpira ShapeShift

ShapeShift tehnično ne sprejema nobenih vlog, ker gre za zamenjavo, ki ni skrbniška: nikoli ne deponirate žetonov v ShapeShift in ShapeShift nikoli ne hrani sredstev na svojem računu.

Vendar boste pri zamenjavi poslali žetone ShapeShift. ShapeShift podpira zamenjave z uporabo vseh zgoraj naštetih kriptovalut, kar pomeni, da lahko “vplačate” in “dvignete” katero koli od zgoraj naštetih 50+ kriptovalut.

Postopek registracije in prijave ShapeShift

ShapeShift od uporabnikov ne zahteva prijave ali prijave. Na ShapeShift lahko trgujete brez registracije. Trgovanje je lahko anonimno. Če pa želite, lahko račun registrirate tudi pri ShapeShift, v tem primeru pa boste našli preprost postopek registracije.

ShapeShift trgovanje

Trgovanje s ShapeShiftom je enostavno tako za začetnike kot tudi za napredne trgovce. Na voljo je samo ena preprosta trgovina: zamenjava med kripto in kripto.

Vnesite vrsto kriptovalute, ki jo želite prodati, in vrsto kriptovalute, ki jo želite kupiti. Vnesite znesek, ki ga želite prodati, in ShapeShift bo izračunal menjalni tečaj. Upoštevajte, da bo v ta menjalni tečaj vključena provizija ShapeShift v višini približno 0,5%. Vnesite naslov za prejem (kriptovaluta, ki jo kupujete, bo poslana na ta naslov). Potrdite podrobnosti in žetone pošljite na prikazani naslov ShapeShift. ShapeShift bo sprostil vaše žetone in dokončal zamenjavo takoj, ko bo prejel vaše žetone.

Pristojbine za ShapeShift

ShapeShift razen zaračunavanja rudarjenja ne zaračunava nobenih posebnih stroškov. Vendar ShapeShift zasluži z razmikom tečaja vsakega kovanca.

Običajno želi ShapeShift zaslužiti približno 0,50% dohodka za vsako trgovanje (50 bazičnih točk). Ena lepa stvar pri ShapeShift je, da prejmete točno tisto, kar prikazuje menjalni tečaj. Pri Changellyju in drugih platformah za zamenjavo se menjalni tečaji izračunajo v realnem času, kar pomeni, da menjalni tečaj, ki ga vidite na prvi potrditveni strani, morda ni menjalni tečaj, ki ga plačate v času zamenjave.

Pristojbine za ShapeShift

Poleg provizij za trgovanje boste za vsako kriptovaluto plačali še provizijo rudarja ali omrežnino.

ShapeShift zdaj podpira bančna nakazila v ZDA in nakup kriptografskih storitev, pri čemer za storitev zaračunava provizije manj kot 1%.

Varnostna vprašanja in izpadi ShapeShift

Sloves varnosti ShapeShift je leta 2016 dosegel hit, ko je bilo podjetje večkrat vdrto in je pri vsakem krampu izgubilo nekaj sto tisoč dolarjev. Mnogi so trdili, da so bili ti vdori v službah.

Vendar pa med temi kršitvami ni prišlo do izgube sredstev kupcev, vsa ukradena kriptovaluta pa je bila v lasti same ShapeShift. ShapeShift je to pozneje uporabil kot dokaz, da je borza brez skrbništva delovala tako, kot bi morala.

Predvsem ShapeShift od takrat ni bil vdran. In od leta 2018 si ShapeShift prizadeva izboljšati svoj regulativni status tako, da od uporabnikov zahteva preverjanje KYC / AML.

Enostavnost uporabe

ShapeShift je enostaven za uporabo, izmenjava pa je od zadnje posodobitve postala še enostavnejša. Danes lahko prvotni uporabniki ShapeShift še naprej uporabljajo ShapeShift Classic, novi uporabniki pa bi morali najti novo različico ShapeShift zelo enostavno. Denarnico lahko celo neposredno povežete s ShapeShiftom za najlažji možen postopek trgovanja.

Zaupanje in zasebnost

Vodnik za kripto izmenjavo ShapeShift

ShapeShift je bila večina svoje zgodovine od leta 2013 naprej anonimna platforma za kripto zamenjavo. Od leta 2018 pa je ShapeShift podlegel regulativnemu pritisku in od uporabnikov začel zahtevati, da za uporabo platforme opravijo preverjanje KYC / AML. To je slabo za anonimne kripto trgovce, vendar je dobro za vse, ki želijo večje zaupanje in zasebnost v svojih kripto borzah. Danes je ShapeShift bolj zaupanja vreden, pregleden in urejen kot kdaj koli prej.

Storitev za stranke

Tako kot večina kripto izmenjav tudi ShapeShift ponuja povprečne storitve za stranke. Na voljo je center za pomoč Zendesk tukaj. V tem centru lahko oddate zahtevo, si ogledate vadnice ali preverite pogosta vprašanja.

ShapeShift ne ponuja podpore za klepet v živo ali telefonske podpore. Vsa podpora strankam se zagotavlja prek e-poštnih zahtev.

Uporabniški priročnik za ShapeShift: Kako nastaviti in uporabiti ShapeShift

ShapeShift je enostaven za uporabo tako za začetnike kot za napredne trgovce. Tu je kratek uvod za prvo trgovanje na ShapeShift:

1. Prijavite se

Skozi večino svoje zgodovine vam ShapeShift omogoča trgovanje s sredstvi brez prijave, registracije ali preverjanja. Od leta 2018 pa ShapeShift zahteva, da se uporabniki registrirajo, preden sklenejo posel.

