Prvo leto kot organizacija civilne družbe OKEx – Alysa Xu: Trije trendi bodo preoblikovali gospodarstvo

Pismo glavne direktorice za strategijo OKEx Alyse Xu v počastitev njene prve obletnice z OKEx

Spoštovani uporabniki OKEx,

Pred enim letom, 1. aprila 2019, je bil to dan, ko sem se pridružil OKEx in začetek mojega polnega kripto potovanja. Potencial kriptovalut je vredno raziskati. Kljub številnim nepričakovanim izzivom vsak dan med tekočimi tekmovanji je moja odločnost za kripto nedotaknjena, saj močno verjamem v celotno industrijo in OKEx.

Lani se je v kripto prostoru zgodilo marsikaj. Trg se je odbil z dna medvedjega trga. Več borz je poskušalo izkoristiti kripto derivate. Začele so se pojavljati decentralizirane finance (DeFi). Tudi OKEx je postal bolj integrirana borza kriptovalut z optimizacijo svojih izdelkov, podjetij, blagovnih znamk in strategij za razvoj talentov. Vlagali smo v nadgradnjo svojih tehnologij in izdelkov, hkrati pa spodbujali rast skupnosti, vertikalno integracijo in globalizacijo. Poleg razvijanja tržne likvidnosti smo ponudbo popestrili tudi s štirimi ključnimi poslovnimi področji, in sicer fiat gateway, trgovanje s kriptovalutami, upravljanje kripto premoženja in akademijo OKEx, ki skrbi za različne potrebe naših uporabnikov v različnih fazah njihovih trgovinskih poti. Pogosto rečem, da imamo v rokavu veliko kart in gremo naprej s svojim tempom. Od četrtega četrtletja 2019 pospešujemo inovacije izdelkov in razvoj novih podjetij. V prvih nekaj mesecih leta 2020 so izdelki in ukrepi, ki smo jih napovedali, res vodilni v industriji.

Vendar je leto 2020 nenavaden čas. Pandemija COVID-19 je močno prizadela svetovno gospodarstvo. Tako strani povpraševanja kot ponudbe po vsem svetu so se zmanjšale zaradi zapiranja koronavirusa. Obteženi s svetovno likvidnostno krizo, svetovne delnice, obveznice in blago so celo pod povprečjem med finančnimi pretresi leta 2008. Kriptovalute se soočajo tudi z grožnjami zaradi udarnega učinka gospodarstva. Bitcoin se je 12. marca bliskovito zrušil, zaradi česar so rudarje Antminer S9 skoraj prisilili, da so ga zaprli. Tudi kripto tržna kapitalizacija je nekoč dosegla najnižjo vrednost 120 milijard USD, kar je približno koncu konec leta 2018. Tak črni labod je izravnal optimizem glede prepolovitve Bitcoina maja. Mnogi se zato morda sprašujejo, kam bo šel kripto trg naprej.

Razširjeni virus naj bi upočasnil rast vsaj do tretjega četrtletja 2020, svetovna recesija pa se zdi neizogibna. Okrevanje bo potekalo skupaj s spodbudnimi načrti, ki jih bodo uvedle svetovne vlade, vendar to traja nekaj časa. Ameriški delniški trg, ki ga 10 let podpira odkup delnic in delitev dividend, ne bo več ostal bikovski. Za deset tisoče podjetij zunaj je preživetje krize in uvajanje pravih sprememb najpomembnejše.

Trije ključni trendi bodo oblikovali pokoronavirusno gospodarstvo

Verjamem, da kjer so izzivi, obstajajo tudi priložnosti. Ko je staro ravnotežno stanje prekinjeno, se oblikuje novo. Medtem ko se paradigma spreminja, se kljub preobrazbi mednarodnih trgov pojavljajo določeni trendi.

V tej dobi se tehnološka preobrazba pospešuje. Nov val tehnoloških izumov, vključno s tehnologijo 5G, umetno inteligenco, velikimi podatki, verigo blokov in internetom stvari, je že dosegel nas. Zlasti tehnologija veriženja blokov lahko podpira sistem socialnih kreditov, ki pomaga zmanjšati gospodarske in socialne stroške.

