Izpolnite vrzeli: Decentralizacija resničnih finančnih trgov – okrogla miza #OKExDeFi

V podjetju OKEx nenehno gledamo v prihodnost – in verjamemo, da to pomeni DeFi. 

Da bi razširil sporočilo, naš izvršni direktor Jay Hao prireja novo virtualno serijo pogovornih okenj #OKExDeFi z voditelji iz različnih industrij, da bi v DeFiju razpravljali o njihovem napredku, vpogledih in prihodnjih načrtih..

V tej okrogli mizi Jay intervjuva Coreyja Caplana, glavnega tehnološkega direktorja DeFi Money Market. Coreyjeva strast do prostora DeFi sega daleč dlje od DMM, saj je že v začetku leta 2018 soustanovil in zgradil decentralizirano borzo Dolomite. Ko ne dela na DMM, pogosto preučuje najnovejše trende DeFi, gradi pametne pogodbe in se igra z DApps.

Tu so ključni poudarki okrogle mize.

Prejšnji teden smo se odločili, da bomo DMM: Governance (DMG) uvrstili na seznam OKEx! Kaj poleg pričakovanja pričakujete od centraliziranih igralcev v kripto prostoru, kot smo mi, da olajšajo prostor DeFi?

To je odlično vprašanje. Razlog, da smo se najprej odločili za sodelovanje z OKExom, je ta, da smo mislili, da lahko sodelovanje gre zelo daleč – več kot samo naštevanje DMG. Tako vidimo, da so udeleženci, kot ste vi, zainteresirane strani v DMG in dejansko sodelujejo pri glasovanju, ker vas vidimo kot zelo močno udeležence za udeležence v ekosistemu.

Prav tako menimo, da lahko posamezniki zadržijo DMG na OKExu in še vedno lahko glasujejo o različnih predlogih, ki se pojavljajo. Torej menimo, da obstaja veliko možnosti za sodelovanje.

In tretja stvar – ki je nekoliko naprednejša in za katero mislimo, da bo prišla še naprej po poti – je, da imamo v našem ekosistemu ta koncept dolga, ker kadar koli ponujamo obresti, ga moramo podpreti z realnimi svetovno premoženje. Naš pametni pogodbeni ekosistem, ki ga ureja DMG, zahteva, da ohranjamo naš ekosistem preveč zavarovan. S tem imamo vzpostavljeno zgornjo mejo dolga, ki zagotavlja, da nikoli ne bomo dejansko dali v najem več sredstev, kot dejansko podpiramo ekosistem.

Torej, če bi bilo na primer povpraševanje po naših mTokensih vredno 100 milijonov dolarjev, vendar je naša zgornja meja dolga le 10 milijonov dolarjev, bi to pomenilo, da je 90 milijonov dolarjev presežka ali presežka povpraševanja – in to se prelije na sekundarni trg trgovanje za mToken. Menimo, da je to zelo pomembna stvar, saj so naše pametne pogodbe bolj primarni trg – toda obisk profesionalnih prizorišč, kot je OKEx, bi bil prizorišče sekundarnega trga za trgovanje z mTokensom s premijo, ko bi zanje imeli likvidnostni krč.

Kakšno vlogo ima decentraliziran okvir orodij Chainlink, ki pomaga DMM pri vzdrževanju popolnoma zavarovanega, preglednega in z zaupanjem minimiziranega denarnega trga?

Pri Chainlink obstajajo štiri ključna področja njihove udeležbe. Začel bom s preprostimi in se še malo poglobil vanje.

Torej, prvo je, da pri merjenju zavarovanja za to potrebujemo skupno sredstvo za izračun. Za nas za to uporabljamo ameriški dolar – v drugih državah pa bi lahko uporabili še enega, na primer kitajski juan. Trenutno s kriptovaluto, ki jo imamo pri roki, uporabljamo njihove cenovne vire v verigi, da izračunamo, koliko je bila kripto valuta dejansko vredna. Izmerimo lahko, kaj imamo v vlogah.

