Odziv OKEx-a na koronavirus: posodobitev pandemije COVID-19 tri mesece

Ko se marca, ki se mnogim zdi večen mesec, zaključuje, smo želeli skupnost posodobiti o tem, kako se kot podjetje približujemo COVID-19.

Glede na to, kje se nahajamo, imamo sedež na Malti, naša pisarna pa deluje iz Hongkonga. Člani ekipe imamo tudi iz drugih držav po vsem svetu.

V celotnem podjetju smo odziv na viruse začeli izvajati sredi januarja.

Od 30. marca se je zlasti v Hongkongu ponovno pojavilo okužb s COVID-19. V odgovor je mesto zategovanje ukrepov za socialno distanciranje in razmislek o strožjih karantenskih ukrepih za lažje primere.

Boj proti virusu v Aziji še ni končan, medtem ko se večji del sveta šele začenja mobilizirati.

V teh negotovih časih menimo, da je bolj kot kdaj koli prej pomembno, da smo transparentni in delimo informacije, izkušnje in nasvete, da ohranimo sebe in ljudi okoli sebe varne in zdrave.

Kako se OKEx odziva na koronavirus? Kdaj je bil odgovor prvič izveden?

Po izbruhu virusa v Aziji smo v vseh naših globalnih pisarnah uvedli politiko dela od doma. Tudi to je bilo sredi januarja, tik pred začetkom kitajskega novega leta.

Izvajali smo tudi vsakodnevna zdravstvena poročila in prosili skoraj 1000 zaposlenih, da v našem komunikacijskem sistemu podjetja spremljajo in beležijo svoje zdravstveno stanje. Ta poteza si prizadeva zagotoviti, da bo naša ekipa za vsak slučaj dobila podporo in zdravstveno oskrbo, ki jo potrebuje.

Z veseljem poročamo, da do zdaj noben uslužbenec OKEx ni zbolel za virusom – in upamo, da bo tako tudi ostalo..

Poleg tega, tako kot številna (verjetno večina) drugih podjetij, tudi naša politika odzivanja na viruse začasno onemogoča potovanja, povezana z delom.

Kakšen je časovni načrt OKEx za obvladovanje virusov?

V tem trenutku nimamo konkretnega časovnega okvira – to bo odvisno od razvoja situacije.

Na primer, do zadnjega prejšnjega tedna so bile naše pisarne v Hong Kongu delno odprte v skladu z lokalnimi zakoni in smernicami. Če so zaposleni čutili potrebo po vstopu v pisarno, so jim zagotovili maske, razkužila in razkužila, pisarno pa redno razkužujejo.

Da bi bila gostota nizka, so vsak oddelek prosili, naj v pisarni hkrati dela največ 30 odstotkov članov ekipe.

Vendar smo v tej fazi še vedno previdni. Od prejšnjega tedna se je podjetje glede na nedavni razvoj virusa na lokalni in svetovni ravni vrnilo k 100-odstotni politiki dela od doma..

Ali virus vpliva na poslovanje?

Kratek odgovor je ne. Glede na tehnično usmerjeno naravo našega podjetja naše dnevno poslovanje res ni bilo moteno. Imamo srečo, da lahko na daljavo enostavno upravljamo sestanke in naloge.

Ker je delovna sila OKEx po naravi decentralizirana in je zdaj popolnoma oddaljena, vedno skušamo omogočiti prilagodljivost, da lahko zaposleni opravljajo svoje naloge v skladu z vizijo večjega podjetja, ne da bi preveč upravljali z mikro..

V klepetih smo v stikih in imamo redne video klice znotraj oddelkov, da ostanejo vsi na isti strani.

Se je ekipa kaj naučila od prehoda??

Z vidika človeka je ena temeljnih vrednot OKExa ta, da je enotnost moč – in to vrednost smo spremljali v zadnjih nekaj mesecih. V skupnosti OKEx si medsebojno pomagamo, kljub fizični ločenosti.

Na primer, zaposlene spodbujamo, da svoje potrebe izrazijo svoji ekipi in vodstvu glede potreb, kot so medicinski material, hrana, maske itd., Sodelavci pa lahko ponudijo pomoč, kadar koli je to mogoče.

Poslovno gledano so ekipe kmalu zatem, ko smo uvedle politiko dela od doma, spoznale potrebo po vzpostavitvi tedenskih klicev – v idealnem primeru z video -, da bodo na tekočem z delom in napredkom drug drugega.

Zaenkrat za večino od nas deluje dobro, saj se bolje spoznamo in bolj zavedamo dela drug drugega. Redni pregledi prav tako krepijo sodelovanje med oddelki.

Kar najbolj manjka brez pisarniškega okolja?

Na splošno so vibracije podjetja pozitivne in ljudje so hvaležni za prilagodljivost. A čeprav smo tehnološko podjetje, nam je trajalo nekaj časa, da se prilagodimo novemu brezkontaktnemu delovnemu okolju.

Čeprav nam ni treba biti v pisarni, da bi lahko opravili delo – sicer tehnično lahko delamo na svojih prenosnikih od koder koli -, so mnogi zagotovo izrazili, da čutijo pomanjkanje stika s kolegi, tako kot pri zaroko med srečanji.

Na splošno so osebni sestanki v pomoč, če lahko takoj preberemo reakcije drug drugega. Tudi na začetku smo včasih rabili malo dlje kot v pisarni, da smo se oglasili in dobili odgovor kolegov.

18. marca je izvršni direktor OKExa Jay Hao skupnosti poslal pismo o tem, kako se podjetje odziva na virus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map