Izbruh virusa spreminja način dela, porabe in zabave. Še pomembneje pa je, da bosta omrežni promet in vrednost, ustvarjena z dodatnimi zahtevami, preseljenimi iz povezave v splet, pospešila nadaljnjo popularizacijo kripto ekonomije..

2.. Kripto trg bo imel daljši bikovski cikel in se bo hitreje odvijal kot tradicionalni trgi

Ker je kripto trg manjši, je njegova likvidnost sorazmerno občutljiva na prilive kapitala. Poleg tega se nekatere kriptovalute, kot sta Bitcoin in Ether, po umiku z najvišjih ravni v letu 2017 znižajo na najnižjo raven do razumnih vrednosti. Medtem ko bo skoraj ničelna stopnja ali okolje brez obrestne mere verjetno ostalo, se bodo vlagatelji v naslednjem ciklusu obrnili na potencial donosnosti kriptovalut, ki bodo postale priljubljeno naložbeno sredstvo..

Če se ozremo na zgodovino Bitcoina, je bil ustvarjen v začetku leta 2009, približno pol leta po finančni krizi leta 2008, in z njim se je začelo trgovati šele leta 2010, kasneje pa so mu sledila druga kripto sredstva. Zato celotnega kripto trga do zdaj še ni preizkusila svetovna finančna kriza. Trenutna recesija je največji izziv za kripto, kdajkoli, vendar verjamem, da bo na koncu okrepila rožnate možnosti za celotno kripto ekonomijo.

V začetku leta 2020 sem to predvideval 1) 20% svetovnih gospodinjstev bi kriptovalute dodelilo v svoj naložbeni portfelj do konca leta; 2) Obseg trgovanja s kripto izvedenimi finančnimi instrumenti bi se podvojil in 3) Javne aplikacije DeFi, ki temeljijo na verigi, bi se hitro razvijale. Kljub mračnemu trgu sem prepričan, da bodo kripto derivati ​​in DeFi še naprej usmerjali največ pozornosti. Bitcoin bo po tej pandemiji postal glavna vrsta premoženja. Samo vprašanje časa je, da referenčni kripto privabi naložbe od 20% ali več gospodinjstev po vsem svetu.

3.. Globalni izziv bo rodil nove vodilne v industriji

Po vsaki krizi se pojavijo novi voditelji v panogi. Pričakujem, da bo pandemija in gospodarska recesija spodbudila vire in kapital k varnemu zavetju. Zaradi fizičnih omejitev bo hitro sprejet porazdeljeni poslovni model. Spletna koordinacija in skupni zaposleni med podjetji bodo na našem radarju. Nova organizacija se oblikuje tiho.

Podjetniki bi morali vedno ostati v ospredju inovacij in prepoznati ključne trende. Ne samo, da morajo prepoznati tveganja, temveč si morajo postaviti tudi praktične cilje, da se prilagodijo spremembam. Kot je dejal Peter Drucker, ki ga častijo kot očeta sodobnega upravljanja, “največja nevarnost v času turbulence ni turbulenca – ravnati je treba z včerajšnjo logiko.”

Med izbruhom SARS leta 2003 je bilo 500 zaposlenih v družbi Alibaba prisiljenih delati od doma, vendar njihove storitve niso ostale prizadete. Na koncu jim je uspelo preživeti krizo in ustvarili Taobao, največjo kitajsko spletno tržnico, ki je več kot 10 let vodil velik val kitajskega e-poslovanja.

V tem kritičnem času je več kot 1000 OKER-jev s številnih koncev sveta tudi uspelo sodelovati v spletu in doseglo 30-odstotno rast učinkovitosti. Glede strategij, ukrepov, tehnologije in kapitala smo zelo dobro pripravljeni na poslovanje in širjenje talentov. Verjamem, da bo leto 2020 mejnik za OKEx in celotno industrijo verig blokov.