Uporabniški priročnik ShapeShift

Obiščite ShapeShift.com, nato kliknite »Prijavi se«. Prijavite se lahko tudi s svojim Google Računom.

Kako nastaviti in uporabiti ShapeShift

Vnesite svoj e-poštni naslov in izberite geslo

2. Preverjanje

ShapeShift vas bo postavil naravnost na nadzorno ploščo vašega računa, ne da bi vam bilo treba preveriti vaš e-poštni naslov. Videli boste postopek preverjanja v štirih korakih, ki ga morate opraviti.

varnostni vodnik za izmenjavo oblik

Za začetek preverite svoj e-poštni naslov s klikom na povezavo ShapeShift, ki vam jo je poslal.

Račun za prijavo ShapeShift

Nato dokončajte preostale korake tako, da vnesete svoje ime, datum rojstva, telefonsko številko in naslov.

shapehift-crypto-exchange-review-setup

Kliknite »Naprej« in ShapeShift vas bo pozval, da dokažete vse podatke, ki ste jih pravkar vnesli. Naložiti boste morali fotografijo neke vrste državne identifikacije s fotografijo, na primer vozniško dovoljenje, državno osebno izkaznico ali potni list.

Počakajte, da ShapeShift preveri podatke o vašem računu. Nato je postopek preverjanja končan in lahko začnete z zamenjavami na ShapeShift.

3. Dvofaktorska overitev

Kot vse dobre izmenjave tudi ShapeShift podpira dvofaktorsko overjanje (2FA). ShapeShift vam ponuja vrsto nadomestnih kodnih številk, s katerimi lahko obnovite dostop do računa, če izgubite drugo napravo za preverjanje pristnosti. Preverite, ali ste kode natisnili ali kopirali, nato kliknite »Končano«.

Kripto varnost ShapeShift

ShapeShift podpira 2FA prek Google Authenticator. Prenesite Google Authenticator, nato potrdite nastavitev 2FA z vnosom nove kode za preverjanje.

Preverjanje izmenjave ShapeShift

4. Naredite zamenjavo

V levem meniju ShapeShift kliknite ‘Exchange’, da sklenete posel. Trgujete lahko neposredno na prvi strani ShapeShift.io.

Najprej izberite trgovino ‘Hitra’ ali ‘Natančna’.

Hitro Naročila vam omogočajo, da poljuben znesek sredstev položite na naslov za polog, ki ga zagotavlja ShapeShift, brez časovnih omejitev, hkrati pa vam omogoča tudi ustvarjanje naslova za ponovno uporabo.

Natančno za naročila morate vnaprej navesti točen znesek nakazila.

Če natančno veste, kakšen znesek želite zamenjati danes, kliknite »Natančno«. Če niste prepričani, kliknite »Hitro«.

S klikom na katero koli ikono kripto izberite kriptovalute. Pod ‘Depozit’ izberite kriptovaluto, ki jo želite poslati ShapeShift. V razdelku ‘Prejmi’ izberite kriptovaluto, ki jo želite prejeti v zameno.

Možnosti trgovanja s kripto kovanci ShapeShift

Po kliku na vsako ikono boste videli seznam vseh kriptovalut, ki jih trenutno podpira ShapeShift.

Kliknite »Naprej«, da vnesete naslov prejemnika. To je naslov javne denarnice, na katerega želite poslati prejeta sredstva.

Preverite menjalni tečaj in potrdite podrobnosti. Upoštevajte, da ShapeShift zaračuna provizijo za menjalni tečaj v višini približno 0,5%, čeprav se lahko stopnja za različne pare nekoliko razlikuje.

Če imate na svojem računu žetone FOX, lahko dobite popust pri provizijah za trgovanje (ali celo brezplačno trgovanje). Za vsakega 1 žeton FOX, ki je na vašem računu, prejmete brezplačnih 10 USD obsega trgovanja.

Kliknite Naprej. ShapeShift vam bo ustvaril naslov za pošiljanje.

Če ste predhodno povezali denarnico s programsko ali strojno opremo, se za to denarnico prikaže zaslon za transakcije. V vsakem primeru boste svojo kriptovaluto poslali na prikazani naslov.

Takoj ko ShapeShift prejme vašo kriptovaluto, bo vaše žetone izpustil na naslov za prejem, ki ste ga navedli.

Do običajnejšega vmesnika za trgovanje lahko pridete tudi tako, da obiščete ShapeShift.com (ShapeShift.io ima klasičen vmesnik ShapeShift).

5. Umik

Dejanski “umik” iz ShapeShift ni potreben; ShapeShift nikoli ne zadrži vašega denarja. Žetoni, ki ste jih dobili med zamenjavo, so že v denarnici, ki ste jo dobili med zamenjavo.

To je to! Uspešno ste zamenjali ShapeShift.

Končna beseda

ShapeShift je najbolj uveljavljeno ime v prostoru kripto zamenjave. ShapeShift, ustanovljen leta 2013, še danes ponuja konkurenčne cene za trgovanje s kripto-kripto-kripto. ShapeShift je svoj poslovni model bistveno spremenil leta 2018, ko je od uporabnikov začel zahtevati, da preverijo svojo identiteto in se prijavijo, preden sklenejo posel. Vendar je to znak, da ShapeShift sprejema trenutno regulativno okolje.

Danes lahko uporabniki ShapeShift zamenjajo 50+ kriptovalut, medtem ko plačajo provizijo (vgrajeno v tečaj) približno 0,50%.

Če želite izvedeti več o ShapeShift in kako deluje, obiščite spletno borzo na ShapeShift.com. ShapeShift je vgrajen v številne denarnice s programsko opremo in vam omogoča takojšnjo zamenjavo kovancev, ne da bi zapustili trenutno denarnico.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map