Povzetek AMA: Alysa Xu & DASH – Začnite s trgovanjem z zamenjavo pomišljajev – II. Del

Po prvi seji AMA (Live Ask-Me-anything – AMA), 1. delu z našo organizacijsko organizacijo Alyso Xu in izvršnim direktorjem Dash-a Fernandom, smo 2. del gostili v telegramu OKEx z 10.695 člani (). V 2,5-urnem klepetu v živo so razložili, kaj je Dash, kako trgovati z Dash Perpetual Swap na OKEx, prednosti trgovanja z Dash na OKEx, njihovi prihodnji načrti in še več!

Oglejte si spodnji Q&Kot smo vam pripravili, je na vsa vprašanja Alysa odgovorila v klepetu.

Contents

Del 1. Uvod v Dash

Fernando, začnimo z osnovami – mi lahko prosim poveste, kaj je kriptovaluta Dash? Kateri problem rešuje?

Fernando: Seveda! Dash je digitalna valuta, ki je osredotočena na primer uporabe plačila.

Dash daje svojim uporabnikom svobodo, da svoj denar takoj odnesejo kamor koli in komur koli, za drobec centa. Ker so transakcije takojšnje, je to ena od edinih kriptovalut, primernih za uporabo pri blagajni ali za druge časovno občutljive transakcije.

Dash je tudi neverjetno varen, saj je odpravil 51% napadov, ko smo uvedli tehnologijo, imenovano ChainLocks. Poleg tega funkcije, vključno s takojšnjimi transakcijami, mikro pristojbinami, nezaupljivo varnostjo in upravljanjem, omogočajo Dashu, da zagotovi najbolj varno in uporabno verigo blokov do zdaj.

Dash rešuje številne izzive s starejšimi plačilnimi sistemi.

Na primer, v Venezueli se Dash pogosto uporablja. Čeprav je hiperinflacija bolivarja zagotovo gonilni dejavnik, je pri lokalnih plačilnih sredstvih še veliko drugih izzivov.

Dolarji začenjajo postajati bolj običajni, vendar pomanjkanje sprememb in manjši računi povzročajo veliko trenje pri majhnih transakcijah. Čezmejno gibanje vrednosti je pomemben izziv tudi zaradi tradicionalnih nakazil zaradi razlik v uradnih tečajih in črnem trgu.

Plačilni sistemi in električne pripomočke so pogosto nezanesljivi. Z veliko in vedno večjo bazo trgovcev, ki sprejemajo Dash, lahko uporabniki rešijo veliko teh težav.

V Dashu lahko prejmejo nakazila, porabijo pri lokalnih trgovcih in deluje tudi, kadar tradicionalna plačilna infrastruktura tega ne stori.

Dash med drugim odpravlja tudi povračila stroškov za industrije, usmerjene na goljufije, počasno hitrost transakcij in visoke provizije za nakazila. Z Dash-om vedno iščemo nove primere uporabe, z izdajo platforme Dash pa so se rešitve, ki jih lahko rešimo, močno razširile.

Kar zadeva trgovanje, si Dash Core Group prizadeva v korist trgovcem?

Fernando: Dash je in bo vedno način plačila. Naše strategije in tehnologija so se vedno osredotočale na reševanje težav pri plačilih v različnih panogah. Vendar pa so borze in njihovi uporabniki, sestavljeni iz številnih trgovcev, dragocen del ekosistema.

Za nas je bilo torej pomembno, da oblikujemo strategijo, osredotočeno na izmenjave, da zagotovimo, da:

– Dostop do Dash-a je enostaven (tj. Fiatovi pari v strateških državah, kjer Dash ima vedno večjo skupnost)

– Stabilnost cene Dash za zagotovitev trajnosti dejavnosti in uporabe Dash-a.

– Zadrževanje uporabnikov – Nerealno je domnevati, da vsak kripto uporabnik želi kriptovaluto uporabljati samo za plačila. Vse raziskave kažejo, da večina obsega trgovanja s kriptovalutami poteka prek institucionalnih poslov. Trgovci za doseganje svojih profitnih ciljev uporabljajo številne storitve, zato je smiselno zagotoviti, da so te storitve na voljo, da trgovci poslujejo v Dashu..

Skupina za razvoj podjetij Dash Core Group je zato razvila trdno strategijo za dosego vseh teh ciljev. Naše dolgoročno partnerstvo z OKEx je ključni del tega.

Sčasoma, ko več borz dodaja storitve (kot so izvedeni finančni instrumenti) in funkcije (kot je InstantSend), bosta hitrost in varnost Dash-a trgovcem omogočili uporabo Dash-a za vse njihove potrebe pri trgovanju na največjih in najuglednejših borzah..

Poleg tega sodelujemo s pisalnimi mizami OTC, da našim uporabnikom, tako posameznikom kot institucijam, omogočamo odlično uporabniku prijazno izkušnjo pri obravnavi velikih količin Dash-a..

Prizadevamo si za izvedene finančne instrumente, saj se tu industrija premika, zato sodelujemo z našimi partnerji, da bi te storitve dodali v uporabo.

Skratka, integriramo svoje funkcije in sodelujemo z najuglednejšimi podjetji v celotnem ekosistemu, da zagotovimo, da so storitve, ki jih uporabniki želijo, na voljo za uporabo, ko jih potrebujejo. Na poslovni strani se naši plačilni partnerji zanašajo na te storitve za svoje fiat in Dash potrebe.

