Prepolovitev nagrad lahko zmanjša dobiček pri rudarjenju, a omejen vpliv na bazene

Pregled

Cene bitcoinov že trdno stojijo nad 9500 ravnmi, saj so trgi manj kot 100 dni oddaljeni od težko pričakovanega dogodka prepolovitve nagrad Bitcoin. Medtem ko bi trgovci lahko pričakovali pozitivno usmeritev cen, ko se bliža razpolovitev, bi se rudarji lahko znašli v povsem drugačni zgodbi, saj bi lahko prepolovitev zmanjšala njihov dobiček in sprožila povečanje oblike hitrosti razpršitve. Vendar nova raziskava OKEx kaže, da vpliv prepolovitve nagrad na rudarske bazene morda ni tako močan kot prej.

Pozitiven zagon

Prepolovitev nagrad Bitcoin bo nedvomno najbolj gledan dogodek v kripto prostoru letos. Pozitivno razpoloženje okoli prepolovitve se odraža na nedavnih gibanjih cen vodilne kripto. Bitcoin je januarja pridobil približno 30%, kar ga uvršča med najuspešnejše razrede sredstev po vsem svetu. Bikovsko razpoloženje se je preneslo v zgodnje februarsko trgovanje. Samo v prvih šestih dneh februarja je bitcoin dodal še 5% vrednosti in je očitno na pravi poti do 10000 ravni.

Slika 1: Bitcoin na poti do ravni USD 10000 (Vir: OKEx; Tradingview)

Lekcije iz zgodovine: Prepolovitev okrepljenega bikovskega primera BTC

Ni kristalne krogle, ki bi trgom povedala, kaj se bo zgodilo po prihajajočem prepolovitvi bitcoinov; vendar pa sta nam prejšnja dva razpoka bitcoinov lahko namignila, kaj se lahko zgodi po dogodku.

Prvo prepolovitev nagrade Bitcoin se je zgodilo 28. novembra 2012 v ozadju globokega medvedjega trga. Ko se je prepolovitev začela ceniti, se je BTC v šestih mesecih pred prvo polovico povečal z manj kot 5 USD na več kot 10 USD. Cena se je v šestih mesecih po prepolovitvi celo povečala na približno 200 USD.

Tudi na trgih so bili podobni bikovi teki med drugim prepolovitvijo bitcoinov v letu 2016. Cene BTC so se v šestih mesecih pred drugo polovico drastično zvišale s 400 na več kot 640 USD, v naslednjih šestih mesecih pa so dosegle 1075 USD, kar predstavlja 66-odstotno rast.

Medtem ko trgi ostajajo neznani o tem, kako bodo bitcoin delovali po prihodnjem prepolovljenem maju, pozitivni sentiment v bitcoinu in širšem trgu kriptovalut pa postaja vse bolj očiten. Ta bikovski zagon bi se lahko še utrdil, saj bo trg verjetno približal polovico večja pričakovanja glede prepolovitve.

Zakaj je razpolovljeno nabrano perje?

Prihajajoče prepolovitev je lahko bikova glede cen bitcoinov; rudarji pa bi lahko imeli povsem drugačno perspektivo.

Na nedavni seji AMA z Alino Yao, poslovna podpredsednica in vodja OKEx Pool je priznala, da bi “razpolovitev lahko hkrati povečala tveganje za nižjo donosnost rudarjenja in povečanje hitrosti razpršitve.” Vendar je Yao še dodal, da bo vpliv prepolovitve na rudarske bazene zaradi hitrega izboljšanja v sektorju morda omejen.

Rudarski bazen je bil zelo konkurenčna panoga. Da bi ostali v igri, upravljavci bazenov izboljšujejo njegovo infrastrukturo in tehnologije ter krepijo učinkovitost proti tržnim šokom. Poleg tega podatki kažejo, da razpolovitev morda ne bo povzročila povečanja hitrosti razpršitve oblike.

Hitrost bitkoinov zgoščevanja se je približno 80 dni med prvim dogodkom prepolovitve novembra 2012 ohranila na ravni 27,6 tone. Število se ni preseglo nad 30 ton do sredine februarja 2013. Podoben stabilen vzorec so bili rudarji priča tudi med drugim prepolovitvijo bitcoinov. Zato razpolovitev morda ni glavni dejavnik povečanja hitrosti razpršitve niti v obdobju prepolovitve.

Zaključek

Pregledali smo, kako se razvija pozitivno mnenje, ko se trgi približujejo dogodku prepolovitve, in rudarski bazeni lahko pokažejo odpornost v času, ko se rudarske nagrade prepolovijo. Gibanje rasti cen, ki je nastalo okoli prepolovitve, bi lahko vsaj v srednjeročni perspektivi ostalo nedotaknjeno. Poleg tega bi lahko svetovne negotovosti, kot so izbruh koronavirusa in druge geopolitične napetosti, po vsem svetu povečale apetit po tveganju, kar bi lahko bilo še eno gonilo vodilne kriptovalute..

KONEC

O OKEx

Največji in najrazličnejši trg kriptovalut na svetu, OKEx, je kraj, kjer globalni trgovci s kripto valutami, rudarji in institucionalni vlagatelji prihajajo upravljati kripto sredstva, izboljšati naložbene priložnosti in tvegati varovanje pred tveganji. Ponujamo trgovanje s promptnimi finančnimi instrumenti in izvedenimi finančnimi instrumenti, vključno s terminskimi pogodbami, trajnimi zamenjavami in opcijami, za glavne kriptovalute, vlagateljem pa ponujamo veliko prilagodljivosti pri oblikovanju svojih strategij za povečanje dobička in zmanjšanje tveganj.

Kontakt z mediji:

Vivien Choi

E-naslov: [e-pošta zaščitena]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map