Generalni direktor OKEx odgovarja na vprašanja uporabnikov glede nedavne prekinitve umika

Tu so najpomembnejši deli seje Jay Hao Vprašaj me na Telegramu – OKEx AMA Series

26. novembra se je izvršni direktor OKEx Jay Hao pridružil seji Vprašaj me v živo na uradnem kanalu OKEx Telegram in odgovarjal na vprašanja nekaterih izmed 27.000+ članov.

Namen klepeta je bil povezati se s skupnostjo OKEx in obravnavati nedavno zaustavitev dvigov dvigov – ki so se od takrat nadaljevali. OKEx je zdaj spet v običajnem položaju – čeprav, kot pojasnjuje Jay, je “posel kot običajno” videti nekoliko drugače.

OKEx je dolga leta gradil zaupanje s ponudbo raznolike in nenehno razvijajoče se ponudbe izdelkov, vzpostavljanjem tesnega odnosa s skupnostjo uporabnikov in predvsem zagotavljanjem vodilne varnosti v industriji.

Med AMA se je Jay zahvalil uporabnikom OKEx-a za zvestobo in podporo, hkrati pa pravilno priznal negotovost, ki jo je ustvaril umik.

Kaj se je zgodilo in kaj se naredi za preprečitev takšnih razmer v prihodnosti? Na ta vprašanja in še več je Jay odgovoril v AMA – najpomembnejši deli so predstavljeni spodaj -, ko je razpravljal o tem, kako je ta izziv ustvaril še močnejši “posel kot običajno” na OKExu..

Dobrodošel, Jay! V zadnjih nekaj tednih je bil težaven čas tako za uporabnike kot za osebje v podjetju OKEx. Doživeli smo neizmeren izziv. Kaže pa, da se je vse premaknilo v pozitivno smer. Nam lahko poveste, kaj se je točno zgodilo? Kako je vplival na delovanje platforme?

Jay: To je bil izziven čas za vse nas – predvsem pa za naše uporabnike. Čeprav jim ni bilo treba skrbeti za varnost njihovega premoženja, saj smo jim že večkrat zagotovili, da so vsa sredstva na varnem, so se morali spoprijeti z negotovostjo, saj jim nismo mogli določiti natančnega datuma, kdaj bodo dvigi odprti. Negotovost lahko povzroči nevšečnosti in stres in za to se lahko le opravičimo. Zelo smo hvaležni našim uporabnikom za njihovo nadaljnjo podporo in bomo skupaj z njimi postali močnejši in boljši.

Vse druge operacije na borzi OKEx so ostale nespremenjene. Še naprej smo vzdrževali a "posel kot običajno" pristop skozi celotno obdobje začasne ustavitve, medtem ko si prizadevate za izboljšanje sistema upravljanja z tveganji podjetja OKEx za zaščito uporabniškega premoženja, podpiranje trdega vilice Bitcoin Cash, uvrstitev novega sredstva (tj. BCHA) in žetone v denarnice imetnikov Bitcoin Cash.

Na borzi smo opazili razumljivo zmanjšanje trgovinske aktivnosti. Vendar smo od uporabnikov prejeli tudi veliko podporo in spodbudo – ne samo s sporočili, temveč tudi, ko gledamo podatke vodilnih platform, kot je skew. Kljub zaustavitvi umikov se je OKEx uvrstil med vodilne borze terminskih pogodb BTC in še vedno vodi paket kot najpomembnejša borza izvedenih finančnih instrumentov v smislu odprtega interesa za terminske pogodbe BTC..

Nadaljevali smo tudi z napredovanjem pri uvrščanju novih projektov in se pogovarjamo z novimi podjetji, s katerimi bomo sodelovali v prizadevanjih za nadaljnjo izgradnjo ekosistema OKB in izboljšanje uporabniške izkušnje na naši platformi. Vemo, da je veliko kupcev vplivalo na naše zaupanje, in se za to iskreno opravičujemo. Naše delo od tu naprej je jasno: ohranili bomo svojo zavezo, da bomo ponovno pridobili zaupanje uporabnikov in zagotovili, da bo OKEx ostala njihova izbrana platforma za vlaganje in trgovanje z digitalnimi sredstvi.

