Kaj so digitalni vrednostni papirji?

Tradicionalna investicijska podjetja še naprej sprejemajo digitalne vrednostne papirje iz več razlogov. Ti žetoni odstranijo številne ovire, s katerimi se srečujejo vlagatelji, in poenostavijo celoten varnostni postopek od izdaje do nadzora. Poleg tega zagotavljajo nove tržne priložnosti za nelikvidne naložbe. Zaradi vseh teh razlogov in še veliko več so tukaj varnostni žetoni.

Digitalni vrednostni papirji ali varnostni žetoni so v številnih oblikah. Vsi ti obrazci imajo skupno skupno lastnost, so digitalne predstavitve vrednostnih papirjev in zato zanje veljajo tradicionalni zakoni o vrednostnih papirjih. Pomembno je, da vsa digitalna sredstva niso varnostni žetoni.

Varnostni žetoni so se pojavili na koncu bikovskega trga leta 2017 kot odgovor na naraščajoče število goljufij v vesolju. Vlagatelji so na Ponzijevih shemah izgubili milijarde, kot npr Bitconnect. Resnični projekti so potrebovali način, kako ločiti svoje žetone od prevarantov in tradicionalna investicijska podjetja, ki potrebujejo regulirano uporabo tehnologije veriženja blokov.

Rojeni so digitalni vrednostni papirji

Digitalni vrednostni papirji lahko predstavljajo vse vrste sredstev, vključno z investicijskimi pogodbami, delnicami družbe, delom bankovca, dolžniškim vrednostnim papirjem ali celo delnimi obrestmi. V bistvu je vsak elektronsko registriran in prenosljiv dolg, lastniški kapital ali sredstvo, ki izdaja ali trguje z uporabo tehnologije veriženja blokov, varnostni žeton.

Statistika digitalnih vrednostnih papirjev

Statistika digitalnih vrednostnih papirjev

Prednosti digitalnih vrednostnih papirjev

Koristi, ki jih tehnologija blockchain prinaša sektorju, so izjemne. Prvič se lastništvo preveri in evidentira v razdeljeni knjigi. To zagotavlja varnejšo alternativo kot tradicionalne metode. Poleg tega tehnologija veriženja blokov omogoča prenos zasebnih in nenaštetih nadomestnih sredstev. Posledično varnostni žetoni zagotavljajo več priložnosti, učinkovitosti in likvidnosti na trgu.

Izvrševanje predpisov

Varnostnih žetonov ne bi bilo, če pametne pogodbe nikoli ne bi stopile na sceno. Te vnaprej programirane protokole je mogoče razviti neposredno v žeton. Ta strategija omogoča samodejno izvrševanje vseh predpisov. V bistvu pametne pogodbe pomagajo odpraviti večino odvečnih postopkov na papirju, ki se trenutno uporabljajo.

Vrste digitalnih vrednostnih papirjev

Danes obstaja več vrst varnostnih žetonov kot kdaj koli prej. Trg se še naprej razvija, ko se pojavljajo ugodnejši koncepti tokenizacije. Pričakovati morate, da se bo ta trend nadaljeval, saj se varnostni žetoni popolnoma prilegajo številnim trgom. Spodaj so najpogostejše vrste digitalnih vrednostnih papirjev, ki se danes uporabljajo.

Nepremičnina

Nepremičninski sektor je v zadnjem letu doživel eksplozijo strategij tokenizacije. Tako razvijalci kot platforme za tokenizacijo so v celoti vložili v tokenizacijo lastnine. Tokenizirane nepremičnine imajo nekaj jasnih prednosti. Prvič, omogoča frakcionalizacijo prodaje. Ta strategija zmanjšuje vstopno raven za vlagatelje in ponuja več možnosti za diverzifikacijo.

Tokenizacijska platforma Polymath na naslovnice septembra 2018, potem ko je sklenil partnerstvo s podjetjem za razvoj nepremičnin BlockEstate. Kot del strategije se je rodil Block Estate Alpha Token ali BEAT. Ta žeton je uporabil edinstveni Ethereumov žeton Polymaths standard ST-20, da je zagotovil skladnost projekta. Vsak žeton je predstavljal delež v lastništvu sklada.

Tveganega kapitala

Morda je eden najbolj priljubljenih načinov, kako digitalni vrednostni papirji vidijo uporabo, tvegani kapital. Ponudbe varnostnih žetonov (STO) zagotavljajo podjetju vse prednosti tehnologije veriženja blokov, kot so globalni doseg, dodana varnost in takojšnje sledenje. Poleg tega STO podjetjem omogočajo, da ostanejo v skladu z regulativnimi smernicami svoje industrije in regije, ko gostijo dogodek množičnega financiranja.

Swarm Fund - digitalni vrednostni papirji

Swarm Fund – digitalni vrednostni papirji

Popoln primer te strategije v uporabi je STO 2017, ki ga gosti Sklad za roj. Ta platforma za tokenizacijo je zagotovila 5.500.000 USD za nadaljnji razvoj svojega varnostnega žetona in izmenjavo ekosistema.

Zasebni kapital

Zasebni lastniški kapital je druga vrsta varnostnega žetona, ki je v prostoru še vedno bolj uveljavljen. Ti varnostni žetoni se lahko imenujejo tudi lastniški žetoni. Ponudbe lastniških žetonov (ETO) so bolj priljubljene kot kdaj koli prej, ker tokenizirani lastniški kapital zagotavlja večjo likvidnost na trgu.

Realna sredstva

Ena najboljših lastnosti tokenizacije je, da jo je mogoče uporabiti za toliko vrst sredstev. Realna sredstva, kot so zlato ali diamanti, že živijo na verigi blokov. Ni presenetljivo, da so bili ti žetoni med prvo vrsto varnostnih žetonov, ki so se pojavili.

Čeprav koncept tokeniziranja sredstev, kot je zlato, sam po sebi ni nič novega na trgu, so posledice teh manevrov očitne. Prvič, platforme za tokenizacijo zdaj ne želijo zgolj tokenizirati zlata, temveč zlato vezani žeton uporabiti kot novo obliko stablecoin.

Stablecoins so kovanci, vezani na resnična sredstva, kot je USD, ali v tem primeru zlato. Ti žetoni uporabnikom omogočajo, da izkoristijo prednosti kriptovalut, vendar se izognejo vsem nestanovitnostim, ki jih danes najdemo na trgu.

Hedge skladi

Tokenizirani hedge skladi so še en odličen primer digitalnih vrednostnih papirjev. Hedge skladi so odličen način za diverzifikacijo vašega portfelja. Tradicionalni hedge skladi so v času trgovanja omejeni, metode prenosa teh sredstev pa so zastarele. Tokenizirani hedge skladi ustvarjajo za vlagatelje izkušnje brez trenja.

The Protos Hedge Fund vključuje številne najpomembnejše obstoječe kriptovalute. Sklad je med prvo izdajo prodal 6,5 milijona dolarjev. Predvsem Protos je bil prvi licenčni tokenizirani hedge sklad za trgovanje na alternativnem sistemu trgovanja (ATS) v ZDA..

Digitalni vrednostni papirji – svetla prihodnost

Zdaj, ko razumete, kaj so digitalni vrednostni papirji, je enostavno razumeti, zakaj se še naprej uveljavljajo na trgu. Ta novodobna finančna orodja ponujajo več naložbenih možnosti in zmanjšujejo delovno obremenitev in stroške, ki so običajno povezani s temi transakcijami. Pričakujete lahko, da bodo varnostni žetoni postali bolj priljubljeni, saj bodo te prednosti postale splošno znanje o naložbah.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map