Povzetek AMA: izvršni direktor OKEx Jay Hao & Whalepool

14. aprila se je naš izvršni direktor Jay Hao pridružil seji Vprašaj me karkoli (AMA), ki jo je gostil Whalepool, uveljavljena skupnost za kripto trgovanje, in na svojem kanalu Telegram z več kot 14.000 člani odgovarjal na vprašanja (https://t.me/whalepoolbtc). V 90-minutnem klepetu se je Jay poglobil v izdelke OKEx-a in sistem tveganj, ki zajema najrazličnejša orodja za trgovanje, ki jih ponujamo, in ukrepe, ki jih izvajamo za zaščito trgovcev pred skrajno nestanovitnostjo trga..

Se sprašujete, po čem OKEx izstopa med kripto trgi in kako ohranjamo evidenco ničelnih vračil med marčevskim trkom? Oglejte si spodnji Q&Kot smo vam pripravili, je z vsemi vprašanji Jay odgovoril v klepetu.

Contents

Dobrodošli @OKExJay, morda lahko skupini predstavite svoje ozadje in svoj čas na OKEx.

Seveda sem se pridružil OKEx že več kot dve leti, zdaj pa še posebej uživam v odprti kulturi blockchain podjetij. V podjetju OKEx smo izredno hitro zrasli v podjetje z več kot 1.000 zaposlenimi, vendar smo po strukturi še vedno zelo ravne in naša izvršna ekipa želi biti čim bolj dostopna.

Zdaj sem tudi glavni uradnik za podporo strankam, odgovoren za obravnavo poizvedb strank, povezanih z našimi izdelki. Torej, sledite mi na twitterju @ jayhao8.

1. del: Izdelki OKEx

Nam lahko poveste nekaj o tem, katere izdelke ponujate, da ljudem, ki nimajo kripto, omogočite, da kupujejo kripto?

Med našimi izdelki, Nakup Crypto in Trgi C2C so tisti, ki se prilegajo uporabnikom, ki so novi na kripto trgih in se želijo vkrcati.

Da bi uporabnikom omogočil neposreden in enostaven nakup kripto s fiat valutami prek Buy Crypto, OKEx sodeluje s sedmimi partnerji fiat gateway in ponuja šest vrst kriptovalut (tj. Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, & Tether). Te kriptografske datoteke lahko kupite z več kot 30 fiat valutami s pomočjo kreditnih kartic. Več si oglejte tukaj: https://www.okex.com/buy-crypto/usd

Kripto s fiat valutami lahko kupite tudi na naših trgih C2C, kjer lahko uporabniki med seboj trgujejo med fiat valutami in kripto..

Ali OKEx podpira trgovanje s fiat valutami ali samo trgovanje z žetoni?

Podpiramo storitve depozitov fiat valut prek različnih prehodov za promptno trgovanje in trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti. Kljub temu pa ne podpiramo parov fiat-crypto ali kripto-fiat. Za tiste, ki jih zanima trgovanje s fiat pari, se lahko odpravijo na OKCoin, enega od naših strateških partnerjev – https://www.okcoin.com/

OKEx ima posojilo, ki ga lahko storijo uporabniki, ki imajo katero koli kripto "vezane vloge" ali "varčevalni računi". Lahko poveste več o tej ponudbi izdelkov in od kod prihaja donosnost obrestnih mer?

Naša storitev posojila C2C (trenutno na voljo samo v najnovejši različici APP) zagotavlja uporabnikom storitev posojanja med posamezniki, tako da je mogoče zadovoljiti različne zahteve uporabnikov po posojilih in naložbah. Ta infografika vam bo na kratko predstavila, kako deluje:

Slika

Torej, od kod prihaja vrnitev? Dobro vprašanje :)

Vrnitev posojila C2C vlagateljem so obresti, ki jih plačajo posojilojemalci. Posojilojemalci lahko posojilo vzamejo za druge naložbe, da bi ustvarili dodatne dobičke in plačali obresti za posojilo.