Vesel sem, da se je nadaljeval razvoj ekosistema OKB, pa tudi vse druge operacije na borzi med prekinitvijo umika niso ostale prizadete. Kakšne so vaše misli o tem incidentu in kako menite, da bi moral OKEx nadaljevati od tu, da bi okrepil zaupanje skupnosti za kripto trgovanje v platformo?

Jay: Mislim, da je incident poudaril nekaj zelo pomembnih točk. Izpostavil je nekatere slabosti naših notranjih procesov, ki jih zdaj nenehno popravljamo. Poudaril pa je tudi moč naše infrastrukture in varnosti – s tem, da smo lahko zaščitili vsa uporabniška sredstva in nadaljevali z vzdrževanjem vseh drugih funkcij borze..

Zunaj OKEx je incident poudaril zrelost trga kriptovalut – kar se odraža v ceni BTC in drugih pomembnejših sredstev v njihovi odpornosti na novice. Ugotovili smo tudi, kako podporne in zveste stranke OKEx podpirajo in kako zaupanje ostaja visoko v naši platformi. Ne samo, da se jim bomo zahvalili z velikodušnimi programi nagrad, ampak upamo tudi, da bomo povrnili kakršno koli izgubo zaupanja.

Še naprej bomo izboljševali uporabniško izkušnjo, uvajali nove izdelke in funkcije ter poslušali povratne informacije strank. Poleg tega, da sem izvršni direktor OKEx-a, imam na borzi še eno zelo pomembno delo, in sicer glavnega direktorja službe za stranke. Redno se pogovarjam s strankami, da prepoznam njihove bolečine, poslušam njihove predloge in pospešim njihove ideje in potrebe skozi naš proces razvoja izdelkov..

Kako nameravate dolgoročno reševati vprašanje vroče denarnice in imetnikov zasebnih ključev?

Jay: Še enkrat se opravičujemo za kakršne koli nevšečnosti in si prizadevali za nenehno izboljševanje notranjih procesov, da se v prihodnosti ne bi ponovile podobne situacije. Iskreno cenimo vaše potrpljenje.

Naj začnem odgovarjati na vaše vprašanje, tako da nagovorim nekaj nepravilnih izjav v zvezi z našim sistemom za varnost in upravljanje denarnice:

  1. Naš sistem vročih denarnic je za avtorizacijo uporabljal in bo vedno uporabljal večzaslonski mehanizem.
  2. Vsak zasebni ključ – da, imamo več imetnikov zasebnih ključev – ima varnostno kopijo. Nikoli ne bo izgubljenega premoženja zaradi nepredvidenih dogodkov z imetnikom zasebnega ključa.
  3. Umik ni bil povezan s tehničnimi težavami na naši platformi.

Ko gremo naprej, želimo biti čim bolj pregledni s svojo skupnostjo in ta incident nas je pripeljal do več izboljšav v naših notranjih procesih. Posodobljene podrobnosti glede upravljanja zasebnih ključev vključujejo:

  1. Ustvarjanje zasebnega ključa
  2. Varnostno kopiranje zasebnega ključa
  3. Omogočanje glavnega zasebnega ključa
  4. Omogočanje varnostnega kopiranja zasebnega ključa

Tukaj je pogled na naš najnovejši mehanizem vroče denarnice:

Za več podrobnosti, vključno s seznamom zaščitnih ukrepov in pogojev, obiščite naslednjo stran:

https://www.okex.com/wallet-security

Potem ko je OKEx napovedal preklic umika, so poročali o evidencah transakcij v verigi, ki navajajo, da še vedno obstaja nekaj odtokov iz verige iz OKEx. Zaradi tega so bili uporabniki in celoten kripto trg bolj zaskrbljeni kot kdaj koli prej. Zakaj namesto da bi govorice zavrnili z javnimi izjavami, zakaj OKEx ne bi neposredno objavil vseh naslovov denarnice in transakcij v verigi? Ali ne bi bil to bolj pregleden način za spremljanje stanja uporabnikov?