Če gremo globlje v globino glede vseh zavarovanj, ki jih imamo zdaj, dejansko pridobivamo podatke iz črne knjige. Chainlink sodeluje z nami, da te podatke dejansko prenesemo v verigo. V bistvu počnejo podatke iz črne knjige in jih sanirajo z vsakim od približno 912 vozil, ki jih imamo v bazenu, in jim pripisujejo vrednost, tako da lahko dejansko izmerimo, kako veliko imamo v resničnem premoženju, ki pomaga ekosistemu. Torej, to je še en velik.

Na koncu imamo protokol, ki obstaja v verigi. Resnično se vidimo kot osrednji protokol, ki poskuša resnično premoženje premostiti v blockchain okolje – kar je potencialno zelo neurejeno in težko izvedljivo, zlasti za tiste, ki so bolj tehnično naravnani in razumejo težave s preročišči, iz katerih lahko izvirajo to. Za nas je Chainlink najboljša rešitev.

Druge stvari, s katerimi delamo z njimi, so dvojne. Prva je denar, ki se pretaka v ekosistem DMM. Najprej je seveda na voljo kot kripto in vedno bomo imeli pri roki veliko količino kripto. Naše pametne pogodbe dejansko narekujejo, koliko moramo obdržati – torej ne moremo prevarati sistema – in vedno bo obstajal del, ki se bo pretočil v resnična sredstva. Mogoče obstaja nekajdnevno obdobje, ko je denar v tranzitu s kripto na ta sredstva, v tem obdobju pa je lahko v kripto ali pa je v fiatu. Chainlink nam lahko pomaga pri dejanskem sledenju tega denarja, tako da lahko udeleženci ekosistema vedno dobro vidijo, kam denar dejansko teče, ko ni dodeljen ali ne sedi neposredno v pametnih pogodbah DMM – kar je zelo pomembno. To je tretja stvar.

Četrta stvar – ki je po mojem mnenju najbolj kul in tu z njimi opravljamo veliko raziskav in razvoja – je dejanski DAO oziroma tam, kjer DMG pride v poštev. Če si predstavljate ekosistem, kjer se vsi imetniki DMG zberejo, da glasujejo o nečem … recimo, glasovali bodo za vkrcanje novega sredstva, ki je v tem primeru letalo PC-12. Torej, naš članek o tem dejansko ne pripelje zrakoplova. Delamo samo tisto, za kar mislimo, da je trenutno naša glavna odgovornost, ki predstavlja nov posel pri DAO kot eno od stvari, ki mu lahko pomaga pri zaenkrat. Na koncu je stvar DAO ali imetnikov DMG, da glasujejo o njenem obstoju.

Torej, ko bodo imetniki DMG glasovali o njem in ga bodo želeli vključiti, bo treba opraviti nekaj pametnih pogodb in nekaj tehničnih stvari. Poleg tega mislimo, da lahko orakuli Chainlink dejansko berejo izid glasovanja na verigi in ga dejansko širijo, da izvajajo dejanske akcije. Najenostavneje rečeno, lahko gre za nekaj podobnega, na podlagi izida glasovanja, pošiljanje klica API na naš bančni račun, ki lahko sredstva prenaša iz enega dneva v drugega, da bi plačal posojilo, da bi začel postopek dejansko pripeljal letalo PC-12. To bi lahko bile zelo obsežne stvari.

Vendar brez močne, neodvisne rešitve preročišča, kot je Chainlink, ki ne izvaja samostojnega dejanja, kot sem pravkar opisal, sama po sebi ni več nezaupljiva in dejansko zaobidje celoten namen, da to vodimo kot DAO, tako da v bistvu premaknemo veliko tega svetovno akcijo, nato na Chainlink – ali dejansko nadaljnjo decentralizacijo procesa in njegovo premikanje k neodvisni stranki, ki nas dejansko premakne v roke.

