OKEx Unified Account: Kako portfeljska marža koristi trgovcem in likvidnosti v resnici?

18. januarja smo s tremi trgovci gostili pogovore OKEx, na katerih smo razpravljali o enotnem računu OKEx – tukaj so najpomembnejši utrinki!

OKEx bo lansiral svoj popolnoma nov sistem trgovanja, Unified Account. Uporabniki lahko hkrati trgujejo s spotom in izvedenimi finančnimi instrumenti v več valutah z enega računa, ne da bi jim bilo treba prenašati sredstva naprej in nazaj med več računi – kar olajša trgovalni postopek kot kdaj koli prej.

V teh pogovorih OKEx smo tri trgovce povabili, da predstavijo svoj novi enotni račun. Lennix Lai, direktor finančnih trgov pri OKEx, je moderiral to ploščo z našimi tremi uglednimi gosti:

  • Joseph Chang, soustanovitelj Liquibita
  • Sam Trabucco, trgovec pri Alemeda Research
  • Danny Yuan, soustanovitelj 8 Blocks Capital

Spodaj je kratek odlomek vrhuncev iz te razprave OKEx Talks. Za ogled celotnega videa, Klikni tukaj!

____________________________________________________________________________

Lennix Lai: Mislim, da je prvo vprašanje našim gostom: Ali bi se vam zdaj zdelo resnično investicijsko trgovanje na vseh borzah? Ne samo pri OKExu, ampak tudi na vseh drugih borzah – torej, ali mislite, da je to v resnici skrb trgovskih podjetij?

Sam Trabucco: Da bi odgovoril na to, dejansko mislim, da bom podal malo anekdote od 12. marca, to je dan, za katerega sem prepričan, da se kdo v kripto trgovanju spomni.

Hitrost blockchain je postala izjemno počasna; v bistvu je bilo nemogoče prenesti kateri koli spot – na primer BTC – med dve borzi. Vzeli so nam ure in ure, in ravno to je razlog, da je tona različnih izdelkov, ki so bili skoraj enaki med dvema različnima borzama (na primer četrtletniki OKEx in četrtletniki Huobi), na kraju samem trgovala z zares različnimi premijami za ure in ure. Za mnoge ljudi tega razmika ni bilo mogoče zapreti, ker preprosto niso mogli dobiti kapitala med obema borzama. Takšne stvari so se dogajale na celotnem trgu, v vseh izdelkih.

To je skrajni primer, vendar se ves čas dogaja stvar manjšega obsega. Ne moreš kar tako prenesti. Ne morete se odločiti, da želite, da kapital, ki ga imate na eni borzi, postane drug, in naj bo takoj tam. Pravzaprav ga morate premakniti in verige blokov ponavadi niso takojšnje. To je res velik problem podjetja, kot je Alameda, ki trguje z vsemi izdelki, na vsaki borzi in se giblje na tone različnih vrst kapitala. Težava je v tem, da dejansko nimamo neverjetne rešitve. V resnici mislim, da ne obstaja neverjetna, ker se najboljše posle kadar koli spreminjajo precej hitro – še posebej na tako norem trgu, kot je v zadnjem času kripto.

Morda se v nekaj minutah odločimo, da želimo na tej borzi ogromen položaj v tem enem izdelku, potem pa bo v eni uri postal veliko manj privlačen, kapital pa moramo prek verige blokov premakniti na nekaj drugega. Kapitalska učinkovitost nas ves čas močno skrbi. Verjetno porabimo veliko večji odstotek svojega časa za razmišljanje, kot bi lahko pričakovali ljudje, in na splošno je vsak korak k učinkovitejšemu upravljanju kapitala – na primer prehod na sistem z več mejami, kot je novi sistem marž OKEx – preprosto nagnjen k poskrbite, da bo trgovanje boljše, ker imate več možnosti in vam ni treba posebej skrbeti, kakšen kapital imate na določenem mestu. Preprosto vam omogoča, da sklepate več poslov, kar je za nas vedno dobro.

Lennix: Kaj pa ti, Danny? Ali imate neomejen kapital za trgovanje, da ne bi imeli pomislekov glede kapitala?

Danny Yuan: No, naš kapital je verjetno veliko bolj omejen kot Alameda in resnično je zelo intenzivno trgovati na vseh borzah – zlasti z izvedenimi finančnimi instrumenti, kar je večina tega, s čimer trgujemo.

Veliko borz – zlasti OKEx, Huobi in nekaj drugih – zahteva, da imate ločena sredstva za trgovanje s terminskimi terminskimi pogodbami s kovanci in zamenjavami s kovanci. Imamo terminske pogodbe s pridržkom USDT in zamenjave s pridržkom USDT, zato moramo za trgovanje z vsemi temi različnimi kovanci rezervirati ločena sredstva. Postane intenzivno.

Trgujemo z več kot 40 različnimi osnovnimi vrednostmi, zato bi želeli v celoti izkoristiti vsa svoja sredstva pri trgovanju. Veste, nekaj let 100-donosnih donosnosti naložb vrnemo tako, da pri trgovanju z izvedenimi finančnimi instrumenti uporabimo spodoben vzvod. Zaradi nevarnosti likvidacij želimo uporabiti zelo varno količino vzvoda, ki se nam zdi primerna za izdelek, zato običajno določimo velikost natančnosti glede na razpoložljivi kapital za ta izdelek.

Lennix: Kaj pa ti, Joseph? Se osredotočate le na en sam izdelek ali pa morate tudi veliko trgovati?

Joseph Chang: Verjetno trgujemo do 20 osnovnih delnic na, recimo temu, osem do 10 borzah. Imamo enake težave, kot so jih pravkar omenili vsi drugi.

Mislim, da je koristno primerjati s tradicionalnimi razredi sredstev. Če imate delnice – veste, devize in blago – so ti trgi na splošno zelo razviti. Imate glavne posrednike. Imate centralne klirinške hiše. Imate skrbnike, ki vam lahko pomagajo, da vse svoje premoženje pustite na enem mestu, hkrati pa imate možnost trgovanja na različnih prizoriščih. V kripto še nismo tam, kajne?

Torej, mislim, da je v večini primerov treba vnaprej financirati vsako trgovino na vseh prizoriščih. Nekaj ​​izjem je, toda to je praviloma pravilo. Je zelo neučinkovit, zato morate resnično upoštevati vse dejavnike, ki sta jih pravkar omenila Danny in Sam, da bi obvladovali tveganje – in postane, da lahko za enak znesek kapitala prevzamete veliko več izpostavljenosti in drugih razredov sredstev kot vi. lahko v kripto, potencialno.

Ta pregled je bil zaradi jasnosti urejen in strnjen.

Bi radi sami preizkusili poenotene račune? Lean, kako to preizkusiti tukaj.

Sledite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map