Mesec v pregledu – april 2020

Medtem ko svet še naprej napreduje v boju proti COVID-19, privlačnost digitalnih vrednostnih papirjev še naprej narašča. To je v veliki meri posledica zmanjšanja dejavnosti VC, kar je povzročilo povečano zanimanje za alternativne načine ustvarjanja kapitala.

Ta izdaja “The Digital” izpostavlja nekaj primerov tega, skupaj z nekaj osvetljujočimi intervjuji, končanimi v aprilu.

Sekundarni trgi

Ena najpogosteje pričakovanih koristi, povezanih z digitalnimi vrednostnimi papirji, je pojav sekundarnih trgov zaradi likvidnosti, ki jo bodo potencialno zagotovili.

April se je glede sekundarnih trgov končal kot mešana torba. Medtem ko se vodilna ameriška platforma OFN bori s svojimi finančnimi sredstvi, je kanadski TokenGX dobil zeleno luč za svoje naslednje prizadevanje.

TokenGX dobi Greenlight za razvoj sekundarne platforme za trgovanje za kanadske trge

OpenFinance Network „OFN“ za uvrstitev sredstev, razen če izdajatelji ne pospešijo postopka

Strateške naložbe + zbiranje kapitala

Ko se potrošniške baze vedno bolj izobražujejo, bodo podjetja, ki se osredotočajo na naložbe v družbeni vpliv, vse bolj privlačna. EFFV je to priznal in napovedal prihajajoči STO, ki bo strukturiran tako, da bo spodbujal njihovo rast v “zelenih”.

Skupaj s tem je aprila tZERO uspešno naložil 5 milijonov dolarjev naložbe. Podjetje navaja, da namerava to financiranje uporabiti za širitev storitev v Aziji.

tZERO si je za razširitev azijskih operacij priskrbel 5 milijonov dolarjev

Earth First Food Ventures (EFFV) – Vlaganje družbenega vpliva v FoodTech

Stablecoins

Ena izmed najbolj vročih oblik digitalnih sredstev so nedvomno Stablecoins. Ta sredstva so pritegnila pozornost mnogih do te mere, da Facebook razvija svojo lastno različico. V zadnjem mesecu se je zgodil razvoj, ne samo okoli Tehtnice, temveč tudi vpogledi politikov in raziskovalcev.

Raziskovalci pobude Blockchain iz Kalifornije Berkeley Haas izdali novo študijo Stablecoin

Vendar je treba tehtnico še vedno utripati s kritikami in rastjo

V Novicah

Igranje v peskovniku ‘Tokenization Sandbox’ z Vertalom

Ker je sektor digitalnih vrednostnih papirjev star več let, je zdaj napočil čas, da se podjetja začnejo zavzemati za resnično posvojitev. Vertalo je to prepoznal in pred kratkim napovedal več prizadevanj za to. Najnovejši med njimi je uvedba, tako imenovanega, “peskovnika za tokenizacijo”.

Predsednik uprave Vertala, Dave Hendricks, je spregovoril o namenu njihovega peskovnika za tokenizacijo in zakaj je to potrebno.

»Program Vertalo Sandbox je inovacija, ki je namenjena zmanjšanju ovir za digitalno preobrazbo premoženja in opolnomočenju udeležencev na trgu … Da bi ustvarili zaupanje v programe digitalne preobrazbe, moramo mimo dragih storitev za blagovne transakcije, kot je izdaja žetonov. ” Preberite tukaj

 

G. Wonderful usklajuje svoja prizadevanja z lastniško platformo za množično financiranje, „StartEngine“

Odločeni, da bodo še naprej rasli in svojim strankam zagotavljali neprimerljive priložnosti, je bil StartEngine v zadnjem mesecu uspešen pri privabljanju novih talentov v svojo ekipo. Ekipi se pridruži nihče drug kot Kevin O’Leary, znan tudi kot g. Wonderful.

Kevin O’Leary je spregovoril o tem, zakaj se je odločil za skok v množično financiranje z StartEngine.

“Ker pandemija koronavirusa povzroča ekonomsko negotovost, imajo start-upi in mala podjetja neverjetno težko dostop do kapitala, zato se bo znatno povečalo zanimanje za podjetja za množično financiranje, kot je StartEngine, ki rešujejo to težavo. glej nazaj na to obdobje kot na začetek vzpona lastniškega množičnega financiranja in mislim, da bo StartEngine zmagal. ” Preberite tukaj

Intervjuji

Jim Dowd, ustanovitelj & Generalni direktor podjetja North Capital Private Securities

V tem ekskluzivnem intervjuju smo razpravljali o nedavnem lansiranju novega ATS, ki podpira različna sredstva, vključno z digitalnimi vrednostnimi papirji. Ta razvoj pomeni pomemben korak naprej, v ključnem času, ko vlagatelji iščejo takšne storitve. Preberi več

Nick Bhargava, soustanovitelj podjetja GROUNDFLOOR

Kot soustanovitelj platforme za množično financiranje, osredotočene na nepremičnine, GROUNDFLOOR, Nick Bhargava ima edinstven vpogled v zakon o delovnih mestih. V tej razpravi izpostavljamo potrebe industrije, ki se premikajo naprej, pa tudi tisto, kar ponuja PRIZEMLJE. Preberi več

Benjamin Tsai, predsednik & Upravni partner podjetja Wave Financial

Med prihodnjim skladom Kentucky Whisky Fund in naložbami v podjetja, kot sta Securitize in Vertalo, je Wave Financial očitno “vložil” digitalne vrednostne papirje. Poglejte si našo razpravo z Benom Tsaijem, ko razlaga, zakaj je tako. Preberi več

Po spletu

Takojšnji dostop: enostavne, varne in skladne medsebojne transakcije digitalnih vrednostnih papirjev – listinjenje

Številne borze, ki se osredotočajo na digitalno varnost, si še vedno prizadevajo za začetek, je Securitize razvil in lansiral novo sredstvo za nakup / prodajo teh sredstev. Ta sposobnost prihaja z uporabo tehnologij, kot je „Atomic Swaps“, ki odpravlja potrebo po zunanjih moderatorjih.  Preberi več

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map