Začnejo se posodobitve OKChain in izbira validatorja

OKEx (www.okex.com), največja svetovna borza kriptovalut in borza izvedenih finančnih instrumentov, je napovedala, da bo 25. maja začela veljati različica OKChain, komercialne javne verige, ki jo je razvil OKEx, 0.10. razkrita hkrati. Uporabniki, ki so vložili žeton OKT, lahko z enim glasovanjem glasujejo za do 30 kandidatov in ustvarijo 21 potrjevalcev.

Po posodobitvi bo OKChain postala prva javna veriga, ki jo je kripto izmenjava razvila za podporo dostopa tretjih institucij. Hkrati je OKChain globalno začel zaposlovati kandidate za potrjevalce in k sodelovanju povabil uporabnike in ustanove.

“Upamo, da bo v OKChain sodelovalo več uporabnikov in ustanov. Temelj ekološke gradnje OKChain je pomembna priprava pred zagonom omrežja OKChain, «je povedala Alysa Xu, direktorica strategije za OKEx. »Na podlagi nove različice 0.10 lahko uporabniki z glasovalnim mehanizmom uresničijo svojo voljo in sprejemajo odločitve, ki ustrezajo njihovim lastnim interesom in so diverzificirali razvoj OKChain-a. Veselimo se sodelovanja pri oblikovanju odprtega, decentraliziranega, praktičnega in raznolikega ekosistema z našimi globalnimi uporabniki. “

OKChain, nedovoljena in decentralizirana javna veriga

V primerjavi z drugimi izmenjevalnimi javnimi verigami se OKChain ponavadi drži idealov decentralizacije, pri čemer v celoti izkorišča naravo peer-to-peer omrežja, nepovratnost in učinkovito avtonomijo v svoji izvorni kodi. Glede na to vsi udeleženci, vključno z OKExom kot razvijalcem, ne morejo nadzorovati te javne verige.

Poleg tega namesto da vozlišča pred vsakim dejanjem v tradicionalni javni verigi predložijo predlog “javni guverner” v javni verigi, OKChain sprejme “omrežje enakovrednih omrežij”, ki omogoča voznikom vozlišč, da razvijejo DEX in dApp ali se odločijo, kateri kriptovalut in trgovalnih parov za seznam, ne da bi za to morali pridobiti dovoljenje “guvernerja”. Na kratko je OKChain popolnoma neodvisna javna veriga skupnosti.

Pravila o glasovanju volivcem omogočajo visoko stopnjo avtonomije

OKChain sprejme reprezentativni sistem. Imetniki OKT, ki so vložili žeton OKT, bodo postali volivci, ki se bodo lahko odločili, da postanejo „navadni volivec“, da glasujejo za potrjevalce ali prenesejo svojo glasovalno moč na drug račun, imenovan „proxy voter“, ki glasuje v njihovem imenu.

Vsak volivec lahko voli do 30 kandidatov za potrjevanje. Če je uporabnik na primer zastavil 100 OKT, lahko odda vsak po 100 glasovnic za do 30 kandidatov za potrjevalce. Najboljših 21 kandidatov z največjim številom glasov bo sestavljalo osrednji sklop potrjevalcev, drugi pa bodo kandidati za potrjevalce.

Dokazano je, da je z 21 validacijskimi rešitvami najbolj zrela rešitev, ki lahko poveča ravnovesje med stopnjo decentralizacije v ekologiji in učinkovitostjo ekološkega delovanja. Glede mehanizma glasovanja v primerjavi z "izbira najboljšega" in "izbere nekaj dobrih", slednji je bolj odporen na napake. Poleg tega lahko tudi učinkovito oslabi vpliv velikih imetnikov OKT v začetni fazi lansiranja omrežja OKChain, tako da bodo rezultati glasovanja bolje odražali želje vseh imetnikov OKT v ekosistemu OKChain.

OpenDEX & DEX Operator, nove koncepte je predstavil OKChain

V različici 0.10 je OKChain prvič predstavil koncepta “OpenDEX model” in “DEX Operator”. Po modelu OpenDEX bo OKChain vozliščem ponudil vso potrebno osnovno tehnologijo, pri čemer bo razlikoval operaterja javne verige od operaterja DEX, ki so bili v večini primerov prej združeni.

Z novimi koncepti je odnos med operaterjem DEX in operaterjem javne verige bolj podoben odnosu med verigo ETH in ERC20. OKChain omogoča vsem vozliščem, da oblikujejo lastne DEX in trgovalne pare brez kakršnega koli praga. Še več, vozliščem ne samo, da jim ni treba plačevati visokih stroškov za strežnike in tehnologijo, temveč bodo tudi v prihodnosti v lasti.

Več virov dohodka iz OKChain

"Glavni cilj različice testne mreže OKChain z različico 0.10 je natančnejša razjasnitev pravic in interesov, ki jih lahko uporabniki vozlišč delijo v ekosistemu OKChain, “je dejala Alysa Xu. nagrada za generiranje blokov, nagrada za glasovanje, provizija za ujemanje, provizija za transakcije itd. “

Po javnih informacijah bo 100% genetskega bloka OKT preslikanih na imetnike OKB, kar pomeni, da bodo imetniki OKB postali prva serija imetnikov OKT in dobili prednost na nekaterih področjih, vključno s pridobivanjem nadvozlov, glasovanjem, delovanjem DEX itd. Poleg tega bodo letno izdani dodatni OKT 1-5%, od katerih naj bi del deloval kot nagrada za generiranje blokov, drugi pa kot nagrada za glasovanje. Poleg tega bodo operaterji DEX kot dohodek prejemali tudi ustrezne stroške, provizije za transakcije itd.

KONEC

O OKEx

Največji in najrazličnejši trg kriptovalut na svetu, OKEx, je kraj, kjer globalni trgovci s kripto valutami, rudarji in institucionalni vlagatelji prihajajo upravljati kripto sredstva, izboljšati naložbene priložnosti in tvegati varovanje pred tveganji. Ponujamo trgovanje s promptnimi finančnimi instrumenti in izvedenimi finančnimi instrumenti, vključno s terminskimi pogodbami, trajnimi zamenjavami in opcijami, za glavne kriptovalute, vlagateljem pa ponujamo veliko prilagodljivosti pri oblikovanju svojih strategij za povečanje dobička in zmanjšanje tveganj.

Kontakt z mediji:

Vivien Choi

E-naslov: [email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map