Nefungibilni žetoni: zbirateljski predmeti, umetnost, igre na srečo in še veliko več

V zadnjih letih je industrija verig blokov postala velik trg za podjetja, ki so izdala lastne izdelke in storitve. Tehnologija porazdeljene knjige podjetjem ni pomagala samo pri ustvarjanju lastnih virtualnih valut, temveč so lahko ustvarila tudi nezamenljive žetone (NFT)..

Dandanes je veliko primerov uporabe za nezamenljive žetone, kot so zbirateljski predmeti, umetnost, predmeti v igrah, ki temeljijo na verigah blokov, in tudi špekulacije. Poleg tega je v vesolju več voditeljev, ki prav tako izkoriščajo moč tehnologije veriženja blokov, tako da drugim pomagajo ustvariti lastne zbiralne žetone.

Kaj je nefungibilni žeton?

Nefungibilni žetoni so kriptografski žetoni, ki uporabnikom omogočajo lastništvo digitalno unikatnih stvari. Glavna prednost teh NFT-jev je povezana z dejstvom, da jih ni mogoče medsebojno zamenjati, saj se to lahko zgodi z nekaterimi virtualnimi valutami, usmerjenimi v zasebnost. Vsak od teh NFT-jev bo na svoj način edinstven in poseben.

Zaradi te kakovosti in specifikacij so NFT postali zelo uporabni v številnih panogah, tudi zunaj tradicionalnih kripto in blockchain svetov. Z NFT-ji lahko podjetja zlahka ustvarijo preverljivo redka sredstva na podlagi tehnologije veriženja blokov.

Danes ti NFT-ji množično delajo na blockchain omrežjih, kot sta Ethereum (ETH) ali Tron (TRX), od katerih ima vsak svoje standarde. Omrežje RSK omogoča tudi uporabnikom, podjetjem in razvijalcem, da v nekaj preprostih in enostavnih korakih ustvarijo zbiralne žetone in NFT-je..

Zbirni CryptoKitties

Eden od načinov razširitve NFT-jev je CryptoKitties. To je bil morda prvič, da so uporabniki NTF množično uporabljali kripto in nekripto uporabnike. Platforma je v letu 2017 in v začetku leta 2018 uporabljala mrežo Ethereum, da bi zgradila platformo, kjer bi si uporabniki lahko izmenjali svoje zbirateljske mačke – v nekaterih primerih so bile vredne tisoče dolarjev.

Norost te igre je povzročila preobremenjenost mreže Ethereum, ki je zabeležila velik porast provizij za transakcije in počasen čas obdelave. Številni uporabniki so se takrat odločili za prehod na omrežje Litecoin (LTC) zaradi nižjih pristojbin in zastojev.

CryptoKitties poravnajo precedens. Uporabniki so si izmenjevali žetone NFT, ne da bi sploh vedeli, da obdelujejo unikatne in dragocene predmete. Uporabnikom ni bilo treba vedeti, da so te mačke edinstvene. Na CryptoKitties ni bilo dveh enakih mačk in vsaka od njih je imela enolično kodo ID, ki bi jo identificirala.

Razvoj NFT-jev

ERC-721 velja za standard NFT-jev. Trenutno ga podjetja in uporabniki po vsem svetu uporabljajo za ravnanje z nezamenljivimi žetoni. Medtem ko je bila CryptoKitties prva rešitev, ki je bila množično uvedena v kripto prostor, obstaja veliko drugih primerov uporabe NFT-jev.

Igre in druge pobude so začele uporabljati te NFT-je, da bi uporabnikom ponudili možnost ravnanja z žetoni, ki temeljijo na verigah blokov, ki so edinstveni. Uporabniki se lahko prepričajo, da se predmeti, ki jih imajo, ne ponovijo in jih ni mogoče kopirati.

Zdaj, ko gre za NFT-je, Ethereum ni edina možnost. RSK ponuja tudi enostavno uporabo za tiste, ki želijo v nekaj preprostih korakih ustvariti žetone ERC-721. V naslednjih razdelkih bomo analizirali vpliv, ki ga ima RSK trenutno na trgu, in kako promovira in uporablja žetone ERC-721.

V prihodnosti smo lahko videli, da so kripto in tradicionalna umetnost med drugim predstavljeni z nezamenljivimi žetoni. Trg za NFT je zelo velik, to pa bodo zagotovo izkoristila podjetja in podjetja na trgu.


V nekaterih primerih so podjetja in športne ekipe ustvarili lastne NFT-je, ki so jih delili med svoje oboževalce. Kljub temu da niso dosegle velikega števila uporabnikov, so bile pobude zagotovo dober korak k povečanju znanja o pomanjkanju in edinstvenosti blockchainov med nekripto uporabniki po vsem svetu. To je še vedno zgodnji trg in potencialna rast je zagotovo veliko za prihodnost.

RSK gradi infrastrukturo za ustvarjanje zbiralnih žetonov

Čeprav je ustvarjanje žetona NFT lahko nekako zapleteno, RSK trenutno omogoča uporabnikom, da sledijo a preprost vodnik za ustvarjanje nezamenljivih žetonov. To bo zelo enostavno in z uporabo RSK blockchain omrežja. Uporabniki lahko preprosto sledijo navodilom, ki jih je ustvarilo podjetje, ali preizkusijo nove rešitve in možnosti, če imajo izkušnje z ravnanjem z žetoni ERC-721.

Žetoni ERC-721 so zelo pomembni, ker uporabnikom omogoča prenos lastništva žetona, vključuje pa tudi možnost poizvedbe lastnika žetona. Na ta način bodo uporabniki resnični imetniki sredstev, ki jih podpira tehnologija veriženja blokov.

RSK deli tudi s skupnostjo izobraževalne vsebine o tem, kako ustvariti nezamenljive žetone na vrhu omrežja RSK v samo nekaj preprostih korakih. Izvedli so spletni spletni seminar, na katerem so prikazali vse informacije, ki jih morajo uporabniki poznati, da imajo svoje nezamenljive žetone nameščene v omrežju RSK in pripravljene za uporabo.

Obstajajo več spletnih seminarjev ki jih je delil RSK Smart in ki trenutno med drugim omogočajo uporabnikom več informacij o NFT-jih. Za podjetja in razvijalce si delijo zelo podrobne vodnike s podatki po korakih, da imajo podjetja in razvijalci zelo jasne informacije o tem, kako pravilno nastaviti svoje NFT-je na trgu in začeti izkoristiti svojo moč.

Končne besede

NFT se v zadnjih letih širijo po vsem svetu. Nekaj ​​podjetij ponuja jasne rešitve in informacije o nenemogljivih žetonih. Dve od teh družb sta CryptoKitties, ki je izdala prvo uspešno aplikacijo in zbirateljsko igro poleg tehnologije veriženja blokov z uporabo NFT-jev..

RSK si medtem vsak dan prizadeva, da bi skupnost poučil o tem, kako namestiti žetone, ki niso Fungible. Ustvarili so spletne seminarje in izobraževalne vsebine, ki bodo zelo koristne za skupnost, ki jo bo začela uporabljati za svoje projekte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map