CoinGecko: Vodnik za pregled cen kripto cen in podatkov o trgu kovancev

pregled coingecko

CoinGecko je spletno mesto za uvrstitev na trg kriptovalut, ki uvršča digitalne valute na podlagi več dejavnikov. Danes razlagamo vse, kar morate vedeti o CoinGecko.

Kaj je CoinGecko?

CoinGecko, ki ga najdete na spletnem mestu CoinGecko.com, je spletno mesto, ki ponuja 360-stopinjski tržni pregled kripto prostora. Tako kot CoinMarketCap tudi CoinGecko prikazuje najboljše kriptovalute glede na obseg trgovanja, ceno, ponudbo v obtoku in druge ustrezne meritve.

Za razliko od CoinMarketCap pa ima CoinGecko nekatere dodatne možnosti prilagajanja. Kriptovalute lahko na primer razvrstite po gibanju cen v zadnjih 1 urah. Prav tako si lahko takoj ogledate najvišje vrednosti različnih kriptovalut.

CoinGecko ima tudi razdelek ‘razvijalec’, kjer si lahko ogledate vsako kripto valuto na podlagi njene nedavne razvojne dejavnosti. Preverite lahko na primer število zvezd, vilic, gledalcev in sodelujočih za določeno kriptovaluto. CoinGecko celo prikazuje diagram obveznosti v zadnjih štirih tednih, tako da je enostavno videti, kako je razvojna aktivnost naraščala in upadala za vsak kovanec.

Ogledate si lahko podobne meritve za socialni status vsakega kovanca (vključno s številom naročnikov Reddita, uporabnikov Telegrama, sledilcev na Twitterju in všečkov na Facebooku).

Na podlagi vseh zgornjih meritev dobi vsak kovanec oceno Gecko. Na primer, Bitcoin ima oceno Developer Gecko 92% in Social Gecko 82%, kar pomeni skupno oceno 88%. Naslednji najvišji kovanci so ETH (77%), XRP (71%) in BCH (71%).

Zaradi vseh teh in več razlogov je veliko ljudi raje CoinGecko kot CoinMarketCap in podobna spletna mesta za razvrščanje kovancev. Naenkrat lahko dobite enake informacije o uvrstitvi, lahko pa poleg cene bitcoina odkrijete tudi toliko več informacij.

CoinGecko je bil predstavljen aprila 2014, zaradi česar je eden največjih in najstarejših zbirnikov podatkov o kriptovalutah na svetu. Podjetje ima sedež v Kuala Lumpurju v Maleziji.

Značilnosti CoinGecko

Ključne značilnosti CoinGecko vključujejo:

Top 100 kovancev: CoinGecko uvršča top 100 kovancev po tržni kapitalizaciji. Kovance si lahko ogledate glede na njihovo tržno mejo v USD ali na desetine drugih fiat valut ali kriptovalut.

Filtrirajte kovance po algoritmu razpršitve: Si želite ogledati samo žetone, ki uporabljajo algoritem zgoščevanja Ethash? Želite primerjati samo delegirane dokaze žetonov? Z CoinGecko lahko filtrirate kovance na podlagi številnih različnih dejavnikov.

značilnosti coingecko

Filtrirajte kovance po platformah: Kovance lahko filtrirate glede na platformo, na kateri so zgrajeni – na primer Stellar, Waves ali VeChain.

koristi coingecko

Filtrirajte kovance po drugih kategorijah: Kovance lahko filtrirate po številnih drugih kategorijah, vključno z „žetoni, zavarovanimi s premoženjem“, „komunikacijo“, „energijo“, „igranjem na srečo“ in „žetoni, ki temeljijo na izmenjavi“ med več desetimi meritvami.

možnosti coingecko

Oglejte si najvišjo vrednost vseh časov: CoinGecko vam omogoča takojšen ogled trenutnih najvišjih vrednosti glavnih kriptovalut, vključno s padcem vrednosti te kriptovalute od najvišje vrednosti vseh časov in datumom, ko je bila dosežena najvišja vrednost vseh časov. Top 100 kriptovalut lahko enostavno primerjate glede na njihov najvišji čas. Vidite lahko, da je BTC na primer 16. decembra 2017 dosegel najvišjo vrednost v višini 19.665,39 ameriških dolarjev in je od takrat padel za 52,8%. Prav tako lahko vidite, da je BCH 20. decembra 2017 dosegel najvišjo vrednost v višini 3.785,82 USD in je od te točke padel za 92,4%.

