Ethereum vs Tron – Katera platforma ima boljšo prihodnost?

Potem ko je Bitcoin predstavil tehnologijo veriženja blokov (ali jo vsaj populariziral), so jo začeli raziskovati številni briljantni možje tega sveta, saj je pokazala velik potencial. Dejansko je bil blockchain tako zanimiv kot koncept, da je spodbudil k ustvarjanju številnih projektov, najbolj pa je bil Ethereum.

Vendar Ethereum ni sam v kripto svetu – zdaj ima resnega konkurenta, ki ima po mnenju nekaterih navdušencev potencial, da prehiti Ethereum v tekmi za bolj decentraliziran svet. Ta projekt se imenuje Tron.

Za razliko od Ethereuma, splošne decentralizirane platforme za ustvarjanje kakršnih koli datotek, Tron poskuša ostati v mejah “platforme digitalne vsebine”, čeprav se zdi, da med njima ni bistvenih razlik.

Naslednji veliki tehnološki velikani?

Konkurenca med Ethereumom in Tronom se bo kmalu razvila v popolno rivalstvo, ko bo priljubljenost decentralizirane aplikacije naraščala. Za razvijalce je to izjemnega pomena, saj mnogi strokovnjaki napovedujejo, da bi bila bitka Ethereum proti Tronu lahko naslednja Microsoft proti Appleu..

Toda razvijalci niso edini, ki jih ta dva projekta zanimata. Vlagatelji z vsega sveta, tako veliki kot mali, iščejo možnosti za dobiček, nekateri pa že imajo z Ethereumom. Toda z novim in močnim projektom, ki prihaja v kripto svet, lahko vlagatelji nekoliko spremenijo svoje strategije.

Ethereum vodi pot

Čeprav je Tron aktivno dela na promociji platforme, njegova priljubljenost še vedno močno zaostaja za Ethereumom. Za primerjavo vpliva teh dveh podjetij moramo na kratko primerjati njune kovance.

Ethereumov eter (ETH) je trenutno druga najbolj priljubljena kriptovaluta za Bitcoinom. Trenutno tržna omejitev trenutno znaša več kot 14,5 milijarde USD. Po drugi strani pa so Tronovi vlagatelji zbrali skoraj milijardo. Zato lahko varno rečemo, da je trenutna velikost tržne kapitalizacije zagotovo velika prednost za Ethereum.

Kljub temu pa se je priljubljenost Trona v zadnjem času iz različnih razlogov močno povečala, med drugim tudi nekaj zanimivih projektov, ki temeljijo na tej platformi. Čeprav trenutno ne more konkurirati ETH-ju, ima Tron veliko prednost – to je s Kitajske in ima potencialno velik trg z več kot milijardo ljudi.

Torej, katera platforma ima boljšo prihodnost?

V tem trenutku je nemogoče ugotoviti, katera platforma bo zmagala na dirki – če je to sploh dirka. Najverjetnejši scenarij je, da bosta obe platformi imeli veliko uporabniških baz in soobstajali.

Vendar je kriptoindustrija, pa tudi tehnologija veriženja blokov, še vedno mlada in ni mogoče napovedati, kaj bi se lahko zgodilo v prihodnosti. Kdo ve, morda bo katera druga podobna platforma premaknila pozornost z Ethereuma in Trona.

Oboje Vitalik Buterin, ustvarjalec Ethereuma in Justin Sun, ustanovni oče Trona, odlično nadgrajujeta in promovirata svoje platforme.

Še bolj presenetljivo je, da sta oba zelo mlada. Sun ima 29 let, Buterin pa le 25. Pravzaprav je bil kanadski programer, rojen v Rusiji, komaj 21 let, ko je začel projekt Ethereum. Oba sta briljantna uma z izjemnim občutkom za tehnološke inovacije in tudi marketinških veščin jim ne manjka.


Vendar pa so zaradi njihovih vodstvenih sposobnosti prave rock zvezde in zagotovo bodo tu še nekaj časa, čeprav se bo Sun moral potruditi, da doseže priljubljenost Ethereuma.

Izbira za vlagatelje ni binarna

Ker se bitka med Ethereumom in Tronom nadaljuje, mnogi vlagatelji na tej poti iščejo druge alternative – altcoinov, ki jim zadnje čase uspeva. Če torej niste prepričani, ali izbrati ETH ali TRX, raziščite tudi druge možne možnosti.

Ena izmed kriptovalut, ki je v zadnjem času zaradi svojih edinstvenih lastnosti dobila veliko pozornosti, je Ripple (XRP). To popoln uvod v Ripple coin razloži, kako deluje ta kripto, in govori o njenih prednostih v primerjavi z drugimi kriptovalutami.

Poleg XRP številni kripto trgovci spremljajo najnovejše novice o kripto, kot so Tether, Bitcoin Cash, Litecoin in drugi.

Zato bi morala biti izbira med Ethereumom in Tronom naloga razvijalcev, ki želijo razviti decentralizirane aplikacije, medtem ko lahko trgovci s kripto in vlagatelji razširijo obseg svojih potencialnih naložb z upoštevanjem drugih kripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map