Fernando, kako Dash gleda na porast izvedenih finančnih instrumentov na trgu kriptovalut?

Fernando: Kratek odgovor je, da verjamemo, da se bo to v določeni točki zgodilo industriji. Z vključitvijo institucionalnega trgovanja smo videli verjetnost, da bodo številni izdelki, ki so na voljo na starih trgih, uvedeni v kriptovalutno industrijo kot visoki. To je dobro, saj je pomagalo standardizirati in dozoreti našo novonastalo industrijo.

Poleg tega so te pogodbe prinesle več institucionalnih trgovcev, kar je na splošno povzročilo večje zanimanje za kriptovalute.

Še pomembneje je, da je bila uvedba izvedenih finančnih instrumentov neizogibna zaradi nestanovitnosti kripto trga. Predstavljam si, da se večina, če ne vsi uporabniki tega AMA, lahko navežejo na to, kako hitro se lahko položaji posameznika spreminjajo od trenutka do naslednjega.

Koristi izvedenih finančnih instrumentov in številnih vrst izvedenih finančnih instrumentov (zamenjave, opcije, terminske pogodbe, trajne in nevečne itd.) Se lahko zmanjšajo na varovanje pred tveganji nestanovitnosti. Ker se industrija kriptovalut večinoma premika v isti smeri kot Bitcoin, je težko zavarovati svoje naložbe z drugimi kriptovalutami.

Na starih trgih lahko na primer brez uporabe izvedenih finančnih instrumentov vlagate v proticiklična ali nadomestna sredstva, ki upadajo ali ohranjajo svojo vrednost, ko trg narašča, in obratno.

Znotraj kriptovalut ta sposobnost ni bila na voljo, dobički in izgube pa so bili večinoma izpostavljeni tržnim silam. Institucije so z zanimanjem opazovale trg kriptovalut, prav tako njihove stranke, vendar pa so ob nestanovitnosti cen, kakršna je v naši industriji, institucije potrebovale način za ublažitev tveganj in vodile trgovalne cene, da bi povečale donos.

Slednje vprašanje je bilo rešeno prek OTC pisarn, vendar je bila komponenta za zmanjšanje tveganja na voljo samo institucijam z uvedbo izvedenih finančnih instrumentov v kriptovalutno industrijo..

Koristi posameznega uporabnika je, da lahko zdaj tudi izkoristi te metode za zmanjšanje tveganja. Verjamemo, da bodo izvedeni finančni instrumenti pomemben sestavni del ekosistema za trgovanje s kriptovalutami, in pozdravljamo OKEx, ker je sprejel korake za predstavitev teh storitev svojim uporabnikom.

Del 2. Dash Perpetual Swap Trading na OKEx

Alysa – koliko vrst izdelkov izpeljanih iz Dash-a je OKEx naštetih ZDAJ in kakšne prednosti imajo?

Alysa: Odgovor bo dolg in poskušal bom biti kratek!

OKEx podpira dve vrsti izpeljanih izdelkov DASH: zamenjava DASH s kovancem in zamenjava DASH z maržo USDT

Terminske pogodbe / zamenjave s kovancem (povratne) se poravnajo v osnovni kriptovaluti, to pomeni, da je valuta odpiranja in poravnave določena valuta. Na primer, vlagatelji želijo izvajati pogodbene transakcije BTC in odpirati pozicije z BTC kot maržo, končni obračun dobička in izgube bo prav tako v BTC; če želijo vlagatelji izvajati pogodbene posle DASH in odpirati pozicije z DASH kot maržo, bo končni obračun dobička in izgube prav tako v DASH.

Prednosti terminskih pogodb / swap z maržo na kovance: Futures / swap z maržo na kovance so primerne za uporabnike, ki morajo dolgo časa držati določeno valuto zaradi varovanja pred tveganjem in lahko uživajo dobiček iz dviga cen in zadrževanja dolge pozicije pogodb z maržo na kovance

Po drugi strani pa se pogodba z mejo USDT imenuje terminska pogodba. Marža in poravnava pogodbe z maržo USDT sta v USDT, to je: če se USDT uporablja kot marža za odpiranje pozicije, bodo prihodki tudi v USDT. Vrednost USDT marže je stabilna in lahko zmanjša tveganje, da se uporabniška marža na tržnem trgu zmanjša; pogodbe o večvalutnih transakcijah lahko izvajate samo z držanjem USDT, kar prav tako zmanjšuje trgovinske stroške zamenjave položaja; pogodbo o marži USDT je ​​enostavno zamenjati in izračunati dobiček in izgubo, kar je primerno za začetnike. Če ste novi uporabnik, ki še nikoli ni imel pogodbenih transakcij, je za začetek priporočljivo, da pogodbo z mejo USDT.

Naslednji primer bo pokazal razliko med prihodki obeh pogodb, ko gre trg navzgor in navzdol. Ko razumete, kako delujejo, lahko izberete pravo vrsto pogodbe na različnih trgih.

