CoinMarketCap: Priročnik za pregled Crypto Coin Market Cap

CoinMarketCap

Kaj je Crypto Market Cap? Kako deluje tržna kapitalizacija? Kako uporabljate CoinMarketCap?

»Kripto tržna kapitalizacija« se nanaša na skupno tržno kapitalizacijo vseh kriptovalut danes na svetu. Če seštejete skupno tržno kapitalizacijo Bitcoinov, Ethereuma in stotine drugih kriptovalut na trgu, potem dobite skupno tržno kapitalizacijo kripto valut.

Od oktobra 2019 znaša skupna tržna kapitalizacija približno 220 milijard USD. V času vrhunca kriptokoncev konec leta 2017 in v začetku prvega četrtletja 2018 je celotna kapitalska tržna omejitev znašala blizu 1 bilijona dolarjev, preden je padla nazaj. Kot lahko vidite na spodnjem grafikonu CoinMarketCap, je bila najvišja vrednost celotne tržne omejitve 7. januarja 2018 828 milijard USD, decembra 2018 pa bi padla na 102 milijarde USD. namenjena vsem trgovcem in vlagateljem, da razumejo celotno tržno kapitalizacijo.

coinmarketcap-total-crypto-market-value

CoinMarketCap.com je decembra 2017 prikazal najvišjo vrednost 828 milijard USD

Toda kot mnogi verjetno že vedo, tržna kapitalizacija ni izključna za kripto svet. Tržna kapitalizacija je izraz tudi v tradicionalnem finančnem svetu. Podjetja lahko na podlagi njihove tržne kapitalizacije, ki je skupna vrednost delnic tega podjetja, imenujemo delnice z veliko kapico. Oglejmo si, kako deluje CoinMarketCap in kako izkoristiti najboljše lastnosti CMC, najbolj obiskanega spletnega mesta v industriji s spletnim mestom Alexa, uvrščenim med 500 najboljših po vsem svetu.

Kako izračunati tržno kapitalizacijo v Crypto

Izračun tržne kapitalizacije v kripto svetu je razmeroma enostaven. Postopek deluje na podoben način kot izračun tržne kapitalizacije v drugih prostorih.

Recimo, da izračunavate tržno kapitalizacijo bitcoinov. Vsak BTC je vreden 10.000 USD, v obtoku pa je 18 milijonov BTC. Ti dve številki pomnožite, da dobite trenutno tržno kapitalizacijo bitcoinov, ki bi znašala približno 180 milijard USD.

Ta postopek je enak za vse danes na voljo kriptovalute. Trenutno vrednost ene enote pomnožite s trenutno vrednostjo ene enote. To je to.

Kaj je CoinMarketCap?

CoinMarketCap.com je informativno spletno mesto, namenjeno sledenju gibanja trga v kripto prostoru. Danes je spletno mesto največji in najbolj znan sledilnik kripto cen na internetu in temelji na Delawareju.

CoinMarketCap.com ima številne čudovite funkcije, zaradi katerih je dragocen za kripto trgovce. Ogledate si lahko na primer skupno tržno omejitev vseh kriptovalut. Med drugimi informacijami si lahko ogledate tudi posamezne razčlenitve za vsak kovanec, ponudbo vsakega kovanca v obtoku in skupno ponudbo vsakega kovanca..

CoinMarketCap.com tudi izbere, katere kovance naj uvrsti na seznam, in uvrstitev na seznam CoinMarketCap.com je velika stvar za nove kripto projekte. Od septembra 2019 CoinMarketCap.com aktivno spremlja 2870+ kriptovalut.

Kako deluje CoinMarketCap.com?

CoinMarketCap.com posodablja svojo statistiko vsakih 5 minut. Da bi zagotovili ažurnost in točnost informacij, CoinMarketCap sodeluje z različnimi izmenjavami.

Po neposredni povezavi s temi borzami CoinMarketCap redno sinhronizira informacije o cenah in dobavi, nato vzame povprečno ceno na vseh borzah, da prepreči, da bi katera koli zunanja borza pomembno vplivala na prijavljeno ceno..

