Ali je kreditno popravilo zakonito?

Številni ljudje so previdni pri kreditnih agencijah in razumljivo je, zakaj so. Obstaja veliko organizacij, ki se predstavljajo kot agencije za popravilo kreditov, vendar dejansko ne naredijo ničesar. Torej vprašanje “Ali je popravilo kreditov zakonito?” je pošteno vprašanje in odgovor je pritrdilen, samo poiščite pravo družbo.

Popravila kreditov so veliko večja panoga, kot se zavedajo številni Američani. V katerem koli velikem mestu je na desetine, če ne celo na stotine podjetij, ki trdijo, da vam pomagajo povečati kreditno sposobnost. Tudi če ne živite v velikem mestu, obstaja veliko regionalnih in državnih podjetij, ki vam bodo pomagala spremljati in popravljati kreditno zgodovino, zato obstaja veliko možnosti. Prepričajte se, da ste izbrali pravega.

Kaj je kreditno popravilo?

Popravilo kreditov je splošen izraz, ki zajema nabor strategij, ki se uporabljajo za pomoč ljudem, ki imajo v svojem kreditnem poročilu negativne postavke, na primer privzete obveznosti posojila. Na splošno se uporablja za odstranjevanje teh elementov iz poročila, zaradi česar bo vaša kreditna zgodovina videti bolj čista in povečala vašo kreditno oceno. Nekatere kreditne strategije so izredno učinkovite, nekatere pa ne bodo delovale, ne glede na to, kako močno se trudite. V tej panogi ni zakonitega načina, da bi vedno dosegli rezultate, vendar so nekatera podjetja v tem veliko boljša kot druga podjetja.

Ali je kreditno popravilo zakonito?

Popravilo kreditov je zakonito, vendar vam ne more ali vam bo mogla pomagati vsaka agencija, ki vam obljubi, da vam bo pomagala. Ne verjemite mi le na besedo. Obstaja veliko dobrih podjetij, ki ves čas opravljajo tovrstna dela, zato pri ogledu potencialnih podjetij preverite njihove pretekle ocene strank in preverite, ali imajo oceno Better Business Bureau ali Trustpilot. Tudi če tega ne storijo, obstajajo drugi načini, kako ločiti najboljša podjetja od množice.

Kako ugotoviti, ali je agencija za popravila kreditov dobra

Razen preverjanja njihovih preteklih pregledov obstaja več načinov, kako ugotoviti, ali je agencija za popravila kreditov običajno učinkovita. Preden podpišete pogodbo ali pošljete plačilo, se predhodno prepričajte. Če niste prepričani, kaj iskati, ne skrbite, pokrili smo vas. Vedno preverite in vprašajte za katero koli agencijo za popravila kreditov, ki jo morda razmišljate.

Zakon o kreditnih organizacijah (CROA)

V skladu s CROA imate določene pravice kot posameznik, ko gre za kreditne organizacije. Če podjetje poskuša kršiti eno od teh pravic, morate takoj oditi, ker večinoma ne bodo učinkovite v ničemer, razen če vam bodo vzeli denar. Tu je seznam nekaterih pravic, ki so vam podeljene s tem zakonom.

  • Vnaprejšnje plačilo ni dovoljeno: Lahko vam zaračunajo mesečne honorarje, provizije itd., Vendar vam ne morejo zaračunati, če ne opravite dela in vam je treba sporočiti, kaj to delo.
  • Zavajajoče oglaševanje ni dovoljeno: Vsako podjetje, ki obljubi spremembo ocene, bo storilo nekaj nezakonitega. Ne najemite nobene agencije, ki obljublja vaš rezultat. To se razlikuje od podjetij, ki oglašujejo “spremembo povprečne ocene”.
  • Od vas se ne sme zahtevati, da se odrečete svojim pravicam: Če prejmete dokument ali vas prosijo, da podpišete izjavo, ki se odpoveduje nobeni od vaših pravic, ne ravnajte v skladu z njimi. Nekatera podjetja se ne zavedajo, da tega ne smejo vprašati, vendar se v nobenem primeru ne morejo odpovedati vašim pravicam iz HRV.
  • Od vas ne smejo zahtevati, da ustvarite novo identiteto: Obstajajo podjetja, katerih rešitev je, da se prijavite in uporabite ločen SSN ali EIN. NE STORI TEGA. To je zelo nezakonito in velja za prevaro identitete.

Kaj je v pogodbi?

Vedno preberite, kaj je v pogodbi, preden jo podpišete. To velja za vse v življenju, še posebej v primerih, ko dajete podjetju pravico, da deluje v vašem imenu, skupaj s kar nekaj osebnimi podatki. Prepričajte se, da se ne strinjate z ničemer, s čimer se ne želite strinjati, in če je tam nekaj, kar vam ni všeč, prosite, da se vzame iz dokumenta. Prepričajte se tudi, da nič v dokumentu ni v nasprotju s CROA.

Ali so pregledni?

Najboljše organizacije za popravilo posojil so popolnoma transparentne. V skladu z Zakonom o poštenem poročanju o kreditih (FCRA) vas morajo podjetja obvestiti, da to, kar počnejo, lahko storite tudi vi. Vendar bodo strokovnjaki v teh podjetjih bolje od povprečnega dela dejansko odstranili negativne ocene. Poskrbite, da podjetje, ki ga izberete, ne le upošteva smernice, ki jih določa FCRA, ampak je odprto tudi glede pristojbin, ki jih zaračunavajo, rezultatov, ki jih pričakujejo, svojih preteklih evidenc itd. , ponavadi so boljši, vendar vam bodo tudi vedno dali najboljše informacije, da se boste na splošno najbolje odločili.

Popravilo kreditov je popolnoma zakonito in je legitimen način pomoči ljudem s slabo kreditno sposobnostjo. Na žalost se vse agencije ne bodo držale zakona, zato je odvisno od vas, da organizacijo temeljito preverite. Na srečo obstaja veliko zaščitnih ukrepov za potrošnike v industriji, tako da boste, dokler boste skrbno pregledali, na varnem in upajmo, da bo z višjo kreditno oceno na boljšem.

Če vas zanima iskanje zakonitih storitev popravila kreditov, priporočamo tudi najboljša podjetja za popravilo kreditnih kartic.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map