Nova lastnost: Podatki o terminskih pogodbah in tržnih zamenjavah

Kako sprejemate trgovinske odločitve? po natančni raziskavi? ali preprosto pojdite s svojim čustvom?

Ko gre za trgovanje s terminskimi pogodbami in večne zamenjave, na trgu ni na voljo veliko podatkov, ki bi pomagali pri vaših odločitvah o trgovanju.

Zato začenjamo Prihodnosti & Neprestani tržni podatki swap prvi te vrste platforma za velike podatke v industriji.

Ta nova funkcija je ekskluzivna za stranke, prijavljene v OKEx. Od tam lahko dostopate do v realnem času Podatki o naših terminskih in večnih trgih zamenjav za 9 glavnih žetonov, kot so razmerje med dolgimi in kratkimi pozicijami, indeks razpoloženja in osnova.

Naš cilj je zagotoviti natančne, nepristranske podatke o trgovanju, ki bodo našim strankam pomagali razviti lastne strategije trgovanja. In seveda, skupaj s splošnimi tržnimi podatki, ki so že na voljo na OKEx, upamo, da bodo dodatni vpogledi pomagali tudi našim strankam, da bolje razumejo trg.

V tej novi funkciji obstajajo 6 kazalnikov za pomoč našim strankam, da razumejo tržne trende:

 • Razmerje med dolgimi in kratkimi uporabniki
 • Osnova
 • Odprte obresti in obseg trgovanja
 • Nakup / prodaja obsega Taker
 • Indeks razpoloženja najboljših trgovcev
 • Uporabljena povprečna marža najboljših trgovcev

1. Razmerje med dolgimi in kratkimi uporabniki

Ta kazalnik prikazuje razmerje med skupnim številom uporabnikov, ki odpirajo dolge in kratke pozicije v določenem časovnem obdobju. Razmerje je sestavljeno iz tedenskih, dvotedenskih, četrtletnih terminskih pogodb in trajnih zamenjav. Dolga / kratka stran uporabnika se določi glede na njegov neto položaj žetona.

Kaj pomeni:

 • Na trgu izvedenih finančnih instrumentov mora biti vedno odprta tudi kratka pozicija, da se uravnoteži. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij.
 • Ko je razmerje visoko, kaže, da je povprečno število odprtih položajev na uporabnika z dolge strani manjše od povprečnega števila odprtih položajev na uporabnika s kratke strani.

2. Osnova

Ta kazalnik prikazuje ceno pogodbe / zamenjave, ceno promptnega indeksa in tudi osnovo. Osnova določenega časa = cena pogodbe / zamenjave – cena indeksnega indeksa.

Kaj pomeni:

 • Cena pogodbe / zamenjave odraža pričakovanje trgovcev glede prihodnje cene osnovnega sredstva. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je splošni trg bikovski. Kadar je negativen, pomeni medvedji pogled.
 • Osnova se pogosto omenja s premijsko stopnjo. Premijska stopnja = osnova / cena indeksnega indeksa
 • V normalnih okoliščinah je osnova tedenskih pogodb nižja, osnova četrtletnih pogodb pa višja. Osnova četrtletnih pogodb lahko bolje nakazuje dolgoročni trend na trgu.
 • Ko je premijska stopnja visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je strankam več prostora za arbitražo.

Poročilo o strategiji arbitražne stopnje financiranja Analiza možnosti arbitraže med obrestno mero promptnega trgovanja z maržo in trajnim trgovanjem s swap… mediu

3. Odprite obresti in obseg trgovanja

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, medtem ko je obseg trgovanja skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju..

Kaj pomeni:

 • Če je odprtih 2000 dolgih in 2000 kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2.000.
 • Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisilno likvidiranih.
 • Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da je odprtih veliko pozicij.

4. Obseg nakupa / prodaje Takerja

Obseg kupca: aktivni obseg nakupa (prevzemnik) v določenem časovnem obdobju, kar kaže na priliv.

Obseg prodajalca: aktivni obseg prodaje (prevzemnik) v določenem časovnem obdobju, kar kaže na odtok.

Kaj pomeni:

 • Ko je obseg prevzemnikov velik, to kaže na bikovski trg. Ko je obseg prodajalcev velik, to odraža medvedji občutek.
 • Na splošno prodajalci na drobno oddajajo več naročil. Obseg kupcev / prodajalcev lahko obravnavamo kot indikator tržne napovedi s strani maloprodajnih kupcev.

5. Indeks razpoloženja najboljših trgovcev

Ta kazalnik prikazuje odstotke dolgih in kratkih pozicij, ki jih imajo najboljši trgovci. En aktivni račun je upravičen do enega glasu, ne glede na njegovo velikost. (samo računi, ki imajo pozicije, se štejejo kot aktivni.) Če ima račun pozicije za varovanje pred tveganjem, je njegov glas odvisen od njegove neto pozicije.

Kaj pomeni:

 • Ta kazalnik je zelo podoben razmerju med dolgimi in kratkimi pozicijami. Vendar so v izračun vključeni le podatki 100 najboljših trgovcev v podjetju OKEx.
 • Ta indeks je treba upoštevati skupaj z razmerjem dolge / kratke pozicije za boljši vpogled v trgovanje.

6. Uporabljena povprečna marža najboljših trgovcev

Ta kazalnik odraža, kako 100 najboljših trgovcev uporablja svoj deponirani kapital. Za razliko od TTSI, TTAMU ne šteje glasov. Namesto tega se izračuna iz povprečnega odstotka začetne marže, ki jo uporabljajo najboljši trgovci.

Kaj pomeni:

 • Prikazuje, kako sredstva uporablja in dodeljuje 100 najboljših trgovcev (povprečje).
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map