Pripravljeni smo na prihodnost

Zaradi omejitev v naši sistemski arhitekturi in zmogljivosti strežnika smo v preteklosti imeli težave z zakasnitvijo sistema in z zamiki v knjigah naročil. Te izkušnje so nas spodbudile, da smo za izboljšanje učinkovitosti našega informacijskega sistema in izkušenj izdelkov vložili več časa in proračuna kot vrstniki. S ponosom lahko rečem, da so se naša prizadevanja obrestovala. 26. oktobra 2019 smo bili edina kripto borza, ki med ekstremno volatilnostjo trga ni trpela zaradi zaostanka in bliskavice. Med črnim četrtkom 12. marca 2020 je naš sistem kljub minimalnim časovnim zamikom dosegel nič povračila za vse kriptovalute. Noben uporabnik z neto dobičkom ni bil prisiljen zapreti svojih položajev.

Pomanjkanje javne komunikacije je v preteklosti omejevalo razumevanje OKEx od tujcev. Naučili smo se lekcije in sprožili več komunikacije po različnih kanalih. V zadnjem letu sva se z Jayom Hao vsak dan povezovala in sodelovala z našimi uporabniki na Twitterju in Weibu, skupaj s številnimi intervjuji in sejami AMA, da sporočamo svoje delo v OKExu, kako si prizadevamo za varnost, stabilnost in zanesljivost naših izdelkov in storitve ter kako napredujemo pri inovacijah.

Zahvaljujoč neizmernim prizadevanjem naše produktne skupine pri neodvisnem razvoju terminskih pogodb in večne zamenjave s pridržkom USDT, opcij, vložkov, posojanja C2C, javne verige itd., Tako da lahko zdaj postanemo na enem mestu izdelki kriptovalut izjemne kakovosti.

Zahvaljujoč naši službi za stranke, mednarodni skupini za preverjanje in institucionalnim skupinam strank, ki so se ob prvi priložnosti vedno odzvale na potrebe naših strank. Ekipe, ki so zelo cenjene zaradi strokovnosti in učinkovitosti, se vedno držijo našega kodeksa ravnanja, da bi rešile vse težave naših uporabnikov.

Zahvaljujoč našim skupinam za trženje, poslovanje in razvoj podjetij se do globalnih trgovcev obračamo dlje kot kdaj koli prej in ponujamo storitve, ki so bolj lokalizirane za uporabnike iz različnih okolij..

Zahvaljujemo se našim funkcionalnim skupinam za nenehno izboljševanje naših notranjih sistemov upravljanja, ki postavljajo trdne temelje za našo nadaljnjo rast.

Vprašanje, na katerega sem v prvih nekaj mesecih službe najbolj odgovoril, je bilo “zakaj ste izbrali OKEx?” Z veliko samozavestjo sem odgovoril: “OKEx je podjetje z najboljšimi osnovami v kripto prostoru”. Mnogi sprva morda ne razumejo, vendar mislim, da se zdaj vedno več ljudi strinja z mano.

Pojdi naprej kljub nevihti

Od tradicionalnega finančnega sektorja do kripto prostora, od fintech raziskav do zagonske inkubacije, vsak korak v moji karieri sproža nove izzive glede znanja o izdelkih, poslovanju in upravljanju. Pridružitev OKExu je najpomembnejša izbira, kar sem jih kdaj sprejel. Moje prepričanje je trdno in moje ambicije so visoke. Trdno sem prepričan, da bo kripto trg znašal bilijone dolarjev. Poleg tega je naš cilj preoblikovati OKEx v več milijard dolarjev vredno podjetje. Dejansko sodelujem s podjetniško miselnostjo pri OKExu. Kljub vsem stiskam ne bom nikoli obžaloval tega, kar sem doživel, če so dobra dela za podjetje in industrijo.

Najlepša hvala našim uporabnikom za podporo in motivacijo. Še naprej si bomo prizadevali za odličnost.

Velika zahvala našim vrstnikom. Še naprej se bomo izpopolnjevali in poganjali industrijo na nove višine.

Velika zahvala vsem sodelujočim v kripto prostoru, vključno z mediji, raziskovalci, razvijalci, ponudniki varnosti in investicijskimi podjetji. Upam, da bomo še naprej dvigovali celotno industrijo na drugo raven.

Hvaležen sem, da sem se z OKExom podal na neverjetno potovanje v kripto prostor. Kljub nevihti, ki nas čaka, bomo premagali in postali močnejši.

S spoštovanjem,

Alysa Xu

Glavni strateški direktor, OKEx

1. aprila 2020

Sledite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/okexofficial_en

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map