Najboljša programska oprema za kripto davke za leto 2020: najboljši ponudniki računovodskih storitev in programi za davke

Najboljša programska oprema za kripto davek za leto 2020: programska oprema za davke na Bitcoin, storitve, ponudniki in & amp; Programi

IRS in drugi nacionalni davčni organi že vrsto let poznajo bitcoin.

IRS je svojo prvo odločbo o bitcoinih izdala že leta 2013. Če leta 2020 ne boste poročali o kripto o davkih, se boste izpostavili znatni odgovornosti.

Davčni organi v ZDA, Veliki Britaniji, Kanadi, Avstraliji, Nemčiji, na Japonskem in v drugih državah so oblikovali posebna pravila za kripto davke..

Na srečo je poročanje o vašem kripto za davčne namene lažje kot kdaj koli prej. Obstajajo storitve kripto davkov in kripto programi. Obstaja programska oprema za kripto računovodstvo. Obstajajo CPA-ji, ki so specializirani za ustvarjanje natančnih davčnih napovedi za kripto.

Dejansko je kripto davčnih storitev toliko, da je težko vedeti, katera je prava za vas. Zato želimo pomagati. Uvrstili smo najboljšo programsko opremo za kripto davke za leto 2020, vključno s spletnimi mesti, aplikacijami, programi, storitvami in ponudniki kripto davkov.

Kaj je Crypto Tax Software?

Kaj je programska oprema Crypto Tax?

Programska oprema za kripto davke je orodje za izračun dobičkov in izgub v kriptovalutah.

Običajno vaše posredništvo – kraj, kjer kupujete delnice, obveznice, ETF in druge naložbe – daje to izjavo za tradicionalne naložbene produkte. Kripto pa ni tradicionalni naložbeni produkt in kripto borze niso tradicionalno posredništvo.

TD Ameritrade in JPMorgan običajno izdata obrazec 1099, v katerem so navedeni vsi vaši letni prihodki, osnova za stroške ter dobički ali izgube iz kakršnih koli naložbenih transakcij, na primer.

Kripto borze pa ne izdajajo nobenih takih obrazcev.

Nekatere borze kriptovalut – vključno z Coinbase – bodo izdale obrazec 1099-K, ki bo vseboval vse vaše bruto kripto transakcije. Vendar ti podatki niso koristni pri pripravi davčne napovedi. Navesti morate več podatkov.

To pomeni, da breme poročanja o vaših kripto dobičkih in izgubah pade na vas. Tu postane uporabna programska oprema za kripto davek.

Osnovna programska oprema za kripto davek bo preprosto zbrala vse vaše transakcije s kriptovalutami iz različnih virov in izračunala dobičke in izgube v ameriških dolarjih po navodilih IRS.

Kripto davčna programska oprema običajno ne izračuna posebnih davkov, ki jih dolgujete na svojih kripto imetjih. Davki, ki jih plačujete, se razlikujejo glede na vaš obdavčljivi dohodek. Glede na podatke, ki jih vnesete v svojo davčno napoved, boste morda plačali več ali manj kot drugi vložnik z enakimi kripto transakcijami.

Programska oprema za kripto davke v bistvu zajema vse številke iz vaših kripto računov in kripto denarnic, beleži vse transakcije, ki ste jih opravili skozi celo leto, in nato navede vse te številke na način, ki ga lahko razume IRS. Nato lahko poročilo priložite svoji oddaji e-datotek TurboTax. Poročilo lahko natisnete in priložite kateri koli drugi davčni napovedi.

Ali res moram vložiti davke na svoj kripto?

zahteve za prijavo kripto davkov

Ja! Davčna uprava je na seznam 1 dodala vprašanje o kripto, kar pomeni, da je kripto uradno postalo splošno.

Če ne prijavite kripto naložb, kripto dobičkov ali kripto izgub, se lahko obravnava tako, kot da ne prijavite drugih prihodkov od naložb. Letos ali v prihodnosti boste morda deležni visokih davčnih kazni.

Ne pozabite: če trgujete na reguliranih kripto borzah, ste verjetno navedli osebne podatke in morda celo svoj SSN. IRS lahko zlahka najde vaše kripto račune.

V nasprotju s tem, kar bi vam lahko kdo povedal, IRS ima vzpostavljena pravila za obdavčitev bitcoinov: IRS in večina drugih državnih davčnih organov obravnavajo bitcoin kot lastnino. To pomeni, da morate poročati o vseh transakcijah, ki vključujejo kripto, vključno s tem, koliko ste plačali, koliko ste kupili in koliko dobička ali izgube je iz te transakcije nastalo.

IRS bo te podatke analizirala, nato pa dodala ali odštela od vašega obdavčljivega dohodka.

Kako deluje programska oprema Crypto Tax?

Programska oprema za kripto davke je podobna agregatorju podatkov tretjih oseb. Običajno plačate majhno plačilo za programsko opremo in programska oprema izvleče vaše podatke iz različnih kripto borz.

Nekdo, ki je v poslovnem letu izvedel manj kot 50 kripto transakcij, lahko za uporabo programske opreme za kripto davek plača 10 USD, institucija, ki je v proračunskem letu izvedla 10.000 transakcij, pa 500 USD..