podatki o tržni omejitvi coingecko

Razvrstite kovance po dejavnosti razvijalca: Ena izmed najbolj priljubljenih lastnosti CoinGecko je, da si lahko ogledate uvrstitve kovancev na podlagi dejavnosti razvijalcev. CoinGecko ima lestvice, ki prikazujejo na primer število zvezdic, vilic, gledalcev in sodelavcev za kateri koli žeton projekt, pa tudi število prevzemov v zadnjih štirih tednih. Tabela dejavnosti prevzema omogoča enostavno ugotavljanje, kateri projekti rastejo in kateri se zmanjšujejo. Morda boste presenečeni, ko boste izvedeli, da ima Monero (XMR) tretje največ prispevalcev v kripto prostoru (za le BTC in ETH), kljub uvrstitvi na skupno 13. mesto po tržni omejitvi.

uvrstitev kovancev coingecko

Razvrsti kovance po družbeni dejavnosti: CoinGecko je priljubljen tudi zaradi svoje sposobnosti razvrščanja kovancev po družbeni dejavnosti. CoinGecko prikazuje število naročnikov Reddita, uporabnikov Telegrama, Facebook všečkov in sledilcev v Twitterju, ki so priloženi projektu. To ni vedno popolno, ker nekateri kovanci – na primer bitcoin in – nimajo uradne strani Telegram ali Facebook. Vendar na prvi pogled ponuja informacije o tem, kateri kovanci imajo uspešne družbene skupnosti.

kripto tržna dejavnost coingecko

Uvrstite kovance po metodi Blockchain: Končno vam CoinGecko omogoča primerjavo kovancev po določenih metrikah verige blokov. Ogledate si lahko mehanizem soglasja, ki ga uporablja na primer vsaka izmed 100 najboljših kriptovalut, pa tudi število vozlišč, transakcij na sekundo, blokov, krožne ponudbe, celotne ponudbe in odstotka kroženih. Le malo drugih spletnih mest za primerjavo kovancev ponuja na prvi pogled takšne informacije.

podatki žetona coingecko

Ogled trgov z izvedenimi finančnimi instrumenti: CoinGecko vam omogoča, da preverite trge izvedenih finančnih instrumentov, vključno z obsegom trajnih pogodb bitcoinov, terminskih pogodb bitcoinov in drugih kripto izvedenih finančnih instrumentov. Ogledate si lahko, katere borze so najbolj priljubljene, v katerih pogodbah naraščajo in druge informacije o kripto-terminskih pogodbah.

Izvedene informacije o trgu: CoinGecko vam omogoča tudi preverjanje trgov z izvedenimi finančnimi instrumenti za nekatere informacije. Ogledate si lahko osnovo, razmik, stopnjo financiranja, odprte obresti in 24-urni obseg trgovanja za vsako borzo z bitcoin terminskimi pogodbami, na primer.

Posodobitve žarka: CoinGecko objavlja „posodobitve žarka“, ki vključujejo posodobitve neposredno od razvijalcev vsakega kripto projekta. Lahko si ogledate posodobitve samo iz določenih kategorij. Lahko pa si ogledate tudi vse posodobitve vseh projektov.

V trendu: CoinGecko navaja trendne kriptovalute, vključno z velikimi premiki, velikimi žetoni in nedavno dodanimi žetoni.

Uvrstitve na borzi: CoinGecko razvršča borze po številnih meritvah, vključno s 24-urnim obsegom trgovanja (normaliziranim in ne-normaliziranim), obiski (s podobnega spleta), številom kovancev in številom trgovalnih parov. Vsaka borza ima tudi oceno zaupanja CoinGecko. Od novembra 2019 ima šest borz popolnih 10 TrustScore, vključno z Binance, Bitfinex, Kraken, KuCoin, Poloniex in Bittrex.

Kripto novice in posodobitve: CoinGecko ima na svojem spletnem mestu na voljo veliko kriptografskih raziskav, novic in analiz, vključno s poročanjem o nedavnih dogodkih, posodobitvami API-jev, strokovnimi študijami in poročili, bilteni, poročili o buzzu, urniki prepolovitve bitcoinov in še veliko več. Če želite na kratko informacije o najnovejših posodobitvah v kripto, je CoinGecko odličen vir.

Informacije, specifične za kovance: CoinGecko ima posamezne profile za vsako kripto valuto. Posamezni profili nudijo pregled vsake valute. Ogledate si lahko na primer povezave do spletnega mesta kovanca, blokirate raziskovalce, denarnice, izvorno kodo in skupnosti. Ogledate si lahko graf gibanja cen kriptovalute skozi čas, njeno nedavno delovanje v verigi blokov in še veliko več.

