Rudarji Ethereum GPU, ki jim grozi, imajo v Leonardu Renderju odrešitelja

Včasih je bilo v svetu kripto rudarjenja vse tako preprosto: prenesite izvorno kodo in pustite, da delo opravi vaš procesor. V akcijo se je lahko vključil vsak, ki ima doma računalnik, za vse pa je bilo mogoče zaslužiti, zlasti tiste srečneže, ki prebivajo v državi, kjer je elektrika poceni.

No, zdaj so se stvari spremenile in mnogi bi rekli, da ni na bolje.

Prvotna vizija omrežja Bitcoin – in enako velja za kasnejše omrežje Ethereum – je bila namenjena decentralizirani mreži, v kateri je povprečni Jack ali Jill delal z lastno napravo. To je poudarila demokratična vizija, pri kateri je bilo knjigovodstvo omrežja razdeljeno tako, da bi bilo nemogoče, da bi en sam subjekt nadzoroval rudarska dela, ki preverjajo in potrjujejo bloke transakcij..

Kmalu preden so CPU zasenčili CPU-ji, nato pa so pozneje ASIC-ji – specifična integrirana vezja – iztisnili GPU, vsaj kar zadeva Bitcoin omrežje.

Zdaj omrežje Ethereum, ki so se arhitekti zavedali nevarnosti ASIC v času njegove zasnove leta 2014, lahko postane žrtev centralizirajoče nevarnosti, ki naj bi bila lastna ASIC. Kot rezultat, rudarji iščejo načine za diverzifikacijo uporabe GPU, na voljo pa je nova možnost za umetno inteligenco (AI) – to je prostor za grafično upodabljanje, ki ga porabi moč..

Pot diverzifikacije umetne inteligence obstaja že nekaj časa, vendar je upodabljanje razmeroma novo, vendar nova zagonska podjetja, kot je Leonardo Render svoj poslovni model in tehnologijo usklajujejo s potrebami rudarjev GPU, ki želijo preusmeriti presežne zmogljivosti.

Torej, kaj točno je grožnja ASIC rudarjem GPU?

ASIC-i, kot pove že njihovo ime, so trdo povezani z algoritmom razprševanja protokola blockchain – eno stvar delajo zelo dobro.

Tako uspešno so bili na področju bitcoinov, zato je zdaj nedonosno poskušati rudariti z GPU-jem. Grafični procesorji – grafične procesne enote – so se CPU-jem izkazali za boljše rudarje bitcoinov, ker so sposobni vzporedno obdelovati naloge, kar pomeni, da lahko dosežejo veliko višje stopnje razpršitve kot s serijsko metodo izračuna CPU.

Vendar pa je v rudarstvu Ethereum GPU še vedno prevladujoč, vendar bi se to lahko spremenilo s prvimi rudarji ASIC za Ethereum, ki so jih julija poslali kitajski rudarski gigant in proizvajalec ASIC Bitmain.

Bitmain je že aprila objavil, da so govorice, da deluje na ASIC-u za rudarstvo Ethereum, resnične, čeprav je malo znanega o resničnem povečanju učinkovitosti, ki ga je mogoče pričakovati od rudarjenja z Antminerjem E3, v nasprotju s trditvami proizvajalca.

Če pa so trditve družbe Bitmain skorajda natančne, so lahko dnevi rudarja GPU Ethereum oštevilčeni.

Novi Antminer E3 naj bi lahko deloval s hitrostjo razpršitve 180 MH / s. To ustreza približno 232 MH / s za osemprocesorsko ploščo kartic AMD RX580.

Glede na to, da je Antminer E3 po ceni 2.150 ameriških dolarjev v primerjavi z osmimi ploščami za GPU, ki znaša približno 2.800 dolarjev, je razlika v učinkovitosti precejšnja. Ko Bitmain začne dobavljati E3, se lahko na sekundarnem trgu nadaljnje prodaje GPU-jev močno poveča, saj si lastniki prizadevajo povrniti del stroškov svojih enot, ki presegajo zahteve..

Zasluga za sliko: Wikimedia

Nevarnosti centralizacije, odgovori na diverzifikacijo

Bitmain seveda prodaja svoje ASIC-je vsem, ki jih zanimajo, zato na prvi pogled ni razloga, zakaj bi morala obstajati centralizacija rudarske moči. Toda Bitmain je tudi največji končni uporabnik svojega izdelka ogromne rudarske kmetije, polne ASIC-jev.

