Alysa Xu: Nekaj ​​misli o kripto ekosistemu

Ključni zajtrki

1. Bitcoin je antifragilen.

2. Ethereum je podcenjen.

3. Matejev učinek velja za kripto izmenjave.

。。。

Leto 2020 je leto negotovosti in nestanovitnosti. Epidemija COVID-19 aprila še vedno vlada v Evropi in ZDA, medtem ko smo še vedno priča zgodovinskim trenutkom, kot sta negativna cena nafte in neskončnost QE.

Kljub temu je industrija verig blokov dosegla pomembne preboje, vključno s Kitajsko, ki je napovedala svojo novo nacionalno digitalno valuto DCEP, pospeševanjem sprejemanja kripto in lansiranjem več javnih verig itd..

Danes želim z vami deliti svoje misli o Bitcoinu, Ethereumu in izmenjavi ekosistemov.

Antifragilnost Bitcoina

»Kar te ne ubije, te naredi močnejšega" je odlična ilustracija Bitcoina. Kljub identiteti ustanovitelja še danes ostaja skrivnost in je trpel zaradi gore Mt. Gox kramp, globalni predpisi, strmi padci, trde vilice itd., Bitcoin je še vedno kripto kralj, ki ga vsi sanjajo v roke.

  • Zmogljivost bitkoinov je z milijoni aktivnih naslovov dosegla 110 EH / s, vsak dan opravijo transakcije v vrednosti milijard ameriških dolarjev;

Vir: Vir: https://www.oklink.com/btc Vir: Vir: https://coinmetrics.io/ Vir: Vir: https://coinmetrics.io/

  • Bitcoin je zdaj zakonit in neomejen v več kot 50% držav po vsem svetu;

Vir: Vir: http://coin.dance/poli

  • Bolj tradicionalni tržni vlagatelji so začeli trgovati z bitcoini. Od danes je Grayscale že pridobil ~ 311.000 BTC, kar predstavlja 1,7% celotnega BTC obtoka. Veliko tehnoloških velikanov razmišlja tudi o naložbah v terminske pogodbe na Bitcoin, kot so Medaljonski skladi Renaissance Technologies..

Vir: Vir: https://grayscale.co/

Bitcoin je tisto, kar je Nassim Taleb poimenoval “antifragile”, da zasije med nihanjem in nihanjem. Zaradi edinstvene značilnosti Bitcoina uspeva v gospodarskih padcih, da se razvije v nekaj boljšega in močnejšega.

Ko se približujemo tretji polovici, je veliko ljudi zaskrbljenih, ali se bo cena BTC zaradi dogodka zvišala in ali bi morali vlagati v BTC. Poglejmo zgodovino razpolovitve: v prvi polovici 28. novembra 2012 je Bitcoin trgoval zgolj na 12,3 USD; Štiri leta kasneje se je ob drugi polovici 9. julija 2016 povzpel na 650,6 USD, kljub temu da je pred razpolovitvijo padel s prejšnje najvišje vrednosti. Upoštevajte, da je trenutno že izkopanih več kot 87% BTC.

Torej, kaj to pomeni? Kar zadeva tržno razpoloženje, je trg pred prepolovitvijo skoraj prebavil pričakovanja, zato morda v času prepolovitve ne bomo opazili ekstremnih nihanj cen, ampak stranske menjave.

Po prepolovitvi se bo povpraševanje in ponudba BTC premaknila na nov stabilizator, svetovna likvidnost pa bo postopoma popuščala, kar bo vplivalo na trg in spodbujalo dvig cene BTC, običajno v približno 6 mesecih po prepolovitvi, če se sklicujete na prejšnji podatki za razpolovitev.

Ko svet na novo opredeljuje varno zatočišče pred varovanjem pred tveganji, nastajajoči kriptofoni plujejo po plimi. Bitcoin se je rodil po zadnji gospodarski krizi in je v zadnjih 10 letih razvil stabilne ekološke temelje z resnično vrednostjo naložbe in scenariji uporabe. Trgovcem prinaša tudi bogatejše možnosti izvedenih finančnih instrumentov in bo še naprej privabljal kapital na kripto trg. Predlagam, da pozorno spremljamo trg v naslednji polovici leta 2020, saj se bo zgodilo še več čudovitih stvari.