Večina programske opreme za kripto davke deluje na podoben način:

Prijavite se za programsko opremo za kripto davek in plačate pristojbino; uporabniki z več kripto transakcijami, o katerih poročajo, bodo plačali višjo pristojbino

Programski opremi za kripto davek omogočite dostop samo za branje do svojih računov za kripto trgovanje, denarnic in drugih kripto virov; če imate na primer račune na Coinbase in Kraken, potem boste svoji programski opremi za kripto davek omogočili dostop do teh računov za izmenjavo

Druga programska oprema za kripto davek omogoča nalaganje dokumentov CSV

Programska oprema za kripto davek preveri vaše kripto račune in izvleče zgodovino transakcij

Programska oprema za kripto davek združuje vso to zgodovino transakcij; programska oprema preveri datum in uro vsake transakcije, poroča o ceni na podlagi preteklih podatkov, nato sešteje vaše dobičke in izgube

Na koncu programska oprema za kripto davek uskladi vse transakcije in cene izdela podrobno poročilo o dobičku in izgubi, združljivo s smernicami IRS; tipično vključujeta poročili, ki jih pripravi programska oprema za kripto davke Obrazec 8949, seznam D in v nekaterih primerih, Razpored 1

Kakšna je razlika med dobro in slabo kripto davčno programsko opremo?

Kako deluje programska oprema Crypto Tax?

Na prvi pogled se zdi, da je vsa programska oprema za kripto davke precej podobna. Vsa programska oprema za kripto davke podobno obljublja, da boste svoje davke plačevali hitro in natančno.

Kakšna je torej razlika med dobro in slabo davčno programsko opremo? Nekaj ​​načinov primerjave najboljših programov in storitev danes:

Integracije: Nekatera kripto davčna programska oprema se integrira s stotinami velikih in majhnih kripto borz. Ne glede na to, ali trgujete na večjih borzah, kot je Coinbase, ali na nejasnih lokalnih borzah, bo ta programska oprema za kripto davek lahko spremljala podatke o računih in ustvarjala dostavljive informacije za davčno upravo..

Pasovna širina: Ste v preteklem letu izvedli 1.000 kripto transakcij ali samo 10? Glede na število transakcij boste morda plačali poceni ali drago ceno za programsko opremo za kripto davek. Trgovec hobi lahko brezplačno najde programsko opremo za kripto davke, ker na primer v proračunskem letu poročajo le o 15 transakcijah, medtem ko mora institucija za programsko opremo za kripto davek plačati 1000 USD, ker je treba prijaviti na tisoče transakcij..

API v primerjavi z dostopom do CSV: Crypto davčna programska oprema se z vašimi računi za izmenjavo integrira na dva načina – prek aplikacijskega programskega vmesnika (API) ali z ločenimi vrednostmi (CSV). API je brezhiben in natančen, ker se neposredno poveže z borzo: ključ API preprosto kopirate iz svoje izmenjave / denarnice in ga prilepite v programsko opremo za kripto davek. CSV je medtem nekoliko bolj neprijeten. Zgodovino transakcij prenesete iz izmenjave v obliki .csv in nato datoteko this.csv naložite v programsko opremo za kripto davek. Večina programske opreme za kripto davek podpira dostop do API do večjih borz, medtem ko bolj nejasne borze zahtevajo ročno sinhronizacijo CSV.

Ugled: Nekatera največja imena kripto ponujajo programsko opremo za kripto davke. Coinbase ima na primer orodje za kripto davek. Drugo programsko opremo za kripto davek ponujajo zagonska podjetja, ki so se začela lani. Ugled je v kripto davčnem prostoru pomemben: tej programski opremi zaupate svojo finančno prihodnost. Na strani ekipe za programsko opremo za kripto davek preverite, ali imajo člane z izkušnjami na področju skladnosti / predpisov. Ali pa se prepričajte, da imajo kakšno drugo vrsto dokazanih izkušenj, ki vam dajo mir.

Zagotavljanje natančnosti: Ali programska oprema za kripto davek ponuja kakršno koli garancijo? Ali ponudnik zagotavlja natančnost? Nekateri ponudniki bodo dejansko plačali vaše davčne kazni (do določene meje), kar vam bo dalo mir, da je bilo vse pravilno prijavljeno.

Cena: Programska oprema za kripto davek je od brezplačne do drage. Trgovci z velikim številom transakcij bodo za programsko opremo za kripto davek plačali več kot trgovci z majhnim številom transakcij. Nekatera programska oprema za kripto davek ne zaračuna drugačne stopnje glede na število transakcij, vendar zaračuna drugačno stopnjo glede na vrednost vašega računa.

Državna podpora: Nekatera programska oprema za kripto davke je osredotočena na ZDA. Večina programske opreme za kripto davke pa vam omogoča enostavno izdelavo poročil za druge večje angleško govoreče države, vključno z Združenim kraljestvom, Kanado in Avstralijo. Nekatera programska oprema podpira tudi Nemčijo, Japonsko in druge države. Nekatera programska oprema podpira vse države, tako da ponuja standardizirana poročila, primerna za katero koli državo.

