7 najboljših strategij in storitev za vračilo kreditov

Imeti dobro bonitetno oceno je zelo pomembno. To lahko vpliva na vašo sposobnost, da bi dobili službo, stanovanje, vključili komunalne storitve na vaše ime, dobili kreditno kartico, kupili avto ali dom in številne druge stvari, ki jih ljudje počnejo vsak dan. Toda slaba bonitetna ocena ni nujno trajna. Torej, če ste v preteklosti že storili nekaj, zaradi česar ste imeli slabo bonitetno oceno, lahko zdaj izboljšate in obnovite kreditno sposobnost v številnih korakih.

Dober kredit je pomembnejši kot kdaj koli prej

Imeti visoko bonitetno oceno je bolj pomembno kot kdaj koli prej. Morda sploh ne veste, na katerih ljudeh in organizacijah temeljijo vaše odločitve, če želite poslovati z vami na podlagi vaše kreditne ocene in vaše bonitetne ocene. Zato je, če je vaša bonitetna ocena slaba, nujno, da naredite vse, da jo izboljšate. Popravilo in obnova kredita traja nekaj časa, zato prej ko začnete postopek, hitreje in lažje boste začeli uživati ​​v rezultatih. Tu je nekaj zelo koristnih in pomembnih strategij in storitev za obnovo kreditnih kartic, ki so vam na voljo.

1. Odstranite napake iz svojih kreditnih poročil

Najlažji in najhitrejši način za izboljšanje vaše bonitetne ocene je pridobiti kopije svojih kreditnih poročil pri družbah za poročanje o kreditnih sposobnostih, Experian, Equifax in TransUnion, natančno jih preglejte in odstranite morebitne napake. Ameriški zakon o poštenem poročanju o kreditih navaja, da mora kreditno poročilo osebe vsebovati samo pravočasne in natančne podatke. Imate pravico, da podjetja za kreditno poročanje iz vaše kreditne datoteke odstranijo vse netočne podatke. Vsaka spletna kreditna agencija lahko zahteva, da napake odstrani z obrazci, ki so na voljo na njihovih spletnih mestih.

Vsako leto lahko dobite brezplačne kopije svojih kreditnih poročil. Preglejte jih. Če obstajajo dokazi o goljufivi dejavnosti ali starih informacijah, ki bi jih bilo treba odstraniti, se lahko obrnete na agencije za kreditno poročanje in zahtevate njihovo odstranitev. Traja približno 30 dni, da raziščejo in odstranijo napake, ki jih izpodbijate. Za negativno zgodovino, povezano z napakami, niste kaznovani. Če jih odstranite, izboljšate svojo kreditno oceno.

2. Plačila opravite pravočasno

Drug način, kako lahko obnovite in izboljšate svojo bonitetno oceno, je pravočasno plačilo vseh računov in dolgov. Zgodovina plačil je najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na vašo kreditno oceno. Večkratno plačevanje računov z zamudo ali manjkajoča plačila dolga je najhitrejši in najpogostejši način, kako lahko poškodujete svojo kreditno oceno in vas obravnavajo kot slabo kreditno tveganje. Ko plačate račune na ali pred datumom zapadlosti, se vaša kreditna ocena postopoma zvišuje.

Vaša bonitetna ocena se lahko pri modelih kreditnega točkovanja VantageScores in FICO Scores giblje med 300 in 850. Višji kot je rezultat, boljši je.

Če resno želite izboljšati svojo bonitetno oceno, je ključnega pomena vedno pravočasno plačevanje. Naredite to, čez nekaj mesecev se bo vaša bonitetna ocena začela nenehno izboljševati.

3. Zmanjšajte svojo porabo kredita

Ko poskušate izboljšati svojo bonitetno oceno, vam pomaga zmanjšati stopnjo izkoriščenosti kreditne sposobnosti. Toliko si lahko izposodite v primerjavi s tem, koliko ste dolžni. Pri izračunu vaše kreditne ocene je druga samo za zgodovino plačil. Če želite izboljšati svojo bonitetno oceno, naj bo stopnja izkoriščenosti kreditov čim nižja. Če želite izboljšati svojo bonitetno oceno, ne sprejemajte in ne uporabljajte vseh kreditnih kartic ali kreditnih linij, ki so vam na voljo.

Če ne nosite dolga na kreditni kartici, povečate svojo bonitetno oceno. Če tega ne morete storiti, naj bo vaše stanje manjše od 30% celotne kreditne omejitve, ki jo imate.