Zdaj lahko BTC zastavite za izposojo USDT. Še vedno načrtujemo integracijo drugih žetonov v našo storitev posojila C2C, čas uvajanja pa bo razkrit v prihodnosti.

In zakaj naša storitev posojila C2C izstopa od drugih podobnih izdelkov?

 1. – Naša likvidacijska linija znaša 90%, druga pa 83%. Težje je likvidirati z naše strani in s tem zagotoviti sredstva posojilojemalca;
 2. – Uporabnikom omogočamo, da obrestno mero prilagodijo glede na tržne razmere – drugi pa obrestno mero določijo visoko, zato morajo posojilojemalci plačati višje obresti;
 3. – Naše zapadle zamudne obresti so razmeroma nižje. Za zamudo pri odplačilu posojilojemalca obstajajo kazni zaradi posebnih razlogov, vendar so jih stale preveč. Vlagatelji bodo še vedno lahko pobrali načelo, vključno s kaznimi, kot jamči OKEx.
 4. – Med promocijskim obdobjem ne zaračunavamo nobene provizije za storitev (Da, trenutno je še v promocijskem obdobju)

  – Naša storitev posojila C2C koristi tako posojilojemalcem kot vlagateljem.

Je trgovanje z maržami še vedno priljubljen pri trgovcih, ko imajo možnost trgovanja z višjim vzvodom terminske pogodbe, zamenjave in opcije?

Da, rekel bi, da gre za različne izdelke, zasnovane za različne potrebe.

Trgovanje z maržami, kljub podobnosti narave finančnega vzvoda, prinaša koristi tudi pri uporabi zavarovanja s premoženjem. V bistvu lahko zastavite BTC in altcoin za USDT ali obratno, da povečate svojo kupno moč na OKEx.

Seveda je izdelek OKEx margin Trading priljubljen z vidika opravljanja poslov:

 • – Vzvod je nižji, zaradi česar je tveganje bolj obvladljivo
 • – Trgovcem z maržami ni treba nositi tveganja likvidacije ali povračila
 • – Obstaja več vrst digitalnih sredstev, ki podpirajo trgovanje z maržami
 • – Brez dostave, datumov izteka in stroškov financiranja, vendar z obrestmi, zaradi katerih so stroški bolj obvladljivi

V zvezi z drugimi načini uporabe:

 1. – Izposojena digitalna sredstva (nad zahtevanim razmerjem marže) se lahko prenesejo tudi v drugo trgovalno družbo OKEx v uporabo
 2. – Zavarovanje pred promptnim / terminskim trgom / trgom opcij

Večina trgovcev verjetno pozna tradicionalne izdelke Future na trgu OKEx. Toda v preteklem letu ste dodali trajne zamenjave in nedavno možnosti (na BTC). Nam lahko poveste nekaj več o teh izdelkih?

No, najprej bom na kratko predstavil izdelke z izvedenimi finančnimi instrumenti.

Terminske pogodbe za OKEx je eden prvih izdelkov, predstavljenih na naši platformi, in je danes postal največji trg na vseh trgih kripto izvedenih finančnih instrumentov.

Trenutno ponujamo tedenske, dvotedenske, četrtletne in dvomesečne terminske terminske pogodbe 9 glavnih digitalnih sredstev, da bi izpolnili različne zahteve glede trgovanja, kot so varovanje pred tveganji, arbitraže itd..

Kar zadeva trajno zamenjavo, se je začela konec leta 2018. Obseg trgovanja in likvidnost sta se nato hitro povečevala. Zdaj je verjetno najbolj priljubljen izvedeni instrument, ki se uporablja za trgovanje z digitalnimi sredstvi, zlasti med maloprodajnimi uporabniki.

Za razliko od terminskih pogodb ima večna zamenjava mehanizem financiranja, ki večno ceno swap poveže s tržno ceno. Brez datuma poteka in visokega vzvoda do 100-krat je večna zamenjava dobra izbira za trgovce s trendi. Poleg tega mehanizem financiranja ponuja odlično priložnost za arbitražo.

