Sinteza premoženja: povsem nova pot do tokeniziranih sredstev iz resničnega sveta

V podjetju OKEx nenehno gledamo v prihodnost – in verjamemo, da to pomeni DeFi.

Da bi razširil sporočilo, naš izvršni direktor Jay Hao prireja novo virtualno serijo okroglih miz #OKExDeFi z voditelji iz različnih industrij, da bi razpravljali o njihovem napredku, vpogledih in prihodnjih načrtih na področju decentraliziranih financ.

V tej okrogli mizi Jay intervjuva Jordana Momtazija, glavnega sodelavca pri Synthetixu. Jordan je s protokola Synthetix pomagal pri prehodu iz bele knjige na tretji največji projekt DeFi v kripto. Vodi operacije za projekt in ima številne zagonske in poslovne izkušnje, vključno s PayPal in Singtel.

Tu so ključni poudarki okrogle mize.

Jay: Poleg tega, da Synthetix omogoča decentralizirano izpostavljenost kateremu koli premoženju, zlasti resničnemu, v verigi, uporabnikom omogoča trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti teh sredstev – od blaga do zalog. Kako Synthetix povečuje dostopnost uporabnikov do tradicionalnih finančnih trgov?

Jordan: Prva očitna stvar, za katero se resnično zavzemamo, je narava platforme brez dovoljenja. Je decentraliziran in postopoma postaja bolj decentraliziran, vendar brez dovoljenja. Postopek prijave na račun ni, omejitev ni – gre le za protokol, ki uporabnikom omogoča interakcijo s temi sredstvi.

Zunaj samih sintetikov in izpostavljenosti, ki jo lahko dobite do teh sredstev, smo zgradili tudi vmesnik binarnih možnosti. Binarna možnost je način, da uporabniki uporabijo sredstva, ki jih imamo, in očitno napovedujejo izid določenih dogodkov ali ciljev. Prav tako gradimo terminsko platformo, podobno kot dYdX in kup drugih prihajajočih decentraliziranih terminskih platform.

Naš cilj je biti decentraliziran BitMEX, zato resnično poskušamo to rešitev približati uporabnikom na decentraliziran in brez dovoljenj način. Obstajajo številni izdelki, ki jih bodisi imamo ali jih bomo imeli, na splošno pa je tema, da ni dovoljen in je vse v verigi.

Jay: Pred skoraj enim tednom Fundacija Synthetix je prenehala in zdaj prevzemajo tri DAO: ProtocolDAO, GrantsDAO in SynthetixDAO. Kako te spremembe označujejo fazni premik v upravljanju Synthetixa? Kaj to pomeni za skupnost Synthetix?

Jordan: To je bil velik mejnik za Synthetix – torej je bila napoved očitno takrat, ko je bilo vse izvedeno in prestavljeno čez … vendar je bilo to delo že nekaj časa v teku. Zdaj imamo tri DAO, ki pokrivajo tri različna področja podpore.

Imamo GrantsDAO, ki je namenjen financiranju javnih dobrin – torej imamo nabor ljudi, večinoma skupnost, dejansko vključenih v GrantsDAO. GrantsDAO v bistvu glasuje o tem, katere projekte naj podpre, ki gradijo orodja, ali katero koli drugo vrsto podpore ekosistemom. GrantsDAO je tam, da pomaga pospeševati razvoj in orodja okoli ekosistema.

Imamo protokol DAO, ki je v bistvu štiri-osmi multiseg, ki izvaja vse nadgradnje jedra – torej vse, kar je povezano z nadgradnjo pogodb ali dodajanjem izdelkov, poteka prek protokola DAO, ki je ločena skupina ljudi..

SynthetixDAO je v bistvu zakladnica. Synthetix DAO financira vse vključene skupine in je v bistvu odgovoren za financiranje ekosistema in samega temeljnega protokola.

Razlog, zakaj je to pomembno, je, da je to korak k vključevanju skupnosti v odločanje v procesu nadgradnje – in korak k nekakšnemu glasovanju ali udeležbi imetnikov žetonov.

Jay: Kaj upate, da lahko centralizirani igralci, kot je OKEx, naredijo več za olajšanje prostora DeFi?

Jordan: DeFi trenutno gre razmeroma dobro. Očitno postaja vse bolj znana kot kategorija v kripto, toda številke in občinstvo, ki ga imajo skupine, kot je OKEx, trenutno nismo še blizu.

Pri vseh projektih v DeFiju mislim, da je tesno sodelovanje z uveljavljenimi igralci številka ena – izkoristiti bazo znanja, ki jo imate, hkrati pa poskušati uporabiti platforme, ki ste jih zgradili, kot način širjenja ozaveščenosti kot načina za krepitev sporočil in priložnosti znotraj DeFi.

Mislim, da bo prišlo do konvergence med obema vrstama svetov – decentraliziranim in centraliziranim svetom. Mislim, da bi se nekdo, ki je na položaju OKEx, želel veliko izobraževati in ozaveščati o stvareh, ki jih DeFi dejansko poskuša početi.

Jay: Predlagajte eno besedo, da opišete prihodnost DeFi – in zakaj?

Jordan: Ena beseda … Rekel bi, da bi bila ta beseda "edinstven." Mislim, da tovrstne koordinacijske igre in koordinacijski sistemi še nikoli niso bili izvedeni v takem obsegu. Sestavljivost DeFi-ja, načina, na katerega so izdelki zgrajeni na vrhu izdelkov, je zelo, zelo edinstvena. Precej razburljivo je biti sredi tega.

Ta povzetek je bil urejen zaradi jasnosti.

Sledite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map