Alysa Xu: Na kripto trgu, izvedenih finančnih instrumentih in globalizaciji

COVID-19, trčni zlom 3.12, prepolovitev Bitcoinov in zdaj že skoraj prestopamo v drugo polovico leta 2020. Veliko smo že preživeli pod »novo normalno«, pa vendar, kaj smo se naučili o trgu in kaj naj pričakujemo naprej? Kaj lahko OKEx naredi bolje, ko stojimo v kripto prostoru? Tu je nekaj mojih misli o kripto trgu, izvedenih finančnih instrumentih in prihodnjem načrtovanju OKEx-a.

I. Korelacija kripto trga in tradicionalnih finančnih trgov

Najprej si oglejmo splošni tržni trend v prvi polovici leta 2020. Od sredine februarja do začetka marca je globalno gospodarstvo začelo propadati in tradicionalna likvidnost trga se je postopoma krčila. Hkrati so kripto trgi zaostajali za tradicionalnimi trgi, ker je bilo tržno razpoloženje zaradi prepolovljenih pričakovanj še vedno živahno.

12. marca je kripto trg trpel zaradi svetovne likvidnostne krize. Skupaj s prejšnjim kopičenjem visokega vzvoda je Bitcoin v enem dnevu strmo padel na 3.800 USD. Skrajni padec je sprožil tržno paniko, obseg in pozicije izvedenih finančnih instrumentov pa so padli pod februarsko raven. Sledilo je postopno okrevanje, ko se je globalni likvidnostni problem omilil. Ko se ozremo nazaj, lahko to vidimo trg digitalnih sredstev ni povsem neodvisen tradicionalnih trgov. Zaradi njihove različne narave je potreben čas, da se likvidnostno tveganje slednjih razširi na prvo.

Ta kriza pa je tudi bitcoin postavila na vidik več ljudi. Bolj tradicionalni vlagatelji so pozorni na Bitcoin in so začeli vanj vlagati, zaradi česar sta oba trga bolj povezana.

Poleg tega noben posamezen trg ne more biti popolnoma neodvisen od drugih, če ni popolnoma izoliran. Dokler obstaja možnost za arbitražo, trgovci izkoristijo, da uničijo širjenje in združijo dva različna trga.

Vsa sredstva imajo svoj ciklus medvedov in Bitcoin ni nobena izjema. Ne more iti ves čas navzgor. Kljub temu pa je glede na njegov dolgoročni trend v prihodnosti veliko prostora za dvig referenčne kripto. V primeru kvantitativnega popuščanja so vlagatelji za varovanje pred tveganjem depreciacije fiatne valute dolžni izbrati sredstva, ki lahko ustvarijo večje donose.

Prednosti Bitcoina pred drugimi sredstvi

(1) Potem ko je BTC leta 2017 dosegel vrh pri 20 tisoč ameriških dolarjih, je leta 2018 vstopil na medvedji trg, se leta 2019 začel počasi vzpenjati in je zdaj še vedno v razmeroma razumnem območju vrednotenja pri približno 9 tisoč ameriških dolarjih.

(2) Skupna tržna kapitalizacija Bitcoina je manjša od 200 milijard USD. Ker je obseg majhen, bo splošni učinek umirjanja likvidnosti na tem trgu hitrejši in očitnejši.

Čezmorski institucionalni vlagatelji so bili v prvem četrtletju zelo aktivni na trgu kriptovalut, Grayscale je na primer v četrtletju vložil rekordnih 389 milijonov dolarjev in kupil približno 60.000 bitcoinov, kar je približno 30 odstotkov novih Bitcoinov, kopanih v četrtletju. V sivinah je trenutno skupaj 310.000 bitcoinov, kar zavzame približno 1,7 odstotka bitcoinov v obtoku.

Če pogledamo podatke o verigi, število naslovov kitov, ki imajo več kot 1000 Bitcoinov, zdaj presega 2000, kar presega najvišjo raven bikovskega trga leta 2017, še trije naslovi pa imajo več kot 100 000 Bitcoinov. Število naslovov, ki vsebujejo več kot 0,1 bitcoina, je doseglo tudi rekordno vrednost več kot 3 milijone. Dolgoročno, ko se bitcoin pridruži vrstam svetovnega premoženja, bo v prihodnosti več ljudi vzelo Bitcoin za dodelitev sredstev.

II. Hitra rast trga izvedenih finančnih instrumentov

Od začetka leta 2020 trg izvedenih finančnih instrumentov cveti. Pričakujemo, da bo še naprej hitro rasel skozi vse leto. Od prvega četrtletja je obseg trgovanja na trgu z izvedenimi finančnimi instrumenti presegel 2 bilijona dolarjev, obseg promptnega trgovanja pa je bil 6,6 bilijona. Obseg trgovanja z izvedenimi finančnimi instrumenti je bil približno tretjina obsega promptnega trgovanja, dnevni povprečni obseg trga z izvedenimi finančnimi instrumenti pa je znašal 23,3 milijarde USD v četrtletju, kar je 274% več kot lani, obseg promptnih spotov pa se je medletno povečal za približno 104%.