Možnosti OKEx je bil predstavljen pozneje januarja letos (trenutno je na voljo trg opcij BTC / USD, še več). Čeprav je razmeroma novo za kripto trgovanje, so opcije priljubljeni izpeljani instrument na tradicionalnem trgu. Uvedba možnosti OKEx bi bila odlična dopolnitev celotne trgovinske infrastrukture platforme.

Poleg obstoječih promptnih trgov, maržnega trgovanja, terminskih pogodb in trgov večnih zamenjav, možnosti uporabnikom OKEx omogočajo raznolikost svojih strategij trgovanja in varovanja pred tveganjem na enem mestu..

Za tiste, ki želijo izvedeti več, obstajajo možnosti101: https://medium.com/okex-blog/okex-options-101-68b6da96a7ac

Nam lahko poveste, zakaj ponujate Linear USDT (podobno kot Binance) in Coin-Margin (bolj kot Huobi)?

Razlika med tema dvema vrstama pogodb je bistvena.

Terminske pogodbe s pridržkom USDT so linearna pogodba, terminske pogodbe s pridržkom na kovance pa obratne. Največja razlika med njima je sredstvo kritja in nominalna vrednost pogodbe.

Terminske pogodbe s pridržkom USDT vam omogočajo, da položite USDT kot rezervo za trgovanje s katerimi koli pogodbami. Recimo, če želite trgovati s pogodbami BTC, ETH in EOS, bi morali položiti le nekaj USDT. Če želite odpreti pozicijo, vam ne bo več treba trgovati s svojimi sredstvi v BTC, ETH in EOS.

Prav tako je nominalna vrednost ~ $ 1, kar pomeni, da se prag odpiranja pozicije zniža. Uporabnikom je veliko lažje izračunati svoj dobiček z uporabo USDT kot marže. Kljub temu pa je za zadovoljitev različnih potreb naših uporabnikov.

V Futures je vedno več konkurentov, kot so Binance, FTX, Bybit, HuobiDM – kako namerava OKEx ostati konkurenčen toliko novim izdelkom in igralcem na trgu?

Ja, tudi tega se zavedam. Še naprej bomo širili tržno globino in obseg naših izdelkov, na primer z več osnovnimi sredstvi, roki izteka itd. No, razložim svoje misli na več točk:

Verjamem, da ima vsaka borza svoj položaj na trgu. V podjetju OKEx trgovcem ponujamo najširšo paleto trgovskih izdelkov, kot so promptno trgovanje, terminsko trgovanje, C2C, vložki itd. To je eden od načinov, kako ostati pred konkurenco.

Da ne omenjam našega sistema obvladovanja tveganj. Veste, terminske pogodbe ponujamo od uvedbe OKEx-a. In veste, da je kripto trg v teh dveh letih divji. Učimo se na tem nepredvidljivem trgu in izpopolnjujemo sistem za obvladovanje tveganj, da našim uporabnikom zagotovimo zanesljivo platformo za trgovanje.

Ponujamo tudi različna naročila algo, ki uporabnikom pomagajo pri udobni trgovini. Naše podatke o trgu izvedenih finančnih instrumentov lahko celo uporabijo za vpogled v svoje posle. Rekel bi, da ponujamo veliko uporabnih orodij za naše uporabnike. Na drugih platformah tega ne morete imeti.

In seveda je naša likvidnost, seveda ni treba posebej poudarjati, ena najboljših borz. Dobra likvidnost ščiti naše uporabnike pred skrajnimi trgi.

Ali lahko na kratko poveste, kako je sistem OKEx zasnovan tako, da je stabilen in zanesljiv za trgovce, tudi v nestanovitnih časih?

Seveda! Pri tem smo naredili veliko dela.

Kot vodilni v panogi postavljamo izredno visoke standarde za naše trgovske sisteme. Poleg nadgradnje našega sistema trgovanja avgusta 2018 smo po več nadgradnjah uvedli še naslednjo generacijo sistema Lightning 2.0 z vodilno svetovno zmogljivostjo.

