Inside Chainfuel: Nadzorna plošča za upravljanje telegramov ob nevihti

Nobena skrivnost ni, da Telegram danes ostaja prevladujoča platforma za kripto skupnosti.

Vseprisotnost je v veliki meri posledica njene osredotočenosti na varnost, zasebnost podatkov in šifriranje (adijo, Facebook!).

A kot lahko potrdi kdor koli, ki je sodeloval v velikih skupnostih Telegram z več tisoč, deset tisoč ali celo sto tisoč člani, aplikacija za klepet v mobilnih napravah ni vedno elegantno obsežna s tako velikimi številkami.

Upravitelji skupnosti in skrbniki tako velikih skupnosti Telegram bodo to bolečino začutili še bolj ostro: čeprav je Telegram danes nujen za kripto skupnosti, pa je upravljanje s takšnimi skupnostmi velik izziv.

Danes so upravitelji kripto skupnosti med drugim odgovorni za:

 • Zaščita članov skupnosti pred neželeno pošto, prevaranti in troli.
 • Vodi produktivne in zdrave pogovore v skupini.
 • Ustvarjanje toplega, prijetnega okolja za nove člane.
 • Posodabljanje skupnosti in obveščanje o najnovejših novostih, posodobitvah in virih iz projekta / podjetja.
 • Odgovarjanje na vprašanja in odgovarjanje na poizvedbe članov skupnosti
 • Nastavitev kulture in tona skupine s kaznovanjem slabega vedenja in nagrajevanjem dobrega vedenja.

(Več o spreminjajoči se vlogi upravljanja kripto skupnosti lahko izveste v brezplačni e-knjigi, “7 stebrov upravljanja kripto skupnosti“)

Telegram sicer nudi dobro izkušnjo mobilnega klepeta in ogromne omrežne učinke, vendar upraviteljem in skrbnikom skupnosti Telegram ne ponuja orodij, ki jih potrebujejo za učinkovito upravljanje teh skupin v obsegu..

In tu je Verižno gorivo, prihaja novo orodje za upravljanje Telegrama, zasnovano posebej za obsežne kripto skupnosti.

Verižno gorivo je eksplodiralo na kripto industrijo februarja letos, ko so znova zagnali svoje Brezplačna analitika Telegram & Bot za preprečevanje neželene pošte na prvo stran Lov na izdelke.

Na podlagi uspeha svojih izkušenj z vodenjem storitev za upravljanje skupnosti Telegram za številne obsežne kripto skupnosti se je skupina Chainfuel lotila izdelave izdelka, ki bi avtomatiziral in poenostavil vse pogoste delovne postopke upraviteljev skupnosti Telegram, s čimer bi njihove skupnosti naredili bolj varne in privlačne, in obveščeni.

In na podlagi vedno večjega seznama najboljših kripto projektov, ki danes uporabljajo Chainfuel – vključno z NEO, Ontologijo, Quoine, mybitom in drugimi, se zdi, da izdelek odmeva med nekaterimi največjimi imeni v industriji..

Danes Chainfuel ponuja dve ravni storitev: Chainfuel Free in Chainfuel PRO

Chainfuel Free je namenjen majhnim skupinam, ljubiteljem in začetnikom v zgodnji fazi, ki šele začenjajo uporabljati Telegram, uporabnikom pa ponuja brezplačno Telegram Analytics, blokiranje neželene pošte in lahko CRM orodje.

Analitika


Za vsa podjetja, ki v Telegramu upravljajo svojo skupnost, je pomembno slediti KPI-jem in metrikam skupnosti, tako da lahko ocenite uspešnost svojih prizadevanj za trženje, odnose z javnostmi in upravljanje skupnosti..

Medtem ko Telegram izvirno ne ponuja nobene takšne analitike, lahko skrbniki Telegrama zdaj do teh vpogledov dostopajo na nadzorni plošči Chainfuel Analytics.

