Kontrolni seznam skrbnega pregleda za začetek STO

Če nameravate zagnati ponudbo varnostnih žetonov, je treba izvesti obsežen kontrolni seznam skrbnega pregleda. Ta kontrolni seznam bo razdeljen med poslovno in zakonsko skladnost. Poslovni vidik je nekoliko globalno dosleden, medtem ko se pravni vidiki lahko razlikujejo od jurisdikcije do jurisdikcije, kar bi moralo biti le vodilo, pri čemer popolno zakonsko skladnost opravlja odvetnik za digitalne vrednostne papirje.

Poslovna skrbnost:

Ta skrbnost vključuje osnove, ki niso značilne samo za tokenizirane vrednostne papirje, obstajajo pa tudi dodatni pregledi skrbnega pregleda, ki so posebej namenjeni kriptovalutam in STO.

 • Bele knjige morajo pregledati nepristranske tretje osebe, ki so to vrsto dokumentov že pregledale. Pogoste napake so obljubljanje visokih donosov, neuspešna učinkovita komunikacija tehnologije ali razlaga, za kaj je podjetje zasnovano.
 • Tokenizirani vrednostni papirji bi morali vsebovati dovolj podrobnosti, da so vlagatelji dejansko smiselni. Če gre za tokenizirani nepremičninski sklad, ali vlagamo v stanovanjske ali poslovne nepremičnine? V katerih mestih? Ali je cilj preusmeriti lastnine v stiski ali vlagati v luksuzne visokogradnje? To so vrste vprašanj, ki so pomembna za vlagatelje, vendar so pogosto spregledana.
 • Poslovni načrt. Če gre za novoustanovljeno podjetje, ki želi zbrati sredstva prek STO, potrebujemo podrobnosti o tem, kaj podjetje želi doseči. Preprosto biti “AI” ali “Blockchain” podjetje ni dovolj.
 • Delitev dobička – To je treba razčleniti. Vlagatelji bi morali razumeti, ali se bodo dividende izplačevale četrtletno, letno, izplačilo itd.
 • Je izdelek ali posel smiseln? Preprosto tokeniziranje podjetja in njegovo poimenovanje “AirBNB na verigi blokov” ni dovolj. Razumeti moramo, kakšen je poslovni model, zakaj zdaj in kako podjetje načrtuje uresničitev svojih ciljev.
 • Razlikovalni dejavnik – po pregledu 100 podjetij je to pogosto razlog, da poslovni načrti, tehnične knjige in ustanovitelji popolnoma propadejo. To je konkurenčna pokrajina in ta raven tekmovanja se sčasoma preprosto povečuje. Pojasnite, kaj razlikuje vaš izdelek / podjetje od konkurentov in to podrobno obrazložite. To je lahko ekipa, tehnologija, patenti itd.

Pravna skrbnost:

Na osnovni ravni se opravi pravna skrbnost, da se zagotovi pravilno oblikovanje pravne osebe z vzpostavljenim dobrim upravljanjem podjetja.

Vedno je stroškovno bolj učinkovito, če ste skladni z zakoni od samega začetka, potem pa retroaktivno spremenite strukturo podjetja.

Skrbnost bo zagotovila, da bodo vsi delničarji in drugi subjekti zakonsko pooblaščeni za izvedbo naložbe. Dodatna skrbnost lahko razkrije dodatna tveganja in odgovornosti, ki morda ne bodo očitne nekomu, ki se ne ukvarja z odvetništvom.

Najem odvetnika za izvedbo skrbnega pregleda lahko dvigne rdeče zastave, čeprav je še dovolj zgodaj, da se sprejmejo popravni ukrepi. To lahko vključuje odkrivanje nerazkritih tveganj, morebitnih obveznosti, vprašanj skladnosti / davkov, pravdnih težav ali preprostih pogodbenih vprašanj.

To je tisto, za kar bi bilo treba najeti pravno skupino.

 • Preverjanje preteklosti poslovodstva in delničarjev. To vključuje vodenje po številnih mednarodnih seznamih nadzora, ki vključujejo seznam sankcij OFAC, in seznam izpostavljenih oseb, ki je znan tudi kot PEP.
 • Priprava temeljnih korporativnih dokumentov, ki vključujejo statut, statute, zapisnike sej delničarjev, sporazume o partnerstvu, sporazume delničarjev, sporazume o ponudbi skladov in tabele kapitalizacije itd..
 • Pravna skupina bi morala pregledati materialne pogodbe s partnerji, vodstvom, zaposlenimi, ponudniki storitev in drugimi, kar bi lahko povzročilo pravne težave.
 • Blagovna znamka & Pravice intelektualne lastnine.
 • Pregled skladnosti, to vključuje, vendar ni omejeno na registracije, prijave na obrazce SEC, državne prijave, licence in politike skladnosti.
 • Zagotavljanje ustreznega izvajanja KYC in AML za jurisdikcijo, v kateri delujete, in glede na to, kje je sedež vlagateljev.
 • Pregled tehnične knjige, da se zagotovi spoštovanje predpisov o vrednostnih papirjih. Na primer, nikoli ne bi smeli obljubljati posebnih donosov.

Povzetek:

Čeprav lahko ta razčlenitev ponudi nekaj jasnosti glede potrebne skrbnosti, ki bi jo bilo treba opraviti, so predpisi SEC zapleteni in je pomembno, da najamete pravnega strokovnjaka. Informacije na tej strani so samo za zabavo in niso mišljene kot pravni nasvet.

Spodaj je seznam podjetij, ki trenutno STO pomagajo pri pravnem postopku:

Podjetje: Spletno mesto: Lokacija:
BX3 Kapital www.bx3.io 261 Madison Avenue New York, NY 10016
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map