Na koncu to daje CoinMarketCap.com najnovejše informacije o vseh večjih in manjših kriptovalutah. Z posodobitvami, ki se pojavljajo vsakih 5 minut, bi težko našli bolj natančno spletno mesto za gibanje cen kripto.

Obiskovalci si lahko kadar koli brezplačno ogledajo vse te informacije. Oglase podpirajo CoinMarketCap, pri obisku CoinMarketCap.com pa boste morda videli obvestilo, ki zahteva, da onemogočite blokator oglasov..

Kaj se lahko naučim od CoinMarketCap?

Iz CoinMarketCap se lahko naučite najrazličnejših informacij, vključno z:

Tržna kapitalizacija: Oglejte si tržno kapitalizacijo ene od 2800+ kriptovalut, kar je cena na enoto, pomnožena s številom enot. Če je na primer v obtoku 10.000 ABC kovancev in imajo vsak ceno 2 USD, bo tržna zgornja meja za ABC Coins 20.000 USD. Tržna kapitalizacija ne upošteva celotne ponudbe valute – samo kovanci, ki so že kovani (ne glede na to, ali ti kovanci krožijo ali so zaklenjeni).

Cena: Cena je trenutna povprečna cena za določeno enoto. CoinMarketCap.com se poveže z glavnimi borzami po vsem svetu in vsakih 5 minut sinhronizira informacije o cenah. Cena je povprečna, ponderirana glede na količino, nato pa prikazana obiskovalcem.

Prostornina: CoinMarketCap.com navaja 24-urni obseg trgovanja vseh 2800+ navedenih kriptovalut, kar je skupna vrednost, s katero se trguje na določenih trgih kovancev v zadnjih 24 urah. Če so ljudje v zadnjih 24 urah na primer zamenjali 10 milijard dolarjev bitcoinov na eni borzi in 25 milijard dolarjev na vseh drugih borzah, bo obseg trgovanja z bitcoini znašal 35 milijard dolarjev..

Dobava: Dobava je skupno število kovancev, ki so trenutno v obtoku iz določene kriptovalute. Na primer, v obtoku je približno 18 milijonov bitcoinov. CoinMarketCap.com meni, da se »ponudba« razlikuje od »skupne ponudbe«: »ponudba« je število kovancev v obtoku, medtem ko je skupna ponudba število bitcoinov, ki jih je mogoče kdajkoli ustvariti.

Prevlada BTC: Kako prevladujoč je bitcoin v primerjavi z vsemi drugimi kriptovalutami? Od začetka je bitcoin prevladoval v kripto prostoru kot največja kriptovaluta na svetu. V zadnjih petih letih je prevladovanje bitcoinov nihalo med 50% in 90%. Od septembra 2019 dominacija BTC znaša približno 68%. To pomeni, da je celotna kripto tržna kapitalizacija 280 milijard USD približno 68% sestavljena iz tržne kapitalizacije BTC (ali približno 184 milijard USD).

S sledenjem tem informacijam na CoinMarketCap lahko dobite dragocen vpogled v določeno kripto valuto. Ugotovite lahko, ali na primer veliko ljudi kupuje ali prodaja določen kovanec ali je vrednost kovanca nenadoma narasla ali strmoglavila..

Razumevanje posameznih strani s kovanci na CoinMarketCap

CoinMarketCap ima posamezne strani za vsako od 2.800+ kriptovalut, navedenih na tej spletni strani. Lahko kliknete katero koli kriptovaluto, da dobite dragocen vpogled v to kriptovaluto, vključno z njeno nedavno dejavnostjo, obsegom trgovanja in celo povezavami do uradnih profilov družbenih medijev v projektu..

Pod Trgi strani, na primer, boste videli seznam borz kriptovalut. Seznam lahko razvrstite glede na aktivni obseg trgovanja na borzah kriptovalut. Ogledate si lahko, katere borze imajo na primer največ prometa v zadnjih 24 urah. Ogledate si lahko tudi odstotek obsega trgovanja, ki ga je ta borza upravljala na primer v zadnjih 24 urah, pa tudi pare kriptovalut, s katerimi se trguje na tej borzi. Na tej strani lahko kliknete tudi določen par kriptovalut, na primer BTC / USD, da vidite, katere borze imajo največ prometa v tem paru..

