Kako kupiti Tezos (XTZ)

Tezos (XTZ) je četrta generacija blockchain omrežja, ki vključuje napredne protokole, ki omogočajo številne funkcije. Predvsem platformo podpira razvoj decentraliziranih aplikacij (DApps) in kodiranje pametnih pogodb. Če želite izvedeti več, obiščite naš vodnik Vlaganje v Tezos.

Našteli smo 3 najboljše posrednike, ki ponujajo možnost nakupa Tezos (XTZ) s kreditno ali debetno kartico.

Binance

Binance je ena največjih in najbolj znanih borz kriptovalut na svetu. Prednosti nakupa Tezosa (XTZ) tukaj so v tem, da imate nižje borzne provizije kot konkurenčne borze, povečana likvidnost pa vam omogoča hitro nakupovanje in prodajo, da izkoristite tržne novice.

Preberite naš Binance Review ali obiščite Binance.

Uporabite kodo za popust: EE59L0QP za 10% povračilo gotovine od vseh provizij za trgovanje.

Kraken

Kraken je eno izmed dolgoletnih imen, ko gre za borze kriptovalut, ki delujejo v tej panogi.

Od skromnih začetkov so danes postali eno najbolj prepoznavnih imen v prostoru, ki ponuja široko izbiro premoženja za trgovanje, vključno s Tezosom (XTZ).

Stroški trgovanja so konkurenčni drugim borzam in se še naprej razvijajo, tako da zdaj ponujajo tako terminsko kot maržno trgovanje.

Preberite naš Kraken Review ali obiščite Kraken.

Poloniex

Poloniex je bila ustanovljena v ZDA leta 2014 in je hitro postala zelo priljubljena izbirna borza za številne kripto trgovce, ki želijo združiti veliko paleto premoženja z veliko vrednostjo. Ves čas še naprej širijo svoj obseg premoženja, saj je zdaj na voljo več kot 100 različnih izbir parov, vključno s Tezosom (XTZ). Z nedavno prenovljenim videzom je tudi borza videti bolj profesionalno kot kdaj koli prej s trgovanjem s terminskimi pogodbami in s finančnim vzvodom do 100: 1, ki je zdaj na voljo tudi za dostop.

Preberite naš pregled Poloniex ali obiščite Poloniex.

Kako kupiti Tezos (XTZ) Kako kupiti Tezos (XTZ) Kako kupiti Tezos (XTZ)
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Najboljše za

Napredni trgovci

Najboljše za

Trgovci iz ZDA

Najboljše za

Enostavnost uporabe

Provizije za trgovanje

0,10%

Provizije za trgovanje

0,16%

Provizije za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povračilo denarja

Koda za popust: EE59L0QP

Promocije

Nobenega

Promocije

Nobenega

Kaj so Tezos (XTZ)?

Tezos je odprtokodna platforma, ki temelji na verigi verig. Po naravi je decentraliziran in za podporo različnim funkcijam uporablja izvorne žetone ‘XTZ’.

Kaj to naredi?

Funkcij, ki jih podpira Tezos, je veliko. Spodaj so najpogosteje omenjene te zmožnosti.

  • Omogočanje transakcij z vrednostjo dveh strank odpravlja potrebo po „posrednikih“
  • Pametna pogodba (samoizvajajoče se pogodbe na podlagi vgrajenih parametrov)
  • Samopopravljanje
  • Upravljanje na verigi, ki podpira rast in odpravlja vilice

Kako deluje?

Tezos ima nekoliko edinstven pristop k doseganju funkcionalnosti. Prek kodirnega jezika, znanega kot “Michelson”, lahko omrežje deluje po modelu dokazov o vlogi (PoS).

Če se Tezos razlikuje od mnogih, je njegov pristop k upravljanju omrežja. Da bi zagotovil nadaljnji napredek in spodbudil sodelovanje v omrežju, Tezos uporablja tisto, kar imenuje “peki”.

Peki so podobni pogosto uporabljenim “rudarjem” v mrežah za dokazovanje dela – z nekaj ključnimi razlikami. Medtem ko sta oba bistvenega pomena za njuna omrežja, peki preverjajo transakcije prek pooblaščenih dokazov o deležu in s tem varujejo omrežje.

Vloga peka presega preverjanje transakcij, vendar je ta skupina odgovorna za oddajanje sprememb protokola na podlagi želje imetnikov žetonov, ki so svoje omrežje pooblastili za omenjenega peka..

Dejavnik, ki ohranja decentralizacijo omrežja, je zmožnost vsakogar, da deluje kot pek. Potreben je le “zvitek” XTZ (vsak zvitek je sestavljen iz 8000XTZ). Ker lahko vsakdo postane pekar in prispeva k rasti omrežja, je Tezos običajno bolj demokratičen projekt kot mnogi drugi.

Predvideni razvoj?

S kripto trgi, ki se ponovno vračajo, Tezos spet pridobiva na priljubljenosti. Ta trend naj bi se nadaljeval, saj potekajo različni pomembni dogodki. Ker je premoženje fundacije Tezos v času pisanja prispevkov naraslo na približno 630 milijonov dolarjev, financ ne bi smel ovirati razvoja omrežja.

