OKEx na seznam DMG in CELO, ki krepijo ambiciozno stališče o razvoju sistema DeFi

Valletta, Malta, 15. julij 2020 – OKEx (www.okex.com), vodilna svetovna borza kriptovalut in borza izvedenih finančnih instrumentov, je danes objavila, da bo uvrstila še dva nova projekta DeFi: DMM Governance Token (DMG) in Celo Gold (CELO), s trgovalnimi pari proti Tether (USDT) in Bitcoin (BTC).

Prometno trgovanje DMG se bo začelo 17. julija ob 3.00 UTC, vloge DMG pa bodo na voljo od 3.00 zjutraj 16. julija. Dvigi se bodo začeli 20. julija ob 3.00 UTC. Za CELO, promptno trgovanje se bodo začeli 17. julija ob 7:00 UTC. Depoziti in dvigi bodo na voljo ob 4.00 zjutraj, 16. julija in 9.00 zjutraj, 20. junija UTC.

Po seznamu enega najbolj obetavnih in priljubljenih projektov v prostoru DeFi, Compound (COMP), ta zadnja odločitev OKExa, da doda še dva projekta DeFi za svoje uporabnike, utrjuje bikovsko stališče borze o nadaljnjem razvoju industrije DeFi.

“OKEx že dolgo obravnava DeFi kot eno najpomembnejših razvojnih smeri blockchaina in kriptovalut. Od pasivnega dohodka do posojanja v digitalni valuti, kot inovator v tej panogi, OKEx širi naš odtis v tej rastoči areni, «je povedal predsednik uprave OKEx Jay Hao.

“Zelo smo veseli, ko vidimo projekte, kot sta DMG in CELO, z inovativnimi preboji na področju posojil in stabilnega valuta, saj verjamemo, da predstavljajo prihodnjo inovativno smer DeFi in blockchain.”

Stablecoins, posojila in DEX spodbujajo razvoj tradicionalnih DeFi

Če bi bil razvoj DeFi razdeljen na več stopenj, bi bil avgust 2018 – ko je bil prvič predlagan koncept DeFi – do leta 2019 obdobje začetka.

Avgusta 2018 je Brendan Forster, soustanovitelj platforme za kriptoposojo Dharma, objavil članek z naslovom "Objava De.Fi, skupnosti decentraliziranih finančnih platform," ki je uradno napovedala rojstvo DeFi-ja.

2019 se imenuje tudi prvo leto DeFi. Ko so ljudje postopoma razumeli blockchain, so prednosti močne varnosti, visoke preglednosti in zaščite zasebnosti DeFi-ja postopoma postale znane tudi javnosti.

Predlagatelj DeFi Brendan Forster meni, da bi moral DeFi imeti štiri glavne značilnosti: 1) biti zgrajen na verigi blokov, 2) pripada finančnemu področju, 3) imeti odprtokodno kodo in 4) imeti stabilne razvijalce. Od prve polovice leta 2020 pa lahko vse finančne produkte, ki temeljijo na omrežju blockchain, vključno s kriptovalutami, pametnimi pogodbami, protokoli in DApps, imenujemo DeFi.

Na tej točki so se začeli pojavljati številni izdelki DeFi in nenaden dvig spojine je to stopnjo nedvomno potisnil do vrhunca.

Razčlenitev aplikacij DeFi po vrstah. Vir: raziskave OKEx

Čeprav je delež orodij za infrastrukturo / razvoj (22%) in analiz podatkov (17%) razmeroma velik, so resnično dobro znane in spodbujajo nadaljnji razvoj DeFi finančne aplikacije, vključno s stabilnimi kovanci, posojili in decentraliziranimi izmenjavami – ki so tudi najbolj obetavne skladbe DeFi-ja.

Z vidika celotnega premoženja, zaklenjenega na protokolih DeFi, ima posojanje absolutno prednost. Pet posojilnih projektov DeFi je vključenih v top 10 celotnega trga. Med njimi je trenutno Compound projekt z najvišjo tržno vrednostjo zaklenjenega premoženja, sledi mu Maker – katerega žetoni upravljanja so navedeni tudi na OKEx. Poleg tega se med prvih 10 uvršča tudi decentralizirana borza Balancer.

Vir: raziskave OKEx

Post-tradicionalno obdobje DeFi: Razvoj DeFi bo prevladoval nad inovacijami

Ko smo prišli v leto 2020, je tekma proti DeFi vstopila v novo poglavje.

“Medtem ko se DeFi hitro razvija, ne smemo prezreti skritih nevarnosti v smislu varnosti, ekonomskih modelov itd.,” Je dejal Jay Hao.

»Poleg tega je razvojna usmeritev DeFi-ja, da se znebi odvisnosti od dividende, ki jo prinaša koncept» blockchain «, in se osredotoči na aplikacijske scenarije za reševanje problema nebančnosti v okviru obstoječega svetovnega finančnega sistema. Glede na to je edini izhod inovacija. “

Za razliko od drugih projektov posojanja DeFi, DMM, temelj DMG, ponuja storitev posojanja med verigami in zunaj verige. Na primer, denarna posojila, ki jih trenutno ustvarijo hipoteki v ZDA, presegajo 8,7 milijona dolarjev. Z presaditvijo tega modela hipotekarnih posojil naj bi DMM uporabnikom zagotavljal storitve posojanja kriptovalut v obliki fizičnih hipotek..

Stopnje DMM. Vir: DeFi Money Market

Cilj CELO je zgraditi globalni finančni sistem, ki prek svojih pametnih telefonov zagotavlja finančne storitve ljudem po vsem svetu, ki morda nimajo bančnih računov..

Najbolj omembe vredna lastnost CELO, ustanovljenega v odprti javni verigi dokazov o deležih, je lahek protokol identitete, ki lahko preslika razpršenost javnega ključa in številko mobilnega telefona, kar uporabnikom omogoča pošiljanje dolarjev CELO na naslov, ki ustreza telefonsko številko brez zapletenega naslova javnega ključa. Kdor ima pametni telefon, lahko torej zlahka pošlje digitalno valuto v kateri koli drug pametni telefon kjer koli na svetu.

»OKEx ceni inovacije DMG in CELO v DeFi-ju, prav tako pa verjamemo, da se bo v prihodnosti pojavljalo vedno več takšnih inovativnih in praktičnih projektov. Kot pionir v tej panogi smo z njo zelo pripravljeni sodelovati, da bi spodbudili nadaljnji razvoj DeFi-ja, «je opozoril Jay Hao.

KONEC

O OKEx

Kot vodilna svetovna borza kriptovalut in borza izvedenih finančnih instrumentov, OKEx ponuja najrazličnejše tržnice, kjer globalni trgovci s kripto valutami, rudarji in institucionalni vlagatelji prihajajo, da upravljajo kripto premoženje, izboljšajo naložbene priložnosti in tvegajo varovanje pred tveganjem. Ponujamo trgovanje s promptnimi in izvedenimi finančnimi instrumenti – vključno s terminskimi pogodbami, večno zamenjavo in opcijami – glavnih kriptovalut, vlagateljem pa ponujamo fleksibilnost pri oblikovanju svojih strategij za maksimiranje dobička in zmanjšanje tveganj.

Stik z mediji

Vivien Choi

E-naslov: [email protected]

@vivienchoi

Sledite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map