CoinMarketCap.com ima tudi Orodja zavihek, ki prikazuje gradnik spletnega mesta in oznako API. Ta orodja lahko dodate na svoje spletno mesto in sinhronizirate podatke neposredno s CoinMarketCap.com, da bodo prikazani na vašem spletnem mestu. Če želite, da na primer obiskovalci vašega spletnega mesta vidijo trenutno ceno in obseg trgovanja z ETH, potem lahko orodja dobite na CoinMarketCap.com.

The Zgodovinski podatki zavihek vam medtem omogoča preverjanje preteklih podatkov za določeno kriptovaluto. Ogledate si lahko zgodovino cen in obsega trgovanja za katero koli kripto valuto. Bi radi videli zgodovinsko zgodovino za BTC? Najdete ga na tej strani. CoinMarketCap spremlja ceno bitcoinov vse do 28. aprila 2013, ko je bil 1 BTC enak 135,30 USD. Na žalost CoinMarketCap nima zanesljivih podatkov o cenah bitcoinov po tem datumu.

Preverite Socialni zavihek za povezave do različnih objav v družbenih omrežjih o določeni kriptovaluti. Zavihek Bitcoin Social, na primer, prikazuje objave iz bitcoin.reddit.com (tj. / R / bitcoin). Na splošno je zavihek Socialno razmeroma osnovni, vendar vam omogoča, da vidite, kaj določen del spletne skupnosti trenutno razmišlja.

Končno ima CoinMarketCap zdaj še Ocene zavihek. Ocene ne izračuna CoinMarketCap: izračunajo jih neodvisne organizacije. Na splošno bo CoinMarketCap na tem zavihku prikazal Fundamental Crypto Asset Score (FCAS), ki uvršča nekatere največje kriptovalute na svetu po dejavnosti uporabnikov, vedenju razvijalcev in zapadlosti sredstev. Na strani je prikazan tudi rezultat FCAS skozi čas, ki vam omogoča, da vidite, kako je kriptovaluta narasla ali padla. Danes ima ETH najvišjo oceno FCAS (z 944), BTC pa 882.

Vsaka kripto stran ima Statistika povzetek, ki vključuje trenutno ceno, donosnost naložbe, tržno omejitev, 24-urno količino, krožno oskrbo, skupno ponudbo, največjo ponudbo, ves čas visoko, ves čas nizko, 52 / tedensko najvišjo / najnižjo, 90-dnevno najvišjo / najnižjo, 30-dnevno visoko / najnižjo , 7-dnevna najvišja / najnižja, 24-urna najvišja / najnižja, včerajšnja najvišja / najnižja, včerajšnja odprta / zaprta, včerajšnja sprememba in včerajšnja glasnost.

Tam je Povezane kriptovalute razdelek, ki prikazuje peščico kriptovalut, ki so lahko podobne kriptovaluti, ki jo gledate. Ko na primer pogledate ETH, boste v razdelku Povezane kriptovalute videli Crypto.com Coin (CRO), Maker (MKR), NEM (XEM), Bitcoin Cash (BCH) in UNUS SED LEO (LEO)..

Vsaka kripto stran ima tudi Povezave odsek, ki vodi do vseh znanih uradnih spletnih virov za ta projekt. Oddelek Povezave vključuje povezave do uradnega spletnega mesta projekta, niti napovedi (ANN), oglasne deske, klepeta, izvorne kode, tehnične dokumentacije, strani Github in drugih ustreznih povezav, na primer.

Na koncu je na dnu vsake kripto strani razdelek »Vizitka«, ki vključuje kratek pisni povzetek te kriptovalute. CoinMarketCap.com povzema osnovna dejstva o kriptovaluti, na primer vključuje njen namen, datum uvedbe, edinstvene značilnosti in prihodnje razvojne cilje.

Na splošno posamezne strani razčlenitve kriptovalut CoinMarketCap.com izvrstno naredijo minimalne in lahko razumljive povzetke ključnih informacij o vsaki kriptovaluti..

Razumevanje grafikonov CoinMarketCap.com

Poleg strani s tržno kapitalizacijo in posameznih strani s kovanci je CoinMarketCap.com znan po svojih grafikonih. Grafikoni prikazujejo dragocene informacije iz celotnega kripto sveta.