Prednosti in bonusne funkcije: Nekatera programska oprema za kripto davek ima določene ugodnosti in dodatne funkcije. Vsa programska oprema za kripto davke ponuja nekatere vrste usklajevanja dobička in izgube, nekateri boljši programski izdelki pa imajo tudi dodatne funkcije, kot so brezplačno sledenje portfelja, izobraževalni spletni seminarji, orodja za davčno načrtovanje in drugo.

Na podlagi teh funkcij in še več smo uvrstili najboljšo in največjo programsko opremo za kripto davek na svetu.

TaxBit

TaxBit

TaxBit trdi, da ponuja “poenostavljeno programsko opremo za kripto davke”. Programsko opremo so zasnovali vodilni blockchain CPA-ji in odvetniki za davke na kriptovalute, zaradi česar je eno najbolj uglednih imen v vesolju.

Danes TaxBit podpira več kot 4200 kriptovalut, delnic, surovin in fiat valut. Tudi če imate opravka z nejasnimi kriptovalutami, ne bi smeli imeti težav z uporabo TaxBita za poročanje o svojih kripto transakcijah.

TaxBit prav tako trdi, da ponuja popolno revizijsko sled, tako da se boste lahko lažje poglobili v katero koli transakcijo in natančno videli, kako so bili izračunani davki na kriptovalute. Za proračunsko leto 2020 TaxBit ponuja 10% popusta na vse načrte in brezplačno preskusno različico.

Cenitev

Osnovno (50 USD na leto)

 • 250 transakcij
 • 10 menjalnic / denarnic
 • Obrazec za davčno leto
 • Podpora za klepet

Plus (175 USD na leto)

 • 2.500 transakcij
 • Neomejene menjave in denarnice
 • Vsi davčni obrazci (2014 do 2019)
 • Podpora za klepet

Pro (500 USD na leto)

 • CPA pregled davčnega obrazca
 • 25.000 transakcij
 • Neomejene menjave in denarnice
 • Vsi davčni obrazci (2014 do 2019)
 • CPA telefonska podpora

CryptoTrader.tax Coin Ledger

CryptoTrader.tax Coin Ledger

CryptoTrader.tax je programska oprema za kripto davek podjetja Coin Ledger. Programska oprema trdi, da je najlažji in najbolj zanesljiv način za pripravo davkov na kriptovalute.

Tako kot druga programska oprema tudi CryptoTrader.tax omogoča uvoz poslov (prek API-ja) ali nalaganje datoteke z zgodovino trgovanja, nato pa naložite poročilo in ga dodajte v davčno napoved. Podprte so vse večje kripto izmenjave.

Prednost CryptoTrader.tax je, da je program zaupanja vreden partner TurboTax. Coin Ledger je v sodelovanju z TurboTax, največjo svetovno platformo za pripravo davkov, omogočil enostavno elektronsko vložitev davčne napovedi.

Druga imenitna lastnost CryptoTrader.tax je, da lahko ne samo dodajate kripto transakcij, temveč lahko poročate tudi o kakršnem koli kripto dohodku – vključno z dohodkom, pridobljenim z rudarjenjem, darili, zračnimi kapljicami in vilicami. Vsak dohodek – vključno s prihodki, povezanimi s kripto, ki niso izhajali iz trgovanja – je treba prijaviti davčni upravi in ​​CryptoTrader.tax vam to omogoča.

Cenitev

Hobiist (49 USD na davčno sezono)

 • Do 100 poslov
 • Podpora za klepet v živo
 • Neomejene revizije poročil
 • FIFO, LIFO in posebna identifikacija
 • Obrazec IRS 8949
 • Poročilo o kapitalskih dobičkih
 • TurboTax integracija
 • Integracija TaxAct
 • Pribiranje davčnih izgub

Pro Trader (99 USD na davčno sezono)

 • Do 1.500 poslov
 • Podpora za klepet v živo
 • Neomejene revizije poročil
 • FIFO, LIFO in posebna identifikacija
 • Obrazec IRS 8949
 • Poročilo o kapitalskih dobičkih
 • TurboTax integracija
 • Integracija TaxAct
 • Pribiranje davčnih izgub

Trgovec z velikim obsegom (199 USD na davčno sezono)

 • Do 5000 poslov
 • Prednostna podpora
 • Neomejene revizije poročil
 • FIFO, LIFO in posebna identifikacija
 • Obrazec IRS 8949
 • Poročilo o kapitalskih dobičkih
 • TurboTax integracija
 • Integracija TaxAct
 • Pribiranje davčnih izgub

Neomejeno (299 USD na davčno sezono)

 • Do 100 poslov
 • Prednostna podpora
 • Neomejene revizije poročil
 • FIFO, LIFO in posebna identifikacija
 • Obrazec IRS 8949
 • Poročilo o kapitalskih dobičkih
 • TurboTax integracija
 • Integracija TaxAct
 • Pribiranje davčnih izgub

Vsa poročila za leto 2018 in prejšnja leta znašajo 15% običajne cene poročila. Če želite z CryptoTrader.tax predložiti posle, povezane s kripto, in dohodke iz preteklih let, lahko prejmete majhen popust. Načrti so na voljo tudi za davčne strokovnjake.

