Spreminjanje sveta: nova generacija soglasja DeFi – okrogla miza OKExDeFi

V podjetju OKEx nenehno gledamo v prihodnost – in verjamemo, da to pomeni decentralizirano financiranje. 

Da bi razširil sporočilo, naš izvršni direktor Jay Hao prireja novo virtualno serijo pogovornih okroglih miz #OKExDeFi z voditelji iz različnih industrij, da bi razpravljali o njihovem napredku pri DeFi, vpogledih in prihodnjih načrtih.

V tej okrogli mizi Jay intervjuva Gordona Gaoja, soustanovitelja in izvršnega direktorja WaykiChaina. Gao je odgovoren za oblikovanje poslovnih modelov in strateške odločitve WaykiChaina.

Tu so ključni poudarki okrogle mize.

Jay Hao: WGRT, eden nedavnih projektov IEO na OKEx Jumpstart, je znak upravljanja in lastniškega kapitala decentralizirane platforme za posojanje posojil WaykiChain. Vsi menijo, da je pomemben del decentraliziranega gospodarskega sistema, zato bi bilo super, če bi se o njem podrobneje seznanili. Ali lahko na kratko predstavite njegovo vlogo v celotnem ekosistemu WaykiChain?

Gordon Gao: WGRT ima štiri črke. Zavzemajo se za WaykiChain Governance Rights in Treasures. 

Kot že ime pove, morajo imetniki WGRT nadzorovati celoten sistem zavarovanja s posojili in so dolžni sistem upravljati. Imajo pravico, da sprožijo predlog ali glasujejo o spremembi nekaterih parametrov sistema – na primer obrestne mere, stopnje likvidacije itd. – in si delijo koristi celotnega sistema. So kot delničarji. Torej, vse obresti, ki jih prejme sistem, in del kazni bodo uporabljeni za recikliranje WGRT na sekundarnem trgu. Se pravi, da bodo imetniki WGRT delili dobiček, ki ga prinaša blaginja ekosistema. To je vloga, ki jo igra WGRT.

Jay Hao: Ste kot eden prvih projektov DeFi na Kitajskem opazili kakršne koli razlike med navijači DeFi na Kitajskem in v drugih regijah?

Gordon Gao: Da, obstaja nekaj razlik. 

Za nekatere druge regije, zlasti v Evropi in ZDA, jih bolj zanimajo donosni izdelki, ker je v njihovih državah obrestna mera na njihovem varčevalnem računu skoraj nič ali celo negativna. Na Kitajskem ljudi zanimajo naložbene priložnosti, ki jih prinaša DeFi, ker ima Kitajska zelo strogo politiko glede tujih valut in tujih sredstev – torej imajo ljudje omejene možnosti za vlaganje v globalna sredstva. Zato verjamem v to "sintetično sredstvo" bo modna beseda v naslednjih mesecih v svetu DeFi na Kitajskem.

Jay Hao: Kaj upate, da bodo centralizirani igralci, kot je OKEx, storili za olajšanje prostora DeFi?

Gordon Gao: Mislim, da lahko veliko izmenjav, na primer OKEx, pomaga pri DeFi-ju, kajne? 

Najprej mislim, da lahko OKEx prekine centralizirani most, da poveže različne javne blokovne verige, tako da deluje kot most čez verigo. Ker ima OKEx zelo dobro verodostojnost. Torej zaupamo OKExu, ker ne bo naredil nekaj slabega. Blagovna znamka je že leta, kajne? In upravlja veliko sredstev uporabnikov. Ljudje lahko temu mostu zaupajo, da bo deloval kot most med različnimi javnimi verigami blokov. To mislim, da zmore OKEx.

Prav tako lahko OKEx pripelje več uporabnikov v decentraliziran svet. Za OKEx mislim, da so izdelki OKExa uporabniku prijazni, zlasti za nekatere nove kripto uporabnike. Morda je njihov prvi korak v kripto trgovanje z OKEx, centralizirano borzo. Potem je OKEx lahko sočelje različnih izdelkov DeFi in pomaga decentraliziranemu svetu pridobiti več uporabnikov.

To je nekaj mojih misli.

Jay Hao: Predlagajte eno besedo, da opišete prihodnost DeFi – in zakaj?

Gordon Gao: Mislim, da ima Defi svetlo prihodnost. Uporabil bi besedo "svetlo" ker je DeFi nov poslovni model, kajne? Če ocenimo poslovni model, lahko dejansko gledamo na tri stvari. Imamo tri vprašanja. Prvi je, ali je to poslovni model, ki lahko ustvari vrednost za družbo. Drugo vprašanje je, ali lahko ta poslovni model izboljša učinkovitost. Tretje vprašanje je, ali lahko ta poslovni model zmanjša stroške. Zastavite ljudem ta tri vprašanja, ko pogledate panogo. 

Za DeFi so to finance. Finance same po sebi ne ustvarjajo nobene vrednosti za družbo, zato je odgovor na prva vprašanja ne.

Poglejmo drugo vprašanje – ali lahko izboljša učinkovitost. Ja točno. V tradicionalnih financah trpimo zaradi tega. Poravnave in likvidacije potekajo zelo počasi, če opravljate čezmejne prenose. Potrebujemo dva ali tri dni! V svetu DeFi je, ko trgujete ali opravljate transakcije, zelo hitro. Transakcijo in poravnavo opravite v nekaj sekundah. Torej lahko izboljša učinkovitost finančnih dejavnosti.

Tretji je, da lahko z uporabo DeFi zmanjšate stroške. Pozabite na pristojbino za bencin na Ethereumu in pridite na WaykiChain. Stroški transakcije so zelo nizki in ljudje ne potrebujejo veliko posrednikov, da bi transakcijo izvedli. Kar hočejo, je samo plačilo provizije za transakcijo in pristojbine za plin, in vse bo narejeno. To je dolžnost DeFi-ja. Če pogledamo DeFi, lahko zmanjša stroške in izboljša učinkovitost.

Torej, če bi z eno besedo opisal prihodnost DeFi-ja, mislim, da bi bila “svetla”.

Ta intervju je bil zaradi jasnosti urejen in zgoščen.

Pridružite se našim kanalom, če želite izvedeti več o blockchainu in kriptovalutah & DeFi:

Jay Hao, izvršni direktor OKEx 

OKEx Uradno

Zasluga za gosta okrogle mize #OKExDeFi:

Gordon Gao, soustanovitelj in izvršni direktor @WaykiChain

https://twitter.com/gordongao11

https://www.linkedin.com/in/gordonhanggao/

WaykiChain

https://twitter.com/wayki_chain

https://www.linkedin.com/company/waykichain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map