Kaj so varnostni žetoni?

Kaj so varnostni žetoni?

Varnostni žetoni delujejo kot investicijske pogodbe, pri katerih kupec predvideva prihodnji dobiček od dividend, deleža prihodkov ali apreciacije trga. Varnostni žetoni se na več načinov razlikujejo od uporabnih kovancev. Glavna razlika med temi žetoni je, da varnostni kovanci sledijo strogim smernicam glede tega, kdo jih lahko kupi in njihov prenos.

Varnost v primerjavi z uporabnim žetonom

Trenutno sta v kriptoprostoru dve vrsti žetonov – varnostni žetoni in pomožni žetoni. Pomembno je, da se naučite razlik med tema dvema vrstama žetonov. Prav tako bi morali razumeti, da se nekateri žetoni med ICO začnejo kot varnostni žetoni, kasneje pa se po razvoju platforme razvijejo v uporabne žetone.

Mnogi vlagatelji dajejo prednost varnostnim žetonom, ker kovanci upoštevajo zakonske omejitve SEC. Varnostni žetoni so neposredna posledica želje vlagateljev in podjetij, da uporabijo sistem množičnega financiranja na osnovi blokov, ki ustreza trenutnim zahtevam SEC za IPO. Ti predpisi vključujejo izvajanje protokolov Spoznaj svojo stranko (KYC). Zakoni KYC zahtevajo, da vsi vlagatelji razkrijejo svojo identiteto, preden lahko sodelujejo v dogodku množičnega financiranja.

Prednosti varnostnih žetonov

Varnostni žetoni udeležencem zagotavljajo preglednejšo naložbeno izkušnjo. Startupi, ki ponujajo varnostne žetone, morajo vlagateljem zagotoviti obilo zakonsko zahtevanih informacij, kot so lokacija podjetja, računovodski izkazi, poslovni nameni in upravljanje. Vse dragocene podatke, o katerih se morate prepričati pred kakršno koli naložbo. Naložbe komunalnih žetonov lahko te informacije zagotavljajo, vendar jih trenutno zakonsko ni treba.

Poleg tega je malo primerov razvejanosti ponudnikov pomožnih žetonov, ki so ponaredili posredovane informacije. Ti zakoni ponujajo dragoceno zaščito vsem vpletenim stranem in mnogi v kripto prostoru verjamejo, da so ključnega pomena pri zajezitvi goljufij in spodbujanju širokega sprejemanja kripto.

Prevara v Cryptospaceu prek Bloomberga

Prevara v Cryptospaceu prek Bloomberga

Zaradi neurejene narave kriptomarketa je v vesolju precejšnja količina goljufov. Ti posamezniki plenijo dvome in dvome novega vlagatelja, da bi ustvarili dobiček. Ena študij število goljufivih ICO v letu 2017 postavilo na osemdeset odstotkov. Glede na obseg goljufivih dejavnosti na trgu kriptomarketov ni presenetljivo, da vlagatelji iščejo varnejšo alternativo statusu quo.

Veliki vlagatelji

Varnostni žetoni privabljajo večje naložbe, ker zanje velja zakonodaja, ki ščiti vlagatelje, kot je Zakon o vrednostnih papirjih iz leta 1933 in oddelek 3 Zakon o borzi vrednostnih papirjev iz leta 1924. Te zaščite so potrebne, da se prepreči goljufiva dejavnost na trgu. Ta dodatna varnost zagotavlja varnejšo transakcijo tako za vlagatelje kot za korporacije, ki želijo uporabiti strategije zbiranja sredstev blockchain.

Več varnosti za vašo korporacijo


Uporabniki niso edini, ki imajo koristi od varnostnih žetonov. Podjetje, ki se odloči ponuditi varnostne žetone, pridobi zaupanje, ker ve, da zanje ne bodo pozneje pravne ali finančne posledice, ki so posledica ICO. Njihovi žetoni so v skladu s predpisi SEC, zato lahko podjetje deluje z večjim zaupanjem.

