Bitcoin trgovanje – preprost vodnik za povprečno osebo

Kot informirani vlagatelj morate dobro razumeti različne strategije trgovanja in terminologijo, ki se danes uporabljajo. Gospodarstvo je vsak dan korak bližje k digitalizaciji. Posledično vsakdanji Bitcoin postane bolj pomemben sestavni del mednarodnega finančnega sistema.

Pomembno je, da lahko trgovanje z bitcoini vključuje številne strategije. Če želite ugotoviti, katera vrsta trgovca najbolje ustreza vašemu življenjskemu slogu, morate upoštevati nekaj pomembnih dejavnikov. Kakšen je na primer vaš splošni naložbeni cilj? Ali želite trgovati, da pridobite več fiat, več kripto ali oboje?

Bitcoin trgovanje v primerjavi z vlaganjem

Ne pozabite, da se trgovanje z bitcoini razlikuje od vlaganja na več načinov. Trgovci z bitcoini predvsem ne hranijo svojih kripto dolgo časa, kot so vlagatelji. V mnogih primerih lahko vlagatelj preprosto kopiči Bitcoin, ne da bi kdaj prodal svoje deleže. Ta strategija je znana kot HODL (držite se dragega življenja).

Trgovanje z bitkoini - analiza prek CoinMarketCap

Bitcoin trgovanje – analiza prek CoinMarketCap Bitcoin trgovanje – analiza preko CoinMarketCap

HODLers Bitcoin uporabljajo kot vrednostno sredstvo in ne kot elektronski gotovinski sistem. Poleg tega HODLerji sprejemajo nestanovitnost Bitcoinov in se namesto tega osredotočajo na dolgoročni dobiček in spreminjajo to revolucionarno valuto na trg. Običajno je, da nekdo HODL določen znesek Bitcoina in trguje s svojimi drugimi imetji.

Kako začeti trgovanje z bitcoini

Kot trgovec z bitcoini je vaš glavni cilj kupovati nizko in prodajati visoko. Za izpolnitev te naloge boste morali izpopolniti svoje veščine analize trga. Nihče ne more določiti prihodnjih gibanj na trgu. Vendar pa obstaja več kazalnikov, ki vam lahko pomagajo, da izobrazite, kakšna bodo prihodnja gibanja na trgu.

Obstajata dve glavni vrsti tržne analize – tehnična in temeljna. Glede na vaš naložbeni pristop boste morda našli enega, ki je bolj primeren vaši strategiji kot drugi. V tehnični analizi gledate samo ceno in obseg Bitcoinov. Te informacije so dovolj za vas, da ugotovite pojav kakršnih koli trendov.

Tehnična analiza se od temeljne analize razlikuje na nekaj ključnih načinov. Prvič, Fundamentalna analiza upošteva vse dejavnike, ki vplivajo na vrednost sredstva. Temeljni analitiki raziskujejo širok spekter podatkov, da bi ugotovili notranjo vrednost Bitcoina. Ta strategija lahko vključuje upoštevanje najnovejših novic, obsega, trenutne cene, razvoja skupnosti, pa tudi možne zakonodaje, ki bi lahko vplivala na trg.

Tehnike trgovanja z bitkoini

Vsak slog trgovanja z bitcoini je lahko primeren za vaše splošne naložbene cilje. Glavno, kar morate razumeti, je, da niste vezani na eno vrsto trgovalne strategije. Pravzaprav je pametna ideja, da vadite vse te tehnike trgovanja, da ugotovite, kaj vam najbolj ustreza. Tu so najpogostejše strategije trgovanja z Bitcoini, ki se danes uporabljajo:

Dnevno trgovanje


Dnevni trgovci so med najbolj aktivnimi trgovskimi razredi na trgu. Ti vlagatelji opravijo več poslov na dan. Ta trgovanja temeljijo na kratkoročnih napovedih cen. Večina dnevnih trgovcev uporablja kombinacijo tradicionalne in temeljne tržne analize za zmanjšanje izpostavljenosti tveganju. Poleg tega je običajno, da dnevni trgovci ob koncu dneva zaprejo vse posle

Skalping

Lasišče si lahko predstavljate kot dnevno trgovanje s steroidi. Ti trgovci s polnim delovnim časom ves dan sklepajo številne posle, ki temeljijo na mikro nihanjih cen. Presenetljivo. Skalper lahko opravi več kot 100 poslov na dan. Cilj vseh teh dejavnosti je izkoristiti dobiček, hkrati pa zmanjšati izpostavljenost tveganju. Če je pravilno opravljeno, je lasišče lahko učinkovit način, da satošije zlagamo po malem.

Swing trgovanje

Trgovci z gugalnicami so do trga bolj strpni. Ti trgovci bodo spremljali dolgoročne vzorce na trgu. Ko prepoznajo vzorec, poskušajo vstopiti na najnižjo točko in prodati na najvišji. Pomembno je, da so trgovci z nihanji veliko manj aktivni kot dnevni trgovci ali skalperji. Običajno trgovec z gugalnicami opravi po en posel vsakih nekaj tednov.

Terminologija trgovanja z bitkoini

Kot izobraženi vlagatelj bi morali dobro razumeti osnovno terminologijo trgovanja z bitcoini, ki se danes uporablja. Mnogi od teh izrazov niso izključno za kriptomarket. Kot tak boste dobili tudi dragocen vpogled v terminologijo trgovanja z drugimi razredi sredstev.

