Kaj je nadgradnja NEO 3.0 in kako bo spremenila kripto svet?

Že 10. julija je NEO objavil podrobnejšo različico sprememb, ki jih bo v svojem omrežju uvedel v naslednjih mesecih. Govorimo o nadgradnji NEO 3.0, ki je bila zasnovana tako, da je NEO dostopna pomembnim podjetjem.

NEO 3.0

Nadgradnja NEO 3.0 je ena najpomembnejših nadgradenj pametne ekonomije NEO. To bo popolnoma nova platforma, ki bo osredotočena na velika podjetja. Glavni namen je ponuditi razširljivost, optimizirano gospodarstvo in še več.

Erik Zhang, soustanovitelj NEO, je pojasnil:

»NEO 3.0 bo popolnoma nova različica platforme NEO, zasnovana za velike poslovne primere. Zagotovil bo višjo TPS in stabilnost, razširjene API-je za pametne pogodbe, optimizirane ekonomske in cenovne modele ter še veliko več. Najpomembneje pa je, da bomo v celoti prenovili osrednje module NEO. “

Ena najpomembnejših sprememb omrežja je povezana s transakcijami. Povečalo se bo število transakcij na sekundo (TPS), kar bo pospešilo celotno omrežje. Trenutno lahko NEO hkrati obdela več kot 1000 TPS. 

To je že veliko število, če ga primerjamo z Ethereumom in Bitcoinom. Oba lahko opravita zelo omejeno količino transakcij – Bitcoin lahko upravlja 7, Ethereum pa 25.

Toda 1000 transakcij na sekundo je še vedno pod idealnim in optimalnim številom TPS. Če želijo pomembna in velika podjetja vstopiti na trg, bo moral NEO ponuditi boljše rezultate. Tradicionalna finančna podjetja, vključno z VISA, lahko v času največje ravni obdelajo več kot 20.000 transakcij na sekundo.

Da bi povečal TPS, želi NEO preoblikovati kodo in jedrne module, optimizirati omrežni protokol, implementirati manifest in sistem dovoljenj za NeoContract ter se pripraviti na dinamično ostrenje..

Pomembno je omeniti, da se bo prilagodil tudi ekonomski model, da bo večjim podjetjem ponudil boljšo storitev in platformo. Trenutno je NEO nedeljiva kriptovaluta, kar pomeni, da vlagatelji ne morejo kupiti delčka NEO, ampak morajo kupiti celoten kovanec.

Poleg tega omrežje NEO napaja GAS in ga ni mogoče deliti pri plačilu pristojbin. Vendar so predlagane nove nadgradnje in rešitve, katerih cilj je končati s tem sistemom. Dobava GAS-a se bo vsako leto nekoliko povečala, vozlišča za soglasje bodo nagrajena, kovanci NEO bodo deljivi in ​​z decimalnim delom GAS-a bo mogoče plačevati sistemske pristojbine.

Seveda so ljudje komentirali te predloge. Malcom Lerider, višji vodja raziskav in razvoja pri NEO, je predlagal, da je povečanje ponudbe GAS vsakič, ko se dodelijo soglasna vozlišča, lahko potencialno škodljivo. Zakaj? Ker se lahko interes vozlišč za soglasje spremeni in manipulira s ceno GAS za največji dobiček.

Vozlišča za soglasje so pomemben del mreže NEO, vendar trenutno nimajo gospodarske spodbude. Ustvarijo bloke in določijo pristojbine za storitve. Konsenzna vozlišča glasujejo imetniki NEO in na splošno volivci običajno izvolijo konsenzna vozlišča, ki zagotavljajo nizke pristojbine za storitve. Vozlišča, ki začnejo povečevati pristojbine, se izglasujejo.

Poleg tega vozlišča za soglasje prejemajo sredstva od nekaterih imetnikov NEO, ki se odločijo, da jim dajo donacijo. Če se GAS uporablja za nagrajevanje soglasnih vozlišč, bi to škodovalo imetnikom NEO.

Nekateri strokovnjaki seveda menijo, da so predlagane spremembe zelo pozitivne za pametno gospodarstvo in ekosistem. Uporabnik Saltyskip je na primer dejal, da GAS kot deflacijska valuta motivira imetnike, da shranijo svoj GAS, namesto da ga uporabljajo. In GAS je ustvaril uporabni žeton za platformo NEO.

Če se poveča dobava GAS, mora omrežje omogočiti povečanje hitrosti in tako koristi tistim, ki imajo NEO kot valuto.

Zaključek

Razprava o nadgradnji NEO 3.0 je odprta in o njej razpravljajo navdušenci in skupnost NEO. Toda namen te nove nadgradnje je bolje služiti celotni pametni ekonomiji, ki jo je NEO gradil v zadnjih časih.

Sporočilo za javnost, ki ga je naložil NEO, pojasnjuje:

»NEO 3.0 bo popolnoma nova različica platforme NEO, zasnovana za velike poslovne primere. Zagotovil bo višjo TPS in stabilnost, razširjene API-je za pametne pogodbe, optimizirane ekonomske in cenovne modele ter še veliko več. Najpomembneje pa je, da bomo v celoti prenovili osrednje module NEO. “

Z najnovejšimi predlogi bi moral biti NEO veliko bolj dostopen za velika podjetja in podjetja, ki iščejo blockchain platforme, da bi ponudili boljše storitve in izdelke. Najpomembneje pa je, da bodo vse nadgradnje koristne za skupnost NEO.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map