Podcenjeni ethereum & Njegov prispevek k razvoju DeFi

Ethereum velja za velikega brata po Bitcoinu. Glede na podatke o verigi, razvoj ekosistemov in skupnost mislim, da trg ETH resno podcenjuje vrednost ETH.

Ethereum je bil prvi, ki je razvil pametne pogodbe, pa tudi žetone, DApps in DeFi. So začetniki uporabe na verigi. Po podatkih Dune Analytics je število pametnih pogodb v Ethereumu marca 2020 doseglo 1.971.632, 75-odstotno povečanje na mesec in rekordnih 1.500.000 že novembra 2018. Povprečno število pametnih pogodb na javne verige je bilo leta 2019 670.000.

Ethereum je svoje vire združil tudi za razvoj aplikacij DeFi. Teoretično lahko DeFi uresniči vse funkcije, ki jih tradicionalne finance lahko ponudijo na verigi blokov, v zadnjem času pa že vidimo podjetja, ki na DeFi izdajajo svoje lastne stabilkovance za namene trgovanja, posojanja, izvedenih finančnih instrumentov in plačil.

Vir: Vir: https://www.theblockcrypto.com/

Leta 2019 se je DeFi razvijal s polno hitrostjo in ob koncu leta podvojil svojo rast na 870 milijonov USD. Še naprej je sijal leta 2020 in v začetku leta zlomil 1,2 milijarde USD. Po podatkih raziskave, ki jih je objavil Messari, je tržna vrednost Ethereumovega stabilkoina zabeležila 95,38-odstotno rast na 6,25 milijarde USD in je zavzela 80% dnevne vrednosti trgovanja.

Vendar se trg DeFi zmanjšuje od škandalov s krampami in svetovne likvidnostne krize marca. Trenutno se sooča z dvema težavama:

1. Napadi hekerjev: Ne glede na to, ali gre za Uniswap ali Lendf.Me, je krepitev njihove kode za boj proti hekerjem izrednega pomena.

2. Varnost sistema: Podobno kot na tradicionalnem finančnem trgu se različne institucije prepletajo tudi v podjetjih DeFi, kar lahko sproži verižno reakcijo, če je ena od njih na udaru. Zato bi moral ekosistem DeFi vzpostaviti mehanizem za obvladovanje tveganj.

DeFi je kot Bitcoin, oba se v zgodnji razvojni fazi spopadata z veliko krizami in izzivi, preden bi jih lahko splošno sprejeli. Poleg premoženja v verigi mora DeFi najti načine za nalaganje fizičnih sredstev v verigo, da bi v prihodnosti uresničil večje vrednosti posvojitve..

Razvoj kripto izmenjav

Minilo je 10 let, odkar se je rodil prvi kripto, in število kripto izmenjav iz dneva v dan z intenzivnimi tekmovanji narašča. Verjamem, da se borze usmerjajo v naslednje smeri:

1.. Trg bo še naprej vodilo nekaj vrhunskih borz, pri čemer bodo borze 2. in 3. stopnje tekmovale za preživetje;

2.. Vrhunske borze bodo zgradile močnejši in boljši ekosistem, ki bo vključeval vsestranske storitve za svoje uporabnike;

3.. Centralizirane izmenjave so še vedno norma, pri čemer DEX-ji igrajo nadoknado in dopolnjujejo razvoj drug drugega;

4.. Z vidika svetovnega trga bodo vrhunske borze na novo opredeljene, ko se bodo pojavili novi trgi, kot so trgi Indonezije in Rusije, kjer lokalne borze predstavljajo skoraj 50% trga..

V podjetju OKEx smo namenjeni boljšemu servisiranju obstoječih uporabnikov in širitvi na nove trge, da bi služili novim strankam. Želimo biti bolj globalizirani in navsezadnje kripto tržnica za uporabnike na enem mestu.

Razumemo različne potrebe uporabnikov na področju kripto trgovanja in upravljanja premoženja, zato želimo z vsemi svojimi izboljšanimi, inovativnimi izdelki zgraditi vsestranski ekosistem in platformo, ki bo uporabnikom omogočala krmarjenje po trgu. Hkrati bomo svojo prisotnost še naprej širili po vsem svetu, da bomo zadovoljili potrebe novih uporabnikov, vključno z lokalizacijo naših izdelkov, da bomo zadovoljili njihove različne trgovinske navade in potrebe, da bomo lahko konkurirali konkurenci na lokalnem trgu..

Zgradimo svet brez meja skupaj.

Sledite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map