4. Izplačajte visoka stanja

Če želite izboljšati svojo bonitetno oceno, plačajte dolg, da zmanjšate morebitna visoka stanja. Cilj je ohraniti odprto 70% ali več katere koli kreditne linije, ki jo imate. Obstaja več ustvarjalnih metod za znižanje največjih kreditnih linij, računov na kreditnih karticah in stopnje izkoriščenosti kreditne kartice, če nimate veliko gotovine. Vključujejo pridobitev novega kredita in vedno izplačilo celotnega stanja ter zahtevo od družb, ki izdajo kreditne kartice, da zvišajo vaše kreditne limite. To lahko takoj izboljša vašo stopnjo izkoriščenosti kreditov.

5. Postanite pooblaščeni uporabnik

Če velikodušnega, zaupanja vrednega družinskega člana ali prijatelja z velikim zaslužkom naredite za pooblaščenega uporabnika na enem od svojih dobro vodenih kreditnih računov, ki jih pogosto uporabljajo, ki nima prenesenega dolga in popolna zgodovina plačil lahko takoj izboljša vašo boniteto. Tudi če nikoli ne uporabljate nove kreditne kartice, izdane z računa, je navedena v vašem kreditnem poročilu in na izvirnem lastniku računa. Ena slaba stran je, če primarni imetnik kartice poveča svoj kreditni limit ali začne manjkati. To bo škodovalo vaši bonitetni oceni.

Če ste pooblaščeni uporabnik kreditnega računa z odličnimi evidencami o plačilih, vam to omogoča

večjo potrošno moč in izboljša vašo bonitetno oceno. Vendar boste lahko le

omejeno uporabljati kreditni račun, s katerim se strinja primarni imetnik kartice.

6. Prijavite se, da dobite Experian Boost

Experian, vrhunska agencija za poročanje o kreditih, vam omogoča, da se vpišete v nov program, kjer lahko

v svoje kreditno poročilo dodajte plačila za račun za mobilni telefon in komunalne storitve. Ta novi program se imenuje Experian Boost. Prijavite se nanjo in vsa plačila vaših rednih stroškov so vključena v izračun vaše ocene FICO. Približno 75% potrošnikov, ki imajo kreditno oceno pod 680, se je izboljšalo, ko so uporabili Experian Boost. Prijava v program Experian Boost je brezplačna. Vendar morajo uporabniki preveriti, ali imajo pozitivno zgodovino plačil računov s povezanim bančnim računom.

Povprečna oseba, ki uporablja program Experian Boost, je opazila, da so se njihovi rezultati FICO zvišali

14 točk. To je lahko le spodbudo, potrebno za izboljšanje vašega kreditnega rezultata

kategoriji.

7. Uporabljajte samo podjetja za obnovo kreditne sposobnosti z visokimi ocenami

Če vaše kreditno poročilo vsebuje napake in se vam zdi, da jih ne morete izpodbijati pri podjetjih za kreditno poročanje, poiščite strokovno pomoč. Obrnite se na podjetje za popravila kreditov, ki slovi kot zaupanja vredno in učinkovito ter ima visoko usposobljeno, dobro usposobljeno in izkušeno osebje. Opravili bodo delo, potrebno za izpodbijanje nepravilnih podatkov v vašem kreditnem poročilu. Vse, kar boste morali storiti, je ugotoviti, kateri podatki v vašem kreditnem poročilu so napačni. Visoko ocenjena podjetja, kot so Credit Saint in Lexingtonski zakon specializirani za reševanje potrošniških kreditnih vprašanj.

Najbolj ocenjena podjetja za popravilo kreditnih kartic

Kreditni profesionalci je na prvem mestu in mu zaupa več kot 100 000 strank. Ponujajo kreditno popravilo z umetno inteligenco in imajo oceno A + pri BBB. Ponujajo lahko berljiva kreditna poročila in prilagojene ocene rezultatov ter orodja & nasveti, ki vam bodo pomagali razumeti vaš rezultat in narediti naslednji korak. Najboljše od vsega je kreditno spremljanje vključeno v Brez dodatnih stroškov ki vam lahko pomagajo opaziti potencialno krajo identitete.

Credit Saint je na drugem mestu zaradi izpodbijanja netočnih kreditnih podatkov. Podrobno bodo pregledali vaše kreditno poročilo, prepoznali določene elemente, s katerimi se ne strinjate in škodujejo vaši bonitetni oceni, jih odstranili in vam pokazali več učinkovitih tehnik za izboljšanje vašega kreditnega poročila in ocene.

Lexingtonski zakon je zagotovila več rezultatov kot katera koli druga odvetniška družba za popravila kreditnih sposobnosti. Od leta 2004 so pomagali več kot 500.000 strankam popraviti kredit. Samo v letu 2020 so iz kreditnih poročil ljudi odstranili več kot 9 milijonov negativnih elementov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map