Glasnost

Obseg trgovanja z Bitcoini je število celotnih Bitcoinov, s katerimi se trguje v določenem časovnem okviru. S premiki v glasnosti lahko ugotovite pomen trendov. Močne spremembe obsega predstavljajo spremembo tržnega zagona. Pomembno je, da večji obseg trgovanja ne pomeni nujno, da se cena Bitcoina dviguje, lahko pa tudi ravno nasprotno. Količina bi lahko bila posledica velikega števila trgovcev, ki prodajajo svoja imetja.

Tržno (ali takojšnje) naročilo

Tržna naročila so naročila, ki se takoj napolnijo. Ta naročila se izpolnijo po kateri koli možni ceni. Ko oddate tržno naročilo, bo vaša borza naročilo zapolnila s prodajalci, ki se najbolj ujemajo z vašo zahtevo po ceni. Pogosto je, da se vašemu naročilu ne bo ujemal en kupec ali prodajalec, temveč več ljudi po različnih cenah.

Uporaba tržnega naročila je preprosta. Pravkar nastavite število Bitcoinov, ki jih želite kupiti ali prodati, ostalo pa napredni algoritmi vaše najljubše trgovalne platforme. Vaša tržna trgovina je končana, ko je dovolj transakcij za izpolnitev vašega naročila. Tržna naročila so odlična, kadar morate na hitro prodati ali kupiti Bitcoin. Vendar lahko na koncu s to strategijo plačate več ali prodate za manj, kot ste nameravali.

Omejeno naročilo 

Omejeno naročilo je bolj specifično od tržnega. Omejena naročila omogočajo nakup ali prodajo po določeni ceni in samo po tej ceni. Ker je ta strategija manj prilagodljiva, lahko ugotovite, da lahko vaša naročila ostanejo neizpolnjena. Ko se to zgodi, to pomeni, da trenutno ni bilo dovolj prodajalcev, ki bi bili pripravljeni plačati vašo zahtevano ceno. Omejena naročila so odlična za natančen nakup. Niso dobra metoda za zmanjšanje tveganja, ker v času nestanovitnosti trga nočete, da vas pustijo držati torbo.

Ukaz Stop-Loss

Če želite biti uspešen trgovec z bitcoini, se morate seznaniti z naročili stop-loss. Stop-loss deluje natanko tako, kot že ime pove “stop loss”. Stop izgube vam omogočajo, da določite ceno, po kateri želite likvidirati svoja sredstva s tržnim naročilom. Pametni trgovci bodo ves čas trgovanja prilagajali stop-stop izgube in tako zagotovili, da zaklenejo svoj dobiček.

Bitcoin trgovalne platforme / borze

Platforme za trgovanje z bitkoini so bolj priljubljene kot kdaj koli prej. Na teh spletnih mestih se kupci in prodajalci lahko varno srečajo in izmenjajo Satoši. Pomembno je, da večina trgovalnih platform uporablja protokol za samodejno ujemanje kupcev in prodajalcev. Platforme za trgovanje z bitkoini je enostavno vključiti in krmariti. Kot taki so najbolj priljubljen način trgovanja z bitcoini.

Posrednik

Bitcoin posredniki delujejo kot borze, vendar na bolj osebni ravni. Posredniki omogočajo kupcem in prodajalcem, da neposredno komunicirajo med seboj. Za razliko od decentraliziranih borz vam bodo posredniki Bitcoin prodali neposredno in z več ukrepi za varovanje zasebnosti. Vendar pa vsa ta dodana personalizacija in varnost stanejo na račun višjih provizij za transakcije.

Naročite knjigo prek Coinbase PRO

Naročite knjigo prek Coinbase PRO

Knjiga naročil

Knjiga naročil je popoln seznam vseh naročil za nakup in prodajo na borzi. Ta metrika podatkov v realnem času vam omogoča boljše spremljanje tržne dejavnosti. V knjigi naročil se naročila za nakup imenujejo “ponudbe”, naročila za prodajo pa “povpraša.” Večina borz vodi knjigo naročil v glavnem oknu trgovanja.

Kit

Bitcoin kit je nekdo, ki ima veliko količino Bitcoin imetja. Ti posamezniki imajo neverjetno moč na trgu. Kot taka je pametna ideja spremljati njihovo gibanje prek kitov spremljanje platforme. Če ste na primer obveščeni, da je kit pravkar preselil 100 BTC-jev iz hladilnice na izmenjavo, je varno domnevati, da nameravajo ta gospodarstva v prihodnjih dneh likvidirati. Ta likvidacija bo povzročila nihanje cen.

Bitcoin izmenjave za uporabo

Trgovanje z bitcoini je umetnost, ki jo za obvladovanje potrebuje čas. Pomembno je poiskati ugledne borze. Securities.io ponuja seznam 5 najboljših borz kriptovalut. Lahko preberete mnenja o njih, vendar so se uvrstili v tem vrstnem redu:

  1. Binance (ID napotitve: EE59L0QP za 10% povračilo gotovine za vse provizije za trgovanje.)
  2. KuCoin
  3. Bittrex
  4. Poloniex (Napotitvena koda: P44N7LQZ za 10% povračilo gotovine za vse provizije za trgovanje.)
  5. Bitfinex
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map