Genesis Mining: Uporabniški priročnik za pregledovanje v oblaku

geneza-rudarstvo

Pogled na Genesis Mining, eno največjih podjetij za rudarstvo v oblaku, ki se osredotoča na trge Bitcoin (ASIC) in Ethereum (GPU) z več kot 2 milijonoma ljudi, ki so se prijavili za uporabo svojih storitev hashpower.

Genesis Rudarstvo – ne samo po gredi ali z računalnikom

Uvedba Bitcoina je s seboj prinesla nekaj izjemnih, čeprav revolucionarnih sprememb odnosa ljudi do denarja. Najbolj neposredna med njimi je uporaba kot digitalni vir vrednosti in denarja, ki ga državne meje ne omejujejo. To samo po sebi je dramatičen odmik od neposredne avtonomije, ki jo imamo kot potrošniki nad svojim denarjem, a kripto zgodba je še več.

Ljudje ponavadi pozabijo na zobnike, ki omogočajo, da digitalna sredstva, kot je Bitcoin, dobijo in se še naprej obračajo. Eden od teh je postopek transakcije, pri čemer vsako transakcijo potrdi posameznik ali kolektivna skupina rudarjev v verigi blokov, kot je Bitcoin, s svojim soglasjem o dokazu dela.

Nekaj ​​časa je bil poudarek na tistih uporabnikih, ki imajo takojšen dostop do strojne opreme in rudarskih bazenov, potrebnih za neposreden prispevek k temu procesu. Prispevek k tovrstnemu postopku preverjanja veljavnosti prinaša številne prednosti za “rudarje”, vendar pa ni ravno tisto, čemur bi rekli povprečno kripto-navdušencu z osebnim računalnikom..

Ta ista omejitev vidi, da navdušenim igralcem in oblikovalcem preprečuje, da bi se poglobili v tiste igre in projekte, ki so bolj “zahtevni” glede strojne opreme. To vprašanje je pripeljalo do ustvarjanja zanimivega sveta računalništva v oblaku. Natančneje za rudarstvo kriptovalut: projekti, kot je Genesis Cloud Mining, ki ga je ustvaril izvršni direktor Marco Streng, ki je našel seznam najboljših kriptofilcev na svetu, ki se je začel decembra 2013. Oglejmo si Genesis Mining in poglejmo, kako potekajo „omogočanje dostopnosti rudarjenja vsem“ s svojo globalno operacijo „računske moči“ na Islandiji, Norveškem, Švedskem, Finskem in v Estoniji.

Kripto rudarstvo – izzivi za začetnike

Za nekaj dodanega konteksta smo opazili postopno spremembo, kdo natančno lahko sodeluje kot rudar v verigi blokov, kot je Bitcoin. Prvič, opazili smo prehod od posameznikov k velikim podjetjem. Prvi bi služili kot hobiji in izkoristili procesorsko moč svojih domačih računalnikov, da bi delovali kot rudarji.

Slednji bi imeli dostop do pogosto neverjetno drage nišne strojne opreme, ki bi lahko zagotovila potrebno procesorsko moč, a če bi bila skupaj z dovolj velikim številom takih, potrdila več transakcij in zaslužila več blokovnih nagrad.

Edina rešitev za ljubitelje bi bila, da bodisi dobijo boljšo strojno opremo bodisi se pridružijo rudarskemu bazenu. Toda prvi je drag, drugi pa bi bil odvisen od dostopa do enega od teh bazenov. Torej, če dejansko iščete prehod na bolj polnega rudarja ali pa želite pridobiti več BTC-ja, kot ste, v določeni meri ne boste imeli sreče.

Tu v enačbo vstopi Genesis Cloud Mining in v tem je nekoliko povedano, kako deluje. GCM deluje s stalno naraščajočim številom podatkovnih centrov, ki jih uporablja kot rudarsko opremo, in trdi, da je od leta 2013 izvedel več kot 100 milijonov transakcij. Kmetija namestitve / strežnika, ki jo uporablja, ni nihče drug kot Enigma, ki je bila ustanovljena oktobra 2014 na Islandiji za prvotno pridobivanje Ethereuma.

Z Genesis Mining se je to odprlo za večje število digitalnih sredstev. Prva prednost je v tem, da to odvzame potrebo po dragi opremi, ki porabi energijo, stran od posameznika, hkrati pa mu omogoča dostop do bistveno večjega nabora.

“Računalniške zmogljivosti Enigme dosežemo s posebej zasnovanimi rudarskimi ploščadmi, ki učinkovito rudarijo algoritme razprševanja za različne kriptovalute, kot so Zcash, Dash, Monero in druge.”

