KlickOwn sodeluje z Netfonds na novi platformi za tokenizacijo

Ta teden je hamburški tehnološki zagon KlickOwn napovedal oblikovanje strateškega partnerstva z vodilno finančno platformo Netfonds AG. Manever je del večjih načrtov za uvedbo platforme za upravljanje in trženje nepremičnin, ki temelji na blockchainu. Novica prikazuje nadaljnjo tokenizacijo na trgu EU.

KlickOwn platforma

Posodobljena tokenizirana nepremičninska platforma KlickOwn bo vlagateljem in lastnikom nepremičnin omogočala poslovanje prek verige blokov. Kot taka bo platforma omogočala tokenizacijo lastnosti, izdajo varnostnih žetonov ter upravljanje in trgovanje s temi finančnimi instrumenti.

Pomemben mejnik

Ko je govoril o partnerstvu, je ustanovitelj in izvršni direktor KlickOwn Alexander Braune to potezo označil za pomemben mejnik na trgu. Poleg tega je opisal, kako partnerstvo podjetje približuje splošnemu cilju demokratizacije kapitalskih naložb v nepremičnine. Dotaknil se je tudi let izkušenj, ki jih ima Netfonds, in kako je ta izkušnja usklajena s strategijo KlickOwns.

Zvezdni Blockchain

Zanimivo je, da projekt predstavlja enega prvih tokeniziranih nepremičninskih podvigov na Zvezdnik blockchain. Stellar je odprtokodni decentralizirani plačilni protokol, ki omogoča hitre, čezmejne transakcije med katerim koli parom valut. Poleg tega Stellar kot četrta generacija verig ponuja napredne zmogljivosti pametnega programiranja pogodb.

Odločitev za uporabo verige blokov Stellar odpira platformo KlickOwn za številne nove funkcionalnosti. Za enega zagotavlja zelo nizke transakcijske stroške. Najpomembneje je, da je Stellar decentraliziran in je neprofitno podjetje z altruističnimi cilji v nasprotju s splošno strategijo ustvarjanja dobička

Pridobite varnost in učinkovitost – KlickOwn

Tudi razprava o manevru, Wladimir Huber, ustanovitelj in član uprave podjetja KlickOwn je pohvalil sodelovanje njegovega podjetja z Netfonds. Pomembno je, da si je vzel trenutek, da je opisal nov izdelek in nekatere prednosti, ki jih tokenizacija prinaša platformi. Pojasnil je, da imajo uporabniki enake prednosti kot klasična obveznica, vendar brez vseh dodatnih stroškov, ki so običajno povezani s temi transakcijami. Natančneje, novi sistem odpravlja potrebo po globalnih potrdilih ali dragih bančnih vlogah.

Ustanovitelj KlickOwn Wladimir Huber

Ustanovitelj KlickOwn Wladimir Huber

Netfonds

Netfonds bo svoje strokovno znanje posredoval kot ponudnik regulativnih storitev. Podjetje bo kot tako opravljalo regulativno funkcijo dežnika odgovornosti ter strukturiranje in odobritev obveznic, upravljanih na verigi blokov. Nazadnje bo podjetje odgovorno tudi za fazo upravljanja digitalnega premoženja. Za izpolnitev te naloge obe podjetji načrtujeta tesno sodelovanje z NSI Netfonds Structured Investments GmbH. NSI Netfonds Structured Investments GmbH je hčerinsko podjetje Netfonds AG.

Neposredno upravljanje

V nedavnem intervjuju je Peer Reichelt, izvršni direktor Netfonds AG, razpravljal o potencialu projekta. Pojasnil je, da nova platforma omogoča neposredno upravljanje in posredovanje pri naložbah v nepremičnine. Poleg tega je spregovoril o tem, kako bo nova platforma izboljšala položaj nepremičninskega oddelka podjetja Netfonds. Reichelt natančno verjame, da bo nova platforma razširila oddelek prodaje nepremičnin podjetja in postavila temelje za nov digitalni poslovni model.