Scenarij s kratko prodajo:

Ob predpostavki, da je 1USDT vreden 1 USD, ko je cena DASH 50 USD:

Marža na kovance (obratna pogodba): prodate kratko pogodbo v vrednosti 10 DASH z 1 DASH in 10-kratnim vzvodom, če predpostavite, da boste zaprli po padcu cene DASH za 10% (vrednost DASH pade s 50 na 45 USD), potem bodo vaši prihodki znaša 1,1 DASH, stanje na računu pa bo 95 USDT.

Pogodba s pridržkom USDT (terminska pogodba): prodate kratko pogodbo v vrednosti 10 DASH z vzvodom 50 USDT in x10, ob predpostavki, da zaključite po padcu cene DASH za 10% (vrednost DASH pade s 50 na 45 USD), potem vaš prihodek bo znašal 50 USDT, stanje na vašem računu pa 100 USDT.

Skratka, kratka pogodba tako pogodbe z maržo USDT kot Coin margin lahko prinaša dobiček, ko cena BTC pade, vendar je zaradi zmanjšanja fiat marže v pogodbi z maržo Coin končni prihodek Coin margin nižji od pogodbe z maržo USDT. Znižanje dohodka je povezano z znižanjem cene DASH.

Scenarij z dolgim ​​nakupom:

Ob predpostavki, da je 1 USDT vreden 1 USD, ko je cena DASH 50 USD:

Marža na kovance (obratna pogodba): Kupite dolgo pogodbo v vrednosti 10 DASH z 1 DASH in 10-kratnim vzvodom, če predpostavite, da zaprete po dvigu cene DASH za 10% (vrednost DASH se poveča s 50 na 55 USD), potem bodo vaši prihodki znaša 0,91 DASH, stanje na računu pa bo 105 USDT.

Pogodba s pridržkom USDT (terminska pogodba): Kupite dolgo pogodbo v vrednosti 10 DASH s 50 USDT in 10-kratnim vzvodom, če predpostavite, da zaključite po dvigu cene DASH za 10% (vrednost DASH se poveča s 50 na 55 USD), nato pa prihodek bo znašal 50 USDT in stanje vašega računa bo 100 USDT.

Če povzamemo: dolga pogodba pogodbe z maržo USDT in Coin margin lahko prinaša dobiček, ko se cena BTC dvigne, vendar je zaradi povečanja fiat marže v pogodbi z maržo Coin končni prihodek Coin margin višji od pogodbe z maržo USDT. Povečanje zaslužka je povezano z zvišanjem cene DASH.

Za več informacij obiščite našo akademijo, če želite izvedeti več – https://www.okex.com/academy/en/category/trading-ideas-en/quant-strategies-en

Recimo, če sem le navaden trgovec s kripto, kaj nas lahko izvedeni proizvodi pripeljejo izven obsega promptnega trgovanja?

Alysa: Prvič, vzvod.

V pogodbenih transakcijah lahko uporabniki povečajo svoj dohodek s prilagoditvijo vzvoda. Tu je primer, ki vam bo pomagal bolje razumeti vzvod: ko je cena DASH 50 USD, uporabnik A dobi pogodbo v vrednosti 10 DASH z 50-odstotno maržo in 10-kratnim vzvodom. Če se cena DASH zviša za 10% (s 50 na 55 USD), bo dobiček te pogodbe 10 * 50 * 10% = 50 USD. Torej uporabnik A zasluži 50 do 10-kratni vzvod, ko DASH cena naraste za 10%. Upoštevati je treba, da ko se prihodki podvojijo, se tveganje podvoji tudi. Torej, prosimo, racionalno uporabite vzvod.

Drugič, varovanje pred tveganjem.

Uporabniki, ki imajo digitalno premoženje, lahko s terminskimi pogodbami dosežejo varovanje pred tveganjem, zlasti kadar trg upada. Varovanje se nanaša na varovanje pred nihanji ciljne cene kriptovalut v pogodbi, da bi se izognili tveganjem, ki jih v tem obdobju povzročajo nihanja. To pomeni, da stranka vzpostavi obratno pogodbeno pozicijo, tako da sta dobiček in izguba, ki jo ustvari sama kriptovaluta, ravno nasprotna dobičku in izgubi, ustvarjeni s pogodbo, ko pride do nihanja cen, in celotnemu dobičku in izgubi kriptovalute, in pogodba ostane enaka.

Spet postavite v scenarij. Ob predpostavki, da je trenutna cena DASH 50 USD, ima uporabnik A 10 DASH in pričakuje, da bo prihodnja cena DASH padla. Da bi se torej izognil izgubi zaradi padca DASH, uporabnik A proda pogodbo v vrednosti 10 DASH; Predpostavimo, da se po enem mesecu dejanska cena DASH zniža na 40 USD, pogodbeni prihodek pa znaša 2,5 DASH, kar ustreza 100 USD. Prvotni DASH bo izgubil 100 USD, uporabnik A pa bo prebolen. Če vnaprej določite obratno pogodbeno pozicijo, lahko zaklenete svoj končni prihodek v USD.

Kako začnem uporabljati Dash? Ali se lahko prijavim prek OKEx?

Alysa: Nastavite se lahko prek OKEx, opravite postopek KYC in se prijavite za neposreden nakup Dash na OKEx.

Če želite začeti uporabljati Dash, naložite Dash Wallet v Apple ali GooglePlay, nato pa, ko ste Dash kupili prek OKEx, pojdite na Dash.org/where-to-spend/ poiskati trgovca v vaši bližini za nakup blaga in storitev z Dashom.