Tukaj je slika, ki daje pregled prednosti, če se odločite za Genesis Mining za najem strojne opreme za rudarjenje bitcoinov in nastavitev lastne farme strežnikov:

geneza-rudarstvo-koristi

Vsi uporabniki, ki jih morajo storiti, da začnejo rudariti z Genesis, se prijavijo z lastnim računom in sorazmerno hitro začnejo delati kar koli, od večjih kriptos (Ethereum, Bitcoin, Etc) do altcoinov, odvisno od želje uporabnika.

Ko razmišljate o vrstah splošnih stroškov, ki nastanejo z začetkom rudarjenja, vam naročnina na Genesis prihrani precej veliko bolečino. Še posebej, če so ti splošni stroški lahko nakup in vzdrževanje strojne opreme ter računi za elektriko.

Eden od sloganov, ki jih uporablja Genesis, je, da je eden izmed “vodilnih ponudnikov hash napajanja na svetu”, kar je verjetno resnična izjava in zelo močna prodajna točka.

Ti splošni stroški niti ne omenjajo vrste seva, ki nastane pri poskusu uspešnega pridobivanja tako zgoščevalne moči, potrebne za reševanje bloka, kot tudi njegovih zelo zapletenih enačb.

Za ljubitelja rudarjev hobijev, ki se v bitki za heš poskuša pomeriti z veliko večjimi rudarskimi podjetji, je enakovredno dirkanju z olimpijcem s plugom na hrbtu.

Zdi se, da ima Genesis z lastnimi namenskimi podatkovnimi centri več kot dovolj potenciala, da uporabnikom ponudi alternativo za zbiranje zgoščevalne moči in zaslužek kripto s potrjevanjem transakcij, pridobljeno iz množice..

Kako priljubljena je bila pri uporabnikih rešitev Genesis ‘cloud mining? Z več kot 2 milijonoma uporabnikov v omrežju (glede na spletno stran podjetja) lahko vsaj domnevamo, da je dokazano jasna rudarska alternativa. Poleg začetnega leta 2013 in lokacije Islandije v letu 2014 je bilo v letih 2015-2019 Genesis Mining eden največjih ponudnikov storitev rudarjenja v oblaku kriptovalut..

Leta 2015 so dosegli več kot 100.000 strank in začeli svojo prvo kampanjo ozaveščanja o Bitcoinih. Nato so leta 2016 dobili svoj oglasni pano »Jamie Dimon«, ki je poleg pošiljanja bitcoinov na zunanjo stran postal viralen vesolje. Leta 2017 jim je uspelo doseči več kot 2.000.000 uporabnikov (iz 100 različnih držav) na vrhuncu zadnjega teka bikov na kripto trgu, prav tako pa so bili predstavljeni v oddaji CNN Quest Means Business, ko so obiskali njihove islandske rudarske farme. Med trgom medvedov leta 2018 so se razširili na Švedsko, na dogodku Consensus v New Yorku začeli akcijo “Bankers Against Bitcoin” in s svojo Radiant Technology prejeli nagrado “Rudarska pobuda leta 2018”..

Sledili so svojim impresivnim rekordom, ko so se skupaj z CNN-jevim Andersonom Cooperjem predstavili v televizijski oddaji 60 minut in predstavili svoj rudarski obrat Enigma.

Izzivi – za rudarje

Zaenkrat je sistem Genesis Cloud Mining v resnici dober posel za uporabnike, ki iščejo začetek rudarjenja ali povečujejo količino zgoščevalne moči, ki jo lahko izkoristijo. Kaj pa obstoječi rudarji?

No, če pogledamo zgoraj, lahko z validacijskimi bloki enostavno rešimo številne težave, ki jih imajo posamezni rudarji. Dostop do takšnih strežnikov pomeni, da se lahko rudarji z domačo strojno opremo vključijo v veliko večjo paleto, da povečajo možnosti za zaslužek s kripto..

V primerjavi z drugimi vrstami računalniških rešitev v oblaku se zdi, da uporabniki ne morejo na noben način pridobiti lastne procesorske moči. Ta rešitev je zelo pogosta med rešitvami za pretakanje iger v svetu verig blokov.

Ena stvar, ki je dobro razvrščena z Genesis Cloud Mining, je spremljanje vaše statistike kot rudarja. Glede na to, kako dobro ste podkovani v tem, morate še vedno ustvariti dovolj intuitiven vmesnik, ki vam omogoča sledenje hitrosti, porabe energije in tega, koliko zaslužite..