S ponudbo storitve Chainfuel Analytics lahko upravitelji skupnosti vidijo:

 • Skupno število članov
 • Novi člani (v katerem koli časovnem obdobju)
 • Izbrani člani (v katerem koli časovnem obdobju)
 • # Sporočilo (v katerem koli časovnem obdobju)
 • Dnevno aktivni uporabniki
 • Povprečno dnevno sporočilo

Pa tudi grafikoni, ki prikazujejo:

 • Velikost skupine skozi čas
 • Sporočila & aktivnost skozi čas

S temi podatki na dosegu roke lahko stranke podjetja Chainfuel sprejemajo odločitve na podlagi podatkov glede svoje skupnosti in tržnih strategij..

Ena glavnih omejitev, ki smo jo našli v analitični ponudbi podjetja Chainfuel, je ta, da nam ni mogel prikazati zgodovinskih podatkov iz naše skupine – prikazuje lahko statistiko samo od trenutka, ko namestimo verigo goriva.

Matt Nguyen, eden od soustanoviteljev podjetja Chainfuel, je sicer razočaral in pojasnil, da je to posledica omejitev API-ja Telegram Bot, ki ga uporabljajo za dostop do podatkov skupine, zato je razumljivo.

Kljub temu pa si želimo, da bi na preprost način videli pretekle podatke, zato s to omejitvijo v storitvi Analytics damo 4/5 zvezdic Chainfuel.

Blokiranje neželene pošte

Kot lahko potrdi vsakdo, ki je bil v kateri koli odmevni kripto skupini Telegram, je neželena pošta eden največjih dejavnikov, ki vplivajo na skupnosti Telegram danes, saj je kot tak boj proti neželeni pošti ena izmed glavnih prednostnih nalog današnjih upraviteljev kripto skupnosti.

Za pomoč skrbnikom Telegrama v boju proti neželeni pošti Chainfuel ponuja dolg seznam konfiguracijskih nastavitev, ki jih lahko skrbniki prilagodijo glede na posebne potrebe njihovega projekta..

Funkcije verižne zaščite pred neželeno pošto vključujejo:

 • Splošne nastavitve = Vklop / izklop Pridruži se in pusti sporočila
 • Omejitve novih članov = nastavite časovno obdobje, v katerem lahko novi člani skupine objavljajo različne vrste sporočil.
 • Globalne omejitve sporočil = dokončno prepovedaj različne vrste sporočil.
 • Črni / beli seznami = Prepoved drugačnega žaljivega jezika drugih besed s črnega seznama in dodajanje botov na seznam dovoljenih.

Poleg teh nastavitev konfiguracije Chainfuel uporablja lastni algoritem strojnega učenja za zaščito pred neželeno pošto, ki se nenehno posodablja na podlagi najnovejših tehnik, ki jih pošiljatelji neželene pošte uporabljajo na Telegramu..

Vsaka objava v skupnosti verižnih goriv se analizira na podobnost znanim tehnikam neželene pošte, in če je določeno pomembno ujemanje, je objava označena kot neželena in izbrisana.

Čeprav nismo imeli možnosti resnično preizkusiti zaščite pred neželeno pošto Chainfuel (ker naše testne skupine Telegram v resnici niso napadli pošiljatelji neželene pošte), smo se pogovarjali s številnimi uporabniki neželene pošte Chainfuel, ki so povedali da je verižno gorivo zelo pomagalo pri odpravljanju neželene pošte.

Zdi se, da so nastavitve konfiguracije hit – skrbnikom omogočajo prilagoditev ravni moderiranja glede na njihove potrebe, vendar smo slišali, da ima Chainfuel prostor za izboljšanje algoritma strojnega učenja za preprečevanje neželene pošte – nekatere je težje prepoznati tehnike vsiljene pošte se včasih še vedno prebijejo v skupine, zato bodo skrbniki Telegrama še vedno morali paziti, čeprav se zdi, da Chainfuel učinkovito obvladuje večino tehnik neželene pošte na nižji ravni.

Za to damo verižno gorivo 4,5 / 5 za zaščito pred neželeno pošto.

CRM / Vpogledi v ljudi

Nenazadnje Chainfuel skrbnikom Telegrama ponuja novo novost v vesolju: lahek CRM za njihovo skupnost Telegram.