Nizka zakasnitev in velika prepustnost sta ključa, ki našim uporabnikom omogočata normalno trgovanje v času konic, kot je izjemna volatilnost. In to je tudi skrivnost, zakaj smo premagali zrušitev 3.12 – predvsem zaradi nadgradnje našega sistema.

Naš novi sistem zdaj lahko udobno obdela najmanj 100.000 naročil na sekundo. Tudi naš direktor finančnih trgov Lennix je to temo nadalje obravnaval – https://medium.com/okex-blog/on-okex-lightning-2-0-674d47196721.

2. del – Obvladovanje tveganj

Kako visok vzvod ponujate za izdelke terminskih pogodb / zamenjav / možnosti in kako preprečite tržne manipulacije kitov?

Vredno je, da se skozi naš sistem za obvladovanje tveganj sprehodimo. Toda preprosto povedano, razložil bom več o možnostih, ki so lahko za številne trgovce nove.

Naš sistem za obvladovanje tveganj na trgu opcij OKEx je v glavnem sestavljen iz tržne cene, cenovne meje, marž opcije in zavarovalnega sklada.

Cena znamke odraža pošteno in objektivno ceno premoženja na trgu. Sklicujemo se na celotne tržne kotacije, da določimo pošteno tržno ceno opcijske pogodbe in jo uporabimo za izračun marž na računu in upravljanje tveganj platforme, da zmanjšamo likvidacijska tveganja, ki izhajajo iz tržne manipulacije.

Omejitev cene je določena tako, da omejuje obseg naročilnih cen na podlagi ocenjene vrednosti sredstva. Zasnovan je za zaščito vlagateljev in preprečevanje tržne manipulacije.

Kupce možnosti zavezuje omejitev najvišje ponudbene cene, prodajalce pa omejitev najnižje cene povpraševanja. Stopnja možnosti je zagotoviti, da lahko trgovci normalno trgujejo, in sicer kupujejo, prodajajo, imajo in izvajajo opcijske pogodbe po izteku.

Obstajajo marža naročila, marža pozicije in marža vzdrževanja. Zadnja dva sta zagotoviti, da imajo prodajalci možnosti dovolj sredstev za izvedbo poslov.

Zavarovalni sklad je zaščitna mreža za odpravo nevarnosti vračila zaradi obsežne likvidacije ob skrajni nestanovitnosti trga.

Če želite razumeti podrobnosti našega sistema za obvladovanje tveganj, si oglejte naš uporabniški priročnik tukaj: https://okexsupport.zendesk.com/hc/en-us/sections/360007491391-OKEx-Coin-Margined-Options-User-Agreement-Guide

Za terminske pogodbe in zamenjave ponujate največ 100-krat vzvod na BTC in približno 50-krat za altcoin?

Da, glavni trgovalni pari so do 100x, altcoin pa od 20x do 50x.

Kako OKEx spodbuja likvidnost na trgih? Ali ima družba OKEx lastne oblikovalce trga, ki zagotavljajo dosledno zagotavljanje likvidnosti? Kaj lahko storijo ljudje, če jih zanima zagotavljanje likvidnosti na OKEx?

Naša tržna mikrostruktura je natančno opredeljena, da trgovce spodbudi k zagotavljanju prave likvidnosti, hkrati pa ohranja nizke provizije za trgovce, da odprejo svojo pozicijo. Imamo različne programe za trženje, namenjene različnim tržnim oblikovalcem v različnih instrumentih.

Zato v nasprotju z našimi vrstniki OKEx nima internih proizvajalcev trgov in ni nevarnosti, da bi interni oblikovalci trga prevzeli vnaprej vodene tokove strank, zlorabili inventar strank v nasprotni smeri ali lovili likvidacijo..

Naš prihodek je od provizij in ne trgovanja s pnl. Nimamo notranje pisarne za prodajo rekvizitov. Kljub temu imamo zelo pregleden program tržnih markerjev, ki ga lahko uporabljajo ponudniki likvidnosti. Pošljite e-pošto na [e-pošta zaščitena] za nadaljnjo razpravo.