OKEx trg z izvedenimi finančnimi instrumenti raziskuje približno 7 let. Trenutno naša platforma na enem mestu ponuja najobsežnejše izdelke za trgovanje, vključno s trajnimi, terminskimi in opcijskimi pogodbami, vse z maržnimi možnostmi USDT ali drugih kriptovalut. OKEx je vodilni na trgu glede obsega trgovanja in pozicij, ena na ena z Bitmexom. Ker svoje izdelke nenehno optimiziramo in nadgrajujemo glede na lastnosti in mehanizme za obvladovanje tveganj, smo zdaj 1-2 leti pred industrijo.

Najprej smo izvedli nadgradnjo tehnične arhitekture za izboljšanje zmogljivosti. Ker trg digitalnega premoženja deluje hitro, so zahteve po sočasnosti sistema, hitrosti obdelave naročil in zmogljivosti obdelave vsak dan večje. Zato je OKEx nadgradil Lightning System 2.0 in super ujemajoč se motor lani, da bi zagotovila stabilno delovanje tudi v ekstremnih tržnih razmerah. Njegova razpoložljivost sistema je dosegla 99,999%, kar je na najvišjem nivoju v industriji. Odkar je novi sistem platforme zaživel leta 2019, se je hitrost obdelave naročil kakovostno izboljšala. Zamuda pri oddaji naročila se je v celoti zmanjšala za 50%. Hkrati smo začeli tržni sledilniki v realnem času za vse trgovske izdelke, ki ustrezajo potrebam poklicnih trgovcev.

Drugič, imamo dovršen sistem za obvladovanje tveganj. Postavili smo Tiered Marge Ratio System na mestu za optimizacijo algoritma za prisilno likvidacijo in delitev naročila ter nadgradil izračun označena cena. Trenutno vzdržujemo evidenco ničelnih povračil na trgu terminskih pogodb in trajnega zamenjav. In naš zavarovalni sklad še naprej raste, trenutno ima blizu 100 milijonov dolarjev.

Tretjič, naša paleta izdelkov je obsežna. V začetku leta 2018 smo uvedli večno trgovanje s swap, ki zdaj podpira 15 glavnih valut; za terminsko trgovanje, smo dodali dvočetrtletne pogodbe, in podpira maržne možnosti USDT ali drugih kriptovalut, zaradi česar je uporabnikom zelo priročno uresničiti raznolike naložbene strategije. Januarja smo uvedli tudi trgovanje z opcijami, ki ponuja več datumov izteka, bogate izvedbene cene in več kot 100 pogodb za trgovce. Dodali smo tudi tri nove funkcije, ki uporabnikom pomagajo razumeti več o trgovanju z opcijami, vključno z odkrivanjem možnosti, kalkulatorjem možnosti in tržnimi sledilci v realnem času Tick-by-Tick.

OKEx je najrazličnejši trg kriptovalut v industriji, v prihodnosti pa se bomo še naprej osredotočali na krepitev sistemskih operacij, izboljšanje uporabniške izkušnje in lažjo likvidnost trga..

III. Globalizacijska postavitev celotnega cikla OKEx

Želim deliti še nekaj misli o naši izmenjavi, vključno s strateškim pozicioniranjem za OKEx.

Kljub desetletju razvoja so najmočnejši poslovni model kripto ekosistema še vedno borze. Po mlačnem primarnem trgu so novi hit postali izvedeni finančni instrumenti. Kar zadeva razvoj kripto izmenjav, lahko v prihodnosti pričakujemo naslednje trende.

Prvič, ves trg bo sledil pravilu 80/20, pri čemer bodo prvorazredna podjetja zasedla glavni tržni delež, drugi in tretji nivo pa se bosta pomerili na tržnih nišah..

Drugič, prvovrstne borze bodo zgradile bogatejši in celovitejši ekološki sistem ter postale integrirana in na enem mestu servisna platforma za izdelke in storitve kripto-sredstev; medtem ko se bodo borze druge in tretje stopnje osredotočile na razdeljeni trg.

Tretjič, centralizirane borze bodo še nekaj časa ostale prevladujoče v industriji, vendar se bo DEX postopoma razvijal in obe naj bi se dopolnjevali.

Nazadnje, v smislu svetovnih trgov se lahko prvorazredne borze redefinirajo. Ker se nekateri razvijajoči se trgi povečujejo, na primer Indonezija in Rusija, kjer lokalne borze predstavljajo skoraj 50% ali več lokalnega trga.

Kaj pa OKEx? Razmišljali smo o načinih, kako bolje služiti našim obstoječim uporabnikom, toda kje so meje trga? Kako ustvarimo nov tržni prostor? Na naši izvršni konferenci v začetku leta smo predlagali celovito globalno strategijo, ki zajema vse smeri našega poslovanja.

Po drugi strani pa se še naprej širimo po vsem svetu. "Resnična globalizacija" pomeni lokalizacijo vašega izdelka v vsaki državi, da bo služil lokalnim uporabnikom. Nov izziv je, da se ukoreninimo na trgih v vzponu, saj se moramo približati lokalni kulturi, uporabniškim navadam in razumeti lokalne konkurente na trgu..

Kot vedno tudi s podjetniško miselnostjo in skromnostjo učenja nikoli ne prenehamo raziskovati novih izdelkov in trendov na trgu. Hkrati smo v prioriteto postavili svoj sistem obvladovanja tveganj. V ravnovesju med dolgoročnim razvojem in kratkoročnimi koristmi bomo vedno izbrali prvo.

Sledite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map