Skrbniki Telegrama morajo pogosto najti in iskati člane skupnosti ter z njimi izvajati določena dejanja.

Medtem ko Telegramova domača aplikacija za iOS ponuja preprosto funkcijo iskanja za člane skupnosti, ne ponuja ničesar več, da bi videli dejavnost vsake osebe, stopnje zavzetosti ali kaj drugega kot preprosta skrbniška dejanja.

V poigravanju s tem v naši testni skupini in pogovoru z drugimi uporabniki verižnih goriv – tukaj je razumljivo navdušenje nad novimi možnostmi..

S Chainfuelovim CRM-jem imajo Telegramovi skrbniki prvič možnost sledenja statističnih podatkov in številk zaroke na posameznih članih skupnosti Telegram..

Ogledali smo si lahko pretekla sporočila, datume pridružitve / izstopa in # sporočila.

Nadalje smo bili navdušeni nad tem, da smo našli funkcijo, ki nam je omogočila označevanje določenih članov, tako da smo lahko bili obveščeni, ko so se vključili v skupino – res priročna lastnost, da smo pozorni na določene opazne osebe v naši skupnosti (vse od kitov, vplivnežem, samo BFF-jem, ki jih želimo spremljati).

Matt Nguyen, soustanovitelj podjetja Chainfuel, je še pojasnil: »V naši funkciji CRM je še veliko več. Predstavili bomo označevanje in napredno iskanje, ki vam bo omogočilo, da ustvarite segmente svoje uporabniške baze, na katerih lahko izvajate različna dejanja, in ankete & ankete, ki bodo beležile odgovore na posamezne uporabniške profile, tako da boste lahko filtrirali tudi določene odgovore. “

Zaradi močnih priložnosti s Telegram CRM in dejstva, da do danes na trgu še nismo videli podobne ponudbe, damo Chainfuel 5/5 za CRM (in z veseljem ugotavljamo, kam gre)..

Verižno gorivo PRO

Brezplačna ponudba Chainfuel-a je namenjena manjšim projektom, ljubiteljem in začetnikom v zgodnji fazi, ki šele začenjajo s Telegramom, in je 100% brezplačna za vse življenje, brez omejitev glede velikosti skupine ali uporabe.

Za uveljavljene projekte, ki vodijo skupine Telegram v velikem obsegu, Chainfuel’s PRO ponudba ponuja še več zmogljivosti, ki jih zahtevajo velike skupine, vključno z naprednejšimi orodji za zaščito pred neželeno pošto, analitiko in CRM ter nekaterimi stvarmi, ki niso na voljo brezplačno:

 • Orodja za sodelovanje
 • Dobrodošlica
 • Načrtovana sporočila
 • RSS integracija
 • Ankete
 • Ankete
 • Boti po meri z blagovno znamko
 • 1: 1 DM

Ekipa Chainfuel trenutno ponuja 50% letne načrte Chainfuel PRO v omejenem času predprodaje.

Opombe – verižno gorivo nedavno vključena pripomoček Kyber Payments za sprejemanje kripto plačil prek katerega koli žetona ERC20 v omrežju Kyber.

Več o predprodaji lahko izveste na https://app.chainfuel.com/presale, ali se obrnite na ekipo v Skupnost verižnih telegramov.

Zaključek

Z nedavno prodajo žetonov Telegrama v višini 1,8 milijarde USD in čakajočim projektom Telegram Blockchain za vogalom je prihodnost za telegramov ekosistem svetla.

In ko bo Telegram naraščal, bodo potrebe po orodjih za upravljanje skupin, analitiko, neželeno pošto in vpogled samo naraščale..

Pri kripto projektih, ki upravljajo velike skupnosti v Telegramu, je delo težko, toda robovi Telegram in orodja za avtomatizacijo lahko neizmerno pomagajo.

Za to smo bili zadovoljni z rezultati, ki jih je Chainfuel prinesel med našim testiranjem, in se veselimo, da bomo videli, kaj podjetje pripravlja za prihodnost.

Preberite več in začnite brezplačno z verižnim gorivom na https://www.chainfuel.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map