Povzetek programa OKEx Beacon – drugo predavanje z Jayem in Lennixom

26. junija 2020 je šest naših rekrutiranih mentorirancev imelo še 30-minutno mentorsko sejo s svojimi mentorji: izvršnim direktorjem OKExa Jayom Haojem in direktorjem finančnih trgov Lennix Lai.

Tu si oglejte vpoglede s prve seje.

Spodaj je povzetek zanimivih in pronicljivih tem, o katerih smo razpravljali med sejo.

Phillip Taffley: Izpuhavanje je v številnih državah različna možnost zaradi učinkov koronavirusa. Če pride do deflacije, kaj nameravate vplivati ​​na kripto trge?

Lennix: Še vedno verjamem, da je deflacija zaradi COVID-19 bolj kratkoročni pojav. Vsekakor vpliva na nekatere temeljne panoge (npr. Letalski prevozniki in turizem), vendar še vedno ni dokazov o strukturnih spremembah glede na povpraševanje v makroekonomiji. To lahko vidite na borzi. Kripto, zlasti Bitcoin, je instrument za shranjevanje vrednosti, ki ga lahko uporabimo za varovanje lastnega tveganja prekomernega popuščanja – kar je vse bolj verjetno zaradi učinkov COVID-19, ki trajajo dlje, kot je bilo pričakovano.

Guillaume Girard: Ste spremljali predstavitev podjetja COMP? Kakšno je vaše mnenje o likvidnostnem rudarjenju kot načinu distribucije žetonov?

Lennix: COMP (kot tudi drugi žetoni za kmetovanje) je druga vrsta mehanizma za distribucijo žetonov v nasprotju z IEO ali ICO. Učinek je očiten: kot vidite, AUM v DeFi dosega rekordne vrednosti – enako kot tveganje. Tokenomika izkrivlja stopnjo posojilnega trga. Zato obstaja velika verjetnost, da model ni preveč vzdržen. Prej je obstajal mehanizem za rudarstvo trgovine in ni bil lep.

Phillip Taffley: Zdi se, da je Bitcoin tesno povezan s S&P 500 zadnjih nekaj tednov. Kaj mislite, da je vzrok za to, ko pa je bila v preteklosti malo korelacije?

Lennix: Da. Po velikem kripto zrušitvi 12. marca je korelacija BTC in S&P500 je bil višji. Menim, da je eden glavnih razlogov, da trgovci Bitcoin štejejo za alternativno tvegano sredstvo. Ko je torej splošni trg padel na določeno raven, je bil Bitcoin izpostavljen tudi tvegani trgovini. S podatkovnega vidika je Bitcoin zaradi svojih temeljnih lastnosti sicer zagotovil nekaj učinka varnega neba, vendar ne dokončno. Ko se prag prebije, trgovci iščejo tveganje.

Guillaume Girard: Danes je bil največji iztek možnosti za Bitcoin. Menite, da je to dolgoročen trend? Kakšna je strategija OKExa za pridobitev tržnega deleža na trgu opcij?

Lennix: Neizpodbitno dejstvo je, da postajajo trenja (tj. Regulativno tveganje in stroški) dostopa do Bitcoina nepomembna. Predstavljajte si, da je bil Bitcoinu namenjen le 1% bogastva Američanov. Verjamem, da gre za dolgoročni trend – kot vidite, tudi odprto zanimanje za CME dosega rekordne vrednosti. V podjetju OKEx še vedno razvijamo svoj izdelek. Trenutno se zavedamo, da je naš izdelek dobro zgrajen, vendar moramo delati na UI / UX in marži portfelja. Naš načrt za prevzem tržnega deleža bi moral biti povezan s strukturnimi izdelki, tako da bi se trgovina s strukturnimi izdelki lahko varovala na trgu opcij. Drug instrument, ki ga je mogoče uvrstiti na seznam, bi bile terminske pogodbe VIX, ki prav tako temeljijo na implicitni volatilnosti v možnostih OKEx.

Virginia Mijes Martin: Prvi pilotni program sem vodila naprej blockchain in kripto za študente zasebnih šol v Španiji. Najprej sem učil učitelje in študente, nato pa sem jih vključil v njihov načrt usposabljanja, ki je vključeval oblikovanje, socialne in ekonomske vidike ter teoretično in nato praktično izvedbo verige blokov. Zdaj lahko program prodajam šolam. Upajmo. Nadarjenost mladincev je ključna pet let. Kakšne pobude ima OKEx in kakšen nasvet lahko dobim pri izobraževanju?

Jay: Mislim, da imate tukaj zelo dober pristop. Najprej se mora začeti z osnovami s primeri iz vsakdanjega življenja, saj so ciljna skupina študentje.