Grafikone si lahko ogledate v celotni kripto skupnosti. Lahko pa si ogledate tudi grafikone, značilne za eno kripto valuto.

Uporaba grafikonov je preprosta. Če ste kdaj pregledali spletna mesta za finančno analizo ali spletna mesta za preverjanje cen delnic, potem ne boste imeli težav z uporabo grafikonov.

Na primer lahko povečate ali pomanjšate izbrano časovno obdobje za kriptovaluto ali nastavite obseg datumov za raziskovanje. Ogledate si lahko tudi celoten obseg trgovanja od določenega datuma, visoko in najnižjo ceno od določenega datuma ter druge informacije.

Grafikon prilagodite želenemu oknu. Izberete lahko prikaz informacij na primer v 1 dnevu, 7 dneh, 1 mesecu, 3 mesecih, 1 letu, YTD ali »Vse«, na primer.

Kako priti na seznam na CoinMarketCap

CoinMarketCap.com je zasebno spletno mesto. Spletno mesto se odloči, katere kovance naj bo na spletnem mestu.

Kot je bilo omenjeno zgoraj, je za nov kripto projekt velik uvrstitev na seznam CoinMarketCap. Projektu doda določeno stopnjo legitimnosti. Prav tako novim zainteresiranim uporabnikom olajša učenje več o projektu.

CoinMarketCap posamično odobri ali zavrne vsak kovanec. Merila se med posameznimi kovanci lahko nekoliko razlikujejo. Vendar tri glavne zahteve, ki jih je treba navesti na CoinMarketCap, vključujejo:

 • Kovanec mora biti kriptovaluta, opredeljena kot žeton, ki temelji na blockchainu in je zavarovan s kriptografijo
 • S kovancem je treba trgovati na javni borzi, javna borza pa mora biti starejša od 30 dni; ta borza mora ponujati tudi API za sledenje
 • Kovanec mora imeti javni URL, ki prikazuje trenutno skupno ponudbo kriptovalut

To so osnovne zahteve, ki jih je treba navesti na CoinMarketCap. Vendar obstaja še nekaj drugih tehničnih zahtev. Julija 2019 je CoinMarketCap.com svoje pravilnike posodobil z drugimi posebnimi zahtevami za uvrstitev na seznam. Zdaj CoinMarketCap med drugim zahteva, da imajo kriptoaseti funkcionalno spletno mesto in raziskovalec blokov, na primer skupaj s kontaktnimi podatki za uradnega predstavnika tega podjetja. Ogledate si lahko celoten seznam zahtev tukaj.

CoinMarketCap ne zahteva novih kovancev, ki bi razkrili njihovo skupno ponudbo. Nekateri kovanci imajo določeno skupno ponudbo, drugi pa ne. Bitcoin ima fiksno skupno ponudbo 21 milijonov, medtem ko Ethereum nima fiksne skupne ponudbe.

CoinMarketCap uporablja krožno ponudbo – in ne celotne ponudbe – za izračun tržne kapitalizacije kriptovalute. Očitno ni pošteno trditi, da ima kovanec tržno kapitalizacijo 1 milijardo dolarjev, če je projekt izdal samo 1 milijon dolarjev kovancev, preostalih 999 milijonov dolarjev pa mora biti odklenjenih.

Včasih bo CoinMarketCap uporabil tudi četrto zahtevo: kovanec mora imeti obseg trgovanja večji od nič. Ta četrta zahteva se lahko uporabi za odstranitev starejših kovancev s seznama. Starejši kovanec lahko na primer izpolnjuje vse zgornje zahteve, vendar bo odstranjen iz CoinMarketCap, ker kovanca nihče več ne uporablja.

Ko CoinMarketCap prejme zahtevo za uvrstitev na seznam, bo spletno mesto to zahtevo odobrilo ali zavrnilo. Če bo odobren, bo projekt dodan v CoinMarketCap kot neaktiven, preverjen, neizsleden ali sleden seznam.

Kakšna je razlika med krožno ponudbo in skupno ponudbo?