ZenLedger

ZenLedger

ZenLedger se oglašuje kot “najhitrejše in najprijaznejše davčno orodje” za kripto uporabnike in njihove računovodje. Programska oprema za kripto davek deluje z vsemi večjimi borzami in večino glavnih fiat in kriptovalut. ZenLedger uvozi vaše transakcije, nato pripravi zahtevane dokumente (vključno s poročili o kapitalskih dobičkih, poročili o dohodkih, poročili o donacijah in zaključnimi poročili).

Tako kot pri CryptoTrader.tax je tudi ZenLedger uradni partner TurboTax, kar pomeni, da lahko vse podatke, ki jih zbere ZenLedger, enostavno dodate v vašo elektronsko davčno napoved TurboTax.

ZenLedger ponuja več stopenj kot večina druge tu naštete programske opreme za kripto davke, od njihove možnosti Hobbyist (69 USD za 100 transakcij) do možnosti Unlimited (999 USD za neomejene transakcije). Prav tako lahko doplačate, da je vaša davčna napoved v celoti pripravljena za vas, v tem primeru pa vas ZenLedger poveže z davčnim odvetnikom ali CPA, da v celoti izpolnite svojo davčno napoved.

Cene za standardne načrte ZenLedger

Hobiist (69 USD na davčno leto)

 • 100 transakcij ali manj
 • Skupna vrednost sredstev do 15.000 USD

Začetnik (149 USD na davčno leto)

 • 500 transakcij ali manj
 • Skupna vrednost sredstev do 50.000 USD

Premija (399 USD na davčno leto)

 • 1.000 transakcij ali manj
 • Skupna vrednost sredstev do 300.000 USD

Executive (799 USD na davčno leto)

 • 4.000 transakcij ali manj
 • Skupna vrednost premoženja do 1 milijona dolarjev

Neomejeno (999 USD na leto)

 • Neomejene transakcije
 • Brez omejitve vrednosti sredstva
 • Prednostna podpora

Cene za ZenLedger popolnoma pripravljene načrte

Srebro (750 USD na davčno leto)

 • 50 transakcij ali manj
 • Skupna vrednost sredstev do 50.000 USD
 • Do štiri davčne obrazce
 • Ena davčna napoved države
 • Do dve uri časa za pripravo povratka, dodatni čas pa je popuščen

Zlato (1.250 USD na davčno leto)

 • 100 transakcij ali manj
 • Skupna vrednost sredstev do 300.000 USD
 • Do šest davčnih obrazcev
 • Ena davčna napoved države
 • Do tri ure časa za pripravo povratka, z dodatnim časom popust

Diamant (2.500 USD na davčno leto)

 • 400 transakcij ali manj
 • Skupna vrednost premoženja do 1 milijona dolarjev
 • Do osem davčnih obrazcev
 • Dve državni davčni obliki
 • Do sedem ur časa za pripravo povratka, dodatni čas pa je popuščen

TokenTax.us

TokenTax.us

TokenTax.us vam omogoča izračun kripto davkov in oddajo vrnitve. Gre za programsko platformo za kripto davke in podjetje za računovodstvo davkov na kriptovalute, ki je tako kot mnogi drugi ugledni ponudniki tukaj sodelovalo tudi s TurboTax. TokenTax.us podpira vse večje izmenjave prek API-ja, čeprav lahko katero koli zgodovino transakcij naložite tudi prek CSV.

Po zbiranju vaših podatkov o izmenjavi bo TokenTax.us zapolnil obrazec 8949, to je obrazec, ki se uporablja za poročanje o kapitalskih dobičkih. Ta obrazec lahko enostavno dodate davčni napovedi ali ga uvozite neposredno v TurboTax.

TokenTax.us podpira tudi marže za trgovanje z maržami, vključno z neposredno podporo nekaterim največjim in najbolj priljubljenim trgovalnim platformam z vzvodom. Podprti so Deribit, BitMEX in Bybit.

Kot pri drugi programski opremi tudi na TokenTax.us lahko ustvarite le obrazec za kripto dobičke / izgube ali pa doplačate za popolno davčno napoved. Prav tako lahko izdelate kripto davčne obrazce za katero koli državo na svetu – ne samo za Ameriko in njen obrazec 8949 za IRS.

Cenitev

Osnovno (65 USD na davčno leto)

 • Do 500 transakcij
 • Podpira samo Coinbase, Coinbase Pro in Binance
 • Obrazec IRS 8949 ali mednarodna podpora
 • Podpora za klepet v živo

Premija (199 USD na davčno leto)

 • Do 3000 transakcij
 • Podpora za vsako izmenjavo
 • Podpora za trgovanje z maržami (na BitMEX, Deribit in Bybit)
 • Nadzorna plošča za zbiranje davčnih izgub
 • Vse, kar je vključeno v Basic

Pro (799 USD na davčno leto)

 • Do 20.000 transakcij
 • Svetovalno zasedanje za zbiranje davčnih izgub
 • Podprte so vse izmenjave marž
 • Vključen FBAR
 • Vse, kar je vključeno v Premium

VIP (1.499 USD na davčno leto)

 • Napredno kripto uskladitev s pomočjo CPA
 • Dve 30-minutni seji z davčnim strokovnjakom
 • Pomoč pri reviziji IRS
 • Do 30.000 transakcij
 • Vse, kar je vključeno v Pro

Kripto davek eToro

Kripto davek eToro

eToro ima na spletu Crypto Tax Calculator https://etorocryptotax.com/

Kalkulator je zasnovan v informativne namene. Vsakdo lahko vnese glavne kriptovalute, nato pa ugotovi davke na te kriptovalute.

