STO – Izvaja se v skladu z izjemo SEC

Spodnji podatki so mnenja in jih ne bi smeli razumeti kot pravni nasvet. Za popolno pravno mnenje se obrnite na odvetnika za varnostne žetone. Informacije temeljijo izključno na predpisih ZDA.

STO, ki se izvajajo pod oprostitvami:

S skrbnim pregledom lahko STO strukturiramo v skladu z eno od naslednjih izjem od registracije, ki jih ponuja ameriški zakon o vrednostnih papirjih.

 • Uredba A+
 • Pravilo D
 • Pravilo S
 • Uredba CF

Upoštevati je treba, da tudi če je izdaja žetona izvzeta iz potrebe po registraciji pri SEC, je treba STO, da izpolnjujejo pogoje za to izjemo, opraviti s popolno skladnostjo ameriške zakonodaje o vrednostnih papirjih..

Kakšne so natančno te izjeme?

Pravilo A +:

Preko Reg A + ima ameriško ali kanadsko podjetje priložnost, da:

 • Dvignite do 50 milijonov ameriških dolarjev v 12-mesečnem obdobju z uporabo “javnega nagovarjanja” svojih delnic in omogočite, da je ponudba izvzeta iz registracije SEC in državne zakonodaje o vrednostnih papirjih.
 • Zaupno predložite ponudbeni memorandum SEC in uživajte v priložnosti za “preizkušanje voda”, preden začnete mini IPO / STO.
 • Uživajte v poenostavljenem, hitrem postopku pregleda, kjer mora podjetje svoj memorandum o ponudbi objaviti le 21 dni pred kvalifikacijo SEC in začetkom svoje predstavitve.
 • Združite javno financiranje (prek Reg A +) z zasebnimi sredstvi tveganih kapitalistov, da ustvarite večji krog zbiranja sredstev.

Pravilo D:

Pravilo 504 Uredbe D izvzame iz registracije ponudbo in prodajo do 5 milijonov USD vrednostnih papirjev v 12-mesečnem obdobju. Družba mora Komisiji na obrazec D poslati obvestilo v 15 dneh po prvi prodaji vrednostnih papirjev v ponudbi. Poleg tega mora podjetje upoštevati državne zakone in predpise o vrednostnih papirjih v državah, v katerih se vrednostni papirji ponujajo ali prodajajo.

Naslednja podjetja niso upravičena do uporabe pravila 504: Družbe, ki poročajo o borznem zakonu; investicijske družbe; podjetja, ki nimajo posebnega poslovnega načrta ali so navedla, da je njihov poslovni načrt združitev ali prevzem z neznano družbo ali podjetji; in podjetja, ki so diskvalificirana v skladu s pravilom 504 Določbe o diskvalifikaciji “slabega igralca”.

Pravilo S:

Ta uredba določa, da morajo STO eno leto pred začetkom trgovanja žetone “zakleniti”.

SEC je zapisala “” Lastniški vrednostni papirji, ki jih dajo domači izdajatelji v tujino v skladu s pravilom S, bodo razvrščeni kot “omejeni vrednostni papirji” v smislu pravila 144, tako da bo preprodaja brez registracije ali izvzetja iz registracije za eno leto . “

Odvetniki to izjavo razlagajo drugače, zato se posvetujte s pravnikom.


Uredba CF:

To je izjema, pod katero spadajo številni STO, če se odločijo za zbiranje sredstev prek platforme za množično financiranje, kot je Zaženite motor.

To je primerno za manjša povišanja, morda pa ne bo primerno za večje povišanja.

Da se lahko zanesemo na uredbo o izvzetju iz množičnega financiranja, morajo biti izpolnjene nekatere zahteve. Sem spada a najvišji znesek ponudbe 1.070.000 USD.

Podjetje, ki izdaja vrednostne papirje v skladu z regulativnim množičnim financiranjem (“izdajatelj”), lahko v 12-mesečnem obdobju zbere največ 1.070.000 ameriških dolarjev. Pri določanju zneska, ki se lahko proda v določeni ponudbi, mora izdajatelj upoštevati:

 • znesek, ki ga je že prodal (vključno z zneski, ki jih prodajo subjekti, ki jih nadzoruje izdajatelj ali so pod skupnim nadzorom izdajatelja, ter zneski, ki jih je prodal kateri koli predhodnik izdajatelja) v odvisnosti od predpisa o množičnem financiranju v 12-mesečnem obdobju pred pričakovani datum prodaje, plus
 • znesek, ki ga izdajatelj namerava zbrati v skladu s predpisi o množičnem financiranju v tej ponudbi.

Izdajatelj ne sešteje zneskov, prodanih v drugih oproščenih ponudbah (ne-množično financiranje) v predhodnem 12-mesečnem obdobju, da bi določil znesek, ki se lahko proda v določeni ponudbi za množično financiranje.

Vlagatelji so ob upoštevanju naslednjih omejitev:

Posamezni vlagatelji so omejeni na zneske, ki jih lahko vlagajo v vse ponudbe uredb o množičnem financiranju v obdobju 12 mesecev:

 • Če je kateri od letnih prihodkov ali neto vrednosti vlagatelja manj kot 107.000 USD, potem je naložbena omejitev vlagatelja večja od:
 • 2200 dolarjev oz
 • 5 odstotkov manjšega letnega dohodka ali neto vrednosti vlagatelja.
 • Če sta tako letni dohodek kot neto vrednost enaka ali večja od 107.000 USD, je omejitev vlagatelja 10 odstotkov manjšega njihovega letnega dohodka ali neto vrednosti.
 • V 12-mesečnem obdobju skupni znesek vrednostnih papirjev, prodanih vlagatelju prek vseh ponudb za množično financiranje po predpisih, ne sme presegati 107 000 USD, ne glede na letni dohodek vlagatelja ali njegovo neto vrednost.

Zakonca lahko skupaj izračunata svojo neto vrednost in letni dohodek. Ta grafikon prikazuje nekaj primerov naložbenih omejitev:

Investitor

Letni prihodek

Investitor

Neto vrednost

Izračun Omejitev naložbe[4]
30.000 dolarjev 105.000 USD Več kot 2200 USD ali 5% od 30 000 USD (1500 USD) 2200 dolarjev
150.000 dolarjev 80.000 USD Več kot 2200 USD ali 5% od 80 000 USD (4000 USD) 4000 dolarjev
150.000 dolarjev 107.000 USD 10% od 107.000 USD (10.700 USD) 10.700 USD
200.000 dolarjev 900.000 dolarjev 10% od 200.000 USD (20.000 USD) 20.000 dolarjev
1.200.000 USD 2.000.000 USD 10% od 1.200.000 USD (120.000 USD), ob omejitvi 107.000 USD 107.000 dolarjev

Povzetek:

Čeprav lahko ta razčlenitev ponudi nekaj jasnosti na tem področju, je, kot lahko vidimo, predpisi SEC zapleteni in je pomembno, da najamete pravnega strokovnjaka. Informacije na tej strani so samo za zabavo in niso mišljene kot pravni nasvet.

Če se odločite za začetek STO, lahko izberete eno od zgornjih izjem ali pa svoj STO strukturirate na drugačen zakonsko skladen način.

Spodaj je seznam podjetij, ki trenutno pomagajo pri tem postopku:

Podjetje: Spletno mesto: Lokacija:
BX3 Kapital www.bx3.io 261 Madison Avenue New York, NY 10016
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map