Fernando: Na naši spletni strani ustvarjamo tudi institucionalno stran, ki bo zagotavljala vse na enem mestu za vse storitve, ki bi jih institucija potrebovala.

Del 3. Razumevanje pomišljaja kot sofisticiranega digitalnega sredstva

Fernando, nam lahko poveste več o tehničnih značilnostih in razvoju Dash-a? Na primer, na čem še deluje Dash zunaj platforme in trgovanja?

Fernando: Seveda!

Poleg osredotočenosti na borze in trgovce imamo države, ki trpijo zaradi hiperinflacije, in nakazila kot osrednja strateška področja, za katera se osredotočamo. Opažamo in smo opazili hitro rast uporabe in sprejemanja.

Za države s hiperinflacijo neutrudno delamo znotraj Venezuele. V sodelovanju z našimi ekipami na terenu je Ernesto Contreras, ki je prav tako zaposlen v družbi Dash Core Group in je po rodu Venezuelec, v državi opravljal izjemno delo.

Imamo partnerstva v plačilnih prostorih, velikih maloprodajnih trgovinah, nakupovalnih središčih, mobilnih telefonih, restavracijah, lekarnah … Vsi so Dash uporaben kot način plačila.

Da bi Dash dobili v roke ljudi, smo z ekipami sodelovali pri izvedbi izobraževalnih dogodkov, pripravi promocij, ki spodbujajo uporabo Dash-a za plačila, in pri ponudnikih plačil, ki Venezuelcem plačujejo del / vse njihove plače v Dash-u, kar olajša uporabiti Dash za nakup blaga in storitev.

Prizadevamo si, da bi Dash postal valuta, ki je drugačna od nacionalne. Ima več stabilnosti, varnosti (uporabnik ne nosi vrečk gotovine za nakupe) in je bolj priročen.

V istem smislu vsi vemo, da so očitni primeri uporabe kriptovalut nakazila in čezmejna plačila.

Ko so se Venezuelci zaradi boljših gospodarskih priložnosti preselili v tujino, je bilo vračanje denarja njihovim najdražjim zaradi številnih razlogov težko in drago. Zato smo se osredotočili na oblikovanje nakazilnih kanalov v Venezuelo in iz nje, da bi rešili to potrebo.

Poleg tega gradimo kanale nakazil Dash, kjer so tradicionalni stroški nakazil, kot so podsaharska Afrika, ZDA in Mehika, ter številni drugi tradicionalno visoki..

Te strategije so seveda hipoteze, ki jih preizkušamo in, kot že prej, bomo glede na nova spoznanja prilagodili obstoječo strategijo ali dodali dodaten poudarek. Previdni pa smo, da se osredotočimo na merljive cilje in imamo zanesljiv nabor procesov in meritev, ki pomagajo ugotoviti, ali smo uspešni v kateri koli strategiji.

Slišal sem, da obstajajo projekti in organizacije DAO, ki temeljijo na Dash stacku. Kaj so oni?

Fernando: Po vsem svetu imamo številne projekte, ki temeljijo na Dashu prek DAO (decentralizirana avtonomna organizacija) ali pa so Dash vključili kot način plačila. V povezavi s prvim Dash DAO financira številne pobude za rast ekosistema Dash. Celoten seznam ekip, ki trenutno iščejo sredstva, je na voljo na dashnexus.org.

Ena naših največjih koncentracij skupin in prizadevanj je v Latinski Ameriki. Dash Brazil v Braziliji razvija izobraževalne programe in vzpostavlja partnerstva z večjimi podjetji v regiji. Sem spadajo menjave in primeri uporabe, med drugim plačila komunalnih računov. V Venezueli imamo več skupin, ki si prizadevajo za rast Dash-a.

Eden od teh, Dash Help, je organizacija, ki izobražuje uporabnike, kako pridobiti in uporabljati Dash. Drugi, Dash Mall, lokalne centre spreminja v ekosisteme Dash, tako da parkiriščem in drugim trgovcem omogoča, da sprejmejo Dash.

To je znatno izboljšalo učinkovitost parkirnih struktur v teh nakupovalnih središčih v primerjavi s sistemom, ki je zahteval uporabo kartic ali gotovine. Dash Text, druga venezuelska ekipa, je razvila tehnologijo, ki uporabnikom omogoča pošiljanje in prejemanje Dash-a prek telefona s podporo za SMS (ne-pametni telefon), da Dash v celoti uporabi za plačila. Naša ekipa, Dash Core Group, gradi na teh pobudah z vzpostavljanjem partnerstev in integracij v regiji. V Evropi, azijsko-pacifiški regiji, ZDA / Kanadi in podsaharski Afriki lahko vidite, kako se z Dashom preko naše skupnosti DAO organizacije in ekipe pri Dash Core Group premagajo številne neučinkovitosti.

Številna podjetja v številnih primerih uporabe, panogah in regijah uporabljajo Dash kot način plačila. Če vas zanima ogled podjetij v vaši bližini, ki sprejemajo Dash head na: Dash.org/where-to-spend/. Če želite začeti uporabljati Dash, naložite Dash Wallet iz trgovine Apple ali Trgovine Google Play. Povezave do obeh denarnic najdete v dash.org/downloads ali pa poiščete denarnico v trgovinah.