Tu je dobra: Blockchain v njihovem šolskem certifikatu. Predstavljajte si, da bi lahko svoje potrdilo postavili na verigo blokov na decentraliziran način. Vaše potrdilo bi bilo digitalno varno – brez možnosti, da bi se fizično izgubilo -, medtem ko bi druge ustanove lahko spremljale zapis na javni verigi blokov. Ali ne bi bilo to fantastično?

Drug primer bi bila logistika kavnih zrn. Običajno v nekaterih državah ne moremo uživati ​​legitimnosti preverjanja vira kavnih zrn. Z verigo verig lahko korak za korakom sledimo preverjenim izdelkom.

OKEx že leta sprejema pobude na področju izobraževanja v blockchainu. Najprej smo objavili videoposnetke in članke, ki pojasnjujejo osnove. Zdaj smo pripravili bolj sistematičen načrt izobraževanja in začeli z izvajanjem akademije OKEx.

Dmytro Sokoliuk: Leta 2017 smo imeli ICO, naslednji pa IEO. Kateri je po vašem mnenju naslednji prizor, ki lahko vpliva na rast altcoinov?

Jay: Da, tako hitro se razvija blockchain industrija. To vprašanje je precej zanimivo. Pravzaprav se veliko ljudi zdaj strinja, da smo v sezoni altcoinov, saj na trg prihajajo številni visokokakovostni altcoin projekti.

Zdi se mi, da je rast altcoinov podobna rasti delnic:

  • Notranja vrednost je pomembna, na primer poslovna ali družbena vrednost projektov, ali lahko prinese vrednost določenim zahtevam;
  • Socialno mnenje je prav tako kritično, saj smo v dobi družbenih medijev.

Virginia Mijes Martin in Antoine Wallet: Kakšno je vaše mnenje o prihodnosti OTC kripto trgovanja, OTC trgih, udeležencih, regulaciji, obsegu, tveganju in likvidnosti? In kakšna je vloga borz? OKEx je naštel kar nekaj novih žetonov – zaradi česar na OKExu namesto drugega navedete kovanec / žeton?

Jay: V podjetju OKEx nenehno iščemo dobre in perspektivne projekte. Glede zahtev za uvrstitev na seznam se vidimo kot nepristranska izmenjava, ki dobrim projektom ponuja enake možnosti, da se uvrstijo na seznam. Na primer, preučili bomo belo knjigo projekta – ki bi morala biti trdna – kakovost skupnosti in sinergije z izmenjavami in drugimi blockchain projekti. Imamo tudi jasne zahteve za uvrstitev na seznam in obstaja posebna skupina za uvrstitev, ki obravnava aplikacije za uvrstitev na seznam.

Antoine Wallet: V zadnjih letih smo opazili velik razvoj DeFi-ja, kar je velik mejnik v smislu sprejemanja in razvoja. Kakšne so vaše misli o tem?

Jay: Zelo lepo je bil uporabljen za več scenarijev:

Denarnice – DeFi se razvija zelo hitro in verjamemo, da bo postal ključni element tradicionalnega finančnega sistema. Uvedli smo različne izdelke, s katerimi lahko uporabniki s pasivanjem, vložki in vlogami DeFi zlahka zaslužimo pasivni dohodek.

Storitve posojila C2C na splošno ustvarjajo odprto tržnico za usklajevanje ponudbe in povpraševanja po prostem kapitalu. OKEx želi, da je čim bolj pregleden – za razliko od drugih akterjev na trgu obrestno mero za posojilo C2C podjetja OKEx izključno ureja konkurenca na trgu. Trend kriptoposojanja odpira nove priložnosti za skupnost ne glede na velikost njihove naložbe. V tem hitro rastočem prostoru DeFi smo veseli, da smo med prvimi, ki ponujajo storitve posojanja na brez dovoljenj, odprto in sestavljivo.

V zadnjih mesecih, zlasti v zadnjih dveh tednih, razumemo, da je DeFi več "kmetje" na področju. Prejšnji teden je skupna vrednost (ali na kratko TVL) v DeFi dosegla milijardo dolarjev. Zdaj samo TVL prvih dveh projektov DeFi, Compound in MakerDAO, presega milijardo dolarjev.

DeFi vzleta in na njem bo seveda OKEx.

Uvedli smo lastno verigo blokov, OKChain, z začetno decentralizirano aplikacijo: OKEx DEX. Verjamemo, da je DeFi ključ do finančne vključenosti in finančne svobode za vse.

Ta povzetek je bil urejen zaradi jasnosti.

Sledite OKEx na:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map