Jay: Nekateri naslovi denarnice na OKEx so nekateri zunanji raziskovalci in kanali blokovnih verig javno označili. Vendar včasih kanali napačno označijo naslove drugih denarnic kot naslove naših denarnic – kar je v preteklosti povzročalo paniko. Že nekaj časa en za drugim komuniciramo s temi kanali, da bi popravili ali odstranili napačna poročila.

V prihodnjih mesecih bomo uvedli nov načrt preglednosti izmenjave, ki uporabnikom omogoča, da kadar koli natančno spremljajo naslove denarnic.

Govori se, da je bila zadnja prekinitev umika posledica obtožbe kitajskih oblasti o pranju denarja. Kako lahko ublažite zaskrbljenost uporabnikov glede teh govoric?

Jay: Kot ena najstarejših platform v tej panogi OKEx posluje pod predpostavko doslednega upoštevanja regulativnih okvirov po vsem svetu. To je eno naših glavnih načel. Če smo vpleteni v pranje denarja ali druge sumljive nezakonite operacije, ne moremo rasti s to panogo.

Kot je bilo navedeno že v številnih prejšnjih napovedih, preiskava nima nobene zveze z OKEx. Vzpostavili smo, izvajamo in izboljšujemo boj proti pranju denarja, financiranju terorizma in trgovini & Program ekonomskih sankcij od našega začetka, da zagotovimo trdno in skladno platformo za trgovanje z digitalnimi sredstvi. Spodbujati želimo zakonite, pregledne poslovne dejavnosti in ohraniti močan ugled med strankami, regulatorji in industrijo digitalnih sredstev.

S prihodnjim ponovnim odprtjem umikov sem to slišal je pripravil vrsto programov nagrajevanja uporabnikov. Jay, nam lahko poveš več?

Jay: Da bi se opravičili in se zvestim uporabnikom zahvalili za zaupanje, bomo sprožili več programov odškodnin in nagrad.

Prvi bo program nagrajevanja Veseli petek. Za uporabnike, ki so vplačali, hranili žetone ali trgovali v časovnem okviru, v katerem so bili dvigi zaprti, bo OKEx vložil 20% celotnih pogodbenih provizij v spodbudni sklad, ki bo uporabnikom izdan kot enkratno plačilo njihovo premoženje in pogoje posla. Izračun teže sredstev bo za imetnike OKB dvojni.

Drugič, odpovedali se bomo pristojbinam za storitve in jih povrnili uporabnikom. Za uporabnike, katerih premoženje je preseglo 10.000 USDT pred objavo ob 00:00 (HKT) 24. novembra 2020, bo izdana popustna provizija v vrednosti med najmanj 100 USDT in največ 1000 USDT.

Za vse uporabnike platforme bodo nadaljnje spodbude za prihodke od provizij od nadomestil za transakcije zamenjave še naprej izdajali vsak petek, imetniki OKB pa bodo vedno imeli možnost podvojiti izračun teže sredstev OKB.

Na koncu je v teku revizija protokola OKEx in postopki, kar bo neprekinjen postopek. Da bi se v prihodnosti izognili podobnim motnjam na platformi, bomo nenehno ocenjevali raznolik seznam dejavnikov, ki se premikajo naprej.

Jay in celotna ekipa v OKExu iskreno zahvaljujemo skupnosti za njihovo potrpljenje in zvestobo med celotnim premorom. Ekipa ve, da si je treba zaslužiti zaupanje, in je kos izzivu.

Ko se bo kripto širilo naprej v osrednje tokove, se bo OKEx ponižno osredotočil na izgradnjo ekosistema OKB, izboljšanje ponudbe izdelkov, pozitivno povezovanje s skupnostjo in nadaljnje izboljšanje uporabniške izkušnje na platformi..

OKEx ostaja trdno zavezan k zagotavljanju vrhunske platforme za trgovanje in ostajanju zaupanja vrednega in uglednega vodje v panogi.

Sledite OKEx

 https://twitter.com/OKEx

 

https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/OKExOfficial_English

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Spletno mesto: https://www.okex.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map