Pojdimo na masternode. Kaj so in kakšno vlogo imajo v mreži Dash?

Fernando: Masternode so zmogljivi strežniki, podprti z zavarovanjem v Dashu in so zasnovani za zagotavljanje naprednih storitev in upravljanja na verigi blokov. Masternode so kritični del mreže Dash že odkar je Dash izumil koncept masternode kmalu po začetku projekta leta 2014.

Masternodes gostijo celotne kopije verige blokov in omrežju zagotavljajo edinstveno drugo plast storitev, ki omogoča napredne funkcije, kot so InstantSend, ChainLocks in uporabniška imena v verigi blokov. Trenutno je treba Masternodes podpreti s zavarovanjem 1000 Dash, v zameno za storitve, ki jih zagotavljajo omrežju, pa redno prejemajo plačila iz omrežja..

Kot del Dash-ove mreže DAO je bil leta 2015 vzpostavljen sistem glasovanja, ki omrežju omogoča glasovanje o strateških pobudah in nepovratnih sredstvih za pobude posameznikov in podjetij.

Operaterji Masternode vsak mesec glasujejo za do 10% skupne nagrade za financiranje teh pobud.

Mi lahko poveste kaj več o volilnem sistemu Daša? Tudi kaj je zakladnica in kako deluje?

Fernando: Na koncu prejšnjega vprašanja sem že malo razložil. Pojdimo globlje.

Deluje tako, recimo, da imate odlično idejo o primeru uporabe, dejavnosti, tehnologiji itd., Ki bodo na koncu koristile omrežju Dash. Vendar pa potrebujete znesek X dolarjev, da svojo idejo sprostite. Nato bi sestavili predlog (dejansko poslovni predlog) z zneskom, ki bi ga potrebovali za uresničitev, z nekaj mejniki / končnimi rezultati, ki jih obljubite skupnosti, ki jo boste zagotovili v določenih trenutkih ali v razvoju.

Ta predlog se nato predloži Dashcentral.org ali app.Dashnexus.org po ceni 5 Dash. Ta 5 Dash mora zagotoviti, da uporabnik pred oddajo načrta in ideje premisli (če predlog mine, lahko uporabnik povrne 5 Dash, porabljenih za objavo predloga).

Lastniki Masternode nato glasujejo o vašem predlogu. Če neto glasovi (da minus minus glasovi) dosežejo 10% masternod ali več, bo vaš predlog sprejet in prejeli boste zahtevana sredstva.

Ta sistem glasovanja je bil velik vir naše rasti in je marsikje omogočal financiranje skupin, prav tako pa nam je pomagal pri pomembnih odločitvah, ko smo ga uporabili za anketiranje lastnikov masternode. Največji primer je bil, ko je Dash glasoval za nadgradnjo velikosti blokov na 2 MB z 1 MB konec leta 2017. Ta odločitev je bila sprejeta v 24 urah. Bitcoin je večji del 2-3 let razpravljal o povečanju velikosti blokov in končal v vilicah.

Financiranje zgornjega sistema glasovanja prihaja iz blokovne nagrade. Večina kriptovalut je razvitih za distribucijo 100% blokovske nagrade rudarjem. Dash je sprejel drugačen pristop. Blokovne nagrade so razdeljene na tri načine: 45% rudarjem, 45% lastnikom masternode in 10% gre v blagajno, ki plača za tiste pobude, ki sem jih pravkar opisal. Zakladnica financira družbo, za katero delam, Dash Core Group, pa tudi skupnostne organizacije po vsem svetu. Vsi se enačimo za sklade, lastniki masternode pa so tisti, ki odločajo o dodelitvi razpoložljivih sredstev.

In v zadnjem času že veliko slišimo o InstantSend in ChainLocks, kaj lahko o njih delite?

Fernando: Najprej bi rad povedal, da je industrija veliko zaslužna za Bitcoin.

Dash, za katerega vemo, da obstaja samo zaradi Bitcoina (Dash je vilica Bitcoinov, kar pomeni, da smo njihovo podlago uporabili kot našo). Ker pa se osredotočamo na plačila, smo našli veliko načinov, kako lahko zagotovimo prijaznejšo uporabniško izkušnjo in izboljšano varnost, ki Dash izboljša za plačila kot Bitcoin.

Dash z InstantSend omogoča skoraj takojšnje transakcije, vključno s poravnavo, za ceno delčka ameriškega centa. Ta hitrost transakcije se zgodi v verigi prek omrežja masternode, ki potrdi transakcijo, preden je blok miniran.

Na blockchainu dobite hitrost in udobje, da je bila transakcija potrjena.

Bitcoin sam ima precej počasnejšo hitrost transakcij, čeprav se ta hitrost lahko zelo razlikuje, odvisno od številnih dejavnikov. Tudi transakcijski stroški Bitcoina so veliko višji od Dash-a, zaradi česar je slabša rešitev za mikroplačila.

Mnogi bodo trdili, da Lightning Network rešuje veliko teh vprašanj. Morda pa to počne na neelegantni način. Zahteva odpiranje kanalov s centraliziranimi vozlišči in transakcije se odvijajo izven verige, za razliko od Dash.