CoinMarketCap.com in druga spletna mesta za kripto sledenje razlikujejo med ponudbo v obtoku in skupno ponudbo. Kakšna je razlika med obema metrikama? Zakaj uporabljamo krožno ponudbo za izračun celotne tržne omejitve, ne pa celotne ponudbe?

Tu je osnovna razčlenitev:

Dobava v obtoku: To je število kovancev, ki trenutno krožijo na trgu v lasti širše javnosti.

Skupna ponudba: To je število kovancev, ki trenutno obstajajo. Ta številka ne vključuje nobenih kovancev, ki so bili preverljivo požgani. Skupna ponudba vključuje kovance, ki so bili zaklenjeni, rezervirani ali niso na voljo za prodajo na javnih borzah.

Največja dobava: To je največje število kovancev, ki lahko kdaj obstajajo v življenju kriptovalute. Nekateri kovanci – na primer bitcoin – imajo določeno največjo ponudbo, ki je ni mogoče preseči. Drugi kovanci – na primer Ethereum – nimajo določene največje ponudbe, vendar se novi kovanci vsako leto dodajo celotni ponudbi na podlagi vnaprej določenih pravil.

CoinMarketCap uporablja krožno ponudbo za izračun tržne zgornje meje kriptovalute. To je pomembna razlika, ker (teoretično) daje natančnejši vpogled v skupno vrednost določenega kovanca.

Z uporabo krožne ponudbe za izračun tržne omejitve je podobno kot pri tradicionalnih finančnih analitikih, ki uporabljajo “javno gibanje” za določanje tržne kapitalizacije podjetij.

Kakšna je razlika med kovanci in žetoni?

Na tej strani smo kovance, žetone in kriptovalute uporabljali zamenljivo.

Vendar pa lahko CoinMarketCap in druga spletna mesta s tržno kapitalizacijo razlikujejo med temi izrazi. Na primer, tukaj CoinMarketCap.com razlikuje med dvema:

 • Kovanec je kriptovaluta, ki lahko deluje neodvisno
 • Žeton je kriptovaluta, ki se kot platforma za uporabo opira na drugo kriptovaluto

Ethereum ima na primer žetone ERC-20. ERC-20 je standard protokola žetonov. Nekdo lahko na platformi Ethereum ustvari žetone ERC-20, nato pa jih uporabi kot del svoje decentralizirane aplikacije Ethereum (DApp). To se razlikuje od kovanca, ki ga je mogoče izdelati na lastni platformi.

Kako čas deluje na spletnih mestih kripto tržne kapitalizacije?

Morda se sprašujete, kako čas deluje na spletnih mestih s kripto tržno kapitalizacijo, kot je CoinMarketCap.

Če se kripto trgi nikoli ne zaprejo in če se s kripto trguje po vsem svetu 24 ur na dan, potem kako spletna mesta spremljajo informacije o cenah in datumih? Kdaj se 24-urna statistika obsega trgovanja prevrne?

Ti odgovori so presenetljivo očitni:

 • Večina spletnih mest s tržno kapitalizacijo (vključno s CoinMarketCap.com) poroča o časih v UTC, razen če ni določeno drugače
 • 24-urni obseg trgovanja se meri tekoče; nikoli se ne ponastavi ob določenem času

Kje CoinMarketCap.com dobi svoje podatke?

CoinMarketCap.com in druga spletna mesta za kripto analizo običajno dobijo podatke iz peščice večjih borz. Le malo zanesljivih spletnih mest uporablja samo eno izmenjavo.

CoinMarketCap.com objavlja svojo metodologijo tukaj. Spletno mesto z veseljem razloži, kako izračuna ceno, količino in druge podatkovne točke, vključno s posebnimi formulami, ki jih uporabljamo.

Na splošno CoinMarketCap črpa podatke iz katere koli ugledne borze s preglednim API-jem. Vendar CoinMarketCap ne razkriva posebnih borz, ki jih uporablja.

Kako se CoinMarketCap odloči, katere izmenjave naj bo na seznamu?

Borze morajo izpolnjevati strog niz zahtev, ki jih je treba navesti na CoinMarketCap. Spletno mesto za izračun informacij o cenah in obsegu trgovanja uporablja le peščico večjih borz, vsebuje pa na stotine borz (CoinMarketCap ne potegne podatkov o cenah z vseh borz).

