Rebloc – prihodnost decentraliziranih podatkov o nepremičninah

Vsak projekt kriptovalut, katerega namen je izkoristiti prednosti tehnologije veriženja blokov, ima eno skupno stvar – vsem je namenjen reševanju resničnega problema. V primeru ReBloca je s fenomenom decentralizacije naš temeljni cilj revolucija v izmenjavi podatkov v nepremičninski industriji. V bistvu bomo to dosegli z omogočanjem platforme za deležnike nepremičnin, ki bodo tako prispevali in delili podatke s pomočjo tokeniziranega modela spodbujanja. K temu bomo prišli v kratkem – vendar si najprej vzemimo trenutek, da pogledamo problem, s katerim se industrija sooča.

Vprašanja, povezana s podatki o nepremičninah

Kot globalna več bilijonov dolarjev, deležniki nepremičnin se močno zanašajo na podatke. To je lahko v obliki ocen premoženja v določenem okrožju, količine praznih domov v določeni soseski, odstotka lastnikov stanovanj, ki ne izpolnjujejo pogojev za hipoteko, ali povprečnih stroškov zemljišč za vsako mesto posebej. Ti podatki kasneje podpirajo ustrezne zainteresirane strani pri njihovem poslovnem odločanju. Ključni problem, s katerim se srečujejo te zainteresirane strani, pa je ta, da je do verodostojnih podatkov zelo težko priti.

Če subjekt trenutno potrebuje določen nabor podatkov, lahko na splošno poskusi na tri načine. Prvič, obstaja majhna verjetnost, da bi bili podatki na voljo v javni domeni. Ključna težava javnih podatkov je, da so pogosto zelo nezanesljivi. Vzpostavljenih ni nobenih zaščitnih ukrepov, ki bi zagotovili, da so podatki točni, in v večini primerov ni vzpostavljenih spodbud, ki bi te javne platforme motivirale, da bi bile posodobljene. Tak primer tega je spletna platforma za ocenjevanje nepremičnin Zillow.

Na kratko, Zillow ponuja platformo za milijone nepremičnin v ZDA, ki uporabnikom omogoča ogled njihove ocenjene ocene. Vendar ti podatki temeljijo na algoritemskem izračunu, za katerega mnogi trdijo, da je zelo netočen. Pravzaprav, glede na nedavno Washington Post objave, ocene Zillow so včasih tako trmaste, da so pogosto 20-30% prenizke ali visoke – kar zavaja uporabnike.

Kot rezultat, čeprav so podatki brezplačni, nekateri menijo, da ne ponujajo nobene dejanske vrednosti, saj so ocene pogosto napačne.

Druga možnost, ki je na voljo iskalcem podatkov o nepremičninah, je prek ponudnika plačljivih storitev / naročnin. Čeprav ti nabori podatkov včasih lahko nudijo vrednost, je velik problem v tem, da glede metode, ki je bila uporabljena za pridobivanje podatkov, ni preglednosti. Z drugimi besedami, kako kupec ve, da so podatki verodostojni?

Končno in verjetno najpomembnejši so podatki, ki jih imajo voditelji panoge. To so organizacije, ki dejansko delujejo v industriji in lahko vključujejo nepremičninske posrednike, banke, geodete, hipotekarne posojilodajalce, gradbena podjetja in arhitekte. Razlog za to je, da so te zainteresirane strani podatke pridobivale iz primarnega vira, predvsem zato, ker se osredotoča na njihovo vsakodnevno poslovanje.

Tu je glavno vprašanje, da voditelji v panogi pogosto hranijo podatke, ki jih imajo, ker ni motivacije, da bi jih delili bodisi v javni domeni bodisi s kolegi iz nepremičnin..

Vse prej omenjeni dejavniki, ki vodijo do nedostopnosti posodobljenih, točnih in verodostojnih podatkov, temeljijo izključno na nezmožnosti preverjanja verodostojnosti izmenjevalca podatkov, pa tudi na pomanjkanju spodbude za njihovo skupno rabo. Evo, kako načrtuje ReBloc rešitev.

https://cdn-images-1.medium.com/max/800/1*xVjOFWTSShdAXU6TCbJMjQ.png

Kako bo ReBlock ustvaril ekosistem za izmenjavo datumov nepremičnin?

Rebloc meni, da je rešitev predhodno obravnavanih težav ustvariti decentralizirano platformo, ki bi lahko koristila tako iskalcu podatkov kot ponudniku podatkov. V ta namen je ekipa namestila model spodbude za nagrajevanje tistih, ki si delijo podatke, ki jih hranijo. Ker bo to olajšano s protokolom blockchain, njegove nespremenljive značilnosti zagotavljajo visoko varnost podatkov.

Ko so podatki shranjeni, bodo iskalcem podatkov na voljo za nakup. Ker ReBloc upravlja tokeniziran ekosistem, bodo kupci plačevali podatke z uporabo izvornega žetona ReBloc. Preden pa iskalec prejme zahtevane podatke, bo osnovni mehanizem verig blokov najprej poskušal doseči soglasje o natančnosti podatkov. Če je doseženo soglasje, ponudnik prejme žeton in nato iskalec podatkov prejme podatke, za katere je plačal. Nasprotno, če protokol blockchain ne doseže soglasja o točnosti posredovanih podatkov, potem kupec ne bo zaračunan. Poleg tega bi subjekt, ki je bil odgovoren za izmenjavo netočnih podatkov, dobil majhno kazen, da bi jih spodbudil, da ohranijo integriteto platforme.

Za ponazoritev, kolikšen apetit imamo po našem mnenju zainteresirane strani v nepremičninah, je ReBloc že prejel veliko zanimanja številnih pomembnih voditeljev v panogi, med drugim tudi Montrealsko banko, Odbor za nepremičnine v New Yorku. , Toronto Real Estate Board, MLS Long Island in Canaccord Genuity. Skupina upa, da bo vključila čim več deležnikov na področju nepremičnin, s končnim ciljem ustvariti svetovno platformo za nemotene, natančne in zelo verodostojne podatke o nepremičninah.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map