Bitmain nadzor nad a četrtletje moči razpršitve bitcoin omrežja prek svojih rudarskih bazenov AntPool in BTC.com. Zaradi raznolikosti omrežja Ethereum je vprašanje raznolikosti uporabe grafičnih procesorjev zdaj nujno za rudarje.

Kot smo že omenili, je najbolj razširjena alternativa na področju umetne inteligence (AI), kjer je procesorska moč zelo zahtevna in grafični procesorji popolnoma primerni za nalogo, ker na primer strojno učenje v nevronskih omrežjih običajno vključuje veliko majhnih izračunov kjer vzporedna obdelava dobro deluje.

Povpraševanje po računalniški moči spodbuja rast AI, ki naj bi se nadaljevala, saj se razvija vse več aplikacij, znanost pa se še naprej izboljšuje, kar vodi k še večjemu povpraševanju.

Kot smo videli, obstaja tudi druga možnost, ki izhaja tudi iz novega trenda uporabe računalnika, ki se prav tako hitro širi, po možnosti z eksponentno hitrostjo, v obliki grafičnega upodabljanja.

Skoraj samoumevno je pričakovati, da bomo videli navidezno realistične vesoljske ladje, ki sodelujejo v medgalaktični bitki, ali vojske vojakov, ki se borijo z njo v fantazijskem svetu. Takšni prizori so možni samo zaradi razvrščanja ogromnih količin računalniške moči za upodabljanje računalniško ustvarjenih slik (CGI). Potrebna sredstva so precejšnja. Uporaba a Nvidia 1060 GPU bi trajal 24 ur, da bi upodobil en kader, v sekundi filma pa je 24 sličic. Neverjetno, to pomeni, da bo potreben en mesec, da upodobite eno sekundo CGI animacije.

S tehnikami CGI, ki so povpraševane v filmih, igrah in širšem poslovnem svetu za komunikacije in oglaševanje, obstaja ozko grlo v neusklajenosti povpraševanja in ponudbe.

Grafično upodabljanje potrebuje vaš GPU Power

Leonardo Render, ki že opravlja storitve upodabljanja, se s pomočjo verige blokov osredotoča na zagotavljanje decentralizirane grafične rešitve upodabljanja, ki lahko oskrbo pripelje v povpraševanje. Svojim strankam bo s pomočjo partnerstva z ameriškim ponudnikom rudarskih zmogljivosti ponudil dostop do farme za upodabljanje blokov Giga-Watt, ki ima 23.000 grafičnih procesorjev na 11 hektarjih zemlje na zahodni obali ZDA.

Del njihove ponudbe, ki se izkaže za kriptokopače, je donos, ki je na voljo pri upodabljanju. Grafično upodabljanje za 1,751% povečuje donose, ki jih trenutno lahko prinese rudarstvo v omrežju Ethereum – 0,027 USD v primerjavi z rudarjem Leonardo PPU pri 0,50 USD, merjeno v GPU / uro.

To se zdi zelo pametna poteza Leonarda Renderja z rešitvijo, ki bo ob pravem času na pravem mestu, ko bo Bitmain začel povečevati proizvodne linije Antminer E3 in rudarji grafičnih procesorjev Ethereuma iskati alternative. Kriptokopalniki bodo lahko svoje enote zagotavljali v omrežju Leonardo prek žetona LEOS platforme za upodabljanje.

ASIC-jev Ethereum iz Bitmaina še ni v naravi (čeprav obstajajo govorice, da se je z njimi nenapovedano rudaril tiho), zato obljubljeni dvigi učinkovitosti niso na preizkušnji. Zanimivo bo tudi videti, kako se je Bitmain lotil Ethash Zahteva algoritma Ethereum po velikih količinah pomnilnika, zaradi česar mora rudar večji del svojega časa porabiti za branje iz nabora podatkov 1 GB v nasprotju z izvajanjem računskih nalog.

Obstaja tudi možnost, da bodo osrednji razvijalci na Ethereumu pripravili nadgradnje, ki bi lahko ASIC-e “opekle” (naredile neuporabne).

Vendar pa je poleg Ethereuma še veliko drugih blockchain omrežij, ki bi lahko bila dovzetna za rudarstvo ASIC, zato vprašanje donosne nadomestne uporabe za fiksne stroške, potopljene v naložbe v kripto rudarstvo, ne bo izginilo. AI in upodabljanje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map