Hong Kong prinaša licenco za kripto izmenjave

Okvir, ki temelji na izbiri; pričakovani omejeni vpliv. Še vedno samo PI.

Pregled

Hong Kong pospešuje svoja prizadevanja za formalno ureditev borz kriptovalut v mestu. 6. novembra 2019 je Komisija za vrednostne papirje in terminske pogodbe pravkar izdala novo pripravljen regulativni okvir, ki nadzornemu organu za vrednostne papirje omogoča izdajo licenc za platforme za kripto trgovanje. Bi to lahko spremenilo igro kripto industrije? Kaj novi režim za mesto pomeni kot vodilno globalno finančno središče?

Celovit okvir

Pred letom dni je SFC objavil regulativni peskovnik, ki je zagotovil omejeno okolje za fintech podjetja, da si prizadevajo za regulativne inovacije. Po enem letu najnovejšega tedna HK FinTech je Ashley Alder, vodja SFC, objavil, da je mestni nadzornik vrednostnih papirjev zdaj vzpostavil nov obsežen sklop predpisov za izmenjave kriptovalut v Hongkongu.

Alder je dejal, da so pravila prilagojena kripto industriji in zajemajo vse ključne skrbi glede zaščite vlagateljev, vključno z varnim hrambo premoženja, zahtevami KYC, preprečevanjem pranja denarja in tržnimi manipulacijami. Vključeni so tudi koncepti, ki ne obstajajo na tradicionalnih finančnih trgih, kot so vroče in hladne denarnice, vilice in zračne kapljice.

Za kriptovalute in virtualna sredstva, s katerimi se trguje na platformi z licenco SFC, ne bo veljala enaka uredba, ki velja za tradicionalne ponudbe vrednostnih papirjev ali investicijskih skladov.

Poleg tega morajo imeti vse licenčne platforme zavarovanje, ki krije tveganje izgube ali kraje virtualnih sredstev.

Poudaril je, da se “virtualna sredstva še naprej premikajo na običajne finančne trge”, in posebej izpostavil stabilcoin, rekoč, da so nekateri projekti “sposobni izjemno hitro sprejeti v svetovnem merilu”, kar je povzročilo “resne pomisleke politikov in centralnih bank in finančni regulatorji. “

Licenca za izmenjavo: rešitev, ki se prijavi

Novi regulativni okvir omogoča SFC, da podeli licenco borznim operaterjem, ki se želijo odločiti za regulacijo. Z drugimi besedami, za mestne kripto borze ni treba pridobiti licence za delovanje. Alder je pojasnil, da razlog za izbiro rešitve za prijavo, ker obstoječa zakonodaja ni bila zasnovana z mislijo na kripto svet. Prepričan je, da lahko trgi počakajo, da nova zakonodaja zajame celoten sektor virtualnih sredstev, čeprav časovni načrt ni določen.

Glede na to, da je v Hongkongu prisotnih veliko največjih operaterjev kripto izmenjav, verjamemo, da bo peščica borz povabilo k vključitvi v regulativni načrt SFC, vendar ne pričakujemo, da bomo videli veliko število borz, ki hitijo v regulativno mrežo.

Samo profesionalni vlagatelji, brez prodaje na drobno

V novem programu licenciranja je bilo zapisano, da lahko borzni operaterji zagotavljajo storitve samo profesionalnim vlagateljem, kar pomeni, da še vedno ni mogoče opravljati maloprodajnih storitev. V skladu s pravili o vrednostnih papirjih in terminskih pogodbah (poklicni vlagatelj) (Cap. 571D) “poklicni vlagatelj” pomeni

– Posameznik, ki ima na ustrezen datum portfelj najmanj 8 milijonov HKD ali njegovo protivrednost v kateri koli tuji valuti ali ugotovljeno s sklicevanjem na katerega koli ali več naslednjih dokumentov, izdanih ali predloženih v 12 mesecih pred ustreznim datumom.

– Skrbniška družba, ki ji je bilo zaupano eno ali več skrbniških družb, pri katerih deluje kot skrbnik s skupnim premoženjem najmanj 40 milijonov HKD ali protivrednostjo v kateri koli tuji valuti na ustrezen datum.

To je le del opredelitve, kljub temu pa ne pomeni, da bodo vpleteni kateri koli mali vlagatelji. Nova pravila še naprej omogočajo trgovanje s kriptovalutami v Hongkongu le majhni skupini vlagateljev. Alder je poudaril, da so razlog za to pogodbe o virtualnih terminskih pogodbah za javnost, zlasti pogodbe s finančnim vzvodom, ki so nestanovitne in bi lahko bile “izjemno tvegane”.

Bitcoin in drugi: ne vrednostni papirji

Kako je SFC videl naravo bitcoinov in drugih kripto-sredstev, je še en poudarek v napovedi. Alder je jasno dejal: “Bitcoin in druga, bolj znana kripto sredstva niso vrednostni papirji.” In da ima SFC “le moč urejati platformo, ki trguje z virtualnimi sredstvi ali žetoni, ki so zakoniti” vrednostni papirji “ali” terminske pogodbe “. Stališče SFC je v veliki meri skladno z drugimi regulativnimi organi na svetu, kot je SEC v ZDA.

Zaključek

Napoved regulacije kripto izmenjave SFC je prišla po kitajskih pobudah blockchain in pričakujemo lahko, da bodo Kitajska in, širše gledano, Azija, v središču razvoja kripto tehnologij, ki temeljijo na blockchainu. Ker se kripto naložbe vedno bolj uveljavljajo, vsakodnevna uporaba in uporaba navideznih sredstev pa se hitro povečuje, ni dvoma, da je celoten sklop regulacije kripto sredstev zelo potreben. Verjamemo, da bo dobro urejeno okolje koristilo vlagateljem in deležnikom kripto industrije. Razvoj predpisov v Hongkongu velja za pozitivno potezo celotne kripto industrije.

KONEC

O OKEx

Največji in najrazličnejši trg kriptovalut na svetu, OKEx, je kraj, kjer globalni trgovci s kripto valutami, rudarji in institucionalni vlagatelji prihajajo upravljati kripto sredstva, izboljšati naložbene priložnosti in tvegati varovanje pred tveganjem. Ponujamo trgovanje s promptnimi finančnimi instrumenti in izvedenimi finančnimi instrumenti, vključno s terminskimi pogodbami, trajnimi zamenjavami in opcijami, za glavne kriptovalute, vlagateljem pa ponujamo veliko prilagodljivosti pri oblikovanju svojih strategij za povečanje dobička in zmanjšanje tveganj.

Kontakt z mediji:

Vivien Choi

E-naslov: [email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map