To vpliva na izmenjave na številnih trgih, ki morajo poročati o transakcijah z elementi zasebnosti. Bitcoin se uporablja tudi kot standard za številne regulatorje, vendar Lightning Network neposredno nasprotuje razlogov za sprejem Bitcoinov s strani regulatorjev.

Dash je tudi močno osredotočen na to, da olajša uporabo vsakomur, kar LN zagotovo ni. Čeprav se LN s pomočjo zunanjih platform izboljšuje, je za povprečnega novega uporabnika še vedno zelo težko kriptirati.

Tako Dash kot Bitcoin sta varna, vendar ga dosežeta na različne načine. Bitcoin je varen s stališča same velikosti (51-odstotni napad na omrežje BTC bi bilo neverjetno drago). Varnost Dash-a prihaja iz inovativne tehnološke izdaje funkcije, imenovane ChainLocks.

Kot že ime pove, funkcija zaklene verigo z uporabo masternod, s čimer prepreči ponovne uvedbe verige, kar se lahko zgodi, ko nekdo nadzoruje 51% rudarjev in lahko povzroči povratne transakcije. To se je zgodilo v nekaterih verigah Proof of Work, ki nimajo ChainLocks ali niso tako velike kot Bitcoin. Najbolj opazni primeri tovrstnih napadov so se zgodili na Bitcoin Cash ali Ethereum Classic.

ChainLocks in InstantSend lahko združimo tudi, da omogočimo potrditev 0 in 51% transakcij, odpornih proti napadom. Pravzaprav se to vseeno dogaja v omrežju, zato integracija funkcij pomeni, da integrirajo zmožnost zaznavanja teh transakcij in skrajšajo čas potrditve za Dash na 0.

Del 4. Prihodnji načrti & Promocija

Hej Fernando, kakšni so prihodnji načrti za Dash? Ali imamo v načrtu kakšne vznemirljive stvari, ki bi jih lahko delili?

Fernando: Naša najzanimivejša prihodnja predstavitev tehnologije je platforma Dash.

Dash Platform bo omrežju dodal veliko novih zmogljivosti. Razvijalcem bo omogočil, da na preprost način ustvarijo aplikacije, ki izvirajo iz Dash-a, ki Dash izkoristijo kot plačilno sredstvo, hkrati pa zagotavljajo uporabniško izkušnjo, ki jo potrošniki pričakujejo od tradicionalnih aplikacij za plačila..

Dash Platform pretvori omrežje v decentralizirano bazo podatkov kot storitev s podporo konsenza. V viziji za decentraliziran splet ponujamo manjkajočo podatkovno plast.

Za razvijalce je naš izdelek analogen decentralizirani različici Cloud Firestore iz Firebase. Z registracijo podatkovne pogodbe s platformo lahko uporabniki izkoristijo soglasje Dash glede stanja vaših podatkov, ko uporabniki oddajajo in pridobivajo informacije iz omrežja. Eden prvih primerov uporabe platforme je naša decentralizirana imenska storitev, ki ponuja človekom berljiva uporabniška imena, ki bodo nadomestila potrebo po izmenjavi kriptografskih naslovov za plačila.

Dash Platform je ključnega pomena za večje nadgradnje naših denarnic, ki bodo omogočile stike, plačilo z uporabniškim imenom in na splošno uporabniško izkušnjo, enako kot pri večjih aplikacijah za plačila. Vse to bo prišlo brez žrtvovanja varnosti in zasebnosti, zaradi česar so decentralizirana omrežja tako dragocena.

Kaj pa ti, Alysa? Povejte nam več o prihajajočem načrtu OKEx.

Alysa: Enako kot zadnji AMA, s soigralcem obljubljamo, da bomo našim uporabnikom ponudili najbolj uporabniško usmerjeno izmenjavo digitalnih sredstev in zgradili najboljši kripto ekosistem.

Zdaj pa bi rad porabil nekaj časa za potiskanje naše promocije sem – poseben bonus za trgovce z Dash-om: od 29. aprila do 6. maja lahko trgovci delijo do 20.000 USD s trgovanjem s pogodbami Dash. Kdor prvi pride, prvi melje. Prosimo, preverite več informacij na našem spletnem mestu ali v mobilnih aplikacijah.

Slika

5. del: Q&A

Tukaj iz @ Wak33letal za Fernando: Ali lahko prosim razložite dinamiko vložkov v pomišljaj in kakšen učinek ima funkcija takojšnjega pošiljanja na čas transakcije in hitrost?

Fernando: Všeč mi je to vprašanje, ker ljudje to pogosto mešajo. Dash nima vložka v tradicionalnem pomenu tega izraza. Kar ima Dash, je masternode plast, kot sem že omenil.

Masternode dobijo plačilo za opravljanje določenih omrežnih nalog. Ker morajo tudi dokazati, da imajo v lasti 1000 Dash, je to lahko nekoliko podobno vložku. Kljub temu obstajajo storitve, ki ponujajo Dash "zastajanje".

Kar storijo, je, da zberejo sredstva številnih uporabnikov, da pridejo do zahteve 1000 Dash, nastavijo masternode in nato ta plačila razdelijo mednje. Torej je videti podobno kot vložitev, vendar ni. Stakerji običajno ustvarijo bloke, toda v Dashu to nalogo opravijo rudarji, masternode pa druge stvari.