Izberete svoje davčno leto, nato pa kriptovaluto. Kripto davek eToro podpira približno 30 največjih svetovnih kriptovalut. Nato lahko ročno dodate posle ali jih uvozite prek CSV.

Nato kalkulator poišče ceno, ki ste jo plačali za posamezno trgovanje, vključno z morebitnimi dobički ali izgubami, ki ste jih ustvarili s svojimi kripto posli. eToro vam bo izračunal davek na kapitalski dobiček in vam dal približno predstavo o tem, koliko denarja bi morali dolgovati glede na vaše posle.

Za razliko od druge tukaj naštete programske opreme za kripto davek, eToro Crypto Tax z IRS ne ustvari obrazca 8949, niti jih ni mogoče neposredno dodati vašemu davčnemu obračunu. Če pa iščete grobe orise, koliko davka lahko pričakujete, da boste plačali na svojih kripto imetjih, potem je eToro Crypto Tax odlična (in brezplačna) možnost.

Cenitev

 • prost

Lukka.tech

Lukka.tech

Lukka je ponudnik tehnologije in podatkovnih storitev, ki je pred kratkim predstavil LukkaTax za običajne kripto uporabnike. LukkaTax je izdelek za pripravo kripto davkov, ki ga je sam ustvaril decembra 2019, ravno v času davčne sezone 2019.

Tako kot druga tu navedena programska oprema za kripto davke bo tudi LukkaTax ustvaril poročila za vaše dejavnosti v virtualni valuti na obrazcih IRS 1040 in 8949.

Lukka je tehnološko tehnološko podjetje, ustanovljeno leta 2014. Podjetje s sedežem v New Yorku je najbolj znano po tem, da ponuja izdelke, ki avtomatizirajo in optimizirajo računovodske, revizijske in davčne postopke za potrošnike, vlagatelje, sklade, skrbnike skladov, OTC in lastniške trgovske družbe, borze, rudarji, protokoli in računovodje. Zdaj podjetje ponuja individualne možnosti priprave davčnega obrazca.

Cenitev

 • 19,95 USD

Accointing

Accointing

Accointing je upravljalna platforma, ki vam omogoča enostavno sledenje in upravljanje kripto portfelja, nato pa pripravite davčno poročilo. Uvozite lahko katero koli menjalnico (prek API-ja ali CSV-ja) in sledite več kot 6000 valutam.

Edinstvena lastnost Accointinga je ta, da je na voljo v namiznih in mobilnih napravah. Svojemu portfelju lahko sledite kjer koli z uporabo mobilne aplikacije za iOS ali Android.

Accointing bo spremljal vaše transakcije skozi vse leto, vaš obdavčljivi dohodek, neobdavčeni dohodek (darila, donacije in izgubljena ali ukradena sredstva) ter kapitalske dobičke. Vse je lepo zapakirano v uporabniku prijazen vmesnik.

Cenitev

Začetno davčno poročilo (49,99 USD)

 • Celotno poročilo z do 250 transakcijami
 • Poročila za vsa prejšnja leta
 • Licenca velja 365 dni

Napredno davčno poročilo (129,99 USD)

 • Celotno poročilo z do 5000 transakcijami
 • Licenca velja 365 dni
 • Poročila za vsa pretekla leta

Poročilo o poklicnem davku (259,99 USD)

 • Celotno poročilo z neomejenimi transakcijami
 • Stran z naprednim obdobjem hrambe
 • Davčni optimizator
 • Licenca velja 365 dni
 • Poročila za vsa prejšnja leta

Coinbase Tax Resource Center

Coinbase Tax Resource Center

Coinbase ima popoln Center za davčne vire na strani za podporo. Coinbase skrbno razloži, da ne ponuja davčnega svetovanja in ponuja samo informativne davčne informacije, povezane s kripto. Vendar pa vam lahko te informacije zagotovo pomagajo pri ravnanju s kripto davki za eno leto.

Center za davčne vire Coinbase na primer pojasnjuje, kaj se zgodi, ko vam Coinbase pošlje obrazec 1099-K, vključno s tem, kaj storiti s to izjavo. Coinbase je ena redkih borz, ki pošlje obrazec 1099-K, čeprav boste morali izpolniti določene omejitve, če ga želite prejeti (20.000 USD obsega transakcij ali več v večini držav).

Coinbase-ovo središče za davčne vire prav tako pojasnjuje, kaj storiti, če prejmete obvestilo B-IRS, ki nakazuje, da obstajajo neskladja z vašo davčno identifikacijsko številko (TIN) in pravnim imenom Coinbase, ki ga Coinbase uporablja za vložitev obrazca 1099-K..

Coinbaseov center za davčne vire si lahko ogledate na njegovi strani za podporo tukaj.

Cenitev

 • prost

CoinTracking.info

CoinTracking.info

CoinTracking.info se oglašuje kot vodilni pri sledenju in poročanju o kriptovalutah. Platforma ima 11 let zgodovinskih podatkov, trende kovancev za 7.200 kovancev in 3,9 milijarde dolarjev v vseh portfeljih.