Imate več zavarovalnih skladov, po enega na trg, ki skupaj trenutno znašajo več kot 75 milijonov USD.

Menimo, da zadostnost zavarovalnega sklada kaže na stopnjo obvladovanja tveganj na borzi. Dejansko nas kombinacija obstoječega zavarovalnega sklada in sistema za obvladovanje tveganj, vključno s sistemom Tiered Maintenance Ratio Ratio, oznako cene, omejitvijo cene itd., Naredi dovolj močne, da se upremo vsem skrajnostim, ki se lahko zgodijo na kripto trgu.

Kot lahko vidimo, nas nekateri ekstremni tržni dogodki, kot je bila nesreča 12. marca, niso odnesli. Še več, porabili smo le razumno količino zavarovalnega sklada, da smo zaradi izjemnega trga zaščitili dobiček naših trgovcev pred povračilom ali samodejnim razdolževanjem.

O Clawback v primerjavi s samodejnim odstranjevanjem – OKEx trenutno uporablja samo Auto-Deleverage (takojšen povračilo), ne pa tudi socializirane izgube.?

Pravzaprav še vedno uporabljamo mehanizem socializiranih izgub, vendar zelo redko. Zahvaljujoč našemu dobro preizkušenemu sistemu za obvladovanje tveganj, se je pri večjih zamenjavah med vsemi našimi navedenimi digitalnimi sredstvi zgodilo 0 povračil, odkar se je začelo več kot eno leto.

Pri terminskih pogodbah v zadnjih 1,5 letih ni prišlo do vračila denarja med glavnimi digitalnimi sredstvi, kot so BTC, EOS in ETH. V našem skladu zavarovalnih skladov je bilo zbranih 3.070 BTC, 1.6 milijona EOS in 42.000 ETH. In potem, ko smo uvedli rešitve za obvladovanje tveganj, kot so sistem stopenj stopnje vzdrževalnega kritja, cena znamk in omejitev cen itd.

Zato je trgovanje s terminskimi pogodbami in zamenjavami na OKEx pod zaščito našega dobrega sistema za obvladovanje tveganj in 80 milijonov dolarjev vrednega zavarovalnega sklada razmeroma zelo varno. Ker so pomanjkljivosti in ADL malo verjetni (rekel bi, da skoraj 0% možnosti), je vaš dobiček varen pri vas.

Kakšen je sistem OKEx glede skrbništva nad sredstvi strank?

Uporabniki in varnost niso nič drugega, pa naj gre za varnost sredstev, trgovanja, podatkov in zasebnosti. Sprejemamo multisig hladno denarnico, da razdelimo svoja sredstva na približno 500 BTC na denarnico, tako da ne nosimo nobene hladne denarnice z ogromno količino sredstev in da se naša tveganja širijo in bolje obvladujejo.

Torej, nobene želje po ustanovitvi neke vrste "SAFU" sklad?

Kar zadeva varnostni sklad, nismo ustanovili določenega sklada in ga prodali medijem. Vendar vam lahko zagotovim, da imamo več kot zadostno rezervo za obvladovanje nepričakovanih situacij.

Imamo dolgoletne izkušnje na področju varnostne tehnike in smo sami razvili vroče in hladne denarnice ter multi-sig tehnologijo za zaščito sredstev. Zaenkrat s ponosom povem, da imamo dosledno evidenco o kršitvah varnosti. Prepričani smo, da bomo tudi v prihodnje ohranili čisto stanje.

Prihaja še AMA

Sporočite nam katero koli temo, ki jo želite zajeti!

Vsakič, ko zaključimo AMA, smo zelo presenečeni in navdušeni nad tem, kako nestrpno želijo naše skupnosti izvedeti več o nas. Kot že rečeno, bo še več sej AMA. Če imate kakšne odlične ideje o temi, ki jo lahko pokrijemo, nam to sporočite na naših kanalih v družabnih omrežjih. Do naslednjega srečnega trgovanja!

Sledite OKEx na:

 

https://twitter.com/OKEx

 https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/OKExOfficial_English

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map