InstantSend je ena od stvari, ki jo počnejo masternode. Izbere se 50 masternod in preveri veljavnost transakcije takoj, ko je poslana. Ko se 60% njih strinja s tem, rudarji ne morejo več izkopati ničesar, kar bi bilo v nasprotju z njimi. Torej je transakcija v malo več kot sekundi popolnoma dokončna. To ne bi bilo mogoče brez masternode in je zelo pomembno za dobro plačilno izkušnjo.

Alysa, @ Samet68756998 je želela vedeti, "Kako je nedavni COVID-19 vplival na vaš projekt? Kako boste preživeli, recimo, če ta COVID-19 traja eno leto dlje?"

Alysa: Ker je obseg naših strank, pisarne in dela vedno globalen, je delo na daljavo pri večini naših kolegov že dolgo v navadi. Povečava za klic, Telegram ali WeChat za komunikacijo, Google Drive ali OneDrive za datoteke … tako običajna za globalno skupino, kot smo mi, in ne pozabimo ohraniti doslednosti in učinkovitosti kot profesionalna in vrhunska digitalna izmenjava premoženja.

Seveda nas je COVID-19 naredil veliko bolj zaseden kot pred nekaj meseci – več ljudi zdaj kupuje Bitcoin in kripto. Lahko vidite, da je cena Bitcoina danes spet presegla 9.000 USD :)

Še eno vprašanje Fernandu: “Zakaj se je Dash odločil, da bo izbral OKEX kot vodilnega partnerja za trajne zamenjave? Kakšne so njegove prednosti in ali bo dolgoročno povečal vrednost kovancev DASH? ” od @ nillerfect310

Fernando: Izvedeni finančni instrumenti so zapleteni in so povezani z nekaterimi tveganji, zato jih želite trgovati le na zelo spoštovanih, varnih in

Izvedeni finančni instrumenti so zapleteni in imajo z njimi povezana nekatera tveganja (kot je pojasnila Alysa zgoraj), zato jih želite trgovati le na zelo spoštovanih borzah, ki so varne in imajo visoke tehnične zmogljivosti..

Nobenega dvoma ni, da je OKEx ena najboljših borz na svetu in ima vse te stvari, zato smo res veseli, da sodelujemo. Kot je razloženo zgoraj, so izvedeni finančni instrumenti koristni za projekt, ker povečujejo možnosti za trgovce in navsezadnje povečujejo likvidnost, kar je dobro za vse. Tako bo dolgoročno to brez dvoma prineslo vrednost Dashu.

Alysa zdaj si na vrsti ti! "Ena najpomembnejših pomanjkljivosti je, da uporabniki ne morejo neposredno položiti sredstev v denar $ Če želite poslovati z OKExom, morate bitcoin kupiti v drugi menjalnici in nato nakazati svoja sredstva. Zakaj, če Dash želi biti hiter žeton za trgovanje, ne sporazumi z drugo platformo?" iz @DiegoanAntonio

Alysa: Med našimi izdelki so trgi Buy Crypto in C2C tisti, ki ustrezajo uporabnikom, ki so novi na kripto trgih in želijo vstopiti.

Da bi uporabnikom omogočil neposreden in enostaven nakup kripto s fiat valutami prek Buy Crypto, OKEx sodeluje s 7 partnerji fiat gateway in ponuja 8 vrst kriptovalut (tj. Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Tether, EOS in TRON). Te kripto lahko kupite z več kot 30 fiat valutami s pomočjo kreditnih kartic. Več si oglejte tukaj: https://www.okex.com/buy-crypto/usd

Kripto s fiat valutami lahko kupite tudi na naših trgih C2C, kjer lahko uporabniki med seboj trgujejo med fiat valutami in kripto..

Zadnje vprašanje Twitter @ Trung34566, Fernando. Večina vlagateljev se namesto na dejansko vrednost projekta kratkoročno osredotoči le na simbolično ceno. Ali mi lahko DASH pove dolgoročno koristi za vlagatelje, ki imajo DASH?

Fernando: Verjamemo, da resnično vrednost izhaja iz uporabnosti.

Obstaja veliko tokerjev s centraliziranimi shemami, ki se osredotočajo na ceno sredstva in nič drugega, toda Dash se osredotoča na uporabo. Če je žeton uporaben za številne uporabnike, bo imel vrednost, ne glede na to.

Poleg tega ima Dash dolgo zgodovino dostave. Obstajamo že več kot šest let in ekipa kar naprej napreduje. To ni nov bleščeč projekt, ki obljublja, da ne vedo, ali lahko izpolnijo. V krizi ne bomo izginili kot drugi, nekaj smo že prešli in nenehno inoviramo.

@ MIVQ_3:

Hej @fernandogutierrez Dash skupnost je ena najstarejših vilic BTC, kako enostavno je novemu članu skupnosti omogočiti vodenje masternode? Kakšne so zahteve?

Fernando: Morate imeti 1000 pomišljajev. Razlog za to je, da masternode izvajajo ključne naloge za omrežje in ne želimo omogočiti, da bi jih veliko postavili in ravnali zlonamerno.