Z CoinTracking.info lahko preprosto sledite svojemu portfelju – tako kot katera koli aplikacija za sledenje kripto portfelja. Lahko pa platformo uporabite za ustvarjanje poročila o kapitalskih dobičkih. Za vse države so na voljo spremenljivi parametri, podprtih pa je 12 davčnih metod (FIFO, LIFO, AVCO itd.).

CoinTracking.info podpira neposreden uvoz z vseh večjih borz in na desetine manj znanih borz. Imetja kovancev in transakcije lahko uvozite tudi iz denarnice. Obstaja celo stara podpora za zaprte borze.

Cenitev

Brezplačen načrt

 • Sledite 200 transakcijam
 • Sledite kovancem
 • Ročno uvozite izmenjave prek CSV
 • Osebni izvoz prek CSV, XLS, PDF in HTML
 • Dve osebni varnostni kopiji

Pro (9,99 USD na mesec, zaračunano letno)

 • Vse brezplačne funkcije
 • Sledite 3.500 transakcijam
 • Samodejno uvozi izmenjave prek API-ja
 • Samodejno uvozi blockchain denarnice (5 denarnic); neomejen uvoz ročne denarnice
 • Poročanje o davkih in kapitalskih dobičkih
 • Dostop do API-ja do vašega portfelja
 • Pet osebnih varnostnih kopij
 • Povežite več računov

Strokovnjak (15,49 USD, 19,99 USD ali 24,99 USD na mesec, obračuna se vsako leto)

 • Vse funkcije Free in Pro
 • Sledite 20.000, 50.000 ali 100.000 transakcijam
 • Samodejno uvozi izmenjave prek API-ja
 • Samodejno uvozi blockchain denarnice (10 denarnic); neomejen uvoz ročne denarnice
 • Poročanje o davkih in kapitalskih dobičkih
 • Dostop do API-ja do vašega portfelja
 • 10 osebnih varnostnih kopij
 • Povežite več računov

Neomejeno (49,99 USD na mesec, zaračunano letno)

 • Vse funkcije strokovnjaka
 • Sledite neomejenemu številu transakcij
 • Samodejno uvozi blockchain denarnice (50 denarnic); neomejen uvoz ročne denarnice
 • Osebni izvoz prek CSV, XLS, PDF, HTML, XML ali JSON
 • 20 osebnih varnostnih kopij
 • Prednostne transakcije
 • Prednostni načrt za podporo strankam

BearTax

BearTax

BearTax, ki ga najdete na spletnem mestu Bear.tax, vam omogoča pridobivanje kripto poslov od koder koli, prepoznavanje prenosov na borzah in samodejno ustvarjanje davčnih dokumentov – podobno kot druga tu navedena programska oprema za kripto davke.

Z BearTax lahko svoje posle uvozite s skoraj vseh borz (prek API-ja ali CSV-ja), pregledate in obdelate svoje posle (z uporabo metod FIFO ali LIFO), nato pa samodejno ustvarite svoje davčne dokumente in jih pošljete svojemu računovodji.

BearTax vam omogoča uvoz iz več kot 50 izmenjav prek API-ja ali CSV-ja. Število menjalnih računov, ki jim lahko sledite z BearTax, ni omejeno. BearTax bo zbral podatke o transakciji in nato ustvaril obrazec IRS 8949.

Cenitev

Osnovno (1 USD na davčno leto)

 • Do 20 transakcij
 • Neomejene menjave

Vmesni (30 USD na davčno leto)

 • Do 200 transakcij
 • Neomejene menjave
 • Podpora po e-pošti

Strokovnjak (100 USD na davčno leto)

 • Do 1000 transakcij
 • Neomejene menjave

Professional (200 USD na davčno leto)

 • Do 10.000 transakcij
 • Neomejene menjave
 • Povežite se z računovodjo
 • Prednostna podpora za klepet 24/7
 • Uvoz datotek po meri

CoinTracker.io

CoinTracker.io

CoinTracker.io vam omogoča izračun davkov na bitcoin in spremljanje vašega kripto portfelja na eni priročni platformi. Povežete svoje borze, denarnice in platforme DeFi. Nato CoinTracker.io samodejno in neprekinjeno sinhronizira vaša kripto stanja in transakcije.

Nekateri ljudje CoinTracker.io uporabljajo samo za sledenje celotnemu portfelju kripto. Pridobite lahko razčlenitev svojih imetjev, kako so sčasoma rasla in druge podatke. CoinTracker.io podpira več kot 300 denarnic in menjalnic, kar olajša sinhronizacijo vaših sredstev, kjer koli jih imate.

Prav tako lahko takoj ustvarite davčna poročila za katero koli državo na svetu. Celotna davčna poročila CoinTracker.io so na voljo za kripto uporabnike v ZDA, Veliki Britaniji, Kanadi in Avstraliji. Delna podpora je na voljo prebivalcem vseh drugih držav na svetu. Z nekaj kliki na CoinTracker.io si lahko ogledate povzetek davka in nato prenesete poročila, ki jih potrebujete za vložitev davkov.