Med pričakovanimi razvoji omrežij je primarno zasebnost. Čeprav obstajajo različni načini za doseganje večje ravni zasebnosti, so se razvijalci Tezos odločili, da bodo uporabili tako imenovane “zkChannels”.

zkChannels so zanimiva nadgradnja, saj ne bodo le olajšali transakcij glede zasebnosti, ampak bodo odprli tudi možnost za povezovanje verige blokov Tezos z drugimi, ki uporabljajo njegovo kodno bazo. Primer tega je priljubljeni “zCash”.

Temeljna ideologija?

Tezos je zgrajen na trdnih temeljih ideologij – več kot večina. Ko se je ideja o mreži prvič oblikovala med njenimi ustanovitelji, je bila njena rast oblikovana tako, da je prepoznala pomanjkljivosti Bitcoinov in Ethereuma ter jih izboljšala.

Čeprav so Bitcoin ustanovili z idejo o finančni vključenosti in decentralizaciji, tega podviga ni brez težav izpeljal. Zaradi strukturiranja in upravljanja, ki ga uporablja Bitcoin, je bilo omrežje izpostavljeno neučinkovitosti in njegova skupnost ni bila dogovorjena za vsako pot naprej – vprašanje, ki še vedno muči Bitcoin vse do danes, pri čemer je veliko vilic še vedno ustvarjena.

Z uporabo bolj demokratične metode upravljanja (DPoS) se Tezos lahko izogne ​​zasedbi zaradi neodločnosti in se izogne ​​potencialnim vilicam.

Njegova strukturiranost pomeni tudi, da mora biti mreža sposobna doseči višjo stopnjo decentralizacije in preglednosti; Vsak ima lastnosti, na katerih temeljijo ideologije, na katerih temeljijo Bitcoin in Ethereum.

Sprejemanje in polemike?

Ob stalni rasti, ki jo opazimo v svetu verige blokov, je Tezos pri sprejemanju dosegel dobro. V zadnjih nekaj mesecih se je Tezos povečal, zlasti med podjetji, ki se ukvarjajo z digitalnimi vrednostnimi papirji. Sledi le nekaj primerov tega nedavnega sprejetja.

  • Vertalo
  • BTG Pactual
  • TokenSoft

Medtem ko je posvojitev doživela vznemirjenost, Tezosu polemike niso tuje. Do nedavnega je bil projekt obkrožen z ICO v višini 232 milijonov dolarjev leta 2017.

Nekatera zgoraj navedena sporna vprašanja so naslednja.

Neomejena ICO – Mnogi so menili, da je ta neomejena mednarodna organizacija ICO nepotrebna, in so sredi nevzdržnega razcveta izkoristili nezrel sektor.

Zloraba sklada – Skoraj takoj po zbiranju sredstev se je med ekipo Tezos pojavila nesoglasja glede tega, kako jo je treba uporabiti. To je med drugim povzročilo zamudo pri distribuciji žetonov po ICO

Civilne tožbe – Tezos se je več let spopadal s civilno tožbo, v kateri so vlagatelji v ICO trdili, da dogodek predstavlja nezakonito prodajo in distribucijo vrednostnih papirjev. Po večletnem bojevanju se je tožba pred kratkim zaključila, saj se je Tezos strinjal s poravnavo v višini 25 milijonov dolarjev, ne da bi bilo treba priznati kršitve.

Na srečo Tezosa se zdi, da so ti zgodnji težavni dnevi preteklost.

Uredbe?

Kljub polemikam in civilnim tožbam, ki so v preteklosti pestile Tezos, regulatorji do danes še niso podali uradne izjave o statusu XTZ kot varščine.

Svet za kripto ocene (CRC), ki je bil zasnovan za oceno narave žetonov / kovancev in njihovega verjetnega razreda premoženja, je ugotovil, da XTZ resnično deli nekatere lastnosti z vrednostnim papirjem. V svojih uvrstit, a 1 predstavlja sredstvo, ki nima nobenih lastnosti z vrednostnimi papirji, medtem ko 5 prikazuje vse zahtevane lastnosti. V svoji oceni CRC uvršča Tezos z oceno 3,75 / 5. Ta ocena ga uvršča ob bok drugim blockchain projektom, kot so Stellar, Polymath in Loom.

Pomembno je omeniti, da je CRC neodvisen svet, ki nima dejanske pristojnosti za razvrščanje sredstva. Ta naloga je povezana s Komisijo za vrednostne papirje in borzo (SEC). CRC preprosto ponuja storitev, ki na podlagi tradicionalnih orodij za ocenjevanje daje izobraženo ugibanje o razvrstitvi sredstev.

Kdo je to naredil?

Čeprav je razvoj Tezosa delo mnogih, je projekt v veliki meri zaslužen za dva njegova soustanovitelja.

  • Arthur Breitman
  • Kathleen Breitman

Ta blockchain ‘power par’ je bil zajet v tehnologijo, ki sega v zgodnje dni Bitcoinov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map