To je lahko problematično tudi za tiste izkušene rudarje, zato Genesis to učinkovito združi. Čeprav to pomeni, da rudarjem ni treba prenašati podrobnosti rudarjenja, GCM uporabnikom zagotavlja redne posodobitve o tem, koliko uporabniki zaslužijo glede na količino zgoščevalne moči, ki jo uporabljajo.

Genesis Cloud Mining – kako deluje

Če ste eden tistih ambicioznih / obstoječih rudarjev, ki se želijo vključiti v Genezo, je začetek precej preprost. Najprej pa boste morda morali nekaj raziskati.

Zakaj to? Čeprav to ni ravno potrebno za tiste, ki so bili prej rudarji. Za začetnike, ki se želijo v to vključiti, verjetno ne boste vedeli, koliko procesorske moči želite uporabiti, in le bežno razumeli, katero sredstvo želite izkopati.

Na srečo imajo spletna mesta, kot je CryptoCompare, za obdelavo moči / razpršilne moči vrsto orodij, s katerimi lahko izračunate donosnost različnih stopenj razpršitve. Nato lahko to primerjate z vrstami cenovnih načrtov, ki jih ponuja GCM.

Trenutno je to sestavljeno iz:

  • Zlato (začetni načrt), ki stane 181 USD [za zdaj] za 1,5 Terahashesa na sekundo (TH / s)
  • Platinum, kar je ogromno povišanje stroškov na 3.036 USD. A to je zato, ker uporabnikom zagotavlja 25 TH / s.

Matematično se zdi samo po sebi lažna ekonomija. Toda ta ogromen skok cene daje vtis, da je to tak načrt, ki ga bodo uporabniki potrebovali za uspeh pri rudarjenju.

  • Načrt Diamond je naslednji na seznamu in za zdaj stane 5.365 ameriških dolarjev, uporabnikom pa zagotavlja 44 TH / s.

Lahko pa se skupaj z načrtom po meri odločite za drugačno količino zgoščevanja. To vam omogoča, da dobite določeno količino TH / s, ki najbolje ustreza vašemu proračunu.

Preden se brezglavo potopite v to in izberete načrt, morate nekaj razmisliti. Prvo je, da vam bo načrt, ki ga boste izbrali, donosen.

Drugo je, da bi morali prebrati drobni tisk. To je zato, ker če se odločite za uporabo rudarjenja v oblaku, morate podpisati 18-mesečni pogoj za prevzem obveznosti. Tu je video pregled Genesis Mining in kako delujejo:

Omejitve

Kot priznava Genesis Cloud Mining, obstajajo spremenljivke, na katere ne moremo vplivati, kar vam lahko koristi, če delate z njim.

»Dnevni rudarski izkoristki so spremenljivi in ​​jih določata dva dejavnika: težavnost rudarjenja in tehnologija, ki se uporablja za rudarstvo. Čeprav je prvi dejavnik nepredvidljiv in ga ne moremo nadzorovati, vedno uporabimo najsodobnejšo rudarsko tehnologijo in se potrudimo, da naši podatkovni centri delujejo v največji možni meri za vas. “

Čeprav uporablja nekatere vrhunske tehnologije (z zanimivo uporabo obnovljive, geotermične energije kot vira energije), posamezni uporabniki ali podjetja ne morejo storiti ničesar glede sprememb v težavnosti pri rudarjenju.

Toda en velik dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je, da v trenutnih razmerah kripto trgovanja – trenutno ni donosno sodelovati v rudarstvu.

Absolutno ne moremo zavrniti vrste režijskih stroškov, zaradi katerih sistemi, kot je Genesis, postanejo zastareli. Toda tudi ob upoštevanju tega – če si ogledate letne prihodke, ki jih lahko dobite od 25 do 44 TH / s, celo če upoštevate stroške vzdrževanja, bi ustvarili letni prihodek od 1.474 do 2.590 USD..

Glede na to bi bili v tem trenutku dejansko v negativnem kapitalu. Toda ali gre za to, da Genesis poviša svoje pristojbine? Sploh ne. Resničnost je taka, da so kriptografije skozi cenovne trende padale, zaradi česar jih je za zdaj nedonosno rudariti.

Ampak, kot lahko stopnje težavnosti pri rudarjenju nihajo, tudi cena ne. In ko se uporabniki ukvarjajo z rudarstvom, ne gre za kratkoročne cilje, veliko bolj za dolgoročne naložbe.

Še naprej bomo posodabljali ta pregled Genesis Mininga, saj se bo zanimanje zagotovo povečalo glede na prepolovitev bitcoina 2020 na obzorju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map