Vlagatelji, ki želijo sodelovati v KlickOwn tokeniziranih nepremičninah STO, lahko to storijo tako, da gredo neposredno na spletno stran podjetja. Tu lahko enostavno kupite obveznice za digitalne nepremičnine po izpolnitvi zahtevanih podatkov o registraciji. Predvsem najnižji znesek naložbe znaša le 10 evrov. Poleg tega vam platforma ponuja različne načine plačila za novo tokenizirano obveznico, vključno z uporabo klasičnega bančnega nakazila SEPA.

Spuščanje vstopne vrstice – KlickOwn

Eden najpomembnejših vidikov koncepta KlickOwn je želja, da se naložbe v nepremičnine omogočijo vsem. Minimalna raven naložbe v platformo, ki znaša le 10 evrov, uresničuje te sanje. Tako lahko mednarodni vlagatelji brez težav sodelujejo na nemškem nepremičninskem trgu, ne da bi skrbeli za minimalne finančne ovire.

Peer Reichelt - izvršni direktor Netfonds AG

Peer Reichelt – izvršni direktor Netfonds AG

Prej so morali vlagatelji zagotoviti veliko sredstev za sodelovanje pri mednarodni prodaji nepremičnin. V večini primerov so bile te ekskluzivne naložbe na voljo samo pooblaščenim vlagateljem. Akreditirani vlagatelj je nekdo, ki ima vsaj 1 milijon dolarjev likvidnih sredstev. Na žalost je ta strategija trpela tako vlagatelje kot lastnike nepremičnin.

Za enega večina vlagateljev ni imela dovolj sredstev za sodelovanje. Posledično so morali ti vlagatelji za sodelovanje iti drugam. V mnogih primerih so bili prisiljeni vlagati v manj zaželene in bolj tvegane podvige. Hkrati so lastniki nepremičnin pogosto zavrnili financiranje, ker ni izpolnjevalo potrebnih minimalnih zahtev. Na srečo platforma KlickOwn odpravlja vsa ta vprašanja.

KlickOwn o prihodnosti

Platforma trenutno ponuja samo tokenizirane lastnosti v Nemčiji. V prihodnjih mesecih se bo podjetje lahko razširilo na druge trge EU. Trenutno vlagatelji za svojo udeležbo prejemajo plačila s fiksnimi obrestmi. Glede na dokumentacijo podjetja namerava podjetje za vsak nepremičninski projekt ponuditi ločene digitalne nepremičninske obveznice z ustreznimi varnostnimi žetoni, ki jih ureja BaFin..

Netfonds

Netfonds zagotavlja administracijo, svetovanje, obdelavo transakcij in regulacijo za nemško finančno industrijo. Podjetje uporablja spletno tehnološko platformo, ki uporabnikom finančne industrije omogoča popolno, varno obdelavo transakcij na finančnem trgu in ob spoštovanju predpisov EU o vrednostnih papirjih. Stranke podjetja vključujejo družbe skladov, upravljavce premoženja, finančne svetovalce, posebne banke in zavarovalnice.

Tokenizacija nevihte prevzame na nepremičninskih trgih

Ta novica je le zadnja na dolgem seznamu podjetij, ki tokenizirajo nepremičninske sklade. Ravno ta teden je Rdeči labod sodeloval s tokenizacijskim gigantom Polymath. Par je v okviru svojega prvega podjetja uspešno tokeniral 2,2 milijarde dolarjev nepremičnin. Vsak dan v nepremičninski sektor vstopa več platform za tokenizacijo.

V preteklosti je veliko teh projektov zaradi papirjev ali financiranja padlo na pot. Zdaj se nepremičninska podjetja prvič povezujejo s tokenizacijskimi platformami, da bi zagotovila, da so njihovi proizvodi in tržni pristop prilagojeni nepremičninskemu sektorju. Posledično je v prihodnjih tednih prišlo do pritoka tokeniziranih nepremičnin, ki se bodo približale javnosti.

Za zdaj se zdi, da se KlickOwn hitro začenja na preostalem trgu EU. Pričakujete lahko, da bo podjetje izkoristilo to prednost, saj podjetje še naprej širi svoje izdelke in trženje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map