Uporabni žetoni

Utility žetoni služijo določenemu namenu znotraj platforme. Poleg tega vlagateljem za izplačilo kovanca ne izplačajo dividend ali deleža prihodkov. Popoln primer znanega kovanca za korist je Ethereum. Julija je SEC vladala da Ethereum (ETH) ni vrednostni papir. En visoki uradnik SEC je izjavil, da je bil Ethereum vrednostni papir med prvotno ponudbo kovancev (ICO), da pa je v svojem trenutnem statusu uporabni žeton.

Howiejev test

Ni vedno enostavno ugotoviti, ali je kovanec varnostni ali uporabni žeton. Pomembno je tudi vedeti, da bi SEC lahko spremenil njihov jezik in v prihodnosti celo uporabne žetone obravnaval kot zakone o varnosti. Kljub negotovosti trga lahko s pomočjo Howiejevega testa preverite položaj žetona v večini scenarijev.

  • Ali vlagaš denar?
  • Ali pričakujete dobiček v zameno za vašo naložbo?
  • Ali vlagate v skupno podjetje?
  • Ali bodo vaši dobički izvirali iz prizadevanj promotorja ali tretje osebe?

Žeton, ki ga raziskujete, je varnostni žeton, če ste na ta vprašanja odgovorili pritrdilno. Poleg tega, če je dobiček od naložbe popolnoma zunaj vašega nadzora, obstaja velika verjetnost, da zadevni žeton spada pod zakone o varnosti. Test Howie je nastal med zadevo Vrhovnega sodišča SEC proti W. J. Howey Co. SEC je trdila, da je družba Howie iz Floride kršila zakone o vrednostnih papirjih, ko pri SEC ni registrirala sporazuma o zemljiški naložbi. Posel je vključeval vlagatelja, ki je kupil polovico neuporabljenega zemljišča podjetja, da bi lahko ostalo zemljišče razvil v več polj citrusov.

Vodja SEC Jay Clayton prek časopisa Wallstreet Journal

Vodja SEC Jay Clayton prek časopisa Wallstreet Journal

Vrhovno sodišče je ugotovilo, da ker vlagatelji nimajo “znanja, spretnosti in opreme, potrebne za oskrbo in gojenje agrumov”, da delujejo kot špekulanti. Z drugimi besedami, vlagali so v zemljo z upanjem, da bodo s prizadevanji nekoga zaslužili.

SID je ugotovila, da izvedene naložbe niso namenjene zemljiščem, temveč priložnosti za delitev prihodnjega dobička velikega podjetja z agrumi. Howiejev test deluje, kadar se uporablja za kriptovalute, vendar glede na spreminjajočo se naravo žetonov ni mogoče s to tehniko natančno določiti vseh kovancev.

Slabosti varnostnih žetonov

Obstajajo tudi nekatere slabosti, ki jih zagotavljajo varnostni žetoni. Glavna ovira za to vrsto žetonov je zmanjšana likvidnost. Brez upoštevanja protokolov KYC varnostnega žetona ne morete poslati nikomur. Te omejitve dodajo še eno stopnjo poslovanja vašim zahtevam po zbiranju sredstev.

Podjetja potrebujejo popolno preglednost za gostovanje ponudbe kovancev za vrednostne papirje (SCO). SEC zahteva zakladnico informacij od podjetij, ki želijo gostiti SCO, vključno s popolnimi računovodskimi izkazi. Organizacija odobri samo podjetja, ki v celoti izpolnjujejo te stroge smernice.

Varnejša možnost

Varnostni žetoni zapolnjujejo prepotrebno nišo v kriptomarketu. Dodatna preglednost, ki jo zagotavljajo ti žetoni, naj bi spodbudila večje naložbe. Medtem ko je mnogim všeč anonimnost, ki jo zagotavljajo številne platforme v decentraliziranem gospodarstvu, veliki vlagatelji iščejo stabilnost, ki jo zahtevajo veljavni finančni sistemi. Varnostni žetoni to nalogo odlično opravijo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map