Cenitev

Hobiist (49 USD na davčno leto)

 • 100 transakcij
 • Brezplačno sledenje portfelju
 • Metode na podlagi stroškov

Trgovec (199 USD na davčno leto)

 • 1.500 transakcij
 • Brezplačno sledenje portfelju
 • Metode na podlagi stroškov
 • Povzetek davka po denarnici

Pro (499 USD na davčno leto)

 • 5.000 transakcij
 • Brezplačno sledenje portfelju
 • Metode na podlagi stroškov
 • Povzetek davka po denarnici
 • Prednostna podpora

Po meri (cene po meri)

 • Neomejene transakcije
 • Vse, kar je vključeno v Pro

Blox

Blox

Blox je programska oprema za računovodstvo, sledenje in upravljanje kriptovalut. Trži se bolj za blockchain podjetja, namesto za posamezne uporabnike in vlagatelje.

Ključne funkcije Bloxa vključujejo zmožnost samodejnega sledenja in sinhronizacije denarnic, gradnjo revizijskih poti s finančnimi orodji CPA, popoln nadzor nad knjigovodstvom in transakcijami ter ogled nadzorne plošče v realnem času z vašimi stanji, analitiko, zgodovinskimi podatki in uspešnostjo sredstev, med drugimi meritvami.

Nekatere ciljne stranke Bloxa po uradni spletni strani vključujejo kripto vodje, upravljavce sredstev, protokole blockchain, računovodska podjetja, kripto podjetja, rudarske operacije, kripto sklade in VC-je. Etoro, 0x, Nexo, Crypto.com, Civic, PumaPay, Paxful in druga pomembna imena uporabljajo Blox.

Če iščete programsko opremo za kripto računovodstvo in davke, posebej zasnovano za vaše kripto ali blockchain poslovanje, je Blox ena najboljših razpoložljivih možnosti.

Cenitev

Pro načrt (brezplačno)

 • Upravljanje do 50.000 USD premoženja
 • Shramba za 100 transakcij
 • 1 sodelavec
 • Podpora po e-pošti

Poslovno (299 USD na mesec)

 • Upravljanje do 20 milijonov dolarjev premoženja
 • Shramba za 50.000 transakcij
 • 4 sodelavci
 • Stroškovna osnova
 • Izvoz CSV
 • 24-urni odzivni čas podpore

Podjetje (449 USD na mesec)

 • Upravljanje do 60 milijonov dolarjev premoženja
 • Shramba za 150.000 transakcij
 • 8 sodelavcev
 • Stroškovna osnova
 • Izvoz CSV
 • Namenski upravitelj računa

Po meri (po meri)

 • Neomejeno premoženje v upravljanju
 • Vse, kar je vključeno v Enterprise

Koinly

Koinly

Koinly izračuna davke na kriptovalute v 20+ državah, vključno z ZDA, Kanado, Avstralijo, Nemčijo, Švedsko, Novo Zelandijo, Francijo in drugimi.

Kot pri večini druge programske opreme za kripto davek tudi tukaj povežete svoje ključe API za izmenjavo in javne naslove blockchain, nato pa Koinly vse te podatke sinhronizira na svojo armaturno ploščo. S klikom lahko ustvarite davčna poročila, da zmanjšate svoje obdavčljive dobičke. Koinly lahko uporabite tudi za sledenje vašemu portfelju. Ogledate si lahko na primer svoje kovance in skupno vrednost ali analizirate svojo trgovinsko uspešnost. Obstaja celo vgrajen raziskovalec blokov.

Koinnly vam omogoča uvoz podatkov od koder koli. Podprtih je več kot 300 izmenjav, podatke pa lahko uvozite prek CSV ali API. Koinly podpira več kot 6000 kriptovalut. Na voljo je tudi brezplačen preskus brez kreditne kartice. Koinly ima tudi različice svoje platforme, posebej zasnovane za podjetja, sklade in CPA-je.

Cenitev

Hodler (79 USD na leto)

 • 300 transakcij
 • Davčno poročilo za katero koli leto
 • Vse menjalnice in denarnice
 • Dohodki in kapitalski dobički

Trgovec (179 USD na leto)

 • 3.000 transakcij
 • Davčno poročilo za katero koli leto
 • Vse menjalnice in denarnice
 • Dohodki in kapitalski dobički
 • Prednostna podpora

Oracle (399 USD na leto)

 • 10.000 transakcij
 • Davčno poročilo za katero koli leto
 • Vse menjalnice in denarnice
 • Dohodki in kapitalski dobički
 • Prednostna podpora
 • Pomoč za pregled in uvoz
 • Zgodnji dostop do novih funkcij

Bitcoin.davek

Bitcoin.davek

Bitcoin.tax je ena izmed najbolj prikritih možnosti na tem seznamu. Na voljo je brezplačna različica platforme, čeprav se plačljivi načrti začnejo pri 29,95 USD (dražji načrti pa lahko obdelajo do milijon transakcij).

Bitcoin.tax vam omogoča uvoz podrobnosti z ene od podprtih borz. Dodate lahko tudi kakršno koli porabo ali donacije, ki ste jih morda ustvarili iz svojih denarnic, izkopanih kovancev ali drugih prejetih kripto prihodkov. Lahko primerjate različne metodologije na podlagi stroškov, vključno s FIFO, LIFO in povprečnimi stroški. Lahko tudi primerjate podobne vrste zdravljenja. Nato vam bo Bitcoin.tax prikazal vaše poročilo o kapitalskih dobičkih s stroškovno osnovo vsake transakcije, prihodkom od prodaje in dobičkom, skupaj s poročilom o prihodkih, poročilom o donacijah in zaključnim poročilom.

