Pogovor izvršnega direktorja OKEx: Polovično razpolovitev – Kako oceniti trg Bitcoin

Bitcoin se je dokončno prepolovil že tretjič. Vem, da vas veliko zanima, ali se bo cena BTC gibala navzgor ali navzdol. Sodeč po prejšnjih pripovedih se bo srednje do dolgoročno dvignil, a kmalu po prepolovitvi strmo padel. Danes želim deliti svoja stališča v zvezi s ključnimi podatki o verigi in trgih za oceno razpoloženja na trgu in posledic za cene.

Potopimo se.

1. Edinstveni aktivni naslovi

Eden najučinkovitejših kazalnikov v verigi za oceno splošne ravni omrežne aktivnosti in vrednotenja Bitcoina so edinstveni naslovi. Prikazuje, koliko naslovov je sodelovalo pri pošiljanju ali sprejemanju dejavnosti na verigi blokov.

V obdobju po razpolovitvi je nenehno naraščanje edinstvenega naslova ključnega pomena za ohranjanje relija BTC. Večje število bi lahko pomenilo, da je več uporabnikov poslovalo v omrežju, kar ima za posledico višjo oceno vrednosti in višjo ceno BTC. Vendar po padcu 10. maja ni prišlo do opaznega povečanja števila edinstvenih aktivnih naslovov, kar bi lahko pojasnilo, zakaj se cena BTC zdaj giblje okoli 8.000 USD.

2. Hash Stopnja in težavnost omrežja

Še en namig, na katerega morate biti pozorni po razpolovitvi, je hitrost razpršenosti in težavnost. Ker je prepolovitev znižala nagrado rudarjev z 12,5 BTC na 6,25 BTC, naj bi se pritisk na donosnost rudarstva še povečal, kljub temu, da sta hitrost razpršitve in težave skoraj dosegla najvišjo vrednost pred razpolovitvijo. Ali so rudarji pripravljeni svojo računalniško moč razporediti v omrežje, je ključni pokazatelj cene BTC. Če so samozavestni, se bo cena zvišala ali obratno.

Ni presenetljivo, da se je hitrost razpršitve zdaj zmanjšala za 15% 12 ur po prepolovitvi zaradi zaustavitve nekaterih starih rudarskih strojev (morda Antminer S9). Glede na to, kako dolgo traja vrnitev na trenutno raven, je to odvisno od spremembe cene. Če hitro naraste, se bo hitrost hitrosti celotnega omrežja tudi hitro vrnila.

3. Sprememba neto položaja HODLerja

HODLerje zelo občudujem – resnično verjamejo v Bitcoin, verjamejo v kripto, ko nihče drug ne. Zato je njihov odnos do cene BTC verjetno še en ključni kazalnik za vlagatelje pri oceni trga po razpolovitvi, zlasti s srednjeročnega vidika, saj bi lahko kopičenje in zmanjšanje BTC neposreden odraz razpoloženja HODLerjev in kitov..

Podatki Glassnode kažejo, da neto stanje BTC HODLer osem tednov zapored ostaja pozitivno pred razpolovitvijo. Glede na to, da se ta trend nadaljuje, mislim, da bodo HODLers tudi po razpolovitvi krajši čas ostali bikovski.

4. Obseg menjalne trgovine

Socialni element je edinstven del kripto trga, ki kaže, kako skupnost vidi Bitcoin v obdobju po razpolovitvi. Ta neenakomerna informacijska krajina bi lahko okrepila težnjo vlagateljev, da sprejemajo trgovinske odločitve glede na svoje razpoloženje.

Ko bo trg BTC predviden kot bikovski trg, bo več vlagateljev vstopilo na trg z borz. Stanje BTC na borzah je pravkar doseglo 6-mesečno najnižjo vrednost in v bližnji prihodnosti ne pričakujemo velikega obsega (tako kot se je leta 2017 zgodil FOMO). Kot se odraža na ceni BTC, trgovci tudi niso kratkoročno pozitivni, kot so predvidevali.

5. Razmerje MVRV & Signal NVT

Razmerje MVRV pomaga pri napovedovanju cene BTC, tako da nam pove, ali je sredstvo precenjeno ali podcenjeno s trenutno tržno kapitalizacijo z delitvijo tržne vrednosti (MV) z realizirano vrednostjo (RV). Če je MVRV med 0 in 1, potem je trg v povprečju podcenjen.

Samo 4 dni pred razpolovitvijo so podatki družbe Santiment pokazali, da razmerje BTC v MVRV znaša 0,99. Kaj pa danes? Bitcovovo razmerje MVRV je večje od 1, kljub trendu pada po prepolovitvi, kar kaže na nekoliko previsoko in precenjeno.

Tudi drugi kazalnik razkriva, da je trg Bitcoinov zdaj precenjen. Signal NVT se nanaša na omrežno vrednost glede na celoten obseg transakcij v USD v zadnjih 24 urah. Trgovcem, ki razmišljajo o kratkoročnem nakupu, model predlaga, da obstaja možnost hitrega dobička na podlagi realizirane cene in 200-tedenskega povprečja.

Trenutno je NVTS v padajočem trendu.

Torej, kaj mislite? Delite svoje mnenje o ceni BTC v obdobju po razpolovitvi z nami!

Sledite OKEx na:

Spletno mesto: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map