Pogovor direktorja OKEx: Indijska kripto pokrajina

Indija je pritegnila mojo pozornost zaradi svojega hitrega razvoja kriptografije. V drugi največji naseljeni državi na svetu kripto v porastu, zahvaljujoč agresivni monetarni politiki njene centralne banke kot odgovor na gospodarsko upočasnitev, ki jo je povzročila pandemija COVID-19. Države po vsem svetu so zaposlene s tiskanjem denarja, da bi ohranile likvidnost na trgu, vendar postopoma zmanjšuje kupno moč njihovih lokalnih valut. To opaža več ljudi in so svoje portfelje začeli varovati pred kripto kot naložbeno alternativo, zlasti v Indiji. Danes več Indijancev sprejema kripto, da bi izravnalo depreciacijo indijske rupije.

Mislim, da k razvoju kripto v Indiji prispeva več dejavnikov. Crypto se uporablja za dve glavni aplikaciji v državi – čezmejni medij nakazila in valuto vozila za pretvorbo rupije v stabilnejše fiatne valute, kot je ameriški dolar.

Kripto za mednarodna nakazila

Indija je bila leta 2019 tudi največja država na področju odtoka prebivalstva, več kot 17 milijonov priseljencev, kar je prispevalo k velikemu povpraševanju po mednarodnih nakazilih.

Kljub temu so svetovne provizije za nakazilo v Indiji nerazumno visoke zaradi velikega povpraševanja (država je leta 2019 zabeležila 5,67 milijarde USD nakazila). Očitno Indijci potrebujejo boljši izhod za čezmejno plačilo. Uporaba Bitcoina ali drugih kriptovalut kot čezmejnega plačilnega sredstva je zanje najboljša izvedljiva rešitev.

Od 4. marca 2020 je vrhovno indijsko vrhovno sodišče razveljavilo bančno prepoved kriptovalut Reserve Bank of India (RBI), celotni indijski trg kriptovalut pa je spet postal uspešen, kar se še posebej odraža v obsegu trgovanja s kriptovalutami. Zaradi velikega povpraševanja po denarnih nakazilih verjamem, da bo to še dolgo spodbujalo rast digitalne valute v Indiji.

Kripto kot valuta vozila za pretvorbo rupije v stabilnejše fiat valute

Deflacija zmanjšuje vrednost indijske rupije, zlasti med epidemijo COVID-19, kjer tečaj med rupijo in ameriškim dolarjem še vedno narašča.

Indija je vedno imela veliko povpraševanje po ameriškem dolarju po spletnem nakupovanju, naročninah na pretakanje itd. Ne glede na to, ali gre za ohranitev rupije ali za povpraševanje potrošnikov, imajo Indijci ob stalni depreciaciji rupije močno potrebo po pretvorbi rupije v stabilnejša fiat valuta. Zaradi strogih deviznih predpisov je zelo težko pretvoriti rupijo neposredno v dolar, zato se večina Indijcev odloči za pretvorbo rupije v bitcoin in nato v dolar prek trgovalnih platform P2P ali klepetalnih skupin, kot so WhatsApp, Telegram in Facebook.

Po odpravi dvoletne prepovedi trgovanja s kripto v državi naj bi se indijsko gospodarstvo pomaknilo k bolj svobodnemu in pravičnejšemu trgu, kjer lahko ameriško dolar brezplačno zamenjajo z bitcoinom. Po podatkih Similarweba se je v prvem četrtletju leta 2020 povečal obisk spletnih mest večjih kripto borz iz Indije. Med njimi so se najbolj povečali obiski OKExa iz Indije, ki so dosegli 545,56%. Predvidljivo je, da bo tržna konkurenca v Indiji vse močnejša.

Indijski načrt OKEx

Trenutno je indijski ekosistem kriptovalut še v razvoju in se postopoma izboljšuje v smislu izmenjav, medijev in infrastrukture. Tukaj na OKEx želimo dokončati ekosistem trgovanja s kripto v Indiji tako, da indijske uporabnike povežemo z mednarodnimi trgovinskimi trgi.

Da bi se spoprijeli z naraščajočim povpraševanjem, uvajamo storitve, prilagojene indijskemu trgu, da bi olajšali trgovanje ljudi. Za najavo spremljajte moj Twitter ali uradni kanal OKExa!

Če vas zanima več o trenutnem kripto ekosistemu v Indiji, je OKEx sodeloval s Coinpapriko in skupaj napisal poročilo za izmenjavo spoznanj s svetovnega vidika. The Poročilo OKEx x Coinpaprika – preslikava indijskega ekosistema Blockchain razpravlja o različnih novih trgih, ki po obsegu trgovanja hitro rastejo po vsem svetu. Poročilo lahko prenesete tukaj.

Sledite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map