Tehnična analiza: CoinGecko samodejno izračuna tehnično analizo za vsak kovanec. Ta tehnična analiza je na voljo prek TradingView. Vidite lahko, da tehnična analiza v zadnjih 15 minutah na primer daje BTCUSDT signal za nakup na podlagi 17 signalov za nakup, 9 nevtralnih signalov in 2 signala za prodajo.

Aplikacije za mobilne naprave: CoinGecko ponuja mobilne aplikacije za iOS ali Android. Aplikacija CoinGecko vam omogoča, da na podlagi trenutnega obsega trgovanja spremljate 2000+ kripto cen po vsem svetu.

Razširitev za Chrome: CoinGecko ima razširitev Google Chrome, ki deluje podobno kot mobilne aplikacije CoinGecko.

Dnevni in nočni način: CoinGecko ponuja dnevni (svetlobni) in nočni (temni način).

Podpora za več jezikov: CoinGecko je na voljo v angleškem, nemškem, španskem, francoskem, italijanskem, poljskem, romunskem, madžarskem, nizozemskem, portugalskem, švedskem, vietnamskem, turškem, ruskem, korejskem, japonskem, kitajskem, arabskem, tajskem, malajskem in indonezijskem jeziku..

Pregledno o metodologiji: CoinGecko objavlja več informacij o svoji metodologiji kot katero koli drugo spletno mesto za razvrščanje kovancev. Podjetje je popolnoma pregledno, kako so navedeni kovanci, na primer, kako se izračunajo razvrstitve na borzi in kako delujejo vse druge informacije na spletnem mestu.

Brez provizij za objavo: CoinGecko kovancev ne zaračuna nobene takse za uvrstitev na seznam. Kovanci morajo izpolnjevati osnovne zahteve za uvrstitev na seznam (na primer delujoča spletna stran in tehnični papir). CoinGecko našteva več kot 6000 digitalnih žetonov.

Rezultati Gecko: CoinGecko daje vsakemu žetonu skupno oceno CoinGecko na podlagi meril razvijalca in socialnih podatkov. BTC, na primer, ima skupni rezultat Gecko 88%, ker doseže 92% za merila razvijalcev in 82% za socialne metrike.

seznami kovancev coingecko

Kako uporabljati CoinGecko

CoinGecko je enostaven za uporabo. Za začetek preprosto obiščite CoinGecko.com.

Na prvi strani spletne strani je seznam top 100 kovancev po tržni kapitalizaciji. CoinGecko privzeto uporablja USD. Kovance lahko razvrstite glede na njihovo ceno, obseg trgovanja ali ponudbo v obtoku. Ogledate si lahko tudi spremembe cen za 1h, 24h in 7d.

grafikoni trga coingecko

Če si želite ogledati informacije o katerem koli določenem kovancu, ga preprosto kliknite s seznama. Stran vsakega kovanca vsebuje obsežne informacije o njegovih zgodovinskih gibanjih cen, algoritem zgoščevanja, verigo blokov in še veliko več. To je več informacij, kot jih najdete na tipični strani CoinMarketCap.

grafikon cen coingecko bitcoin

CoinGecko ima ločene strani z razvrstitvami kovancev, ki temeljijo na njihovih najvišjih dosežkih, meritvah razvijalcev, socialnih meritvah, verigah blokov in splošnih Geckovih ocenah. Preprosto kliknite katero koli povezavo na strani CoinGecko, da si ogledate grafikone za vsako meritev.

Želite kovance filtrirati po določenih kategorijah ali merilih? To lahko storite s klikom na zavihek ‘Filter’. Kovance lahko na primer filtrirate glede na njihov algoritem razprševanja ali platformo. Kovance lahko tudi filtrirate za določene kategorije, na primer žetone za komunikacijo ali žetone za gospodarstvo.

Če si želite ogledati druge informacije o CoinGecko, kliknite povezave na zgornji pasici.

Kliknite »Izvedeni finančni instrumenti«, če želite na primer izvedeti več o terminskih trgih. Takoj lahko na primer vidite obseg trgovanja z različnimi terminskimi pogodbami, stopnjo financiranja in 24-urne spremembe cen.

lestvice kripto derivatov coingecko

CoinGecko borze razvršča tudi po obsegu trgovanja, številu kovancev in številu trgovalnih parov. Kliknite »Izmenjave« na zgornji pasici, da si na hitro ogledate informacije, značilne za izmenjavo.

količine sledenja coingecko

Drugi odseki na zgornji pasici vključujejo splošni odsek z novicami, ki vsebuje posodobitve bloga CoinGecko in povezanih blogov..