Ko je izdelano poročilo o kapitalskih dobičkih Bitcoin.tax, ga lahko uvozite neposredno v TurboTax, TaxACT in drugo davčno programsko opremo. Lahko ga priložite tudi kot izjavo k davčni napovedi ali natisnete v obliki PDF.

Cenitev

 • Od 0 do 29,95 USD

Bitwave.io

Bitwave.io

Bitwave.io ponuja davčne in računovodske rešitve za podjetja, ki uporabljajo kripto. Programska oprema za kripto davek podpira več uporabniške denarnice, računovodstvo in davke, AR / AP in še več. Če vaše podjetje uporablja kripto, je na voljo možnost Bitwave.io.

Nekatere oglaševane prednosti Bitwave vključujejo “varno”, “integrirano” in “enostavno”. Platforma se opisuje kot “vodilna rešitev v panogi za varno upravljanje vaših sredstev”. Obstaja posebna računovodska platforma Bitwave, ki deluje z obstoječimi orodji, kot sta QuickBooks Online in Xero. Obstajajo tudi posebna orodja za plačevanje računov s kripto ali upravljanje več-sig, več uporabniških denarnic za podjetja.

Bitwave je bil prej znan kot BitAlpha. Podjetje ima sedež v San Franciscu.

Cenitev

 • Po meri

Crypto Tax Girl

Crypto Tax Girl

Crypto Tax Girl, ki jo najdete na spletnem mestu CryptoTaxGirl.com, je CPA z imenom Laura, specializirana za davke, povezane s kripto.

Crypto Tax Girl ponuja številne storitve, povezane s kripto davki. Na spletnem mestu CryptoTaxGirl.com sta na primer dva tečaja, ki vas naučita vsega, kar morate vedeti o obdavčitvi kripto v ZDA. Ta dva tečaja vključujeta »Popoln vodnik za obdavčitev kriptovalut« (50 USD) in »Kako resnično uporabiti Cointracking« (199 USD)..

Laura ponuja tudi svetovanja, poročila o dobičku in izgubi kripto, davčne napovedi in davčno svetovanje. Spletno mesto Crypto Tax Girl ponuja tudi brezplačne davčne nasvete, Laurina stran na YouTube pa vsebuje več videoposnetkov s pojasnili o kripto davkih. Laura je pri njej prišla zaradi prijave davka na kriptovalute več kot 200 strank, vključno s posamezniki, lastniki malih podjetij, poslovnimi direktorji na ravni C-suite, izseljenci, študenti, zaslužkarji z visokimi in nizkimi dohodki ter drugi. Njen cilj je, kot piše na uradni spletni strani, “olajšati obdavčitev kriptovalut in jo razumeti.”

Cenitev

 • Po meri

Srečne davčne službe

Srečne davčne službe

Happy Tax, ki ga najdete na spletnem mestu HappyTax.com, je splošna storitev za prijavo davkov, pri kateri vam CPA pripravi vaše davke – vključno s kripto dobički in izgubami.

Če želite začeti z Happy Tax, obiščite HappyTax.com in poiščite svojega lokalnega predstavnika Happy Tax. Ali pa si naložite aplikacijo Happy Tax in pošljite svoje davčno poročilo kar iz mobilne naprave.

Happy Tax ponuja 100-odstotno garancijo za vsa dela in imajo na voljo brezplačen revizijski oddelek, če ga potrebujete. Podjetje se trži kot »udobje H&R Blokiraj, ampak bolje «. Medtem ko je H&R Block zaposluje ljudi z le nekaj dnevi izkušenj s pripravo davkov, Happy Tax deluje z licenciranimi in certificiranimi CPA-ji. Pravzaprav so to edini ljudje, ki pripravljajo davke za stranke pri Happy Tax.

Happy Tax ima štiri načrte, ki se gibljejo od 100 do 500 USD na davčno leto. Oglašujejo tudi poseben “kripto” paket. Ne glede na to, ali želite popolno davčno napoved ali samo poročilo o dobičku / izgubi za svoja kripto sredstva, je Happy Tax morda prava izbira za vas.

Cenitev

 • 100 do 500 USD na davčno leto

Crypto.tax

Crypto.tax

Crypto.tax neposredno ne ponuja kripto davčnih napovedi ali izračunov kripto davka. Namesto tega je to spletno mesto namenjeno naštevanju najboljših orodij za kripto davek, ki so danes na voljo.

Na hitro si lahko ogledate najnovejše ponudbe in cene med drugim Accointing, Bear.tax, CoinTracker in ZenLedger.

Preprosto spletno mesto vsebuje tudi odgovore na različna vprašanja o kripto davkih.

Končna beseda

Ne glede na to, ali ste kupec, podjetje, ki sprejema kripto, ali institucionalni vlagatelj, imate danes več možnosti programske opreme za kripto davek kot kdaj koli prej.

Danes izberite programsko opremo za kripto davek, da se v prihodnosti ne boste soočili s strogimi kaznimi za kripto davek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map