Nekatere zahteve za izmenjavo, ki bo navedena na CoinMarketCap, vključujejo:

 • Borza mora imeti funkcionalno spletno mesto z obsegom trgovanja, ki se ujema s podatki API
 • Borza mora objaviti povzetek končne točke API, ki prikazuje zadnjo ceno in 24-urni obseg trgovanja z vsakim kriptoassetom, s katerim se trguje na borzi.
 • Borza mora delovati najmanj 60 dni
 • Borza mora trgovcem omogočiti, da naročila za nakup in prodajo oddajo v knjigi naročil
 • Borza mora uporabnikom omogočiti ogled vseh tržnih parov in naročanje knjig, ne da bi se morali prijaviti na spletno mesto
 • Borza mora imeti sistemsko stran s stanjem, ki prikazuje vse sezname kovancev in podrobnosti, vključno s polnim imenom, logotipom, URL-jem projekta in raziskovalcem blokov za določen kovanec
 • Na borzi morajo biti navedeni kontaktni podatki predstavnika, do katerega lahko CoinMarketCap dostopa za odprto komunikacijo

Tudi če borza našteje vse te zahteve, ni zagotovljeno, da bo položaj na CoinMarketCap uvrščen.

Pomembno je tudi omeniti, da CoinMarketCap ne sledi borzam, ki nimajo provizij. To je zato, ker je na teh borzah enostavno ponarejati podatke o trgovanju. Ničesar ne preprečuje, da bi borza sama s seboj neskončno kupovala in prodajala, da bi na primer ustvarila velik prijavljeni obseg trgovanja.

Kakšna je razlika med prilagojeno glasnostjo in prijavljeno glasnostjo?

CoinMarketCap.com in druga spletna mesta za analizo kripto tržne omejitve razlikujejo med prilagojeno količino in prijavljeno količino.

Pri nekaterih borzah sta ti dve številki enaki. Pri drugih borzah obstaja precejšnja vrzel in prijavljeni obseg je lahko skoraj dvakrat večji od prilagojenega obsega.

Kakšna je torej razlika?

Številna kripto poročila so pokazala, da številne kripto borze – tudi največje borze – manipulirajo s podatki trgovanja, da se zdi, da je borza bolj zasedena kot je. Imenuje se spoofing in napolni knjižnice borze z naročili za nakup in prodajo za povečanje likvidnosti.

V bistvu bo borza trgovala sama s seboj, da bi povečala zaznano likvidnost borze. Borza bo poročala o celotnem obsegu, medtem ko bo prilagojeni obseg vključeval le “dejanski” obseg trgovanja:

Prijavljeni obseg: Skupna vrednost vseh trgovalnih dejavnosti, ki jih borza sporoči CoinMarketCap z uporabo njenega API-ja.

Prilagojena glasnost: Ocenjeni realni obseg trgovanja na borzi.

Končna beseda

Skupna zgornja meja kriptovalut trenutno giblje med 220 in 250 milijardami dolarjev, medtem ko je bila najvišja vrednost skoraj 830 milijard dolarjev na najvišjem trgu med decembrom 2017 in januarjem 2018.

Te številke se morda slišijo impresivno, vendar so blede v primerjavi s tržno kapitalizacijo drugih pomembnejših naložb.

Na primer, zlato ima skupno tržno kapitalizacijo okoli 7,5 bilijona dolarjev. Globalno bogastvo naj bi znašalo okoli 317 bilijonov dolarjev.

Ne vemo, kam gre prihodnja tržna meja kriptovalut – toda spletna mesta, kot je CoinMarketCap.com, nas bodo lahko obveščala v vseh tržnih pogojih. Posodobili bomo tudi ta uporabniški pregled Coin Market Cap (CMC) glede njihovih najnovejših posodobitev, kot je njihov ‘Product Product’, pa tudi njihove nove mobilne aplikacije.

Ne glede na to, ali ste trgovec ali vlagatelj, v Master The Crypto upamo, da ste uživali v tem priročniku za pregled CoinMarketCap za vse uporabnike..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map