Obstaja tudi odsek „Beam“, ki poudarja najnovejše posodobitve večjih skupin za kripto razvoj. Če želite filtrirati hrup in si ogledati samo najnovejše posodobitve razvijalcev kripto, je razdelek »Beam« odličen kraj za začetek..

ekipe coingecko blockchain

Preostali pasic CoinGecko vsebuje povezave do primerjav, videoposnetkov, dogodkov, kripto indeksov, informacij o prepolovitvi bitcoinov in še več.

Kako deluje CoinGecko?

CoinGecko deluje tako, da se neposredno prek API-jev poveže z glavnimi borzami. CoinGecko jemlje podatke s teh borz, nato pa te podatke samodejno objavi na svojem spletnem mestu 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

CoinGecko zbira tudi analizo podatkov iz priljubljene platforme za analizo trga TradingView, skupaj z nekaterimi drugimi organizacijami tretjih oseb (kot je SimilarWeb za sledenje edinstvenih obiskov vsakega spletnega mesta za izmenjavo).

Od novembra 2019 CoinGecko navaja 392 borz in 6036 kovancev.

CoinGecko ne vzame samo surovih podatkov iz vsake izmenjave in jih objavi. Platforma uporablja lastno interno formulo za odkrivanje odstopanj in netočnih podatkov. Nato te informacije objavi v barvitih, lahko berljivih grafikonih.

kako deluje coingecko

Pridobivanje žetona na CoinGecko je brezplačno. podjetje nikoli ne zaračuna pristojbin za uvrstitev na seznam. Če želite imeti šifrirano sredstvo na seznamu CoinGecko, morate izpolnjevati določena merila za uvrstitev na seznam. Imeti morate delujoče spletno mesto, raziskovalec delujočih blokov, seznam na borzi s podporo za API in jasno komunikacijo o razpoložljivi dobavi.

CoinGecko bo navedel tudi ICO, če ima delujočo spletno stran, popolnoma pregledno in prepoznavno ekipo ter belo knjigo..

CoinGecko bo navedel katero koli borzo z delujočim spletnim mestom za izmenjavo, natančnim obsegom trgovanja, ki se ujema z API-jem, delujočo dokumentacijo REST API in predstavnikom, s katerim lahko ekipa komunicira za kakršna koli vprašanja..

merila za uvrstitev na seznam coingecko

CoinGecko je popolnoma pregleden glede svoje metodologije. Ogledate si lahko metodologijo platforme za sledenje, oblikovanje kart in razvrščanje kripto sredstev tukaj.

Cene CoinGecko

CoinGecko je brezplačen za uporabo. Spletno mesto nima možnosti premium naročnine. Mobilne aplikacije in razširitev za Chrome so prav tako popolnoma brezplačni.

Danes ima CoinGecko na svoji glavni strani le tri oglase.

Na dnu spletnega mesta CoinGecko boste našli več povezav za donacije.

O CoinGecko

CoinGecko ima sedež v Kuala Lumpurju v Maleziji. Podjetje je bilo ustanovljeno aprila 2014.

V preteklih letih je CoinGecko ustvaril ime za profesionalno raziskovanje v prostoru, ki ga vse bolj potrebuje. CoinGecko je sodeloval z zahodno univerzo in univerzo Humboldt Universitat Zu Berlin za izdelavo raziskav kriptovalut. Raziskave CoinGecko so bile objavljene v knjigah, kot so Handbook of Digital Currency in Handbook of Blockchain, Digital Finance in Inclusion.

kripto ekipa coingecko

CoinGecko podpira tudi malezijska globalna inovacija & Ustvarjalni center (MaGIC).

Ključna člana ekipe CoinGecko sta TM Lee (soustanovitelj) in Bobby Ong (soustanovitelj).

Končna beseda

CoinGecko je veliko več kot le spletno mesto za primerjavo kovancev. Spletno mesto ponuja temeljno analizo kripto trgov na podlagi številnih dejavnikov.

Poleg sledenja ceni, obsegu in tržni omejitvi CoinGecko analizira socialne metrike, dejavnost razvijalcev in meritve v verigi. Z CoinGecko lahko uporabniki enostavno dostopajo do hitrih informacij o katerem koli določenem kripto projektu in si ogledajo primerjavo glavnih kripto projektov s konkurenco.

Če iščete obsežne informacije o kovancih, borzah, trgih izvedenih finančnih instrumentov in še več za kripto prostor, je CoinGecko ena najboljših internetnih možnosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map