V tradicionalnem svetu bi potem to izgledalo takole: Če ne bi imeli nečesa podobnega Chainlink, bi imetniki DMG o nečem glasovali in nato fundacija DMM dejala na podlagi glasovanja – toda dejansko nas nihče ne sili k temu. Če bi predlog izglasovali in bi rezultat rekel, da ne gre na letalo PC-12, če pa bi bili za to odgovorni pri fundaciji DMM, bi lahko rekli le, da se z glasovanjem ne strinjamo. Ni nam všeč, o čemer so glasovali. In vseeno bi lahko kar nadaljevali in to tudi storili. Toda to ni tisto, o čemer je DAO dejansko glasoval, kar očitno odraža tisto, k čemur je nagnjeno glasovanje in sodelovanje.

Torej, če za to uporabite Chainlink, namesto da bi to storila druga stranka, bi to lahko storila neodvisna stranka. Fundacija DMM tega nikakor ne bi mogla obiti. Le to, kar počnejo, odraža dejanja predloga in glasovanje DAO. Ne bi mogli nikakor prevarati sistema ali ga obiti. Je kar je. In se moramo spoprijeti z izidom glasovanja – in to je tisto, kar je najbolj pošteno.

Torej mislimo, da bo to resnično prineslo novo dobo DAO. Menimo, da lahko pomagamo ponazoriti to novo tehnologijo.

Ali lahko predlagate eno besedo za opis prihodnosti DeFi in zakaj?

Mislim, da bi bila ta beseda "pospeševanje. ” Mislim, da smo za veliko posameznikov, ki so prvotno vstopili v ta ekosistem, vstopili, ker smo slišali to zgodbo o tem, kako lahko ta tehnologija izpodrine banke – tako da bi lahko ponudili finančna sredstva tistim, ki jih prej niso imeli, ali pa boljše finančne vire tistim, ki prej niso imeli dostopa do njega. Ali jim je bila všeč ideja, da bi lahko ves čas spremljali, kje je denar.

Razlog, zakaj rečem “pospeševanje”, je, ker mislim, da bomo zaznamovali veliko rast celotne industrije. Mislim, da bo DeFi eden največjih katalizatorjev za industrijo, ker je zelo, zelo močan primer zanj.

Mislim, da so igre, ki se gradijo na verigi blokov, in druge stvari te narave zelo pomembne – in mislim, da so zelo kul. Toda na koncu mislim, da je gibanje financ tukaj trenutno največja igra. To je ena najpomembnejših stvari – ker se je denarni sistem, kot smo videli, zelo, zelo zakompliciral. V nekaterih primerih je zelo pokvarjen. V nekaterih primerih lahko samo nekateri ljudje dobijo dostop do stvari. DeFi je bil doslej ta izjemen izenačevalnik, saj je vsem omogočil, da se vključijo, vidijo, kaj se dogaja, in da lahko dobijo dostop do stvari, do katerih prej niso imeli dostopa.

Mislim, da bo za tiste, ki se že dolgo ukvarjajo s to panogo, premik k novejšim, prej nevidnim vrhuncem, nad katerimi smo vsi navdušeni. Za tiste posameznike, ki iščejo boljšo finančno svobodo in jo težko najdejo, mislim, da se bodo veliko poklonili in se preselili v prostor DeFi. Za tiste ljudi – kot smo Jay in jaz, ki prav zdaj pomagamo pri izdelavi protokolov, ki jih je treba že veliko posvojiti – mislim, da bo za nas zelo zabavno, če bomo lahko pomagali na naslednjem valu udeležencev. v ekosistem.

Opomba urednika: To besedilo je bilo zaradi jasnosti nekoliko strnjeno in urejeno.

Pridružite se našim kanalom, če želite izvedeti več o blockchainu, kriptovaluti in DeFi:

Jay Hao, izvršni direktor OKEx 

https://twitter.com/JayHao8

https://www.linkedin.com/in/jayhaookex/

OKEx Uradno

Zasluga za gosta okrogle mize #OKExDeFi:

Corey Caplan, tehnični direktor DeFi Money Market (DMM)

https://twitter.com/coreycaplan3

https://www.linkedin.com/in/corey-caplan

DeFi denarni trg (DMM)

https://twitter.com/DMMDAO

https://www.linkedin.com/company/dmmfoundation/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map