Teh 1000 Dash pa vedno ostane v vaši denarnici, tako da ni tveganja. Ko omrežju dokažete, da imate 1000 Dash, nastavite strežnik, ki mora biti 24-ur na spletu, da bo lahko delal, kar mora. Potem omrežje redno plačuje. Nastavitev strežnika ni nepomembna, narediti morate nekaj tehničnih stvari. Vodičev je veliko, če pa vam je ljubše, lahko za vzdrževanje strežnika najamete tudi druge. V zameno za to vzamejo del vaših nagrad. Tako lahko vsakdo postavi masternode, če je pripravljen in ima dovolj Dash-a.

@DeTuAnhButDepTrai:

Kakšne so prednosti trgovanja s swap zamenjavo? In posledice tega?

Alysa: Lepo vprašanje.

Vzvod je bil predpogoj. V smislu transakcij lahko uporabniki povečajo svoj dohodek s prilagoditvijo vzvoda. Ko se prihodek s pomočjo vzvoda podvoji, se tveganje tudi podvoji. Prosimo, da to natančno izkoristite!

Živa meja je moja najljubša! Uporabniki, ki imajo kripto, lahko s terminskimi pogodbami dosežejo varovanje pred tveganjem, zlasti kadar trg upada. Nanaša se na varovanje nihanj ciljne cene kriptovalut v pogodbi, da bi se izognili tveganjem, ki jih povzročajo nihanja v tem obdobju. To pomeni, da kupec vzpostavi obratno pogodbeno pozicijo, tako da sta dobiček in izguba, ki jo ustvari sama kriptovaluta, ravno nasprotna dobičku in izgubi, ustvarjeni s pogodbo, ko pride do nihanja cen, in celotnemu dobičku in izgubi kriptovalute, in pogodba ostane enaka.

@bountycatcher:

Za plačilne storitve je na voljo veliko kriptovalut. Torej, kaj naredi Dash edinstven in drugačen?

Fernando: Dash je čim hitrejši in varnejši, pristojbine pa skoraj nič. Prav tako smo izjemno enostavni za uporabo in postajamo še lažji. Za povrh si aktivno prizadevamo za posvojitev. Številni drugi načrtujejo stvari, toda če se ne odpravite na teren, se pogovorite z uporabniki in trgovci ter se prilagodite temu, kar potrebujejo, ne boste dosegli ničesar.

@CryptoZaratustra:

Ena izmed najbolj privlačnih novosti DASHPAY je možnost prejemanja in pošiljanja DASH z uporabniškim imenom, ali lahko malo razložite, kako to deluje?

Fernando: Strinjam se! trenutno ni na voljo v glavnem omrežju, kmalu pa bo po končanem testiranju (testiranje je javno, če želite iti globlje, preverite dash.org/developers).

Kako to deluje, lahko uporabniki registrirajo ime v verigi blokov. Ko to storijo, ga lahko dajo stikom in ga morajo le vstaviti v denarnico, da jim plačajo. Dolgih naslovov ni treba kopirati / prilepiti. Je popolnoma decentraliziran in v ozadju uporablja naslove, zato je zasebnost ohranjena.

@Maksyrn:

Zakaj je trgovanje z Dash na zamenjavi OKEx boljše od drugega trgovanja?

Alysa: Prvič, trgovanje na naši platformi je zelo varno. Imamo popoln sistem za obvladovanje tveganj, na primer oblikovanje označenih cen in pravila prelivne marže, ki so dobra za zaščito uporabnikov pred nenormalnimi nihanji na trgu.

Drugič, hitrost ujemanja našega trgovinskega sistema je najboljša v panogi in vam daje vrhunsko izkušnjo trgovanja.

Nazadnje, ko trgujete z Dash pri nas, lahko uživate 0% za čakajoča naročila in do 0,035% popusta za provizijo.

@zaferce:

Kako pridobiti sledenje virom za Evonet? Kako nadzirati pomnilnik, disk, IO, CPU in druge izvorne meritve, da sistem ostane živ in stabilen, in kako prepoznati morebitne težave?

Fernando: To je zame preveč tehnično, vendar priporočam, da si ogledate dash.org/developers. Tam imate veliko informacij in celo povezavo do strežnika Discord, kjer se razpravlja o Evonetu.

@ MIVQ_3:

Kaj menite o javni verigi s funkcijami zasebnosti? Številne javne verige razmišljajo, da bi Dash na tem področju razvili funkcije zasebnosti, na primer dodajanje dokazov o ničnem znanju?

Fernando: Dash že ima izboljšano zasebnost, vendar je neobvezna. Imenuje se PrivateSend in temelji na CoinJoin. Na voljo je v namizni denarnici. Menimo, da je zasebnost zaščita za povprečnega uporabnika, zato verjamemo, da jo je enostavno pridobiti. Vendar je preglednost zelo pomembna tudi za druge primere uporabe. Zato je neobvezna.

Prihaja še AMA

Sporočite nam katero koli temo, ki jo želite zajeti!

Vsakič, ko zaključimo AMA, smo zelo presenečeni in navdušeni nad tem, kako nestrpno želijo naše skupnosti izvedeti več o nas. Kot že rečeno, bo še več sej AMA. Če imate kakšne odlične ideje o temi, ki jo lahko pokrijemo, nam to sporočite na naših kanalih v družabnih omrežjih. Do naslednjega srečnega trgovanja!

Sledite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map