Sestavljivost DeFi: sprejetje inovacij za posojanje kriptoposojil

V podjetju OKEx nenehno gledamo v prihodnost – in verjamemo, da to pomeni decentralizirano financiranje.

Da bi razširil sporočilo, naš izvršni direktor Jay Hao prireja novo virtualno serijo pogovorov okrogle mize OKExDeFi z voditelji iz različnih industrij, da bi razpravljali o njihovem napredku na področju DeFi, vpogledih in prihodnjih načrtih.

V tej okrogli mizi Jay intervjuva Stanija Kulechova, ustanovitelja in izvršnega direktorja podjetja Aave. Leta 2017 je Stani izdal ETHLend, enega prvih DeFi DApps, ki so jih kdajkoli ustvarili. Od takrat si je svoje poslanstvo prizadeval ustvariti orodja za odprt, pregleden in pravičen finančni ekosistem s protokolom Aave.

Tu so ključni poudarki okrogle mize.

Jay Hao: Aave je pred kratkim dobil dovoljenje za pristanek v Združenem kraljestvu. Ali imate zato na spletnem mestu fiat gateway in bi ga uporabili od tretjih oseb?

Stani Kulechov: Prejeli smo licenco za elektronski denar, zato je ideja tega: protokol Aave je decentraliziran, toda to, kar želimo storiti, je ustvariti dostopne točke v decentralizirane protokole in ljudem pomagati, da preidejo iz fiat-a v kripto ali deponirajo v Aave protokol. Naš cilj je torej povečati splošno sprejemanje in približati fintech in decentralizirano tehnologijo.

Trenutno uporabljamo dva prehoda. Kar nam omogoča, je, da z bančnega nakazila ali tako imenovanega nakazila IBAN v Evropi in kreditnih kartic preidemo na vloge v Aave. Če želite položiti denar v Aave, vam ni treba vedno vplačati – lahko samo kupite žeton A, ko vplačate v Aave. Na primer, za 100 USDT dobite 100 A USDT v zameno. Ta USDT je ​​obrestovalni USDT, ki bo algoritmično naraščal na vašem računu. Je ena na ena s tem, kar tam položite, tako da lahko vidite, kako vaše stanje raste. To pomeni tudi, da lahko obiščete kateri koli trg, kjer se trguje s temi žetoni A, in jih preprosto kupite. Potem imate brez dovoljenja dostop do globalnega varčevalnega računa. To je zelo kul stvar, še posebej, če ste v državi z visoko inflacijo. Če imate prehod od fiat do žetonov A, je to v bistvu vse, kar potrebujete.

Jay Hao: Tu so zelo razburljive novice – Aave v2 prihaja kmalu! Poleg optimizacije provizij za transakcije in drugih funkcij bo Aave v2 sodeloval s podjetjem za tokenizacijo nepremičnin RealT in odprl zasebne trge za podporo tokeniziranih sredstev vseh vrst. Kaj je razlog za to potezo in kako ocenjujete vlogo resničnega premoženja v DeFi-ju?

Stani Kulechov: To je zanimivo vprašanje, ker trdno verjamem v idejo o tokenizaciji stvari – da bomo imeli vedno več tokeniziranih sredstev, kar pomeni, da iz resničnega življenja izkoristimo vrednost in jo postavimo v verigo, da jo bomo dali na voljo in brez dovoljenja za uporabo pri izračunu ali samo trgovanje z vrednostjo ali njeno uporabo kot zavarovanje.

Ker je Aave posojilni protokol, je naš cilj izkoristiti to realno zavarovanje s premoženjem in iz njega sprostiti to likvidnost. Naš cilj je uporabiti te tokenizirane nepremičnine kot zavarovanje v Aave, ločenem denarnem trgu z ločenimi parametri tveganja in prilagoditvami. Ideja je, da kdorkoli je njihov lastnik – in mimo njega "lastništvo," Držim tiste žetone teh lastnosti – lahko si dejansko izposodim stabilkovance proti njim. To vam omogoča, da lastniški kapital izvlečete iz svojega dejanskega stanja.

Mislim, da bomo v tej smeri videli še več premikov, ker smo v prostoru blockchain označili najpomembnejšo stvar, dolarje. Imamo toliko tokeniziranih dolarjev in je precej širok. Mislim, da je naravni korak iti naprej in tokenizirati stvari, ki jih še nismo.

Jay Hao: Kaj še upate, da lahko centralizirani igralci, kot je OKEx, olajšajo prostor DeFi?

Stani Kulechov: No, mislim, da imajo centralizirani udeleženci na trgu veliko priložnosti za raziskovanje DeFi-ja. Rad bi videl vložke vlog v DeFi in protokole, kot je Aave, ki uporabnikom omogočajo decentraliziran zaslužek..

Vsekakor vidim, da so decentralizirane tehnologije središča, v katerih lahko sodelujejo vsi. To je dobra priložnost za sodelovanje tudi za centralizirane izmenjave. Vsekakor sem zelo prepričan, da bi lahko bile centralizirane borze zelo velik del DeFi-ja in zelo pomembne za infrastrukture, kot so uporabniki na krovu..

Jay Hao: Predlagajte eno besedo, ki bo opisala prihodnost DeFi – in zakaj?

Stani Kulechov: Rekel bi "brez dovoljenja" – ne samo kot sposobnost uporabe DeFi-ja, ampak da lahko vsakdo gradi na DeFi-ju.

Vsakdo v katerem koli delu sveta lahko ustvari nekaj zanimivih denarnih legojev DeFi s pomočjo katerega koli protokola – na primer, recimo, Aave in česa drugega – in poleg tega samo zgradi svoj protokol in odpravi tradicionalno neučinkovitost. Resnično mi je všeč ta ideja, da lahko vsi gradijo stvari in dostopajo do stvari. Mislim, da je to zame največja vrednost DeFi-ja.

Pridružite se našim kanalom, če želite izvedeti več o blockchainu in kriptovalutah & DeFi:

Jay Hao, izvršni direktor OKEx

OKEx Uradno

https://www.instagram.com/okex_exchange/

Zasluga za našega gosta na okrogli mizi OKExDeFi:

Stani Kulechov, ustanovitelj & CEO @Aave

https://twitter.com/stanikulechov

https://uk.linkedin.com/in/stani-kulechov-361284132

Aave

https://twitter.com/AaveAave

https://www.linkedin.com/company/aaveaave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map